امروز: يکشنبه 09 ارديبهشت 1403
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 19 ارديبهشت 1395 - 15:30
اختصاصی اتحادخبر

اتحادخبر: از آنجایی که اساس و تشکیل انجمن گردشگران دشتستان پرداختن به جاذبه های گردشگری و زنده نگه داشتن آئین و سنن گذشته هست، از سری موضوعات هفتگی انجمن گردشگران دشتستان برآن شدیم تا سَرَکی به آشپزخانه های مادر و مادربزرگ هامون در دهه ی ۵۰ و ۶۰ بزنیم. با همت اعضا انجمن، روش تهیه ی چندین غذای بومی دشتستان که شاید...

اتحادخبر: از آنجایی که اساس و تشکیل انجمن گردشگران دشتستان پرداختن به جاذبه های گردشگری و زنده نگه داشتن آئین و سنن گذشته هست، از سری موضوعات هفتگی انجمن گردشگران دشتستان برآن شدیم تا سَرَکی به آشپزخانه های مادر و مادربزرگ هامون در دهه ی ۵۰ و ۶۰ بزنیم .

با همت اعضا انجمن، روش تهیه ی چندین غذای بومی دشتستان که شاید خیلی از آنها تهیه نمی شوند رو جمع آوری کردیم.

 

"گردشگران و سرکی به مطبخ دهه 50 و 60"

 

🌐 انجمن گردشگران دشتستان 🌐

 

 

رشته تِپَک
این غذا از رشته های پلویی که زنان خودشون در قدیم تهیه میکردن درست میشه .

رشته محلی رو بو میدن تا از حالت خامی بیرون بیاد بعدش مثل برنج آبکش میکنی البته نباید زیاد تو اب جوش بمونه چون شفته میشه بعداز آبکش کردن ته دیگ رو روغن میریزیم نصف رشته تای آبکش شده رو میریزیم و بعد بادمجون سرخ کرده پیاز و کشمش و باقله پخته رو روش میزاریم و بقیه رشته ها رو هم اضاف میکنیم درب دیگ رو دمکش میزاریم تا دم بکشه پس از دم کشیدن اونو چرب میکنیم و اماده سِرو میشه .
پیشنهاد میکنم حتما درست کنید واقعا لذیذه.

 

انجمن گردشگران دشتستان  - ندا مزارعی

 

خاگ مشتکی
مواد لازم تخم مرغ وارد و ادویه وروغن
 تخم مرغ ها را توی ظرفی میشکنیم وکمی ارد وزردچوبه ونمک اضاف میکنیم وبا چنگال خوب هم میزنیم اگه دوست دارید پفش بیشتر بشه کمی جوش شیرین  اضاف کنید  وقتی روغن حسابی داغ شد همه مواد را یکجا میریزیم یک طرفش که سرخ شد برمیگردونیم طرف دیگرش هم سرخ بشه  نوش جان .


انجمن گردشگران دشتستان - راضیه  جابری

 

تلیت اُو مرغ
در ایام گذشته که خورد خوراک مثل الان نبود، وقتی قرار بود مرغی پخته بشه، مرغ بیچاره به انواع و اقسام زجر ها گرفتار میشد تا تمام بشه....

در منطقه ما ( روستای آل یوسفی )بیشتر غذای گرم و سنگین را شب درست میکردند و ظهر را یه جوری سر میکردند. اگر کسی میخواست شب مرغی را بزاره چاله!  باید ظهر همان روز از آب آن تلیتی مفصل ترتیب میداد -هیچ گونه تکنولوژی پختی هم نمیخواست. دو کُت پیاز و دو دونه سیب زمینی و لیمو سیاه و یه تَشتِ آب به همراه مرغ فلک زده!!
لذت عجیبی داشت، نمیدانم بخاطر خوشمزگی غذا بود یا انتظار شب برای کُلیم شکوندن مرغ!!


