امروز: چهارشنبه 24 تير 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 26 آبان 1401 - 09:08

اتحادخبر: سه کشور اروپایی فرانسه، آلمان و انگلیس بیانیه ای را به شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی درباره توافق هسته ای ایران ارائه کردند.

 

اتحادخبر: سه کشور اروپایی فرانسه، آلمان و انگلیس بیانیه ای را به شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی درباره توافق هسته ای ایران ارائه کردند.

 

طرح ادعاهای سه کشور اروپایی علیه ایران در شورای حکام آژانس

به گزارش مهر، وبگاه وزارت خارجه انگلیس ادعا کرده که سه کشور اروپایی فرانسه، آلمان و انگلیس بیانیه‌ای را به شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای رسیدگی به اجرای تعهدات هسته‌ای ایران تحت برجام ارائه کرده اند.

در این بیانیه ادعا شده است: یک بار دیگر آژانس را به خاطر اجرای مأموریت اعطا شده از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد حتی با توجه به عدم پایبندی ایران به تعهداتش در چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک، می ستائیم.

این بیانیه ادعا می‌کند: مدیرکل به وضوح گزارش می‌دهد که ایران بیش از پیش از تعهدات خود که در سال ۲۰۱۵ توافق شده بود دور می‌شود. امروز، کل ذخایر اورانیوم غنی شده ایران ۱۸ برابر از محدودیت‌های برجام فراتر رفته و شامل مقادیر بسیار نگران کننده اورانیوم غنی شده تا ۵، ۲۰ و ۶۰ درصد است. از زمان آخرین گزارش مدیرکل در سپتامبر سال جاری، ایران ذخایر اورانیوم غنی شده خود را تا ۲۰ درصد تا ۱۶ درصد و ذخایر اورانیوم خود را تا ۶۰ درصد تا ۱۲ درصد افزایش داده است.

سه کشور اروپایی در این بیانیه بدون در نظر گرفتن عدم مسئولیت خود در قبال توافق هسته‌ای ادعا کرده اند: هیچ توجیه غیرنظامی معتبری برای این فعالیت‌هایی که با تعهدات برجامی ایران برای سطوح غنی‌سازی و مقادیر مواد غنی‌شده مغایرت دارند، وجود ندارد این وضعیت در آینده‌ای نزدیک هم بدتر خواهد شد که ایران تصمیم نگیرد به پایبندی کامل به تعهدات خود ذیل برجام بازگردد. ایران همچنین تولید اورانیوم غنی شده تا ۵ درصد را به شدت افزایش داده است و این امکان را به ایران می‌دهد که در آینده حتی HEU بیشتری تولید کند. مدیرکل در گزارش خود خاطرنشان می‌کند که ایران از طریق آزمایش و نصب سانتریفیوژهای اضافی IR-1 و همچنین سانتریفیوژهای پیشرفته به سرعت توانایی‌های غنی سازی خود را افزایش داده است. مثلاً، در مکان زیرزمینی نطنز، ایران تعداد سانتریفیوژهای تولید اورانیوم غنی شده تا ۵ درصد را به میزان قابل توجهی افزایش داده است. بیش از نیمی از سانتریفیوژهای پیشرفته ایران در نطنز از ابتدای امسال نصب شده است. دستاوردهای دانش ایران از بهره برداری از سانتریفیوژهای پیشرفته برگشت ناپذیر است.

به ادعای سه کشور اروپایی: علاوه بر این، مدیرکل بار دیگر در گزارش خود تاکید کرد که تصمیم ایران برای توقف همکاری با آژانس در خصوص فعالیت‌های نظارتی و راستی‌آزمایی توافق‌شده در برجام، به طور جدی بر آگاهی آژانس از برنامه هسته‌ای ایران تأثیر گذاشته است. تصمیم ایران برای حذف تجهیزات نظارتی و نظارتی آژانس، همانطور که مدیرکل می‌گوید، پیامدهای زیان‌باری برای توانایی آژانس در ارائه تضمین از ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران دارد.

