امروز: سه شنبه 14 مهر 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 02 دي 1404 - 08:42

اتحادخبر: دکتر خشایار شاهینی، مدیر پژوهش و فناوری سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و رئیس کمیته اجرایی شورای پژوهش، نوآوری و تجاری‌سازی منطقه پارس، در گفت‌وگوی اختصاصی با اتحادخبر به مناسبت هفته ملی پژوهش، پژوهش و فناوری را ستون اصلی پایداری تولید انرژی و تحقق خودکفایی ...

اتحادخبر: دکتر خشایار شاهینی، مدیر پژوهش و فناوری سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و رئیس کمیته اجرایی شورای پژوهش، نوآوری و تجاری‌سازی منطقه پارس، در گفت‌وگوی اختصاصی با اتحادخبر به مناسبت هفته ملی پژوهش، پژوهش و فناوری را ستون اصلی پایداری تولید انرژی و تحقق خودکفایی صنعتی کشور دانست و بر نقش تعیین‌کننده آن در اقتصاد ایران تأکید کرد.


به گزارش اتحادخبر، منطقه پارس جنوبی به‌عنوان قلب تپنده تولید گاز کشور، نمونه‌ای روشن از اثرگذاری سرمایه‌گذاری هدفمند در حوزه پژوهش، نوآوری و اتکا به توان داخلی به شمار می‌رود؛ مسیری که به گفته مدیر پژوهش و فناوری سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، بدون پژوهش و فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان، هرگز به این سطح از موفقیت دست نمی‌یافت.

پژوهش؛ زیربنای تولید پایدار انرژی

دکتر خشایار شاهینی در این گفت‌وگوی اختصاصی، با اشاره به جایگاه راهبردی پژوهش در صنعت انرژی کشور اظهار کرد: منطقه پارس جنوبی امروز تأمین‌کننده حدود ۷۰ درصد گاز مورد نیاز کشور است و به‌درستی می‌توان آن را پیشران اصلی اقتصاد ایران دانست. حجم سرمایه‌گذاری بالغ بر ۱۷۰ میلیارد دلار در این منطقه، جایگاهی کم‌نظیر و حتی قابل توجه در مقیاس جهانی برای آن ایجاد کرده است.

وی افزود: طبیعی است که صنعت نفت و گاز ایران، به‌ویژه در حوزه تولید انرژی، یکی از اهداف اصلی تحریم‌های ظالمانه دشمنان کشور باشد؛ اما تجربه پارس جنوبی نشان داده است که با اتکا به پژوهش و فناوری می‌توان تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد.

خودکفایی ۸۵ درصدی؛ ثمره اعتماد به پژوهش و توان داخلی

مدیر پژوهش و فناوری سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با اشاره به آغاز جدی رویکرد ساخت داخل از سال‌های ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ در پالایشگاه‌های منطقه گفت: نتیجه این رویکرد، دستیابی به سطحی کم‌سابقه از خودکفایی بوده است؛ به‌گونه‌ای که امروز حدود ۸۵ درصد تجهیزات مورد نیاز منطقه در داخل کشور تولید می‌شود و وابستگی به تجهیزات خارجی به کمتر از ۱۵ درصد رسیده است.
شاهینی تأکید کرد: این موفقیت بدون پشتوانه پژوهش، تحقیق و توسعه امکان‌پذیر نبود، هر تجهیز صنعتی پیش از ورود به مرحله تولید، نیازمند تحقیق علمی و توسعه فناورانه است و این همان نقطه‌ای است که نقش شرکت‌های دانش‌بنیان برجسته می‌شود.