انجمن گردشگران دشتستان - مهدی پایدار

تلیت اُوداغَک
اُوداغَک یه غذای بسیار  لذیذه که تو جنوب خیلی طرفدار هم داره

روش پخت :
دو عدد پیاز خردکرده سرخ میکنیم سبزی ماهی و سیر رو بهش اضاف میکنیم کمی که تفت دادیم تمر هندی و آب رو به مقدار زیاد بهش اضاف میکنیم بعد شعله رو کم میکنیم تا در حالت آروم جوش بیاد و به اصطلاح چندتا غُل بزنه بعد به تعداد افراد داخلش تخم مرغ میشکنیم سر دیگ رو میزاریم تا پخت کامل بشه نیمساعت ۴۵ دقیقه بیشتر زمان پخت نمیبره بعد که پخت نون تیری ( نان محلی که بیشتر در جنوب کشور پخت میشود ) رو خورد میکنیم تو ظرف و اُوداغَک اماده شده رو میریزیم روش و یه تیلیت حسابی درست میکنیم با ترشی عالیه .

انجمن گردشگران دشتستان - ندا مزارعی


 پُتِی توچاب
این یه نوع خوراکه که از زمان بچگی یادم میاد مامان خدا بیامرزم میپخت که اونم از مادر بزرگم یاد گرفته بود که امروزه من اسمشو تو مجلات به نام دیگری میبینم

طرز تهیه:
سیب زمینی اب پز
گوشت چرخ کرده
پیاز
نمک و ادویه
 پودر سوخاری ( که در گذشته از پودر نون ساندویجی استفاده میشده)
گوشت همراه پیاز و اد ویه و نمک تفت میدیم و کنار میزاریم
سیب زمینی رو میکوبیم که فشرده بشه به اندازه ی نارنگی کوچیک تو دست گرد و سپس باز میکنین و به اندازه ی قاشق از مواد گوشتی توی اون مبزاریم و میبندیم دوباره گردش میکنیم تو پودر سوخاری یا پودر نون میزاریم وبعد سرخ میکنیم بسیار لذیذه
امروزه بهش میگن کروکت گوشت

انجمن گردشگران دشتستان - میترا آبسته

آغوز پوره 
به اولین شیر بعد از زایمان آغوز میگویند.

پوره :پرده اطراف جنین که جنین تا موقع تولد درآن قرار دارد.
چوپانها چون در بیابان امکانات پخت و پز ندارند.
وقتی بز و یا گوسفند آنها زایمان میکند پرده اطراف جنین را سالم جدا میکنند و پس از دوشیدن بز یا میش درون این پرده ( پوره) به چوب سه پایه ای که آماده میکنند روی آتش با فاصله حدود ۵۰ سانت قرار میدهند پس از حدود ربع ساعت آغوز خوش مزه پخته شده و آماده خوردن می شود
که با نان و یا بدون نان خورده میشود.

انجمن گردشگران دشتستان - حیدر نیکنام

آلو عدس
آلو عدس از اون غذاهای خوشمزه ایه که با لِلَک ( گِمنه  ) میچسبه.

آلو عدس که امروزی ها بهش دال عدس میگن از عدس قرمز و سیب زمینی و پیاز و سیر و کمی رب درست میشه به اینصورت که :
پیاز و سیر رو تو قابلمه با کمی روغن تفت میدن بعد آلو ( سیب زمینی ) و عدس رو بهش اضاف میکنن نمک و فلفل و زردچوبه و کمی رب بهش میزنن وبعد اب رو اضاف میکنن و درب قابلمه رو میزارن تا با شعله کم پخته بشه .

انجمن گردشگران دشتستان - ندا مزارعی

گوشت تمری

این غذاییه که من همیشه با دست‌پخت عالی بابام خوردم، و خیلی خاطره ها با طعم ترشش برام زنده میشه.

