امروز: شنبه 27 تير 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 20 مرداد 1404 - 09:52

اتحادخبر:یک روانپزشک، با اشاره به عوارض مصرف ماده اعتیادآور گُل، گفت: تداوم مصرف این مواد به بروز علامت‌هایی شبیه اسکیزوفرنیا، روان‌پریشی و جنون ختم می‌شود.

 

اتحادخبر:یک روانپزشک، با اشاره به عوارض مصرف ماده اعتیادآور گُل، گفت: تداوم مصرف این مواد به بروز علامت‌هایی شبیه اسکیزوفرنیا، روان‌پریشی و جنون ختم می‌شود.

مصرف «گُل» به «جنون» ختم می‌شود

 

به گزارش مهر، جمال شمس، با اشاره به اینکه ماده مخدر حشیش، گُل، وید، علف یا ماری‌جوانا برگ‌ها و گل‌های خشک شده گیاه «کانابیس ساتیوا» یا «کانابیس ایندیکا» هستند، اظهار کرد: داخل این گیاه ماده مخدر وجود دارد و بسته به اینکه از کجای گیاه استفاده شود، نام‌های مختلفی برای آن استفاده می‌شود.

وی ادامه داد: اگر از برگ خشک شده این گیاه استفاده شود به آن علف یا گراس هم می‌گویند.

شمس با اشاره به اینکه تولیدکنندگان مواد مخدر برای بخش‌های مختلف بوته کانابیس ساتیوا، نام‌های مختلفی می‌گذارند تا جذابیت آن برای مصرف کنندگان بیشتر شود، خاطرنشان کرد: صمغ این گیاه، حشیش یا ماری‌جوانا است، وید وبنگ هم بخش‌های دیگر این گیاه محسوب می‌شود و اگر سن گیاه بالاتر رود و گل بدهد به آن گل می‌گویند.

این متخصص روانپزشکی تاکید کرد: گل، حشیش، ماری جونا، گراس، بنگ ووید، همه و همه از یک ماده اعتیادآور تهیه می‌شود ولی نکته اینجاست که کسانی که مواد مخدر را تهیه و تولید می‌کنند با نام‌های خاص و اشکال مختلفی این فرآورده را عرضه می‌کنند و تنها هدفشان فروش و توسعه این محصولات است.

به گفته شمس، بسیاری از افراد آگاهی کافی از این ماده اعتیاد آور ندارند، خیلی از کسانی که گل استفاده می‌کنند موقعی که به آنها می‌گوئیم این ماده همان حشیش یا ماری جوآنا است، تعجب می‌کنند.

وی با بیان اینکه تمام موادی که مورد سوءمصرف قرار می‌گیرند، اعتیادآور بوده و وابستگی ایجاد می‌کنند، نسبت به استفاده از این مواد هشدار داد: فرآورده‌های گیاه کانابیس ایندیکا، شیمیایی هستند، این گیاه در عملکرد مغز تغییراتی ایجاد می‌کند.

این متخصص روانپزشکی با تاکید بر اینکه گل، کراک، شیشه، کوکائین، همه و همه خاصیت اعتیادآوری دارند و افراد برای رسیدن به احساس لذت یا سرخوشی از آن استفاده می‌کنند ادامه داد: مواد مضری از طریق این مواد در مغز آزاد می‌شود که نتیجه اولیه آن ایجاد احساسی خوشایند و لذت است، همین مسئله شروع داستان بی‌انتها و مخرب اعتیاد است.

شمس نسبت به افزایش مصرف گل، حشیش، ماری‌جوانا و سایر مشتقات این گیاه در سراسر دنیا هشدار داد و گفت: بعد از سیگار پرمصرف‌ترین ماده مخدر در دنیا همین ماده یعنی حشیش یا ماری جوآنا و یا گل است و متأسفانه باید گفت مصرف آن بین نوجوانان و جوانان بسیار زیاد است.

وی ادامه داد: تأسف بیشتر زمانی است که بسیاری از افراد اصلاً نمی‌دانند چه ماده خطرناکی را استفاده می‌کنند.

شمس با بیان اینکه زمان تخریب سلول‌های مغزی و بروز نشانه‌های روان‌پریشی در افراد مختلف متفاوت است، ادامه داد: این تداوم مصرف در افراد مختلف تفاوت دارد، برخی به لحاظ ژنتیکی استعداد ابتلاء دارند و با چند بار مصرف تا آخر عمر دچار روان پریشی و جنون می‌شوند و باید مادام‌العمر دارو مصرف کند ولی نهایتاً پایان این مسیر چیزی جز بیماری و تباه شدن عمر نیست.

