- «پتروفرهنگ» پرچمدار حمایت از تولید داخل در صنعت پتروشیمی است
- اتاق مالی مخفی پرسپولیس این بار در ترکیه فعال شد
- رکورددار پرش طول: اولویتم ورزش است ولی دندانپزشکی را هم ادامه میدهم
- کسب یک مدال طلا و برنز توسط ۲ آزادکار؛ محمدزاده در گروه بازندهها
- پیام فنرباغچه برای سرمربی جدید پرسپولیس
- پیشنهاد جمهوری آذربایجان به محمد بنا
- سد منچسترسیتی با دلار پر میشود!
- لحظهای که اسماعیل کارتال پرسپولیسی شد
- حسرت نقل و انتقالاتی پرسپولیس/ دست رد پدیده لیگ به پیشنهاد سرخها
- توانایی بازیکنان استقلال همین است که میبینید!
اتحادخبر: پیتزا یکی از غذاهای پرطرفدار در میان مردم است که مصرف آن عوارضی را برای سلامت بدن به همراه دارد، آیا می دانید پس از خوردن غذا چه اتفاقاتی در بدن می افتد؟
اتحادخبر: پیتزا یکی از غذاهای پرطرفدار در میان مردم است که مصرف آن عوارضی را برای سلامت بدن به همراه دارد، آیا می دانید پس از خوردن غذا چه اتفاقاتی در بدن می افتد؟
به گزارش نمناک؛ پیتزا بهترین غذا روی زمین است و هیچ غذایی جایگزین آن نمی شود اما این غذا دارای مقادیر بالایی کالری، چربی اشباع و سدیم است. بطور متوسط یک برش از پیتزا پپرونی حاوی 311 کالری ،13.5 گرم چربی ( 5.5 گرم چربی اشباع)، و 720 میلی گرم سدیم است. چنانچه در مطلب قبلی بخش سلامت نمناک با موضوع عوارض خوردن پیتزا و ساندویچ کامل توضیح دادیم طبق گفته یک متخصص تغذیه، پیتزا سبب ایجاد مشکلاتی برای سیستم بدن خواهد شد. در واقع مزه های غذا به مغز منتقل شده و این امر قبل از بلع پیتزا ارسال می شود بدان صورت که هرچه پیتزای بیشتری بخورید لذت کمی از آن نصیبتان خواهد شد. این امر برای هر غذای دیگری نیز صادق است.
دقایقی بعد خوردن پیتزا در بدن چه خبر می شود ؟
0-10 دقیقه پس از خوردن :
بزاق دهان سبب آزاد شدن آنزیم های گوارشی در دهان می شود و باعث می شود هضم غذا صورت گیرد. به دنبال هضم غذا کربوهیدرات های موجود در غذا شروع به تجزیه شدن کرده و تبدیل به قند فوق العاده ساده ای بنام گلوکز می شود. بدن از این قند برای متابولیسم و سوخت رسانی به ماهیچه ها استفاده می کند. قلب نیز این قند را حفظ خواهد کرد.
10-15 دقیقه پس از خوردن:
قبل از آنکه قند به جریان خون وارد شود چربی حاصل از پنیر پیتزا باعث می شود تا سرعت آن افزایش یابد. بدن انرژی خود را از سوزاندن و تجزیه کربوهیدرات ها به دست می آورد، پس یک برش پیتزا می تواند انرژی بیشتری مهیا کند. اگر به پنیر پیتزا یا گلوتن حساسیت داشته باشید آن ها می توانند باعث نفخ شکمی شوند زیرا بدن هضم غذا را آزاد و گازهای باقی مانده را رها می کند.
15-20 دقیقه پس از خوردن :
حال آن که کربوهیدرات بیشتری مصرف کرده اید قند ها در جریان خون افزایش میابند، لوزالمعده هورمون انسولین را ترشح می کند تا سلول ها از قند به عنوان سوخت استفاده کنند. این امر سبب می شود قند خون در سطح بالایی قرار گیرد . با گذشت زمان میزان قند خون بالا منجر به التهاب شده و مشکلاتی از قبیل بیماری های قلبی عروقی گرفته تا آسیب های عصبی، گردش خون ضعیف و عفونت های مختلف را ایجاد می کند ( به همین دلیل است که خوردن رژیم غذایی با قند بالا می تواند خطرناک باشد و باعث دیابت شود).