اول یه پیاز رو نگینی خرد میکنیم و تفت میدیم تا یکم رنگش تغییر کنه، بعد گوشت های تکه شده رو اضافه میکنیم.
میذاریم گوشت توی پیازها خوب سرخ بشه، بعد ادویه و نمک به اندازه لازم میزنیم.
نخود لپه ک از قبل خیس شده اضاف میکنیم.
از قبل تمر هندی رو توی آب خیس داده و آب تمر رو میگیریم.
اب تمر را به محتویات قابلمه همراه با کمی شکر اضافه میکنیم.
میذاریم ک خوب با شعله بلند همه مواد پخته و در آخر یک سیب زمینی مربعی شکل خرد شده را اضاف کرده و شعله گاز رو کم میکنیم تا یک ساعت خوب غذا جا بیوفته و غلیط بشه.

انجمن گردشگران دشتستان  - فروغ خسروی

 

چٓنگال
غذاها رو معمولا خانم ها سررشته دارن ولي اكثر نويسندگان كتابهاي آشپزي آقايون هستن.

من به زور نيمرو بتونم درست كنم ولي اسم يه صبحونه و عصرونه لذيذ رو نوشتم كه ميدونم جزء غذاها نيس ولي بخاطر نوستالوژيك بودنش اونو نوشتم.
طرز تهيه اش هم بدين صورت هس كه نون نازك بقول برازجونيل رو ريز ريز ميكنيم بعد بهش شكر اضاف ميكنيم بعدش روغن.
خيلي ساده گفتم ولي استفاده كنين با چايي عاليه.

انجمن گردشگران دشتستان - احسان مباركي

شُله تُماته
ابتدا برنج را پاک کرده شسته و خیس می کنیم بعد پیاز را پاک کرده ریز خورد می کنیم

ودر قابلمه با روغن سرخ می کنیم بعد تماته شسته وریز خورد کرده در پیاز و روغن خوب سرخ می کنیم

 بعد زرد چوبه نمک فلفل و ادویه پلو یی اضافه می کنیم  خوب که سرخ شد اگر دو پیمانه برنج باشد چهار پیمانه

آب می ریزیم وقتی که جوش زد برنج آبش گرفته به مواد اضافه می کنیم دانه برنج

که کمی نرم شد سبزیجات که شسته و خوب زیز خورد کرده ایم به برنج اضافه می کنیم دانه برنج که نرم شد

شعله کم می کنیم تا دم بکشد بعداز نیم ساعت  غذا حاظر می شود

که با ترشی بادمجان نوش جان می کنند.
توضیحات  : دی احمدو زنی بود تو ولات ما که همیشه با سازمان بهداشت جهانی مشکل داشت!!! کسی از دست این آب هم نمی گرفت یا استکان چایی هم خونشون نمیخورند. ولی روزی که شله تماته درست میکرد سی چاس، آدم ولات باید حتما سری به دی احمدو میزدند.
این غذا الان تو منطقه ما معروفه به شله تماته دی احمدو

شیرازی ها میگن، آش تماته
آبادانی ها، کته گوجه فرنگی میگن
خدا رحمت کنه دی احمد را


انجمن گردشگران دشتستان - مهدی پایدار

دمپخت ماهی
معمولا جمعه ها که میرفتیم خونه ی دِیم ( مامان بابام ) خدا بیامرز همیشه ناهار دمپخت ماهی درست میکرد چون میدونست ما عاشق این غذاییم . خداییش دستپختش هم حرف نداشت فقط همیشه بی نمک بی که ما اذیتش میکردیم میگفتیم دِی نمکم دلت نمیا توش کنی پیلِشِه ( پولش ) خومون میدیما.

روش تهیه اش به این صورت بود که  پیاز رو تو یه قابلمه بزرگ خورد میکرد باکمی روغن سرخش میکرد بعد سیر و فلفل و ادویه و نمکم خو یادش میرفت توش کنه بهش اضاف میکرد بعد گشنیز و شنبلیله رو بهش اضاف میکرد خوب که تفت خورد تمر هندی رو از قبل تو ابجوش خیس میداد بعد از یه پارچه توری تمیزی که مثل صافی الان عمل میکرد ردش میکرد تا شیره از هسته تمر جدا بشه بعد شیره ی تمر هندی رو به سبزی و پیاز اضاف میکرد میذاشت تا دو سه تا غُل درشت بزنه تا غلیظ بشه بعدش ماهی ها رو بهش میداد شعله رو اروم میکرد تا ماهی ها بپزه بعداز پخت کامل ماهی هارو جدا میکرد و برنج رو که از قبل خیس خورده بود تو آب ماهی میریخت و باز شعله رو یواش میکرد تا برنج تمام اب ماهی رو به خودش بگیره بعد تیفِش میکرد و ماهی های پخته رو روی سر برنج میچید و دمکش میذاشت تا دم بکشه .
روحش شاد واقعا عالی درستش میکرد .

