امروز: يکشنبه 05 مهر 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 28 آبان 1391 - 09:15
بنابر آمارهای رسمی بیش از یک میلیون اصله نخل در استان بوشهر وجود دارد که برخی واریته های آن منحصر بفرد و برخی دیگر به لحاظ کیفیت و مرغوبیت قابل رقابت در بازارهای داخلی و خارجی است.
بنابر آمارهای رسمی بیش از یک میلیون اصله نخل در استان بوشهر وجود دارد که برخی واریته های آن منحصر بفرد و برخی دیگر به لحاظ کیفیت و مرغوبیت قابل رقابت در بازارهای داخلی و خارجی است. از این نظر نخلداری یکی از بخش های کشاورزی است که توانسته است اقتصاد و معاش جمعیت بسیار زیادی از خانوارها را مستقیم و غیر مستقیم به خود اختصاص دهد و موجب اشتغال زایی فراوانی شود.
متاسفانه علیرغم اشتغال جمعیت زیاد استان در این عرصه و ارزش بسیار بالای مواد غذایی این محصول، همواره مساله فروش و بازار این فرآورده، یکی از دغدغه ها و نگرانی های این قشر زحمتکش و مظلوم بوده است. در حالی که کشاورزان با زحمت های طاقت فرسا و مشکلات فراوان، پس از تولید و برداشت محصول خود نباید نگران فروش مناسب و عرضه ی آن به بازار باشند.
در چند سال اخیر به ویژه حمایت های دولت نهم به بخش کشاورزی و توسعه شرکت های بسته بندی و فرآوری خرما و ایجاد بنگاه های زود بازده و تزریق اعتبارات نسبتا زیاد، امید می رفت رونق پایدار در امر بازار خرما پدید آید. اما متاسفانه به علت نبود سیستم نظارتی کافی و ساماندهی فعالان این بخش و عدم برنامه جامع و عدم هماهنگی لازم بین بخشی همه این تلاش ها بی ثمر مانده است. و نتیجه اعطای آن همه اعتبارات و تسهیلات کلان به شرکت های بسته بندی و افراد انباشته شدن بدهی های معوقه انبوه آنان به بانک ها بوده است.
زیرا به علت نبود نظارت صحیح و کافی بر عملکرد اینگونه شرکت ها بیشتر این وام ها و تسهیلات در بخش های دیگر از جمله زمین و مسکن هزینه شده است که با کاهش قیمت و رکود در این بخش، با انبوهی از دیون معوقه به بانک ها روبرو شده اند.
از طرفی در آغاز فصل برداشت خرما اکثر این شرکت های بسته بندی و فرآوری خرما به علت بدهی های معوقه نمی توانند از اعتبارات بانک ها جهت خرید توافقی استفاده نمایند. و مشکل نقدینگی شرکت های بسته بندی و برخی تجار، آینده نامشخصی را فراروی باغداران قرار داده است.
جدای این امر، میل شدید و قول و قرارهای هر ساله شرکت های بسته بندی خرما برای ارزان خریدن و ثابت نگه داشتن قیمت خرما باعث شده است اندک رمق باغداران به شماره افتد. طبق شواهد و قرائن امسال با افزایش 30 درصد تولیدی خرما روبرو هستیم و بیشتر خریداران عمده ی توافقی خرما به علت بدهی معوقه به بانک ها با مشکل جذب اعتبارات بانکی روبرو هستند. همچنین متاسفانه قیمت خرید تضمینی از سوی دولت نیز مطابق رشد تورم سالیانه و افزایش هزینه های تولید تعیین نشده است. لذا امسال با وضعیت شکننده ای در بازار روبرو هستیم که اگر استاندار محترم به موقع و قاطع به فریاد نخلداران نرسد معلوم نیست چه آینده ی شومی در انتظار آنان خواهد بود. متاسفانه تجار و مدیران شرکت های بسته بندی و فرآوری خرما از دو نکته اساسی و مهم غافل هستند گو اینکه بر شاخ نشسته اند و بُن می بُرند.