کشورهای اروپایی همچمیم مدعی شدند: این مراحل تصویر بسیار واضحی را ارائه می‌دهد که ایران به تشدید بی سابقه فعالیت هسته‌ای خود ادامه می‌دهد. این موضوع تردیدهای جدی در مورد ماهیت برنامه هسته‌ای ایران ایجاد می‌کند که امنیت منطقه‌ای و بین المللی را تهدید می‌کند. سه کشور اروپایی همراه با شرکای خود، تمام تلاش شأن را برای مذاکره در مورد بازگشت به برنامه هسته‌ای ایران که به طور منطقی محدود شده است، انجام داده اند. پس از ماه‌ها مذاکره، هماهنگ‌کننده برجام در ماه مارس و بار دیگر در آگوست سال جاری توافق‌هایی را ارائه کرد که ایران را به پایبندی کامل به تعهداتش برجام بازمی‌گرداند و ایالات متحده را به توافق بازمی‌گرداند. ایران با وجود تلاش‌های بیشتر در تابستان، این بسته‌ها را با درخواست‌های ادامه‌دار خارج از محدوده برجام رد کرد.

در پایان این بیانیه نیز ادعا شده است: شرایطی که ما در آن قرار داریم بسیار خطرناک است. ما از ایران می‌خواهیم که فوراً تشدید تنش هسته‌ای خود را متوقف کرده کند، با بازگشت به همکاری کامل و اعمال مجدد پروتکل الحاقی به عنوان یک گام مهم اعتمادسازی، شفافیت کامل با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را فراهم کند. همچنین یادآور می‌شویم که بر اساس موافقتنامه جامع پادمان‌ها، ایران قانوناً موظف به اجرای کد اصلاح‌شده ۳.۱ است. و طبق قوانین بین المللی، ایران نمی‌تواند درخواست خود را تغییر دهد یا به طور یکجانبه از آن خارج شود. ما به رایزنی‌ها در کنار شرکای بین‌المللی درباره بهترین روش برای مقابله با تشدید بی‌وقفه و خطرناک هسته‌ای ایران ادامه خواهیم داد.

از سوی دیگر، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرده است آژانس آمادگی دارد تا با جمهوری اسلامی بر سر موضوعات باقی مانده پادمانی همکاری کند. «رافائل گروسی» مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی روز چهارشنبه در پیامی در حساب کاربری توئیتر خود آورد: بار دیگر تکرار می‌کنم آژانس آمادگی دارد تا با ایران بر سر موضوعات باقی مانده پادمانی همکاری کند.

مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی در ادامه این پیام آورد: امیدوارم نشست فنی برنامه ریزی شده ما با ایران برگزار شود، اما می‌خواهم تاکید کنم که این نشست باید با هدف شفاف سازی و حل مؤثر این مسائل باشد.

طرح ادعاها علیه فعالیت هسته‌ای صلح آمیز هسته‌ای ایران در شرایطی صورت گرفته که به اذعان گزارش‌های آژانس، ایران تا کنون بیشترین همکاری‌ها را داشته است. با این حال عدم پای بندی طرف‌های غربی به تعهدات شأن در توافق هسته‌ای باعث شده تا ایران واکنش متقابل را داشته باشد.

 



