امروز: چهارشنبه 29 مهر 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 21 دي 1398 - 12:38

اتحادخبر: معاون برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که اصلاح احکام و نگارش حقوق انجام شده و همکاران ما شبانه روزی کار می‌کنند تا رتبه بندی در حقوق دی ماه معلمان اعمال شود.

اتحادخبر: معاون برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که اصلاح احکام و نگارش حقوق انجام شده و همکاران ما شبانه روزی کار می‌کنند تا رتبه بندی در حقوق دی ماه معلمان اعمال شود.

کمبود معلم

 علی الهیار ترکمن با اشاره به اینکه رتبه بندی یکی از اصلی ترین فرایندها در نظام مدیریت منابع انسانی است گفت: نظام های شغلی یا شغل محورند و یا شاغل محور. وزارت آموزش و پرورش شغل محوراست و طبق آن کسانی به این حیطه ورود می کنند که مجهز به صلاحیت های تعیین شده باشند و خود را ارتقا دهند تا بتوانند کیفیت را رقم بزنند.

 

وی افزود: دو دسته صلاحیت بدو ورود به حرفه و حین خدمت و ارتقای مستمر فرایندها داریم که یا برنامه ریزی شده یا خودانگیخته و یا از طریق ترکیبی از این دو اتفاق می‌افتد.

 

معاون برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه آموزش و پرورش، دستگاهی گسترده است و برنامه ریزی به تنهایی در جایگاه خود کافی نیست و باید انگیزه های درونی نیز ایجاد کنیم، به هفت کاربرد رتبه بندی حرفه ای اشاره کرد و گفت: نقطه آغاز رتبه بندی مجهز شدن به این توانایی ها و نقطه پایانی آن ارتقای کیفیت است.

 

آموزش عالی زدگی در آموزش و پرورش هم دیده می‌شود

 

الهیار ترکمن ادامه داد: نباید به این قائل باشیم که رتبه بندی می‌کنیم تا حقوق افزایش یابد و پول توزیع می‌کنیم. مگرمجازهستیم به توزیع پول؟ هرچیزی سازوکارهای قانونی خود را دارد.

الهیار ترکمن درباره تقسیم بندی‌های رتبه بندی در دوره های قبلی به استاد معلم، مربی معلم و... گفت : این ها واژه هستند و به نگاههای قبلی به رتبه بندی برمیگردد که تمایل داشتند خود را شبیه سیستم آموزش عالی و دانشگاه کنند. متاسفانه آموزش عالی زدگی در آموزش و پرورش هم دیده میشود. ما بر اساس صلاحیت های موجود و پایه های اصلی دنبال این هستیم بگوییم هرفرد بر اساس شروع خدمت در یک جایگاه قرار میگیرد. از رتبه یک تا 5 درنظر گرفته شده و مشخص است و هرکدام از معلمان با کسب صلاحیت‌ها در این رتبه ها حرکت می‌کنند.

وی به ابلاغ رتبه بندی در 17 آذر ماه امسال اشاره کرد و گفت: رتبه بندی مبتنی بر سه صلاحیت معلمی است که شامل صلاحیت عمومی، تخصصی و حرفه ای می‌شود.

 

به گفته وی، فرایند سنجش صلاحیت ها در آیین نامه کاملا مشخص است. نتیجه سنجش ها منجر به صدور گواهینامه حرفه معلمی می‌شود. صلاحیت عمومی که برای ورود به حرفه معلمی نیاز است، حین استخدام بررسی شده و همه کسانی که استخدام اند واجد این صلاحیت اند.

 

در 10 سال گذشته حدود 30 درصد نیروها با روش غیرعلمی و غیررقابتی جذب شده اند

 

الهیار افزود: صلاحیت تخصصی نیز صلاحیت هایی هستند که تخصص حرفه معلمی را ایجاد کرده و به رشته دانشگاهی و مرتبط بودن آن با حوزه تدریس معلم برمیگردد. البته وزن مرتبط بودن رشته با حوزه تدریس، بیشتر از وزن مدرک است.