در نهایت قند به کبد رسیده و به چربی تبدیل می شود. در همین حال سطح لپتین ( هورمونی برای رفع گرسنگی و جلوگیری از پرخوری) بطور پیوسته افزایش خواهد یافت.
30 دقیقه پس از خوردن :
در صورت پرخوری شدید احساس بی حالی خواهید داشت و باعث می شود تا به سوخت نیاز داشته باشید. با این غذا در معده، بدن فوران هورمون گرلین را متوقف می کند بنابراین سبب رضایت شما از غذا خواهد شد.
دراین مرحله اسید های موجود در معده به سختی کار می کنند تا تمام چربی هایی که خورده اید را هضم کند. به محض آنکه چربی ها تجزیه شد اماده جذب شدن به جریان خون می شوند در همین حال به کبد نفوذ و برای سوخت مجدد آماده می شود.
کل این فرایند سطح تری گلیسرید را بطور موقت بالا می برد. موقتی بودن این امر چیز خوبی است زیرا میزان تری گلیسرید دائما بالا می تواند کلسترول خون را حفظ و گرفتگی و سخت شدن شریان ها را به همراه خواهد داشت. در صورت اضافه وزن و یا سابقه خانوادگی بیماری گردش خون سطح گلیسرید به مدت طولانی بالا خواهد ماند بنابراین خوردن فقط یک برش از پیتزا خطر ابتلا به بیماری هایی چون سکته مغزی و حمله قلبی را افزایش می دهد. اگر بطور کلی از سلامت خوبی برخوردار هستید سطح تری گلیسرید شما باید طی حدود 6 ساعت کاهش یابد.
45-60 دقیقه پس از خوردن :
خوردن یک وعده غذایی چرب باعث می شود گرفتگی شریان های خونی گسترش یافته و فضای کم تری برای جریان خون باقی بماند. از آن جا که یک رژیم غذایی پرچرب می تواند لخته شدن خون را تقویت کند این خطر برای کسانی که مشکلات قلبی دارند خطرناک خواهد بود.
خبر خوب آن است که هورمون ها به ویژه لپتین به مغز فرمان سیری ارسال می کند. چربی پنیر پیتزا سبب می شود تا بدن ترشح سروتونین (هورمون خواب آلودگی) را افزایش دهد و بعد از خوردن وعده غذایی حاوی کربوهیدرات این هورمون آزادانه جریان میابد.
3-4 ساعت پس از خوردن :
ساعت ها پس از خوردن پیتزا قند خون به حالت عادی برگشته و سبب می شود تا مجدد به خوردن علاقه پیدا کنید. هرچند تمام مراحل مجدد تکرار نمی شوند اما سطح تری گلیسرید بالا خواهد رفت. در این موقعیت برای صرف یک میان وعده برنامه ریزی کنید قبل از آنکه هورمون گرلین ترشح شود.
*چندین ساعت بعد :
اگر از سلامت کامل برخوردار هستید با خوردن هر از چند گاهی برش پیتزا مشکلی نخواهید داشت. با افزایش خوردن پیتزا وزن نیز افزایش خواهد یافت. خوردن کالری اضافی با گذشت زمان به افزایش چربی کمک می کند.
چنانچه مشکلات زیر را دارید بطور هوشمندانه خوردن پیتزا را ترک کنید:
چربی ناسالم در بدن
فشار خون بالا
دیابت
مقاومت به انسولین
بیماری قلبی
اضافه وزن
استعمال سیگار
بیماری قلبی
چه کسانی پیتزا نخورند ؟ عوارض مواد اولیه پیتزا
خمیرپیتزا :
خمیر پیتزا تهیه شده از آرد گندم است و حاوی «گلوتن» می باشد و برای افراد مبتلا به سلیاک مضر است. افرادی دیگری که باید خمیر پیتزا را با احتیاط بخورند، عبارتند از :
افراد دارای ریفلاکس که با خوردن خمیر پیتزا دچار افزایش اسید معده می شوند.