انجمن گردشگران دشتستان - ندا مزارعی

اُو کرکو
خورش کرکو-اول اینکه کرکو نوعی خیارزرد هست که نارس هست

اول کرکو ها را تلیش تلیش یا بقول شهری ها ابرویی(خلالی) خرد میکنیم. روغن را بزاریم گرم بشه، پیاز خورده شده را تفت میدیم پیاز سیر ادویه فلفل نمک همزمان اضافه میکنیم. بعد اون یه کم تماته(گوجه)  روش میریزیم بعد از مختصری تفت دادن، کرکو ها را می‌ریزیم همراه نخود یا لپه .
بعد میذاریم تا بخار پز بشه -همزمان تمر رو آب میکنیم بعد مدتی بهش اضافه میکنیم. با شعله ملایم ادامه میدیم ، تا آماده بشه
قسمت آخر به دلخواه میتونیم تو هاونگ یا گوشت کوب لِهش کنیم
با للک و ترشی بادمجون واقعا میچسپه

انجمن گردشگران دشتستان - مهدی پایدار

او فِرچِلو
موقعی که مهمون سرزده می اومد خونه، یا موقعی که دل و دنگاره کم تو خونه بود کدبانوی خانه توی یه اقدام ضربتی غذایی که داشت سریعا یه آبجوش اضافه میکرد تا تو چشم بیشتر بیاد و مهمون شرمنده نشه.

موقعیکه مواد غذایی هم کم بود از این حربه استفاده میشد.لازم به گفتن هست که بیشتر این گزینه همیشه روی میز را، در غذاهای آبکی استفاده میکردند
دی خداکرم مادر حقیر' خدا حفظش کنه ' متخصص او آلو -او داغک-او ماشک با آپشن ' او فرچلو' بود

گفتنی است در او فرچلو باید نیم ساعت قاشق را تو پاتیل(قابلمه) دور مینداختی تا چند دون نخود یا کِل سیب زمینی محض احتیاط پیدا کنی.
یادم میاد سال 64-65 بود بوام کارمند بود ظهر ساعت سه از شهر بر میگشت. دیم او فرچلویی درست کرده بی نگفتنی. ما ناهار خوردیم یه تشت او فرچلویی سی بوام زیاد کرد. غذا هم سرد بود. بوام نشست کنار سفره، در حال قاشق زدن تو پاتیل کور بشینم یه دونه نخودی پیدا نکرد.
پاتیل برداشت غر و لن کنان مُنگه ری سر دیم، رفت ری سکونی نشست با او فرچلو دس نماز گرفت!!  از بس تُنُک بی.

انجمن گردشگران دشتستان - مهدی پایدار

 

یتیمک
این بدبخت گوشت نداره فکر کنم برای همین بهش میگن یتیمک

خیلی ساده است درست کردنش بادمجون پوست میگیریم خوردش میکنیم و میزاریم تو اب نمک تا تلخیش بره بعد لوبیا چشم بلبلی رو میزازیم تا با اب و نمک بپزه حالا تو یه تینَک ( ماهیتابه) پیاز رو خرد کرده و میزاریم رو گاز تا ابش گرفته بشه و سبک بشه بعد بادمجونها رو از اب نمک در میاریم و ابکش میکنیم و به پیاز اضاف میکنیم کمی نمک و فلفل و زردچوبه و کمی هم روغن میزنیمش و میزاریم کمی تفت بخوره بعد یه لیوان اب بهش لضاف میکنیم و میذاریم با شعله کم بادمجونها پخته بشه تمر هندی رو تو اب خیس میکنیم بعد میریزیمش تو صافی  و شیره اش رو جدا میکنیم اب تمر و لوبیای پخته رو به بادمجون اضاف میکنیم و دوباره درِ تینِک رو میذاریم تا آب تمر به خورد بادمجون و لوبیا بره بعد هم با نون و سبزیجات نوش جون میکنیم .
خوشمزه گی این غذا به تند بودنشه .

