امروز: سه شنبه 23 تير 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 04 آبان 1404 - 08:44

اتحادخبر:هشدار مجدد سازمان بازرسی کل کشور به وزارت بهداشت با موضوع تخلفات مالی بیمارستان های خصوصی، حکایت از «سکوت» این وزارتخانه در قبال رفتار نامناسب بخش خصوصی دارد.

 

اتحادخبر:هشدار مجدد سازمان بازرسی کل کشور به وزارت بهداشت با موضوع تخلفات مالی بیمارستان های خصوصی، حکایت از «سکوت» این وزارتخانه در قبال رفتار نامناسب بخش خصوصی دارد.

سکوت وزارت بهداشت در برابر «تخلفات مالی» بیمارستان‌های خصوصی!

به گزارش مهر، آمارهای وزارت بهداشت نشان می‌دهد که ۸۰ درصد بستری‌ها، سهم بیمارستان‌های دولتی است و ۲۰ درصد باقی مانده در بیمارستان‌های بخش خصوصی بستری می‌شوند که شاید مهم‌ترین علت این اختلاف آماری، ناشی از هزینه‌های سنگین درمان در بخش خصوصی است که احاد جامعه توان مالی برای تامین هزینه‌های درمانی در بخش خصوصی را ندارند. اما، برخی از همین ۲۰ درصد افرادی که در بیمارستان‌های خصوصی بستری می‌شوند؛ متاسفانه در شرایط اضطرار مجبور به استفاده از خدمات درمانی بخش خصوصی می‌شوند و توان مالی مناسبی ندارند؛ در نتیجه وقتی مورد سواستفاده مالی قرار می‌گیرند، دچار مشکلات عدیده ای می‌شوند.

سیدمحمد جمالیان عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، در واکنش به تخلفات مالی در بیمارستان‌های بخش خصوصی، گفت: بیمارستان‌ها باید پاسخگوی پزشکان خود باشند و در برابر تخلفات مسئولیت داشته باشند تا اقدامات مقابله‌ای پایدار باشد.

وی افزود: مشکل اخذ وجه خارج از تعرفه تنها محدود به تعداد اندکی از جراحان است و پزشکان سایر تخصص‌ها در این زمینه تخلفی ندارند و اقدام برای مقابله با این پدیده باید اثربخش باشد.

جمالیان اظهار داشت: تجربه نشان داده که زیرمیزی ابتدا در تهران شکل گرفته و سپس به شهرستان‌ها سرایت کرده است، همچنین، قوانینی که تاکنون برای مقابله با این تخلفات وضع شده، اثر بازدارنده کافی نداشته‌اند و جریمه‌ها یا برخوردهای محدود باعث کاهش این پدیده نشده است.

این در حالی است که ایروان مسعودی‌اصل معاون سازمان بازرسی کل کشور برای بار دوم در سال جاری طی نامه‌ای به وزیر بهداشت، نسبت به اخذ وجوه مازاد بر تعرفه‌های قانونی در بیمارستان‌های خصوصی هشدار داد.

در این نامه به مواردی از قبیل «دریافت ویزیت جامع مازاد بر تعرفه‌های قانونی»، «تعرفه تریاژ برای بیماران سطح ۵ اورژانس»، «وجوه خارج از صندوق بیمارستان (زیرمیزی)»، «ویزیت پزشک عمومی ۹۰۰ هزار تومانی در اورژانس» و «اخذ وجه بابت تشکیل پرونده و خدمات ارائه نشده مانند تخت در سرم تراپی سرپایی» اشاره شده است.

سازمان بازرسی کل کشور اواخر فروردین ۱۴۰۴، در نامه‌ای به وزیر بهداشت، نسبت به اخذ وجوه غیرقانونی در بیمارستان‌های خصوصی هشدار داده بود و در این نامه عنوان شده بود که حداکثر ظرف یک ماه نتیجه مراجعه بازرسان وزارت بهداشت به بیمارستان‌های خصوصی و بررسی سامانه مرتبط با محاسبه تعرفه‌های آن مراکز به سازمان بازرسی کل کشور اعلام شود.

حالا در نامه‌ای که اخیراً از سوی معاون سازمان بازرسی کل کشور برای وزیر بهداشت ارسال شده است، نشان می‌دهد که وزارت بهداشت نتوانسته در موعد مقرر، گزارش تخلفات در بیمارستان‌های خصوصی را به سازمان بازرسی ارائه بدهد که هنوز چرایی آن از سوی وزارتخانه اعلام نشده است.

شاید یکی از دلایل سکوت وزارت بهداشت در قبال تخلفات مالی بیمارستان‌های خصوصی، کمبودهای حوزه سلامت در بخش دولتی است که وزارت بهداشت را مجاب می‌سازد در برابر تخلفات بخش خصوصی، خیلی هم موضع گیری نکند؛ تا زمانی که لازم باشد!!

از سوی دیگر، تخلفات بیمارستان‌های خصوصی که سازمان بازرسی کل کشور گزارش آن را به وزارت بهداشت داده است؛ بیشتر متوجه بیمارستان‌های خصوصی پایتخت است که حجم زیادی از مراجعات و بستری‌ها را عهده دار هستند. بنابراین، نمی‌توان به بهانه تعرفه و…، از تخلفات بخش خصوصی چشم پوشی کرد. زیرا، همان پزشکان با حق الزحمه کمتری نسبت به همکاران خود در بیمارستان‌های خصوصی، در بخش دولتی مشغول خدمت هستند. بنابراین، بروز تخلفات مالی در بخش خصوصی را می‌توان به شکل دیگری تحلیل و تفسیر کرد.

