امروز: سه شنبه 07 مهر 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 17 آذر 1404 - 11:20

اتحادخبر:مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه گفت: ادعاهای درمانی این محصولات فاقد تأیید علمی است و انتشار چنین تبلیغاتی می‌تواند با فریب افکار عمومی، سلامت جامعه را با خطر جدی مواجه کند.

 

اتحادخبر:مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه گفت: ادعاهای درمانی این محصولات فاقد تأیید علمی است و انتشار چنین تبلیغاتی می‌تواند با فریب افکار عمومی، سلامت جامعه را با خطر جدی مواجه کند.

تبلیغات غیرواقعی دمنوش‌ها سلامت مردم را تهدید می‌کند

به گزارش مهر به نقل از وبدا، احمد اسمعیل‌زاده مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه با اشاره به تبلیغ اخیر دمنوش‌ها و جلبک اسپیرولینا در رسانه ملی گفت: طی هفته‌های گذشته، آگهی‌هایی در صداوسیما پخش شده که در آن ادعاهای غیرعلمی و معجزه‌آسا درباره این محصولات مطرح شده و به‌صورت گسترده، درمان بیماری‌ها، لاغری بدون اصلاح سبک زندگی و اثرات سلامت‌بخش غیرواقعی به مخاطب القا شده است.

وی افزود: مجوزی که وزارت بهداشت یا سازمان غذا و دارو برای یک محصول صادر می‌کند، صرفاً مجوز تولید است و هیچ‌گونه مجوزی برای ادعاهای درمانی یا تبلیغات سلامت‌محور محسوب نمی‌شود. بنابراین اینکه یک محصول مجوز ساخت دارد، به‌معنای تأیید اثربخشی درمانی آن نیست و رسانه ملی نباید از این مجوز برای توجیه تبلیغات غیرواقعی استفاده کند. داشتن مجوز تولید برای محصولاتی مانند دمنوش‌ها، پفک، چیپس یا مکمل‌های غذایی نیز به‌معنای تأیید اثرات سلامتی یا شفابخشی آن‌ها نیست.

اسمعیل‌زاده تأکید کرد: مسئله وزارت بهداشت نه با تولید این محصولات، بلکه با طرح ادعاهای غیرعلمی و معجزه‌آسا در قالب تبلیغات تلویزیونی است که می‌تواند سلامت مردم را به خطر بیندازد.

پخش آگهی‌های گمراه‌کننده در برنامه‌های مورد اعتماد مردم

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه با انتقاد از نحوه جای‌گذاری این تبلیغات در برنامه‌های پزشکی و پرمخاطب صداوسیما گفت: این آگهی‌ها در میان برنامه‌هایی پخش می‌شود که پزشکان معتبر و کارشناسان حوزه سلامت در آن حضور دارند. این کار به‌صورت ناخودآگاه نوعی تأیید از سوی پزشکان و وزارت بهداشت را به مخاطب القا می‌کند، در حالی که هیچ‌یک از این ادعاها مورد تأیید علمی نیست.

وی افزود: قرار دادن چنین تبلیغاتی بین گفت‌وگوهای علمی برنامه‌هایی مانند «طبیب» و «دکتر سلام» باعث می‌شود مخاطب تصور کند این محصولات مورد تأیید وزارت بهداشت یا پزشکان حاضر در برنامه هستند، در حالی که هیچ‌یک از این ادعاها پشتوانه علمی و مجوز تخصصی ندارد. به گفته او، این شیوه پخش، مصداقی از فریب مخاطب و سوءاستفاده از اعتماد عمومی نسبت به برنامه‌های سلامت‌محور رسانه ملی است.

تجربه‌های تلخ گذشته نباید تکرار شود

وی گفت: پیش از این نیز تبلیغ گسترده برخی دمنوش‌های لاغری در رسانه ملی باعث شد تعداد زیادی از مصرف‌کنندگان دچار عوارض کبدی و کلیوی شوند و وزارت بهداشت مجبور به ارائه خدمات درمانی گسترده به این افراد شود. هزینه چنین تبلیغاتی در نهایت از جیب نظام سلامت پرداخت می‌شود.

لزوم استعلام صداوسیما از وزارت بهداشت پیش از پخش هر تبلیغ سلامت‌محور

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه تأکید کرد: اگر شرکتی ادعای درمانی برای محصول خود دارد، ابتدا باید شواهد علمی به دفاتر فنی وزارت بهداشت ارائه کند تا در صورت تأیید، مجوز لازم برای تبلیغات صادر شود. تاکنون هیچ مجوزی برای ادعاهای درمانی دمنوش‌ها یا اسپیرولینا از سوی وزارت بهداشت صادر نشده است.