انجمن گردشگران دشتستان - ندا مزارعی

اُ آرد
اول خرما را در آب  گرم خیسانده بعد از چند دقیقه ای آن را از صافی عبور داده سپس در ظرف مورد نظر ریخته و با کمی روغن( ترجیحا کره ی شیر گاو)  و آب و آرد بو داده مخلوط کرده و مانند حلیم دم  میکنیم، این غذا در زمستان  مخصوصا در روز های بارانی مورد استفاده قرار میگرفته است.


انجمن گردشگران دشتستان - مینا باهنر

مِیَد دُم 
مواد لازم:
ماهی
پیاز
سیر سبز
پودر لیمو عمانی
ادویه نمک و فلفل
سبزی شوید
برنج
طرز تهیه :
ابتدا ماهی رو میجوشونیم تیغ ماهی رو خارج میکنیم بصورت ریش ریش در میاریم سپس پیاز بمقدار زیاد با سیر سبز نمک وفلفل تفت داده ماهی اماده شده رو اضافه میکنیم بعد کمی پودر لیمو عمانی رو اضافه کرده تفت میدیم
برنج ابکش شده با سبزی شوید مخلوط کرده تو قابلمه ریخته سپس مواد ماهی اماده شده رو وسط اون میریزیم و مابقی چلو میزاریم دم بکشه
حالا مِیَد دُم آماده ست نوش جان


انجمن گردشگران دشتستان - میترا آبسته

الو تماته

 پیاز میخواد وگوجه وسیب زمینی وادویجات  اول پیاز فراون سرخ میکنیم بعدش گوجه میریزیماب گوجه که کمی بخار شد سیب زمینی ها رو اضاف میکنیم وکمی رب گوجه وزردچوبه ودارچین وفلفل ونمک اضاف میکنیم   مقداری اب میریزیم شعله گاز کم میکنیک تا جا بیفته   نوش جون

انجمن گردشگران دشتستان - راضیه  جابری

 آغُوز

مواد لازم :
شير يك كيلو  (هرنوع شير حتي پاستوريره )
نصف قاشق چايخوري سياهدانه
دو عدد زرده تخم مرغ
يك ليوان سرخالي ماست
نصف قاشق چايخوري زعفران ساييده

طريقه پخت:
تمام مواد لازم غيراز شير با هم مخلوط كرده يك دقيقه با همزن دستي به مدت يك دقيقه مي زنيم تا مواد كاملا ميكس شود
شير را مي جوشانيم در حين جوش موادي كه مخلوط كرده ايم اضافه ميكنيم بعد جند دقيقه شير ميبرد شير بريده شده را در تنظيف مي ريزيم ابش كه رفت اغوز بسيار خوشمزه اي به دست مياد نوش جان

انجمن گردشگران دشتستان - عزت بازيار

شله ماهی
این غذا به دوصورت تبخ میشود

  

مواد مورد نظر ماهی للک پیاز روغن   اول ماهی را اب پز میکنیم بع همه خاراشو جدا میکنیم توی همون اب ماهی مقداری للک میریزیم وحدود چهار عدد پیاز را خیلی ریز خرد میکنیم وبه طور خام به للک اضاف  میکنیم   ماهی که خار کش کردیم بهش اضاف  میکنیم وحدود دوملاقه روغن اضاف  میکنیم بدونه هیچ ادویه ای میذاریم که ابش بخار بشه کمی نمک میریزیم باید مثل ماست چکیده بشه - نوع دیگه شله ماهی مثل همین ه فقط  اون سیر وشوید وگشنیز وادویجات  مبخواد  خیلی خوشمزه است درست کنید نوش جان.