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • دستگاه سونوگرافی و OPG در پلی‌کلینیک تخصصی امام موسی کاظم(ع) برازجان به بهره‌برداری رسید
  • پیگیری پروژه‌های راهبردی راه دشتستان؛ از روند تکمیل بزرگراه دالکی–کنارتخته و تکمیل بزرگراه برازجان–اهرم تا تقاطع غیرهمسطح وحدتیه و راه‌آهن بوشهر شیراز
  • پیگیری پروژه‌های راهبردی راه دشتستان؛ از روند تکمیل بزرگراه تا راه‌آهن
  • ۱۰۴ هزار بوشهری زیر چتر بهزیستی/ اختلافات خانوادگی و اعتیاد در صدر بحران‌های اجتماعی
  • «کجا بودی؟»؛ سؤالی که نوجوان را از والدین دور می‌کند
  • آتشفشان چشمت
  • پزشکیان:کارآمدی مدیری که نتواند مصرف انرژی را کنترل کند مورد تردید است
  • بلاتکلیفی نیمکت استقلال و پرسپولیس/ گزینه بزرگ از دست دو مدعی پرید!
  • سرمایه گذاری در میدان نفتی آب تیمور به یک شرکت ایرانی سپرده خواهد شد
  • انهدام پهپاد متجاوز «لوکاس» توسط پدافند هوایی ارتش در بندرعباس
  • حضور 4 بوشهری در اردوی تیم ملی فوتبال ساحلی
  • آغاز خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌شده شبکه برق در سراسر کشور
  • رکوردشکنی پتروشیمی زاگرس در بازار سرمایه؛ یکی از بزرگ‌ترین افزایش سرمایه‌های سال کلید خواهد خورد
  • فرماندار بوشهر: مدیریت مصرف برق در اولویت است
  • فرانسه و اسپانیا؛ نبرد غول‌های فوتبال اروپا برای صعود به فینال
  • قواعد ومقررات داخلی وبین الملی حاکم بر تنگه هرمز
  • ۱۴۰۴؛ سال طلایی جم؛ فتح قله تاریخی ۱۰۰ همتی درآمد
  • پیکر مطهر شهید علیرضا معینی با حضور استاندار بوشهر تشییع شد
  • حاکمیت بر قلمرو هوایی ودریایی وتاثیر آن بر امنیت ملی درصورت بروز بحران
  • حسرت بر نروژ یک خطای مقایسه ای است
  • اکریلونیتریل؛ حلقه مفقوده زنجیره ارزش پتروشیمی ایران
  • تکیه بر تجربه؛ مجید خدابخش سکان هدایت توسعه پلیمر پادجم را به دست گرفت
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز 1405/04/20
  • ۲۲۰۰ بازرسی از واحدهای صنفی دشتستان انجام شد
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/04/20
  • تصمیم عجیب کادرفنی تیم ملی فوتبال درجام‌جهانی/ زنگ خطر برای چند بازیکن
  • دستگاه سونوگرافی و OPG در پلی‌کلینیک تخصصی امام موسی کاظم(ع) برازجان به بهره‌برداری رسید
  • تداوم وزش باد و گرمای ۵۰ درجه‌ای در بوشهر؛ خلیج فارس مواج می‌شود
  • پیگیری پروژه‌های راهبردی راه دشتستان؛ از روند تکمیل بزرگراه دالکی–کنارتخته و تکمیل بزرگراه برازجان–اهرم تا تقاطع غیرهمسطح وحدتیه و راه‌آهن بوشهر شیراز
  • قدرت ملّی، زیربنای هر انتقام مؤثر است
  • تسری منطقه آزاد به بافت شهری مرکز استان مبنای قانونی ندارد
  • تصاویر اتحاد خبر از عزاداری مردم برازجان در شب تاسوعا
  • استاندار بوشهر: منطقه آزاد پیشران توسعه استان خواهد بود
  • پرداخت بیش از ۱۲۰۰ میلیارد تومان به بازنشستگان و مستمری بگیران استان بوشهر در خردادماه
  • زارع: تسریع در فعال سازی منطقه آزاد بوشهر زمینه ساز تحول اقتصادی است
  • تصاویر اختصاصی اتحاد خبر از تعزیه روز عاشورا در روستای نظرآقا ( 2)
  • تصاویر اختصاصی اتحاد خبر از تعزیه روز عاشورا در روستای نظرآقا ( 1)
  • تصاویر اتحاد خبر از عزاداری مردم برازجان در شب عاشورا
  • اجرای عملیات آسفالت بلوار ۲۴ متری شهید عبدالرحمان صابری
  • چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟
  • بازدید میدانی و بررسی روند اجرای پروژه مهم تعریض محور وحدتیه به روستای سیامنصور
  • بوشهر و حلقه مفقوده توسعه
  • اعتراض به امتحانات حضوری دانشجویان ارشد
  • برگزاری همایش شیرخوارگان حسینی در مهدیه شهر صدرا/ تصاویر اختصاصی
  • ضرورتِ گذار از نهاد های استخراجی به نهادهای فراگیر
  • .: ... حدود 22 ساعت قبل گفت: درود بر شما🙏 ...
  • .: پتروشیمی ها 1 روز قبل گفت: درود بر همکاران عزیز ...
  • .: ح. ح. نیکنام حدود 4 روز قبل گفت: احسنت 👌👏👏💐 ...
  • .: جواد حدود 4 روز قبل گفت: با آرزوی موفقیت برای ...
  • .: ج. ح. نیکنام حدود 5 روز قبل گفت: قلمت مانا جالب بود ...
  • .: الهه حدود 8 روز قبل گفت: خوب بود ...
  • .: سید عبدالعطَیم حسینی موردراز حدود 14 روز قبل گفت: سلام خسته نباشید جناب ...
  • .: رها حدود 18 روز قبل گفت: عکس ها عالی ...
  • .: سعید حدود 23 روز قبل گفت: امتحانات حضوری با توجه ...
  • .: جواد حدود 23 روز قبل گفت: با توجه به عدم ...