وی با اشاره به این نکته که برخی فکر می‌کند گل یا حشیش و سایر فرآورده‌ای اعتیادآور خطرناک نیست، توضیح داد: بسیاری از افراد تریاک را به عنوان الگوی ماده اعتیادآور که به محض عدم مصرف نشانه‌های جسمی دارد می‌شناسند، بنابراین ناخودآگاه اگر ماده‌ای را مصرف کنند و بعد از مدتی آن را کنار بگذارند، اگر دچار علامت‌های فیزیکی نشوند فکر می‌کنند این ماده اعتیادآور نیست، در واقع شاید این مواد وابستگی جسمی و فیزیولوژیکی نداشته باشد ولی وابستگی روانی بسیار جدی و خطرناک است.

وی در پاسخ به این سوال که چرا در برخی کشورها مثل کانادا و آمریکا و یا برخی اماکن به خصوص در اروپا استفاده از برخی مواد مخدر و اعتیادآور مجاز است، گفت: همه می‌دانیم که سیگار مضر است ولی همچنان مردم به صورت آزادانه در اماکن عمومی از آن استفاده می‌کنند، بنابراین این نکته در استفاده از مواد اعتیادآور هم مصداق دارد، قطعاً دست‌های آشکار و پنهانی پشت این قضیه هستند که برخی دولت‌ها و سیاستگذاران قوانین سفت و سختی برای پیشگیری از آن لحاظ نمی‌کنند، ضمن این‌که پولی که از راه این صنعت مخرب ایجاد می‌شود قابل توجه است.

شمس تاکید کرد: پیشنهاد اصلی این است که "هیچکس به فکر ما نیست جز خود ما"، در درجه دوم یکی از علل مهم مصرف مواد مخدر کنترل اجتماعی است، اگر کنترل اجتماعی مثل اعمال مالیات و مجازات سخت برای تولیدکنندگان اجرا نشود قطعاً مصرف مواد بالا رفته و کنترل فردی هم مشکل‌تر خواهد شد.

وی به والدین توصیه کرد: مهمترین عامل پیشگیری و عدم مصرف مواد اعتیادآور برای فرزندانتان، کسب مهارت‌های فرزندپروری است، در آموزش مهارت‌های فردی، کنترل‌گری از سوی خود فرد تقویت می‌شود و شخص یاد می‌گیرد که زمانیکه ماده‌ای برای او مضر است چگونه در برابر آن ایستادگی کند و به طور کلی چگونه از لذت‌های آنی چشم‌پوشی کند.

شمس ادامه داد: اگر خانواده‌ها اصول فرزندپروری را بدانند، کودک خود را در محیطی پرورش می‌دهد که هوش هیجانی او ارتقا پیدا کند، همین موضوع مصرف مواد مخدر و ناهنجاریهای اجتماعی را کاهش خواهد داد.

وی نسبت به ایجاد اختلالات مغزی در مصرف کنندگان مواد مخدر هشدار داد و گفت: برای مثال مراجعه کننده‌ای داشتم که دنبال مصرف گل دچار اختلالات تفکر شده بود، این فرد ۱۵۵ روز فقط یک نوع غذا مصرف می‌کرد و حاضر نبود هیچ ماده غذایی دیگری استفاده کند، حتی سیگار این فرد را فقط باید اعضای خانواده تهیه می‌کردند و افکار توهم‌زا شرایط این فرد را وخیم‌تر کرده بود.

هذیان، درگیری با خانواده، روان پریشی و توهم توطئه تنها گوشه‌ای از عارضه‌های استفاده از مواد مخدری مثل گل، حشیش، ماری‌جوانا و سایر مشتقات گیاه کانابیس ساتیوا بود که این روانپزشک به آن اشاره کرد.

وی توصیه کرد: اگر به هر دلیل تحت فشار زندگی قرارگرفته‌اید یا غمگین هستید و یا هر مشکلی دارید، قطعاً مسیرهای ساده‌تر و مطمئن‌تری برای بهبود شرایطتان وجود دارد، مصرف هر ماده اعتیادآوری از سیگار گرفته تا الکل و یا حشیش جز اینکه وضعیت را وخیم‌تر کند، آورده دیگری برای شما نخواهد داشت.

