امروز: پنجشنبه 22 مرداد 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 05 آبان 1400 - 18:05

اتحادخبر:  یک فوق تخصص بیماری‌های عفونی گفت: ویروس کرونا لامبدا را اواسط ماه خرداد سازمان بهداشت جهانی معرفی کرد و توجه دانشمندان به آن جلب شد، این در حالی است که بیش‌از ۱۸ ماه از همه‌گیری ویروس کرونا می‌گذرد و دنیا هنوز درگیر مبارزه با ویروس دلتاست.

اتحادخبر:  یک فوق تخصص بیماری‌های عفونی گفت: ویروس کرونا لامبدا را اواسط ماه خرداد سازمان بهداشت جهانی معرفی کرد و توجه دانشمندان به آن جلب شد، این در حالی است که بیش‌از ۱۸ ماه از همه‌گیری ویروس کرونا می‌گذرد و دنیا هنوز درگیر مبارزه با ویروس دلتاست.

ویروس لامبدا چقدر خطرناک‌ است؟

به گزارش ایسنا؛علی امیری ، اظهار کرد: ویروس دلتا از نظر قدرت انتقال و توانایی بستری‌ کردن افراد غیرواکسینه گوی سبقت را از کرونا آلفا ربوده است.

وی ادامه داد: سویه لامبدا کرونا، سویه جهش‌یافته ویروس کووید ۱۹ است که به گزارش سازمان جهانی بهداشت در ۱۵ ژوئن یا ۲۵ خرداد، در ۲۹ کشور از پنج قاره شناسایی شده است.

 

امیری ادامه داد: با توجه به شیوع ویروس لامبدا در کشورهای همسایه ایران ترکیه و پاکستان و با وجود رفت‌وآمد به این کشورها، باید این احتمال را در نظر گرفت که تا پاییز ویروس لامبدا به ایران برسد.

 

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به این‌که در اواسط خرداد، سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد ویروس لامبدا دارای جهش‌هایی با اثرات فنوتیپی مشکوک است، بیان کرد: توانایی انتقال بیشتر و احتمال مقاومت به آنتی‌بادی‌های خنثی‌کننده از جمله این جهش‌ها هستند، سازمان بهداشت جهانی و سایر سازمان‌های حوزه سلامت تلاش می‌کنند درک بهتری از تفاوت ویروس کرونا لامبدا با سایر ویروس‌ها به‌ دست آورند.

وی با اشاره به این‌که یادآوری این موضوع مهم است که ویروس کرونا لامبدا برای اینکه به‌عنوان گونه نگران‌کننده در نظر گرفته شود، هنوز یک قدم از جهش‌های آلفا و دلتا عقب است، عنوان کرد: اگر مسیرهای افزایش انتقال آن ثابت شود یا اگر مثلاً شدت آن افزایش یابد و به‌نوعی روی اقدامات ما علیه ویروس، مثل برنامه واکسیناسیون کرونا، اثر بگذارد، می‌توان ویروس کرونا لامبدا را گونه‌ای نگران‌کننده در نظر گرفت.

امیری با اشاره به این‌که در حال حاضر، برای دانستن تأثیر سویه لامبدا کرونا بر اثرگذاری واکسن به پژوهش‌های بیشتری نیاز است، به‌خصوص بر واکسن‌هایی که به‌طور گسترده در دنیا استفاده می‌شوند، بیان کرد: پژوهشی در دانشگاه سنتیگو شیلی روی کارکنان حوزه سلامتی که دو دوز واکسن چینی کروناواک یا سینوواک را دریافت کرده بودند انجام شد، این پژوهش نشان می‌دهد جهش‌های موجود در تاج سویه لامبدا باعث افزایش عفونت‌زایی و فرار از آنتی‌بادی‌های خنثی‌کننده می‌شود.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی تصریح کرد: با توجه به نبود اطلاعات مناسب درمورد محافظت واکسن‌های چینی علیه انتقال بیشتر ویروس دلتا، شک و تردید درمورد اثربخشی این واکسن‌ها بیشتر شده، منتها علاوه‌بر تیزهوشی در قبال شایعات گوناگونی که پیرامون واکسن کرونا وجود دارد، نباید این موضوع را نادیده گرفت.

وی ادامه داد: تاکنون هیچ واکسنی اثربخشی ۱۰۰ درصد برای پیشگیری از عفونت کووید ۱۹ نداشته است و از میان واکسن‌های چینی، سینواک ۵۰ و چهار دهم درصد و سینوفارم ۸۶ درصد اثربخشی دارند، بنابراین محققان توصیه می‌کنند کشورهایی که محدودیت دریافت واکسن یا سطح درآمدی پایینی دارند نباید استفاده از واکسن‌های چینی را متوقف کنند.