انجمن گردشگران دشتستان- راضیه  جابری

قیمه بوشهری
مواد لازم گوشت  لپه  سیب زمینی  پیاز  روغن  وادویجات

طرز تهیه :
گوشت ولپه را ابپز میکینم پیاز فراون سرخ میکنیم گوشت واز لپه جدا میکنیم وریش ریش میکنیم لپه را با گوشت کوب له میکینم بعد لپه را به پیاز داغ اضاف میکنیم کمی تفت میدیم همه نوع ادویه معطر استفاده میکنیم همچنین زیره  کمی رب  زعفرون گلاب را اخر سر میریزیم  بعدکمی اب گوشتی که مونده بود اضاف میکنیم وگوشت را کم کم اضاف  میکنیم ومرتب هم میزنیم تا کاملا کش دار بشه مقدار اب عین خورشت باید کم باشه مثل اش  اخر سر زعفرون وگلاب میریزیم اجازه میدیم که جا بیفته   ولی مرتب باید هم زده بشه چون زود گوشتش ته نشین میشه
 نوش جان

انجمن گردشگران دشتستان - راضیه  جابری

بِرَنجوش

مواد لازم :
برنج
شیره خرما
ماهی
مقداری نمک

طرز تهیه :
 ابتدا برنج رو آبکش کرده و مثل شیرین پلو زمان ربختن چلو تو قابلمه ردیف ب ردیف شیره خرما میریزیم 
سپس ماهی رو سرخ کرده رو چلو میزاریم تا دم بکشه(بخاطر داشته باشید نمک بمیزان خیلی کم تو برنج بریزید)
نوش جان

انجمن گردشگران دشتستان - میترا آبسته

پنير محلي

مواد لازم:
شير چهار كيلو هر شيري
ماست دو كيلو ترش باشه بهتره نمك به اندازه دلخواه



شيررا مي جوشانيم ماست راكمي هم مي زنيم و به شير در حال جوش اضافه مي كنيم بعد از چند دقيقه شير مي برد
شير بريده را داخل تنظيف يا داخل كيسه پلاستيكي داخلي برنج ميريزيم و كيسه راداخل صافي قرار ميدهيم و بشقابي روي كيسه پنير مي گذاريم دراخر جسم سنگيني روي بشفاب قرار مي دهيم تاقالب بگيرد بعد پنير رالز كيسه بيرون مي اوريم به دلخواه برش مي زنيم و در ابي كه از پيير كرفته ايم به اندازهاي دوست داريم نمك مي زنيم و بعداز سرد شدن در يخچال نگه مداريم
با خيالي اسوده نوش جان بفرماييد.


انجمن گردشگران دشتستان - عزت بازيار


شله مِجِکی (الوک)

مِجَک یا همون الوک( بادام کوهی )  را میکوبیم  با الک آب الوکها رو میگیریم یکمی آب میزاریم رو گاز و آب الوکها رو میریزم داخلش جوش که آند گندم رو مریزیم بعد الوک کوبیده رو هم میریزم میگذاریم تا بپزد و فقط نمک به آن اضافه میکنیم  غلیظ که شد بعد میخوریم

انجمن گردشگران دشتستان - مهدی پایدار

زیره پلو با مرغ
مواد لازم :
مرغ  و برنج وزیره  نمک وروغن زعفرون 

طرز تهیه:
  مرغ را با مقدار کمی اب ونمک  ابپز میکنیم وقتی مرغ پخت برنج وزیره وزعفرون را اضاف  میکنیم وقتی ابش بخوردش رفت دم میدیم  خیلی خوشمزه  هست  این غذا چون زعفرون وزیره خودش خوشمزه وخوش بو هست  دیگه احتیاج به هیچ ادویه ای جز نمک نیست  نوش جان 

