امروز: جمعه 26 بهمن 1403
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 30 دي 1403 - 10:38

اتحادخبر: رژیم‌های غذایی بد می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن را افزایش دهد، عملکردهای حیاتی بدن را مختل کرده و در برخی موارد حتی طول عمر را کوتاه کند.

 

اتحادخبر: رژیم‌های غذایی بد می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن را افزایش دهد، عملکردهای حیاتی بدن را مختل کرده و در برخی موارد حتی طول عمر را کوتاه کند.

 

۶ غذایی که عمر شما را کوتاه می‌کنند

به گزارش خبرآنلاین، تغذیه در کنار ورزش و فعالیت جسمانی به عنوان دو زیر مجموعه اصلی سبک زندگی نقش مهمی در سلامت کلی ما دارند. تغذیه سالم اما به باور بسیاری از متخصصان پایه اصلی حفظ سلامت جسمانی است. در حالی که برخی از غذاها ما را تغذیه و تقویت می‌کنند، برخی دیگر می‌توانند به مرور زمان به بدن ما آسیب برسانند.

همشهری آنلاین در گزارشی نوشت: انتخاب‌ رژیم‌های غذایی بد می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن را افزایش دهد، عملکردهای حیاتی بدن را مختل کرده و در برخی موارد حتی طول عمر را کوتاه کند. در این مطلب به ۶ غذای رایجی که می‌توانند بر سلامت و طول عمر تاثیر منفی بگذارند اشاره شده است.

گوشت‌های فرآوری شده

گوشت های فرآوری شده مانند سالامی، مرغ منجمد یا سوسیس‌ها اغلب به گونه‌ای درست شده‌اند که دارای طعم مطبوعی هستند اما خطرات زیادی برای سلامتی دارند. مواد اصلی نگهدارنده این گوشت‌ها با نیترات‌ها و نیتریت‌ها هستند این مواد با افزایش خطر ابتلا به سرطان به ویژه سرطان روده بزرگ ارتباط دارند.

نتایج مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۰ منتشر شد به وضوح نشان می‌دهد که مصرف گوشت قرمز و فرآوری شده با افزایش قابل توجهی در میزان مرگ و میر، خطر سرطان و افزایش خطر بیماری های قلبی مرتبط است. این گوشت ها همچنین سرشار از چربی های اشباع شده و سدیم هستند و به بروز فشار خون کمک می‌کنند.

نوشیدنی‌های قندی و شیرین

نوشابه‌های گازدار، نوشابه‌های انرژی‌زا و سایر نوشیدنی‌های شیرین مملو از قندهای اضافه‌شده هستند که مصرف آن‌ها مشکلات زیادی را برای بدن ما ایجاد می‌کنند. مصرف بیش از حد قند منجر به افزایش وزن، مقاومت به انسولین و افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، بیماری قلبی و مشکلات کبدی می‌شود.

نتایج تحقیقات منتشر شده در سال ۲۰۲۱ نشان داد که نوشیدنی‌های شیرین هر ساله به دلیل کمک به بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت و بیماری‌های مرتبط با چاقی مسئول بیش از ۱۸۴ هزار مرگ در سراسر جهان هستند. در عوض، آب، دمنوش‌های گیاهی یا نوشیدنی‌های بدون شیرینی را انتخاب کنید تا بدن خود را هیدراته و سالم نگه دارید.

غلات تصفیه شده

غلات تصفیه شده مانند نان سفید، برنج سفید، و ماکارونی در بسیاری از خانواده‌های ایرانی و خیلی از خانواده‌های کشورهای آسیایی پایه اصلی بسیاری غذاها هستند. با این حال، آن‌ها بسیار فرآوری شده و فاقد مواد مغذی ضروری مانند فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند. این کمبود مواد مغذی باعث افزایش سریع و سقوط قند خون می‌شود و به مرور زمان خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و چاقی را افزایش می‌دهد. انتخاب غلات کامل مانند برنج قهوه‌ای، کینوآ و نان سبوس دار، انتخاب سالم تری برای سلامتی طولانی مدت است.