افرادی که به لبنیات حساسیت دارند یا دارای عدم تحمل لاکتوز هستند زیرا در پخت خمیر پیتزا به جای آب از شیر استفاده می کنند.
کالباس و سوئیس:
ترکیبات موجود در سوسیس و کالباس مانند روغن، ادویه و گوشت و مرغ اضافه شده به سوسیس و کالباس تاثیر منفی روی عملکرد دستگاه گوارش دارد و سبب ابتلا به بیماری ها و عوارض زیر می شوند:
سوسیس و کالباس به دلیل دارا بودن مواد افزودنی و نگه دارنده سبب ایجاد رادیکال های آزاد در بدن و ابتلا به سرطان می شوند.
مصرف سوسیس و کالباس به دلیل چربی بالا سبب اضافه وزن می شوند.
مصرف سوسیس و کالباس به دلیل وجود ادویه و مواد نگهدارنده ابتلا به حساسیت غذایی را افزایش می دهند.
پنیر پیتزا :
مصرف پنیر پیتزا بسیار چاق کننده و برای افراد مبتلا به فشارخون، افراد دچار عدم تحمل لاکتوز مضر است.
منبع اصلی لاکتوز شیر است، اما پنیر هم حاوی این نوع قند است و برای افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوزمضر است.
همچنین پنیر شور است و برای افراد مبتلا به فشارخون بالا مضر می باشد.
افراد دچار مشکل تاخیر در هضم مواد غذایی نیز به سختی پنیر پیتزا را هضم می کنند و بهتر است پیتزای بدون پنیر مصرف کنند.
گوشت :
مصرف پیتزای گوشتی برای مبتلایان به نقرس مضر است. همچنین مصرف پیتزاهای تهیه شده با گوشت قرمز به دلیل چربی بالا برای افراد مبتلا به چربی خون مضر است و باعث افزایش چربی خون افراد می شود.
قارچ :
مصرف قارچ در پیتزا برای افراد زیر مضر است :
افرادی که به خوردن قارچ حساسیت دارند و با خوردن قارچ دچار واکنش های حساسیتی می شوند.
قارچ منبع پروتئینی خوبی است اما برای افرادی که اسید اوریک بالا دارند، مضر است.
مضرات خمیر پیتزا
فلفل:
مصرف پیتزا به دلیل استفاده از فلفل در آن برای افراد مبتلا به زخم معده، ورم معده، ریفلاکس و انواع مشکلات گوارشی مضر است و مصرف فلفل در آنها موجب بروز علائم حساسیت مانند کهیر و عوارض حساسیت زا می شود.
پیاز :
ترکیبات موجود در پیاز مانند گوگرد و آلیسین باعث تحریک معده و افزایش ترشح اسید معده می شوند بنابراین برای افرادی که دچار مشکل گوارشی به ویژه زخم معده هستند، مضر است. همچنین مصرف پیاز به دلیل ترکیبات فرار سبب ابتلا به تنگی نفس و تحریک دستگاه تنفسی می شود.
ماهی:
خوردن پیتزای ماهی برای افرادی که به ماهی حساسیت دارند، مضر است و باعث بروز نشانه های حساسیت در آنها می شود.
تازه ترین خبرها
- اتاق مالی مخفی پرسپولیس این بار در ترکیه فعال شد
- رکورددار پرش طول: اولویتم ورزش است ولی دندانپزشکی را هم ادامه میدهم
- کسب یک مدال طلا و برنز توسط ۲ آزادکار؛ محمدزاده در گروه بازندهها
- پیام فنرباغچه برای سرمربی جدید پرسپولیس
- پیشنهاد جمهوری آذربایجان به محمد بنا
- سد منچسترسیتی با دلار پر میشود!