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • هماهنگی همه دستگاه‌های اجرایی، شرط برگزاری باشکوه پیاده‌روی بزرگ ولایت است
  • خبرنگاران نقش اساسی در امر توسعه و تحقق عدالت و تحولات جامعه دارند
  • دیدار رئیس سازمان نظام پزشکی دشتستان با مدیر مسئول و سردبیر اتحاد جنوب
  • خبرنگاران بوشهری؛ راویان بی ادعای روزهای آتش و امید
  • پیام مدیرعامل و نائب رئیس هیات مدیره شرکت پتروشیمی جم پیلن به مناسبت روز خبرنگار
  • در صحنه بمان؛ با تمام آلام
  • پیام تبریک مدیرعامل شرکت توسعه پلیمر کنگان به مناسبت روز خبرنگار
  • رسانه‌ها چشم بیدار جامعه و مطالبه‌گر مسئولانه‌اند
  • اولین و جوان‌ترین بانوی بازنشستهٔ خبرنگار دشتستان تجلیل شد
  • پیام تبریک مدیرکل ورزش و جوانان استان بوشهر به مناسبت روز خبرنگار
  • اجرای طرح های عوامل تعیین‌کننده اجتماعی سلامت و پزشک خانواده و نظام ارجاع در شهرستان دشتستان
  • وزارت دفاع: خبرنگاران، یاوران و همراهان راهبردی صنعت دفاعی کشور هستند
  • نمایشگاه عکس انفرادی «روایت مشک‌» اثر یلدا خادمی در برازجان افتتاح شد
  • قرارداد توسعه گریدهای جدید پلی‌پروپیلن بین جم‌پیلن و پژوهشگاه پلیمر امضا شد؛ گامی برای افزایش ارزش‌آفرینی و سودآوری پایدار
  • اعتراف رسانه‌های خارجی به شکست ترامپ حاصل مجاهدت رسانه‌های انقلابی است
  • قرعه کشی مرحلی پلی آف لیگ دسته دوم کشور/ شاهین عامری میزبان دور برگشت شد
  • پیگیری پروژه‌های راهبردی راه دشتستان؛ از روند تکمیل بزرگراه دالکی–کنارتخته و تکمیل بزرگراه برازجان–اهرم تا تقاطع غیرهمسطح وحدتیه و راه‌آهن بوشهر شیراز
  • «فرهنگستانِ آرام‌سازیِ درد»
  • ۱۰۴ هزار بوشهری زیر چتر بهزیستی/ اختلافات خانوادگی و اعتیاد در صدر بحران‌های اجتماعی
  • توسعه ورزش بدمینتون در بوشهر، اولویت رده‌های پایه و ساحلی
  • ماتادورها «کله» خروس‌ها را کندند/اسپانیا اولین فینالیست جام بیست‌وسوم
  • آئین تقدیر از شهردار و دهیاران بخش مرکزی دشتستان برگزار شد
  • ورزش همچنان کلید داشتن قلبی سالم‌تر است
  • «آقای ونس؛ اُوه آقای ونس»
  • بهره‌برداری از نخستین مرکز پرتودرمانی بیماران سرطانی بوشهر با حضور وزیر بهداشت و استاندار بوشهر
  • آنتن ضعیف، کسب‌وکار را زمین‌گیر کرده است
  • هرمز؛ میدان آزمون انسانیت گم شده ترامپ
  • تکمیل بزرگراه دالکی–کنارتخته شتاب می‌گیرد
  • چشم بارانی
  • ظرفیت‌های درمانی فارس در خدمت استان‌های جنوبی قرار می‌گیرد
  • .: فریده فهیمی حدود 3 روز قبل گفت: مغز مریزاد، امیدخان دریسی ...
  • .: مرتضی از آبپخش حدود 4 روز قبل گفت: تعداد زیاد متخصص و ...
  • .: مهدی طاهری نیا حدود 4 روز قبل گفت: بازم مثل همیشه زیبا ...
  • .: مهدوی حدود 4 روز قبل گفت: به به 🙏 ...
  • .: غلامرضا بردستانی حدود 6 روز قبل گفت: با تبریک به مردم ...
  • .: محمد حدود 10 روز قبل گفت: میز اقتداری که منتظر ...
  • .: ا ارمی حدود 15 روز قبل گفت: بسیار عالی ...
  • .: ح. ح. نیکنام حدود 16 روز قبل گفت: بسیار عالی 👌🌹 ...
  • .: بهار حدود 16 روز قبل گفت: 🤲🤲🤲 ...
  • .: فعال محیط زیست حدود 17 روز قبل گفت: از توجه حضرتعالی به ...