1.نکته ی اول اینکه رقابت و به دست گرفتن بازار از رقبای قدرتمند نیازمند نگرش علمی و فرآوری و بسته بندی مناسب با ذائقه ی مشتریان بازار هدف دارد که در صورت تدوین برنامه جامع خرما توسط دولت محقق خواهد شد. لذا بازرگانان ما باید به افزایش فروش خرما در بازارهای داخلی و خارجی بیندیشند زیرا تولیدکنندگان خرما و شرکت های بسته بندی و صادر کنندگان حلقه های مرتبط و مکمّل هستند.
2.نکته بعد تقویت و بهبود وضعیت اقتصادی نخلداران باعث جذابیت و ایجاد انگیزه باغداران و تولیدکنندگان خرما خواهد بود و در آن صورت باغداری و تولید خرما صرفه اقتصادی خواهد داشت و کشاورزان ما از عهده مخارج و هزینه های کمر شکن تولید خرما و تامین زندگی خود برخواهند آمد. این امر موجب تامین آتیه و اطمینان خاطر سرمایه گزاران و صاحبان شرکت های بسته بندی و اشتغال پایدار خواهد شد. زیرا دوام و بقای آنان در بازار جهانی و به دست گرفتن بازارهای هدف از رقبا به توان مالی و اقتصادی نخلداران در تولید خرمای مرغوب و با کیفیت با توجه به افزایش هزینه های روزافزون مولفه های کشاورزی دارد. انتظار می رود استاندار محترم جناب آقای جهانبخش در این موقعیت حساس که نخلداران در آستانه برداشت محصول خرمای خود در شرایطی پر از بیم و امید به سر می برند با احساس مسئولیت و حساسیت به یاری باغداران و تولید کنندگان بشتابند و نگذارند چشمانی که به دستان وی دوخته شده است، ناامید گردند چرا که اهتمام دولت محترم به امر اشتغال زایی و کمک به کشاورزان، می طلبد تا مدیران استانی به این نگرانی و دغدغه مهم نخلداران بی تفاوت نمانند.

کانال تلگرام اتحادخبر

برچسب ها:
news

نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • از ساخت مدرسه تا آغاز سال تحصیلی؛ تداوم حضور آریاساسول در روستاهای لاورده و لاورگل
  • 200 عدد کیف به دانش آموزان بخش ارم اهدا شد
  • نه ترحم، نه اجازه؛ ایران ۱۴۰۵ و روایت قدرت بازدارندگی
  • «شاخص قرآنی» مهم‌ترین معیار شایستگی مسئولان، معلمان و مربیان است
  • دفاع، دیپلماسی و مقاومت در سخنان مقتدرانه دکتر پزشکیان در سازمان ملل
  • درخواست رسیدگی به وضعیت معیشتی بازنشستگان انتظامی
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/07/04
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/07/04
  • پیکر شهید «احمدرضا محمدرضایی» در بوشهر تشییع شد
  • مواد غذایی گیاهی سرشار از پروتئین را به رژیم غذایی خودتان اضافه کنید
  • وقتی صنعت کنار پدافند ایستاد/تقدیر ویژه پدافند هوایی ارتش از مدیر عاملی که تمام جنگ رمضان را در شرکت ماند
  • کاهش درد و خستگی در بهبودیافتگان سرطان با تمرینات ذهن‌آگاهی و تای‌چی
  • غرامت ۶۳۲ بیمار پروانه‌ای واریز شد
  • ورود پلیس به ماجرای پیش فروش آیفون های ۱۸
  • بزرگراه دالکی–کنارتخته در مسیر تکمیل؛ حلقه مهم اتصال بوشهر و فارس