- لحظهای که اسماعیل کارتال پرسپولیسی شد
- حسرت نقل و انتقالاتی پرسپولیس/ دست رد پدیده لیگ به پیشنهاد سرخها
- توانایی بازیکنان استقلال همین است که میبینید!
- کشتی استقلال به بندر انزلی رسید
- ترسی ندارم بگویم استقلالی هستم/ فرامرز خودنگاه داور بینالمللی نیست!
- آنتونیو کاسانو: بازی طارمی را دوست ندارم
- طرح آشکارسازی موتورسیکلتها در راههای استان بوشهر اجرا شد
- کودک ۸ ساله مشهدی ناجی چندین بیمار نیازمند عضو شد
- موتورسیکلت قاچاق در «دیلم» توقیف شد
- بازاریان گناوه مطالبات و خواستههای صنفی خود را با ارائه راهکار بیان کنند
- پیرصالحی: نباید صدای بیماران نادر بی پاسخ بماند
- جناب خان چه درخواستی از وزیر بهداشت داشت
- زنان بیشتر از مردان دچار سرطان تیروئید میشوند
- گیاهی که گنجینهای از خواص درمانی است
- سالانه چند بیمار مبتلا به سرطان در کشور شناسایی میشود؟
- گرما و تعریق از عوامل اصلی قارچهای پوستیاند
- افراد مبتلا به لوپوس در معرض خطر بیماری قلبی
- از ارتباط گوشت قرمز با زوال عقل تا آسیب قلبی ناشی از سروصدای هواپیما
- پرداخت مطالبات پرستاران معطل پول است
- اعتراض داروخانهها به زیاده خواهی وزارت بهداشت
- ۴۰ درصد سرطانها قابل پیشگیریاند؛ آگاهی، کلید سلامت جامعه
- هشدار سازمان غذا و دارو درباره مصرف برخی محصولات غیربهداشتی
- آیا پودرهای پروتئین بی خطر هستند؟
- گیاهی با خواص درمانی شگفت انگیز
- حال سلامت خوب نیست؛ ۱۰۷ همت بدهی و جیب خالی
- خرید پروانه شکار تا ۴۰ هزار یورو؛ سکوت سازمان حفاظت محیط زیست در برابر شکار حیوانات
- ایران صاحب «پارک ملی هوش مصنوعی» میشود؛ استقرار زیرساختهای پردازشی سریع
- امروز چه اسیران سرشناس فلسطینی آزاد خواهند شد؟
- ادعای آمریکا: حماس از زمان آغاز جنگ غزه تاکنون، ۱۵ هزار نیرو جذب کرده است
- دولت ترامپ رسما خلیج مکزیک را به خلیج آمریکا تغییر نام داد
- نخستین تماس تلفنی وزیر خارجه ترامپ با همتای چینی بر سر تایوان
- «پیتر هِگسِت» وزیر دفاع آمریکا شد
- نتایج یک نظرسنجی در اراضی اشغالی: نتانیاهو باید استعفا دهد
- دولت ترامپ طرحهای تامین کمک برای کییف را تعلیق کرد؛ ورود مهاجران اوکراین ممنوع شد
- دادستانی کره جنوبی خواستار تمدید بازداشت «یون» تا ششم فوریه شد
- سازمان ملل: از مذاکره و ملاقات احتمالی پوتین و ترامپ حمایت میکنیم
- آزمون سخت برای قهرمان المپیک؛ بار مدالآوری وزنهبرداری روی دوش سلیمی
- واکنش هادی ساعی به انتخاب خواهرش برای هدایت تیم ملی تکواندو بانوان
- معرفی قهرمان لیگ برتر تکواندو به هفته پایانی کشیده شد
- نگاهی به کارنامه و عملکرد دومین سرمربی ترکیهای پرسپولیس
- صعود چهار تیم به مرحله نهایی لیگ برتر ووشو جوانان
- اسماعیل کارتال؛ از جمله جنجالی تا کاشف ستاره رئال مادرید
- فینال تمام ایرانی دختران کاراته کا در پاریس
- دلایل افزایش خشونت در ورزشگاهها؛ آیا فوتبال روی بقیه تاثیر دارد؟