وی با بیان اینکه در 10 سال گذشته حدود 30 درصد نیروهای جذب شده در وزارت آموزش و پرورش با روش غیرعلمی و غیررقابتی وارد شده اند گفت: در دوره ابتدایی معلمان با 700 عنوان رشته در ابتدایی تدریس می‌کنند ولی 4 تا 5 رشته تخصصی دوره ابتدایی است.

معاون برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: صلاحیت حرفه ای نیز فرد را در نحوه تدریس موثر و مفید مورد سنجش قرار می‌دهد. مانند آشنایی و بکارگیری روش و فنون تدریس، نمرات ارزیابی عملکرد، دوره های ضمن خدمت و... .

 

الهیار ترکمن با اشاره به اینکه مشمولین طرح طبقه بندی مشاغل یعنی هفت گروه معروف، مشمول رتبه بندی می‌شوند گفت: در سال 94 یکبار معلمان را در طبقاتی قرار داده بودیم برای آنکه به هم نخورد فرایند تطبیق و ارتقا را در زمان تدوین آیین نامه پیش بینی کردیم. برای رتبه های مقدماتی کاری انجام نداده بودیم و باید برای سنجش صلاحیت های حرفه ای آنها آزمون های آنلاینی برگزار کنیم. این آزمون ها اصلا کنکور و امتحان سنتی و کلاسیک نیست. جواب به سوالات آنلاین حتی از طرق مختلف چون اپلیکیشن های موبایل مدنظر است که بتواند صلاحیت حرفه ای شان را بسنجد.

 

وی با بیان اینکه در آیین‌نامه برای هرکدام از رتبه‌ها ملاک هایی قید شده است، درباره نقطه ایده آل طرح رتبه بندی گفت: ایده آل این‌ است که شخصی که تدریس میکند عملکرد موثرتری بروز دهد.

 

معاون برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش درباره تبلیغات زیاد رسانه ای و انتقادات برخی نمایندگان مبنی بر اینکه رتبه بندی فعلی چیزی نیست که در قانون آمده است گفت: اگر فقط با نگاه به مسائل صنفی و پولی بخواهیم حرف بزنیم توهین کرده ایم. اگر برخی دنبال کاندیداتوری مجلس اند باید شفاف توضیح دهند عملکرد موثرشان برای ارتقای شان معلم چه بوده است؟ رتبه بندی در جز دوم بند الف ماده 63 قانون برنامه ششم توسعه آمده است، مگر چه آنجا نوشته شده که اکنون برخی انتقاد می کنند این طرح فعلی آن مصوبه قانونی نیست؟ استنادشان چیست؟ یکبار قانون را بخوانید که چه نوشته اید؟ در قانون آمده دولت اعتبار رتبه بندی را در بودجه سنواتی قرار دهد که مجلس آن را تصویب کند.

وی افزود: ما قبول داریم که آموزش و پرورش با مشکلات مالی روبروست و نظام جبران خدمت درخوری تهیه نکردیم، اماقرار نیست همه چیز را در قالب ارتقای مالی، تنزل دهیم. در آموزش عالی هم عمدتا افزایش حقوق انگیزه استادان برای ارتقا به استادیاری و... نیست.

وی درباره ارتباط تقسیم پول با رتبه های پنج گانه گفت: شالوده رتبه بندی این است که هر فرد متناسب با جایگاهش در رتبه ای قرار بگیرد. بر اساس نظام و جدول ضمیمه حق شاغل، فوق العاده شاغل و...، پایینترین میزان افزایش، 240 هزار تومان است که در واقع مشوق مالی است و نام آن افزایش حقوق نیست. برای رتبه 5 نیز حدود 800 هزارتومان مشوق مالی پیش بینی شده است.

رتبه بندی به بازنشسته ها و دانشجومعلمان تعلق نمی‌گیرد

معاون برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش افزود: رتبه بندی روی ساعت حق التدریس موظف و غیرموظف، پاداش پایان خدمت و سایر موارد حقوقی اثرگذار است. یکی از مطالبات مهم ما خارج شدن از قانون مدیریت خدمات کشوری است. معتقدم 10 سال آینده دیگر نمیتوانیم با قانون عمومی، آموزش و پرورش را اداره کنیم. مبنای کار ما فعلا بر اساس قانون مدیریت خدمات کشوری است و تا زمانی که تحت این قانونیم شکل رتبه بندی قابل تغییر نیست.