انجمن گردشگران دشتستان - راضیه  جابری

شله خرمایی


آرد را بو میدهیم  ... شیره خرما  یا خود خرما رو چنگ میزنیم آبش رو میگیریم وآن را به آرد اضافه میکنیم وکمی زرچوبه به آن اضافه میکنیم و میذاریم تا بپزد

انجمن گردشگران دشتستان - مهدی پایدار

گوشت تپنده یا شکم پر
برای این غذا قسمت شکم گوسفند (کهره )را تهیه میکنیم

 ابتدا گوشت را بصورت کیسه مانند بهم میرسانیم و با سوزن و نخ  میدوزیم بطوری که یطرف آن باز و دوخته نشده باشه  اماده میکنیم
 بعد مقدار مورد نیاز پیاز را خلالی خرد کرده ، کشمش و ادویه شامل زردچوبه-دارچین - لیمو عمانی- فلفل سیاه - فلفل قرمز و نمک را بمیزان لازم  اضاف کرده مواد را باهم  مخلوط میکنیم  بعد مواد اماده شده را درون گوشت ریخته و طرف باز گوشت راهم میدوزیم بعد از آن گوشت باصطلاح شکم گرفته ( تپانده شده)  را همراه دو تا سه عدد پیاز پوست گرفته و همین مقدار سیب زمینی پوست نگرفته با همان ادویجات و مقدار آب مورد نیاز میزاریم تا اینکه گوشت خوب پخته بشه بعد از پخته شدن گوشت را از اب گوشت جدا کرده کمی ابکش که شد  بدلخواه سرخ کرده ویا به همان صورت ابپز  ان را وسط  و یا روی سر برنج ابکش شده. اماده دم قرار میدهیم تا اینکه همزمان با دم کشیدن برنج گوشت هم نرم و لطیف تر پخته شود.

انجمن گردشگران دشتستان - شهین بازیار

خاگ پیاز
مواد لازم : دو عدد پیاز بزرگ
سه عدد تخم مرغ (خاگ)
زردچوبه - فلفل -نمک به میزان لازم

 پیاز را  خورد کرده  بصورت آبدار در روغن سرخ میکنیم مقداری زردچوبه نمک فلفل میزنیم بعد تخم مرغ ها(خاگ) را به پیاز داغ اضافه میکنیم  تا کاملا با هم مخلوط و پخته بشه و در اخر با نون نوش جان کنید
قلق این غذا اینه که  معمولا  پیاز باید دوبرابر تخم مرغ باشه
البته  اگر با  نان تیری (نان نازک) که نوعی نان  محلی هست خورده بشه خیلی خوشمزه هست

انجمن گردشگران دشتستان- شهین بازیار

گردآورنده : ندا مزارعی

 