عالیه زمانی کیاسری عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با عنوان این مطلب که قبح زیرمیزی از بین رفته است، گفت: ما نمی‌توانیم از کسانی که خود در سیستم منتفع هستند، انتظار مبارزه واقعی با این فساد را داشته باشیم.

وی افزود: یکی از چالش‌های اصلی ما در حوزه سلامت، وجود تعارض منافع در لایه‌های مختلف مدیریتی است که باید با آن برخورد جدی شود.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تاکید کرد: متأسفانه سازمان نظام پزشکی در برخی موارد گرفتن زیرمیزی را توجیه می‌کند و در این رابطه حتی اگر درصد زیرمیزی هم اندک باشد، باز هم توجیهی برای آن وجود ندارد و نمی‌توان کمبودها و مشکلات مالی را بهانه‌ای برای مشروع جلوه دادن راه‌های غیرقانونی کنیم.

زمانی کیاسری افزود: سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت باید به جای موضع‌گیری‌های منفعلانه، مسئولانه وارد میدان شوند و تا زمانی که این نهادها خودشان این معضل را جدی نگیرند، هیچ امیدی به اصلاح نیست؛ وزارت کار هم باید تابع این مسیر اصلاحی باشد.



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • ۱۴۰۴؛ سال طلایی جم؛ فتح قله تاریخی ۱۰۰ همتی درآمد
  • پیام مدیرعامل پتروشیمی پردیس به مناسبت روز ملی حراست
  • بازآفرینی شهری در آبپخش؛ ۹۰ تن قیر رایگان اختصاص یافت
  • زمان پاسخگویی استاندارد بوشهر کاهش یافت
  • «کجا بودی؟»؛ سؤالی که نوجوان را از والدین دور می‌کند
  • اصابت پرتابه دشمن به نیروگاه اتمی بوشهر صحت ندارد
  • دیدارهای مردمی فرصتی برای بررسی مستقیم مطالبات شهروندان است
  • انعقاد تفاهم‌نامه ۳۹۰۰ میلیارد تومانی برای ایمن‌سازی راه های بوشهر
  • استاندار بوشهر: کاهش هدررفت آب در شبکه‌های توزیع ضروری است
  • رئیس‌کل دادگستری استان بوشهر: برنامه‌های اصلاحی و تربیتی تداوم یابد
  • خلیج فارس تا سه‌شنبه مواج است؛ بوشهر در آستانه گرمای ۵۰ درجه
  • رئیس‌کل دادگستری بوشهر: حمایت از تولید با جدیت دنبال می شود
  • بلاتکلیفی نیمکت استقلال و پرسپولیس/ گزینه بزرگ از دست دو مدعی پرید!
  • حضور 4 بوشهری در اردوی تیم ملی فوتبال ساحلی
  • ششمین رونمایی سازمان غذا و دارو از خدمات الکترونیکی
  • قواعد ومقررات داخلی وبین الملی حاکم بر تنگه هرمز
  • ۱۴۰۴؛ سال طلایی جم؛ فتح قله تاریخی ۱۰۰ همتی درآمد
  • حضور بخشدار سعدآباد و شهردار وحدتیه در مراسم تشییع پیکر آقای شهید ایران
  • پیکر مطهر شهید علیرضا معینی با حضور استاندار بوشهر تشییع شد
  • حاکمیت بر قلمرو هوایی ودریایی وتاثیر آن بر امنیت ملی درصورت بروز بحران
  • حسرت بر نروژ یک خطای مقایسه ای است
  • تاب‌آوری زیرساخت‌های یوتیلیتی؛ درس‌هایی از ژورونگ برای عسلویه و ماهشهر
  • اکریلونیتریل؛ حلقه مفقوده زنجیره ارزش پتروشیمی ایران
  • تکیه بر تجربه؛ مجید خدابخش سکان هدایت توسعه پلیمر پادجم را به دست گرفت
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/04/20
  • تصمیم عجیب کادرفنی تیم ملی فوتبال درجام‌جهانی/ زنگ خطر برای چند بازیکن
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز 1405/04/20
  • ۲۲۰۰ بازرسی از واحدهای صنفی دشتستان انجام شد
  • موکب «کیمیای ولایت»؛ جلوه‌ای از همدلی و مسئولیت‌پذیری اجتماعی کیمیای پارس خاورمیانه در آیین وداع با رهبر شهید
  • تداوم وزش باد و گرمای ۵۰ درجه‌ای در بوشهر؛ خلیج فارس مواج می‌شود
  • .: ح. ح. نیکنام حدود 3 روز قبل گفت: احسنت 👌👏👏💐 ...
  • .: جواد حدود 3 روز قبل گفت: با آرزوی موفقیت برای ...
  • .: ج. ح. نیکنام حدود 4 روز قبل گفت: قلمت مانا جالب بود ...
  • .: الهه حدود 7 روز قبل گفت: خوب بود ...
  • .: سید عبدالعطَیم حسینی موردراز حدود 14 روز قبل گفت: سلام خسته نباشید جناب ...
  • .: رها حدود 18 روز قبل گفت: عکس ها عالی ...
  • .: سعید حدود 22 روز قبل گفت: امتحانات حضوری با توجه ...
  • .: جواد حدود 22 روز قبل گفت: با توجه به عدم ...
  • .: ابراهیم حدود 25 روز قبل گفت: به نظر شما این ...
  • .: محمودی حدود 25 روز قبل گفت: به جای هشدار نظارت ...