وی افزود: انتظار می‌رود صداوسیما به جای پاسخ‌های توجیهی، مسئولیت‌پذیر باشد و از این پس پیش از پخش هرگونه آگهی حوزه سلامت، نظر کارشناسان وزارت بهداشت را جویا شود. روابط‌عمومی و دفاتر تخصصی وزارت بهداشت آماده همکاری و پاسخ‌گویی در این زمینه هستند.

اسمعیل‌زاده با بیان اینکه اعتماد عمومی به رسانه ملی موضوعی حساس و آسیب‌پذیر است، گفت: پخش ادعاهای غیرعلمی و اغراق‌آمیز سلامت‌محور، هم باعث گمراهی مردم و خطرات جدی برای سلامت جامعه می‌شود و هم این اعتماد را خدشه‌دار می‌کند. انتظار داریم صداوسیما ضمن اصلاح رویه‌های گذشته، در پخش تبلیغات سلامت‌محور از مسیر کارشناسی و علمی پیروی کند.



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • دولت هشت سال دفاع مقدس نمونه موفق حکمرانی در جنگ
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/07/05
  • یک سال گذشت؛ سهم توانیابان بوشهر از تغییر و تحول مدیریتی چه بود؟
  • دستگیری شکارچی متخلف و ضبط گونه‌های حفاظت‌شده در منطقه شکارممنوع دشتستان
  • استاژ فنی و آزمون کمربندهای رنگی کیک‌بوکسینگ در بوشهر برگزار شد
  • زنجیره تولید در بوشهر تکمیل شود؛ لزوم تقویت امنیت غذایی و ارزش افزوده
  • استاندار بوشهر: رضایتمندی مردم، شاخص اصلی ارزیابی مدیران است
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/07/05
  • رویکرد نوین آریاساسول در طب کار؛ پیش‌بینی ریسک‌های سلامت کارکنان با تکیه بر هوش مصنوعی
  • حاجی‌بابایی: دیپلماسی با قدرت امکان‌پذیر است
  • رونمایی از المان یادبود سردار شهید حاج بهنام رضایی در شهر آب‌پخش
  • پیکر شهید «احمدرضا محمدرضایی» در بوشهر خاکسپاری شد
  • پایان دو راند نخست تراپ بانوان و آقایان
  • کنترل شدید فشارخون، خطر زوال عقل را تا ۱۵ درصد کاهش می‌دهد
  • خداحافظی مهندس قنبریان با خانواده بزرگ پتروشیمی پردیس
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/07/02
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/07/02
  • بازدید معاون عمرانی استاندار بوشهر از محور کنارتخته–دالکی با همراهی معاون عمرانی فرماندار دشتستان
  • آئین آغاز سال تحصیلی جدید در روستای عیسوند و تجدید میثاق با شهدا
  • فرماندار دشتستان: پیوند ارزش‌های دفاع مقدس با سنگر تعلیم و تربیت، رمز تعالی کشور است
  • بوتیمار، مهمان موقت آریاساسول به طبیعت بازگشت
  • 200 عدد کیف به دانش آموزان بخش ارم اهدا شد
  • افتتاح دو مسیر رفت و برگشت به طول حدود ۷۵۰ متر با قدردانی شهردار از مردم و مسئولان
  • توزیع نوشت‌افزار بین دانش‌آموزان عسلویه
  • منطقه آزاد بوشهر مرکز ثقل صنعت و تجارت جنوب ایران
  • مهرِ همدلی در سعدآباد؛ ۳۰۵ میلیون تومان برای بسته‌های تحصیلی دانش‌آموزان کم‌برخوردار
  • روزنامه اصولگرا :کسانی که در شب‌های نخست تجمعات خیابانی حضور داشتند و کم کم فاصله گرفتند، دشمن یا بی‌تفاوت نیستند؛ شعارهای سیاسی آزارشان داد
  • توسعه ظرفیت ذخیره‌سازی و نوسازی تجهیزات کالاهای اساسی اولویت استان است
  • افزایش قیمت طلا متوقف شد
  • سردار آزمون: در ۴۰ سالگی مربی تیم ملی می‌شوم!
  • .: عرفان حدود 15 روز قبل گفت: اره عالی ...
  • .: نیکنام حدود 17 روز قبل گفت: عالی بود درود بر ...
  • .: دشتستان حدود 23 روز قبل گفت: درود و خدا قوت ...
  • .: محمد علی خانی حدود 26 روز قبل گفت: عالی بود دکتر ‌. ...
  • .: نامی نظری حدود 29 روز قبل گفت: خداقوت و درود بر ...
  • .: اذرگون حدود 1 ماه قبل گفت: بهتر شده ...
  • .: نصیبه حدود 1 ماه قبل گفت: خانم سعادتمند؛ بانویی که ...
  • .: سلام حدود 1 ماه قبل گفت: مهندس محمدی و ایوب ...
  • .: 🙏 حدود 1 ماه قبل گفت: بخش مرکزی شهرستان تنگستان ...
  • .: محمد حدود 1 ماه قبل گفت: جناب دریسی ،دولت شهیدرییسی ...