 



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • ۱۴۰۴؛ سال طلایی جم؛ فتح قله تاریخی ۱۰۰ همتی درآمد
  • حاکمیت بر قلمرو هوایی ودریایی وتاثیر آن بر امنیت ملی درصورت بروز بحران
  • پیگیری پروژه‌های راهبردی راه دشتستان؛ از روند تکمیل بزرگراه دالکی–کنارتخته و تکمیل بزرگراه برازجان–اهرم تا تقاطع غیرهمسطح وحدتیه و راه‌آهن بوشهر شیراز
  • دستگاه سونوگرافی و OPG در پلی‌کلینیک تخصصی امام موسی کاظم(ع) برازجان به بهره‌برداری رسید
  • اکریلونیتریل؛ حلقه مفقوده زنجیره ارزش پتروشیمی ایران
  • ۱۰۴ هزار بوشهری زیر چتر بهزیستی/ اختلافات خانوادگی و اعتیاد در صدر بحران‌های اجتماعی
  • تداوم وزش باد و گرمای ۵۰ درجه‌ای در بوشهر؛ خلیج فارس مواج می‌شود
  • تصمیم عجیب کادرفنی تیم ملی فوتبال درجام‌جهانی/ زنگ خطر برای چند بازیکن
  • پیگیری پروژه‌های راهبردی راه دشتستان؛ از روند تکمیل بزرگراه تا راه‌آهن
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/04/20
  • ۲۲۰۰ بازرسی از واحدهای صنفی دشتستان انجام شد
  • قدرت ملّی، زیربنای هر انتقام مؤثر است
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز 1405/04/20
  • امام جمعه موقت برازجان: بدرقه رهبر شهید تجدید پیمان با مقاومت بود
  • تدوین ۳۲ برنامه در راستای افزایش منابع سازمان تأمین‌اجتماعی
  • تسری منطقه آزاد به بافت شهری مرکز استان مبنای قانونی ندارد
  • تصاویر اتحاد خبر از عزاداری مردم برازجان در شب تاسوعا
  • پرداخت بیش از ۱۲۰۰ میلیارد تومان به بازنشستگان و مستمری بگیران استان بوشهر در خردادماه
  • زارع: تسریع در فعال سازی منطقه آزاد بوشهر زمینه ساز تحول اقتصادی است
  • تصاویر اختصاصی اتحاد خبر از تعزیه روز عاشورا در روستای نظرآقا ( 2)
  • تصاویر اختصاصی اتحاد خبر از تعزیه روز عاشورا در روستای نظرآقا ( 1)
  • تصاویر اتحاد خبر از عزاداری مردم برازجان در شب عاشورا
  • چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟
  • اعتراض به امتحانات حضوری دانشجویان ارشد
  • بوشهر و حلقه مفقوده توسعه
  • برگزاری همایش شیرخوارگان حسینی در مهدیه شهر صدرا/ تصاویر اختصاصی
  • ضرورتِ گذار از نهاد های استخراجی به نهادهای فراگیر
  • آقای استاندار مردم بوشهر را از منافع منطقه آزاد برخوردار کنید
  • درخشش لوئیز دیاز، رؤیای ازبکستان را بر هم زد/کلمبیا با پیروزی شروع کرد
  • قواعد ومقررات داخلی وبین الملی حاکم بر تنگه هرمز
  • .: ... حدود 4 روز قبل گفت: درود بر شما🙏 ...
  • .: پتروشیمی ها حدود 4 روز قبل گفت: درود بر همکاران عزیز ...
  • .: ح. ح. نیکنام حدود 6 روز قبل گفت: احسنت 👌👏👏💐 ...
  • .: جواد حدود 7 روز قبل گفت: با آرزوی موفقیت برای ...
  • .: ج. ح. نیکنام حدود 8 روز قبل گفت: قلمت مانا جالب بود ...
  • .: الهه حدود 10 روز قبل گفت: خوب بود ...
  • .: سید عبدالعطَیم حسینی موردراز حدود 17 روز قبل گفت: سلام خسته نباشید جناب ...
  • .: رها حدود 21 روز قبل گفت: عکس ها عالی ...
  • .: سعید حدود 25 روز قبل گفت: امتحانات حضوری با توجه ...
  • .: جواد حدود 25 روز قبل گفت: با توجه به عدم ...