غذاهای سرخ شده

سیب زمینی سرخ کرده، مرغ سرخ شده و حلقه‌های پیاز ممکن است خوشمزه باشند، اما برخی از مضرترین غذاها برای سلامتی شما هستند. غذاهای سرخ شده اغلب در روغن‌هایی با چربی ترانس پخته می‌شوند که منجر به افزایش سطح کلسترول بد(LDL) و کاهش کلسترول خوب (HDL) می‌شوند. این امر خطر بیماری قلبی و سکته را افزایش می‌دهد.
نتایج یک مطالعه نشان داده که مصرف منظم غذاهای سرخ شده با خطر بالاتر مرگ زودهنگام به ویژه در زنان مرتبط است. غذاهای سرخ شده پر کالری هستند و می‌توانند منجر به افزایش وزن و التهاب مزمن شوند.

تنقلات بسته بندی شده

چیپس، کراکر و سایر تنقلات بسته بندی شده مملو از افزودنی‌های ناسالم، نگهدارنده‌ها و نمک هستند. مصرف بیش از حد سدیم کلرید (نمک خوراکی) در این تنقلات می‌تواند منجر به فشار خون بالا، مشکلات کلیوی و افزایش خطر سکته شود. به جای این که به سراغ این میان وعده‌ها بروید، جایگزین‌های سالم تری مانند آجیل، دانه‌ها یا میوه‌های تازه را در نظر بگیرید.

شیرین کننده‌های مصنوعی

در حالی که شیرین کننده‌های مصنوعی مانند آسپارتام و ساخارین به عنوان جایگزینی سالم برای شکر به بازار عرضه می‌شوند، ممکن است خطرات خاص خود را داشته باشند. این شیرین کننده‌ها می‌توانند سلامت روده را مختل کنند و منجر به عدم تعادل متابولیک و افزایش میل به غذاهای شیرین شوند.

 