 

وی درباره بودجه مورد نیاز برای رتبه بندی معلمان گفت:مرحله اول رتبه بندی در سال 94 و 95 با 5000 میلیارد تومان به اجرا درآمد. رتبه بندی سالانه 5 تا 6 هزار میلیارد تومان نیاز دارد. آماده سازی احکام و نگارش حقوق انجام شده و همکاران ما شبانه روزی کار می‌کنند تا رتبه بندی در حقوق دی ماه اعمال شود.

به گفته وی در قانون به صراحت آمده است که رتبه بندی به بازنشسته ها و دانشجومعلمان تعلق نمی‌گیرد.

 

الهیار ترکمن که در برنامه تلویزیونی پرسشگر سخن می گفت، درباره کسر 45 درصدی از حقوق دانشجومعلمان گفت: قوانین ناظر بر تربیت معلم، اساسنامه دانشگاه فرهنگیان مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و مصوبه مجلس، یعنی قانون متعهدین خدمت به وزارت آموزش و پرورش است که مربوط به سال 69 است.

وی افزود: در قانون متعهدین خدمت آمده است که تحصیل در دانشگاه فرهنگیان دوره شبانه روزی است و بابت امور رفاهی، تغذیه و امور خوابگاهی درصدی از حقوق دانشجومعلمان کسر می شود. قانون این طور مشخص کرده است.

 

معاون وزارت آموزش و پرورش افزود: بنده هم قبول دارم و معترض ام که نباید این اتفاق رخ دهد. غیر از قانون 69 یک اشتباه سیاست گذاری و محاسباتی در برنامه پنجم توسعه در سال 90 رخ داد و وزارت علوم سه دانشگاه تربیت معلم تخصصی را تبدیل به دانشگاه جامع کرد و گفت همان مراکز تربیت معلم با همین امکانات محدود و قدیمی به دانشگاه جامع تبدیل شود. باید در برنامه هفتم توسعه این اشتباه فاحش سیاست گذاری را اصلاح کنیم. همه کمک کنند تا این مهم در قانون برنامه هفتم توسعه دیده شود.

 

 

 

 

 