🌐🌐🌐🌐



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
1402/06/18 - 02:42
0
0
خیلی خوب بود ، مخصوصا اون جا که پدر تون با آب غذا وضو میگیره ، لطفاً طرز تهیه گرده یا همون نون محلی تون و کوکو یا همون داروی دل درد و نفخ هم بگید . ممنون.
1395/02/20 - 22:22
0
0
احسنت براعضای محترم گروه با این ابتکاروپشتکارشون
1395/02/20 - 11:01
0
0
باسلام،مطالب بسیار جالبی ارایه دادید، من از طرزتهیه این غذاهای محلی خیلی لذت بردم.هرتلاشی جهت زنده نگهداشتن اصالت این سرزمین خورشید،جای تقدیر داره. پایدار باشید./م
1395/02/19 - 20:04
0
0
درود بر دوستان
آنچه در مورد « تلیت او داغک» می خونیم دقیقا طرز تهیه قلیه ی خاگ (تخم مرغ) است.
تلیت اوداغک فقط پیاز داغ و سیر و ادویه و تخم مرغ می خواد.
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • اولین دورهمی اتحاد جنوب در سال ۴۰۳ برگزار شد / تصاویر
  • مادر حسن غلامی هنرمند شاخص هم استانی در آغوش خاک آرام گرفت / تصاویر
  • بررسی مشکلات بنار آبشرین در اردوی عمرانی دهیاران بخش مرکزی دشتستان
  • مرکز جامع سلامت شهر کلمه به زودی افتتاح می شود/ 80 درصد فضاهای فیزیکی بهداشت و درمان دشتستان نوسازی شده است
  • جناب نماینده! قحطی پتروشیمی که نیامده، بسم‌الله
  • استارت فوتسال محلات شهر برازجان جام ۱۵ با قدرت نمایی مدعیان / تصاویر
  • سرنوشت باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی
  • تجلیل از دو تیرانداز پرتلاش و موفق دشتستان
  • یک بار برای همیشه تفاوت گرگ، شغال و روباه را با رسم شکل یاد بگیرید
  • انتخاب هیئت رئیسه جدید شورای هماهنگی روابط عمومی های ادارات شهرستان دشتستان
  • آغاز عملیات اجرایی پروژه ٣۵٠٠ واحدی سازمان انرژی اتمی
  • بازنده جنگ سخت را برنده جنگ نرم نکنید
  • خط و نشان مدعیان قهرمانی ادوار گذشته در شب دوم مسابقات فوتسال محلات شهر برازجان
  • حضور تیرانداز دشتستانی در مسابقه کشوری بنچ رست ۲۵ متر
  • سفر قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی کشور به عسلویه و دیدار با علما و مسئولین منطقه
  • آغاز عملیات اجرای خیابان ۲۴ متری در ورودی شهر از سمت برازجان،خیابان ۲۲ متری غرب آرامستان و خیابان در غرب جاده اصلی
  • اولین دورهمی اتحاد جنوب در سال ۴۰۳ برگزار شد / تصاویر
  • قتل 2 جوان برازجانی در خودروشان/ دستگیری قاتل در استان همجوار
  • یکی از شهدای اخیر حمله اسرائیل در سوریه از شهر وحدتیه دشتستان است
  • گزارش تصویری/ راهپیمایی روز جهانی قدس در برازجان
  • سخنرانی استاد سید محمد مهدی جعفری در جمع دشتستانی ها و استان بوشهری های مقیم شیراز/ تصاویر
  • در رسیدگی به امور مردم کوتاهی نکنید/ برخی از بخشنامه ها باعث کوچک شدن سفره مردم می شود
  • مادر حسن غلامی هنرمند شاخص هم استانی در آغوش خاک آرام گرفت / تصاویر
  • بررسی مشکلات بنار آبشرین در اردوی عمرانی دهیاران بخش مرکزی دشتستان
  • سخن‌ران، کاظم صدیقی‌. نه! مسجد قیطریه، نه!
  • تصاویر جنجالی مجری زن تلویزیون باکو در کنار سفیر ایران و در محل سفارتخانه/ عکس
  • آئین گرامیداشت شهیدالقدس محسن صداقت در شهر وحدتیه
  • اسرائیل را چه باید؟
  • شهردار جدید سعدآباد منصوب شد
  • اطلاعیه فرماندهی انتظامی بوشهر پیرامون حجاب صادر شد
  • .: مهدیار حدود 21 ساعت قبل گفت: عالی بود مثل همیشه ...
  • .: شهرزاد آبادی حدود 3 روز قبل گفت: درودتان باد. همگی چند ...
  • .: لیلادانا حدود 7 روز قبل گفت: درود بردکتربایندری ودکترفیاض بزرگوار. ...
  • .: علی حدود 8 روز قبل گفت: بسیار عالی پاینده باشید ...
  • .: شااکبری حدود 8 روز قبل گفت: درود بر استاد گرانقدر ...
  • .: ذاکری حدود 9 روز قبل گفت: بسیار عالی. درود خدا ...
  • .: ذاکری حدود 9 روز قبل گفت: خوشحالم که ادبیات پایداری ...
  • .: افسری حدود 9 روز قبل گفت: درود بر دکتر بایندری ...
  • .: عزیز حدود 9 روز قبل گفت: سایت و نویسنده حواسشون ...
  • .: مصطفی بهبهانی مطلق حدود 12 روز قبل گفت: با سلام و خدا ...