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • تصاویر اختصاصی اتحاد خبر از نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان بوشهر به ریاست دکتر پزشکیان
  • لزوم تسریع در تکمیل خط ریلی بوشهر/ اختیارات استانداران افزایش می یابد /تصاویر اختصاصی
  • تصاویر اختصاصی اتحاد خبر از نشست نهضت توسعه عدالت آموزشی با حضور رئیس جمهور
  • تصاویر اتحاد خبر از شورای اداری شهرستان دشتستان با حضور وزیر جهاد کشاورزی
  • تصاویر اتحاد خبر از بازدید رییس جمهور از صنایع کشتی‌سازی شهید محلاتی
  • تلاقی تناقضات/ ضرورت تسریع در برخی تغییرات
  • پزشکیان: به هیچ حزب و دسته‌ای وابسته نیستم/ با تمام وجود به اصلاحات معتقدم
  • یادداشت های یک خبرنگار از سخنان و دستاوردهای سفر رئیس جمهور به بوشهر
  • استاندار بوشهر بر افزایش سهم اشتغال استان بوشهر در حوزه صنعت تاکید کرد
  • فازهای جدید پلیمر پادجم با فرمان رئیس‌جمهور افتتاح شد
  • وزیر جهاد کشاورزی: اصلاح نخیلات شهر وحدتیه را پیگیری می‌کنیم
  • متین دیداری مدیرعامل پتروشیمی زاگرس طی نشستی با حضور دکتر پزشکیان درخواست‌های صنعت پتروشیمی رو مطرح کرد
  • عناوین روزنامه‌های امروز 1403/11/25
  • خوشایند سازی فرآیند زایمان طبیعی مؤثرترین راه کاهش آمار سزارین است
  • رئیس جمهور با فعالان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بوشهر دیدار کرد
  • راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن در برازجان برگزار شد + تصاویر اختصاصی
  • افتتاح و بهره‌برداری از پروژه‌های عمرانی و ورزشی در بخش ارم دشتستان/تصاویر اختصاصی
  • افتتاح و کلنگ‌زنی پروژه‌های عمرانی در بخش شبانکاره/ تصاویر
  • دیدار رئیس جمهور با فعالان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی استان بوشهر/ تصاویر اختصاصی اتحاد خبر
  • تصاویر اختصاصی اتحاد خبر از نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان بوشهر به ریاست دکتر پزشکیان
  • لزوم تسریع در تکمیل خط ریلی بوشهر/ اختیارات استانداران افزایش می یابد /تصاویر اختصاصی
  • تصاویر اختصاصی اتحاد خبر از نشست نهضت توسعه عدالت آموزشی با حضور رئیس جمهور
  • تصاویر اتحاد خبر از شورای اداری شهرستان دشتستان با حضور وزیر جهاد کشاورزی
  • تصاویر اتحاد خبر از بازدید رییس جمهور از صنایع کشتی‌سازی شهید محلاتی
  • صمیمیتی عزیز از شورای شهر برازجان
  • تیم مدیریتی من باید روحیه نقد پذیری داشته باشد
  • آقای پزشکیان بفرمایید یک فنجان مرسین
  • سردبیر اتحاد خبر مقام اول جشنواره رسانه ای ابوذر در استان بوشهر
  • جوابیه بیمارستان شهید گنجی به "حال ناخوش بخش دیالیز بیمارستان دشتستان
  • تلاقی تناقضات/ ضرورت تسریع در برخی تغییرات
  • آیین کلنگ‌زنی بزرگترین پروژه سردخانه و بسته‌بندی خرما در آبپخش/تصاویر اختصاصی
  • هنر نمایی جوانان هنرمند جم در نمایش «یک تکه از گفتار گم شده ماندانا» در چگاسه جم
  • بازدید و دیدار فرماندار دشتستان با مسئولان و متنفذین بخش های ارم و بوشکان
  • افتتاح پروژه های عمرانی بخش سعدآباد با حضور فرماندار دشتستان/ تصاویر اختصاصی
  • راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن در برازجان برگزار شد + تصاویر اختصاصی
  • افتتاح و بهره‌برداری از پروژه‌های عمرانی و ورزشی در بخش ارم دشتستان/تصاویر اختصاصی
  • آب اولویت اول فرماندار/ افتتاح و کلنگ زنی ۴۲۱پروژه عمرانی در دشتستان
  • سرپرست فرمانداری عسلویه با حضور استاندار بوشهر معرفی شد
  • افتتاح و کلنگ‌زنی پروژه‌های عمرانی در بخش شبانکاره/ تصاویر
  • دیدار رئیس جمهور با فعالان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی استان بوشهر/ تصاویر اختصاصی اتحاد خبر
  • تصاویر اختصاصی اتحاد خبر از نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان بوشهر به ریاست دکتر پزشکیان
  • بدرود؛ فرماندار غیر رسانه ای!
  • استاندار بوشهر بر برقراری عدالت آموزشی در نقاط مختلف استان تاکید کرد
  • افتتاح یا آغاز عملیات اجرایی ۲۶ پروژه عمرانی در بخش آب پخش /تصاویر
  • لزوم تسریع در تکمیل خط ریلی بوشهر/ اختیارات استانداران افزایش می یابد /تصاویر اختصاصی
  • .: ق.مظاهری حدود 2 روز قبل گفت: درود بر جناب طاهری ...
  • .: محمود طاهری حدود 2 روز قبل گفت: درود بر آقای مظاهری ...
  • .: امید حدود 3 روز قبل گفت: مدیریت سه ساله اخیر ...
  • .: ق.مظاهری حدود 3 روز قبل گفت: سلام، وقت بخیر و ...
  • .: فتح اله قاسمی حدود 3 روز قبل گفت: بدون شرح فقط میگم ...
  • .: محمدآبادی حدود 5 روز قبل گفت: با عرض تبریک، همت ...
  • .: مرتضی از آبپخش حدود 5 روز قبل گفت: به بقاله گفتن ماستت ...
  • .: محتبیغ حدود 5 روز قبل گفت: عالی بود ...
  • .: همشهری حدود 5 روز قبل گفت: چه جالب.مشکل برطرف خواهد ...
  • .: امیر حدود 6 روز قبل گفت: عالیه ان شالله تاریخ ...