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/07/02
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/07/02
  • بازدید معاون عمرانی استاندار بوشهر از محور کنارتخته–دالکی با همراهی معاون عمرانی فرماندار دشتستان
  • مسعود آذرگون سرپرست بازرگانی و توسعه بازار جم صنعت‌کاران شد
  • پرسنل سازمان بنادر و دریانوردی، ایثارگران جبهه اقتصادی کشور در دفاع مقدس
  • مهلت ۱۰ روزه دیوان محاسبات به وزیر کار برای توضیح درباره تغییر مدیرعامل تأمین اجتماعی
  • آئین آغاز سال تحصیلی جدید در روستای عیسوند و تجدید میثاق با شهدا
  • ۹۳۳ برنامه برای هفته دفاع مقدس / «بوشهر جان‌فدا» اواخر مهرماه برگزار می‌شود
  • فرماندار دشتستان: پیوند ارزش‌های دفاع مقدس با سنگر تعلیم و تربیت، رمز تعالی کشور است
  • سخنگوی آموزش و پرورش استان بوشهر منصوب شد
  • بوتیمار، مهمان موقت آریاساسول به طبیعت بازگشت
  • حاضری؛ | برای دانش آموزان شهیدمیناب
  • تاکید فرماندار گناوه بر ضرورت آمادگی کامل در بازگشایی مدارس
  • توقیف اتوبوس حامل قاچاق در دشتستان
  • درخشش دو تیم هیئت تیراندازی دشتستان در هفته دوم لیگ استان بوشهر
  • فرمان رهبری و ضرورت بازگشت به هم‌صدایی
  • تیم منتخب شین‌کیوکوشین بوشهر در فستیوال ستارگان و قهرمانی کشور خوش درخشید
  • نقش فرج الله کمالی در تداوم و تحول مکتب دشتستان
  • 🎥ویدیو/افتتاح و اجرای ۱۰۵طرح اقتصادی و عمرانی در شهرستان دیلم
  • آغاز عملیات اجرایی فاز دوم بزرگ‌ترین مجتمع آموزشی، تربیتی و چندمنظوره ایتام خاورمیانه در شهر جدید صدرا/ تصاویر اختصاصی
  • «رآکتور»
  • آغاز ساخت«خانه هنر معلولین و مددجویان فارس»با اعتبار ۸۰۰ میلیارد ریالی
  • مددجویان نباید برای همیشه در چرخه حمایت باقی بمانند
  • تأمین مسکن مددجویان در اولویت برنامه‌های بهزیستی است
  • بهره‌برداری از نیروگاه خورشیدی ۳ مگاواتی فسا با حضور وزیر کار
  • صدور 30 فقره جواز تأسیس صنعتی در شهرستان دشتستان
  • کشف ۲.۵ تُن مواد مخدر در فارس طی ۱۰ روز؛ ۷ باند قاچاق منهدم شد
  • پيام مديرعامل شركت مخازن سبز پتروشيمى عسلويه به مناسبت هفته وحدت
  • آتش در شالیزار
  • ظرفیت‌های گردشگری اقلید در انتظار سرمایه‌گذاری و توسعه زیرساخت‌ها
  • .: عرفان حدود 13 روز قبل گفت: اره عالی ...
  • .: نیکنام حدود 15 روز قبل گفت: عالی بود درود بر ...
  • .: دشتستان حدود 21 روز قبل گفت: درود و خدا قوت ...
  • .: محمد علی خانی حدود 23 روز قبل گفت: عالی بود دکتر ‌. ...
  • .: نامی نظری حدود 27 روز قبل گفت: خداقوت و درود بر ...
  • .: اذرگون حدود 28 روز قبل گفت: بهتر شده ...
  • .: نصیبه حدود 1 ماه قبل گفت: خانم سعادتمند؛ بانویی که ...
  • .: سلام حدود 1 ماه قبل گفت: مهندس محمدی و ایوب ...
  • .: 🙏 حدود 1 ماه قبل گفت: بخش مرکزی شهرستان تنگستان ...
  • .: محمد حدود 1 ماه قبل گفت: جناب دریسی ،دولت شهیدرییسی ...