هم‌افزایی زیست‌بوم پژوهش و فناوری؛ دستاوردی راهبردی

رئیس کمیته اجرایی شورای پژوهش، نوآوری و تجاری‌سازی منطقه پارس، یکی از مهم‌ترین دستاوردهای دو سال اخیر سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس را ایجاد سازوکار هم‌افزایی منسجم میان بازیگران زیست‌بوم منطقه دانست و اظهار کرد: با حمایت مدیرعامل سازمان، شورایی با حضور واحدهای پژوهش و فناوری، شرکت‌های مستقر در منطقه و مجموعه‌های دولتی و خصوصی تشکیل شده است تا تصمیم‌سازی‌ها به‌صورت هماهنگ و هدفمند انجام شود.
وی افزود: در این مسیر، تفاوتی میان بخش دولتی و خصوصی وجود ندارد، چرا که همه فعالان منطقه پارس جنوبی در یک هدف مشترک، یعنی تولید پایدار انرژی برای کشور، هم‌راستا هستند.

نقش تسهیل‌گر سازمان منطقه ویژه در حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان

شاهینی با اشاره به نقش مدیریت پژوهش و فناوری سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در حمایت از تولید و ساخت داخل تصریح کرد: بخش قابل توجهی از مشکلات صنایع مستقر در منطقه، به محدودیت دسترسی به کالاها و تجهیزات تخصصی بازمی‌گردد؛  سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس تلاش کرده است با ایفای نقش تسهیل‌گر، زمینه حضور مؤثر شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان را در منطقه فراهم کند.

به گفته وی، دفتر توسعه و انتقال فناوری سازمان با همین هدف راه‌اندازی شده و به‌صورت مستمر از شرکت‌های فناور، شتاب‌دهنده‌ها و مجموعه‌های وابسته به معاونت علمی ریاست‌جمهوری حمایت می‌کند تا ارتباط مؤثر میان صنعت و فناوری برقرار شود.

تعامل صنعت، دانشگاه و فناوری؛ مسئله‌محور و نتیجه‌گرا
مدیر پژوهش و فناوری سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با تأکید بر اثربخشی تعامل با دانشگاه‌ها و شرکت‌های فناور گفت: تجربه صنایع منطقه نشان می‌دهد این همکاری‌ها کاملاً مسئله‌محور و مبتنی بر نیاز واقعی صنعت بوده است. از آنجا که اغلب صنایع فعال در منطقه خصوصی هستند و با نگاه اقتصادی فعالیت می‌کنند، سرمایه‌گذاری آن‌ها در حوزه پژوهش و فناوری مستقیماً به حل مسائل واقعی منجر شده است.
وی در ادامه، نمایشگاه ساخت داخل صنعت نفت، گاز و پتروشیمی پارس جنوبی را یکی از مهم‌ترین بسترهای ارتباط مستقیم صنعت و شرکت‌های دانش‌بنیان دانست که با حمایت مستمر سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، نقش مؤثری در توسعه ساخت داخل ایفا کرده است.پیام هفته پژوهش؛ پژوهش، مسیر استقلال و آینده کشور
شاهینی در سخن پایانی خود، ضمن تبریک هفته ملی پژوهش به پژوهشگران و فناوران کشور اظهار کرد: پژوهشگران امروز نقش تعیین‌کننده‌ای در حفظ استقلال صنعتی و تضمین آینده انرژی کشور دارند. تجربه پارس جنوبی نشان داده است هر جا به پژوهش اعتماد کرده‌ایم، نتیجه آن خودکفایی، پایداری و پیشرفت بوده است؛ پژوهش، زیربنای توسعه پایدار و پیشرفت ملی است و مسیر آینده ایران از دل علم، نوآوری و اتکا به توان داخلی می‌گذرد.