ایسنا



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • محبی: توانمندسازی فرهنگی و تحصیلی دانش‌آموزان اولویت دارد
  • افتتاح و بازدید از ساختمان اداری منطقه آزاد بوشهر با حضور مسئولان ارشد کشور و استان / تصاویر اختصاصی اتحاد خبر
  • بازدید استاندار و دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور از شرکت‌های مستقر در منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی بوشهر
  • دلار بسوزانید، شاید اقتصاد درست شد!
  • دریا باید به موتور محرکه اقتصاد، اشتغال پایدار و رفاه مردم استان تبدیل شود
  • مشارکت مدیر HSE شرکت توسعه پلیمر کنگان در تألیف کتاب «ارزیابی و مدیریت ریسک»
  • استاندار بوشهر: منطقه آزاد بوشهر سرزمین فرصت‌های طلایی برای سرمایه گذاری است
  • از فقر اقتصادی تا ضعف اعتقادی
  • تاکید بر توسعه زیرساخت‌های آبزی‌پروری و رفع موانع تولید در استان بوشهر
  • نوسان طلا در بازارهای جهانی؛ افت قیمت طلا و رشد شاخص ۱ روزه
  • احمد آرام درگذشت
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/07/28
  • فرماندار بوشهر: نشاط و سلامت کودکان در گرو گسترش فرهنگ ورزش است
  • انهدام پهپاد MQ-۹ آمریکا در آسمان تنگه هرمز
  • دستگاه قضایی به قیمت‌گذاری دارو و تجهیزات ورود کند
  • 🎥ویدیو/مسئولیت افزایش کالابرگ به سازمان برنامه و بودجه سپرده شد
  • سروش گرمسیری‌نژاد سرپرست معاونت حمل‌ونقل و ترافیک دفتر فنی استانداری بوشهر شد
  • پیگیری میدانی مطالبات دالکی؛ از آسفالت راه نخیلات تا اجرای ۳۵۰ انشعاب آب
  • «پیام سپاس و خداحافظی سروش گرمسیری‌نژاد از دشتستان / آغاز خدمت در معاونت دفتر فنی استانداری بوشهر»
  • محبی: توانمندسازی فرهنگی و تحصیلی دانش‌آموزان اولویت دارد
  • سامانه آشکارساز ایکس‌ری درایست‌وبازرسی شهید صلاحی دشتستان افتتاح شد
  • دومین طلای کشتی فرنگی ایران بر گردن عرفان جرکنی
  • ضرورت تغییر رویکرد در نگهداشت تجهیزات پزشکی
  • پرسپولیس بدون گل به صدر رسید؛ یک نفر مانع باخت خیبر شد
  • شهردار آب‌پخش از دانش‌آموزان موفق و برتر جشنواره علمی خوارزمی شهر آب پخش تجلیل کرد
  • تنها ۱۰ دقیقه ورزش روزانه کیفیت خواب را بهبود می بخشد
  • مکمل‌های ویتامین C با دوز بالا خطر سنگ کلیه را دو برابر افزایش می دهند
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/07/23
  • ۹ خوراکی شگفت انگیز در پیشگیری از پوسیدگی دندان
  • افتتاح و بازدید از ساختمان اداری منطقه آزاد بوشهر با حضور مسئولان ارشد کشور و استان / تصاویر اختصاصی اتحاد خبر
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/07/02
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/07/02
  • بوتیمار، مهمان موقت آریاساسول به طبیعت بازگشت
  • بازدید معاون عمرانی استاندار بوشهر از محور کنارتخته–دالکی با همراهی معاون عمرانی فرماندار دشتستان
  • تقابل میان موازنه قدرت و حاکمیت قانون بین‌الملل
  • دستگیری شکارچی متخلف و ضبط گونه‌های حفاظت‌شده در منطقه شکارممنوع دشتستان
  • گردشگری می‌تواند زنجیره گسترده‌ای از فعالیت‌های اقتصادی را فعال کند
  • وقتی صنعت کنار پدافند ایستاد/تقدیر ویژه پدافند هوایی ارتش از مدیر عاملی که تمام جنگ رمضان را در شرکت ماند
  • درخواست رسیدگی به وضعیت معیشتی بازنشستگان انتظامی
  • 🎥ویدیو/مسئولیت افزایش کالابرگ به سازمان برنامه و بودجه سپرده شد
  • استاندار بوشهر: رضایتمندی مردم، شاخص اصلی ارزیابی مدیران است
  • روز جهانی دریانوردی و به یاد شهدای شناور «دلیر»
  • یک سال گذشت؛ سهم توانیابان بوشهر از تغییر و تحول مدیریتی چه بود؟
  • برداشت خرما در حمیدیه
  • 🎥ویدیو/دستاورد پزشکیان در نیویورک؛ روایت تازه‌ای از قدرت ایران
  • .: فرهنگی بازنشسته حدود 8 روز قبل گفت: تبریک فراوان به جناب ...
  • .: محمود حدود 11 روز قبل گفت: درود بر شما.. و ...
  • .: محمد حدود 14 روز قبل گفت: جناب حیاتی تخلف چای ...
  • .: هادی جلالی ثابت حدود 17 روز قبل گفت: با سلام در ظاهر، ...
  • .: سامی حدود 22 روز قبل گفت: احسنت براقای یوسف منافی ...
  • .: بچه شمرون حدود 22 روز قبل گفت: ارواح مطّهر تمامی شهدا ...
  • .: اکبری حدود 22 روز قبل گفت: خداقوت و دستمریزاد به ...
  • .: دوست حدود 23 روز قبل گفت: درود بر خلیل شجاع ...
  • .: ایران حدود 24 روز قبل گفت: 🤣🤣🤣🤣 ...
  • .: مهدی حدود 1 ماه قبل گفت: دلسوز مردم بودن مستلزم ...