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • تعمیرات؛ سرمایه پنهان تولید پایدار در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی
  • مهار آتش‌سوزی گسترده در بازار عسلویه توسط تیم آتش‌نشانی شرکت مخازن سبز پتروشیمی عسلویه
  • آمادگی مدیریت شهری آب‌پخش جهت مقابله با بحران‌های احتمالی ناشی از بارندگی و ناپایداری‌های جوی/جزییات اقدامات انجام شده
  • استاندار بوشهر: ثمرات حوزه انرژی باید در زندگی مردم استان دیده شود
  • رگِ گردن؛ برای مردم یا برای جناح؟
  • آغاز صحن مجلس؛ ادامه بررسی طرح مقابله با نفوذ بیگانگان
  • نایب‌رئیس مجلس: مردم بوشهر با وحدت و همدلی پشتیبان کشور و نظام هستند
  • رئیس دادگستری خارگ:امنیت پایدار جزیره حاصل همکاری دستگاه‌های مسئول است
  • وجود نوعی قند موجود در گوشت قرمز و خطر دیابت
  • هماوردی کمانداران زیر ۲۰ سال در یادواره شهدای پلیس و سرداران شهید دیار مقاومت
  • ترکیب هیئت‌مدیره استقلال تغییر می‌کند؟
  • بازسازی سریع واحدهای فولاد و پتروشیمی؛ بخش زیادی به چرخه تولید برگشتند
  • پیش‌نویس مشوق‌های صادراتی ابلاغ شد
  • اجرای ۷۵۰برنامه هفته انتظامی در فارس؛ ازپاکسازی محلات تا پویش خرید امن
  • قانون الزام، تهدید یا فرصت؟
  • روز جهانی دریانوردی و به یاد شهدای شناور «دلیر»
  • بازدید استاندار بوشهر، رئیس و اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس و نماینده دشتستان از سد دالکی
  • بازدید جمعی از فعالان اجتماعی برازجان از نیروگاه اتمی بوشهر
  • نسخه اینترنتی هفته نامه اتحاد جنوب/شماره 1408
  • تجلیل از قهرمانان HSE پتروشیمی جم در روز ملی آتش‌نشانی و ایمنی
  • بررسی و تسریع در ساماندهی اسناد و املاک مدیریت درمان تأمین اجتماعی بوشهر
  • گرامیداشت روز ایمنی و آتش‌نشانی در آریاساسول؛ آمادگی عملیاتی و مسئولیت همگانی
  • فرمانده جدید پایگاه هوایی شهید یاسینی بوشهر معرفی شد
  • ۵۰۰ میلیارد ریال برای ایمنی آب‌پخش؛ دو خودروی سنگین به آتش‌نشانی رسید
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/07/07
  • مسائل آب و کشاورزی دشتستان با حضور اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس بررسی شد
  • برگزاری مسابقه تیراندازی به مناسبت هفته ملی سالمندان و روز جهانی ناشنوایان در دشتستان
  • تداوم افتخارآفرینی پلی‌پروپیلن سپهر مکران در حوزه منابع انسانی و حراست
  • معرفی سرپرست هیئت کونگ‌فو و هنرهای رزمی استان بوشهر
  • لیگ برتر فوتبال ساحلی/ مقاومت گلساپوش یزد، حریف پارس جنوبی بوشهر نشد
  • .: سامی حدود 6 روز قبل گفت: احسنت براقای یوسف منافی ...
  • .: بچه شمرون حدود 6 روز قبل گفت: ارواح مطّهر تمامی شهدا ...
  • .: اکبری حدود 7 روز قبل گفت: خداقوت و دستمریزاد به ...
  • .: دوست حدود 8 روز قبل گفت: درود بر خلیل شجاع ...
  • .: ایران حدود 8 روز قبل گفت: 🤣🤣🤣🤣 ...
  • .: مهدی حدود 15 روز قبل گفت: دلسوز مردم بودن مستلزم ...
  • .: عرفان حدود 22 روز قبل گفت: اره عالی ...
  • .: نیکنام حدود 24 روز قبل گفت: عالی بود درود بر ...
  • .: دشتستان حدود 1 ماه قبل گفت: درود و خدا قوت ...
  • .: محمد علی خانی حدود 1 ماه قبل گفت: عالی بود دکتر ‌. ...