امروز: پنجشنبه 30 اسفند 1403
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 30 بهمن 1403 - 10:57

اتحادخبر: نه تنها اغلب نان هایی که امروز من و شما از نانوایی ها تهیه می کنیم، ویژگی ها و کیفیت لازم غذایی را ندارد بلکه مضر و بلای جان است.

اتحادخبر: نه تنها اغلب نان هایی که امروز من و شما از نانوایی ها تهیه می کنیم، ویژگی ها و کیفیت لازم غذایی را ندارد بلکه مضر و بلای جان است.

این نان است یا سرطان؟/ انبوه هشدارها و انبوهی از بی توجهی ها

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت آمار عجیبی را اعلام کرده که نشان می دهد، نان به عنوان یکی از مهم ترین منابع غذایی ایرانیان، در شرایط بحرانی قرار دارد: «از مجموع ۴۲۰ هزار مرگ سالانه در کشور، حدود ۶۰ هزار مورد ناشی از فقدان مصرف نان کامل است.»

بنا به روایت روزنامه خراسان، به زبان و روایت ساده، یعنی آن چه امروز در اغلب نانوایی ها به عنوان نان در اختیار مردم قرار می گیرد، مضر و مرگ آور است و بیشتر جنبه شکم پرکنی دارد تا این که دارای ارزش های غذایی لازم باشد.

رتبه ۷ ایران در مصرف نان

به دلیل نوع فرهنگ خاص غذای  ایرانی، نان آن هم از نوع طبخ سنتی آن، از دیرباز در سفره مردم نقش و جایگاه پر رنگی دارد. به طوری که بخش قابل توجهی از غذاها، اساسا بدون «نان» و بهتر است بگوییم همین نانی که مردم از نانوایی ها تهیه می کنند، کامل نمی شود. 

در گزارش های گوناگون، ایران در جدول پرمصرف ترین های نان جهان و در رتبه هفتم این فهرست به شمار می آید. 

علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در این باره به آماری اشاره کرده و گفته است: ایران بزرگ ترین مصرف‌ کننده نان در جهان است، در ایران مردم بین ۳۷ تا ۴۰ درصد از میانگین جهانی بیشتر نان مصرف می‌کنند. در جوامع روستایی مقدار مصرف نان در مقایسه با شهرهای کشور به مراتب بالاتر است، با ترکیب این دو الگو، در ایران بین ۴۵ تا ۶۵ درصد کالری شهروندان از طریق نان تأمین می‌شود. این ۴۷ تا ۳۵ درصد مواد پروتئینی و لبنی و ۸۰ درصد ریزمغذی‌ها و آهن مورد نیاز بدن در برخی نواحی کشور با مصرف نان تأمین می‌شود.
مصرف ۱۸۰ تا ۳۲۰ گرم نان در هر روز

طبق گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، هر ایرانی تقریباً در دو و نیم وعده غذایی بین ۱۸۰ تا ۳۲۰ گرم نان در روز مصرف می‌کند و همچنان ایران با فاصله، پرمصرف‌ترین کشور در زمینه نان است. در فرهنگ ایرانیان، نان فی‌نفسه واجد برکت است به همین دلیل نان در کشور ما فقط کالای مصرفی نیست بلکه نقش راهبردی دارد.

نان سالم چیست؟

برای این که بدانیم، نان سالم به کدام محصول گفته می شود، به گزارش مرکز پژوهش های مجلس سرکی می کشیم.نان کامل از آردی تهیه می شود که هر سه بخش دانه گندم شامل سبوس، جنین و آندوسپرم در آن حفظ شود که قادر است بخش زیادی از نیازها به مواد مغذی را تامین کند. - مصرف نکردن غلات کامل به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم می تواند موجب افزایش احتمال ابتلا به بیماری های مزمن غیرواگیردار از قبیل مشکلات قلبی عروقی، اختلالات متابولیک، چاقی، کم خونی، دیابت نوع۲،  سوء هاضمه و انواع سرطان شود. 

چنان‌که اغلب پزشکان نیز مصرف نان سفید را برای بیماران دیابتی محدود می کنند. (مطالعات انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، حاکی از این واقعیت است که عوامل خطرزای متابولیک در افرادی که نان های سفید مصرف می کنند، بیشتر از کسانی است که نان های سبوس دار مصرف می کنند.) - با وجود فواید بسیار بالایی که نان کامل دارد، اما همچنان درصد بالای سبوس گیری و حذف جنین در تولید آرد مورد استفاده در انواع نان های سنتی همچون سنگک، بربری، تافتون و لواش و دیگر نان های فانتزی و صنعتی اتفاق می افتد.

انبوه هشدارها و انبوهی از بی توجهی ها

در بیش از یک دهه قبل، بارها موضوع الزامات سلامت نان مورد توجه بوده اما در عمل اتفاق ویژه ای رخ نداده است. مرکز پژوهش های مجلس در سال ۱۳۹۱ و دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور در سال ۱۳۹۷ به این موارد و هشدارها اشاره کرده اند، با وجود این تا امروز هنوز اقدام اجرایی مشخصی صورت نگرفته است.

 



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • تصاویر اتحاد خبر از حال و هوای نوروز باستانی در برازجان
  • از مکتب‌خانه میرزاعلی در برازجان تا دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در آمریکا
  • سال سخت، چالش وفاق و ناترازی ها
  • درس زندگی و حکمرانی را از قرآن و نهج‌البلاغه باید آموخت / برای بهشتی شدن باید اعمال بهشتی انجام داد
  • تیترون
  • سال نو و عید نوروز در ایران
  • ۶۳ هزار میلیارد ریال مالیات ارزش افزوده در استان بوشهر توزیع شد
  • کمک مومنانه پتروشیمی پردیس در ماه مبارک رمضان/ توزیع ۱۵۰۰ بسته معیشتی در آستانه نوروز ۱۴۰۴
  • گزارش تصویری از آخرین نشست شورای مدیران شرکت عملیات غیرصنعتی پازارگاد
  • پویش نوروزی «شیش دونگ برانیم» در بوشهر آغاز به کار کرد
  • تصویب طرح طبقه‌بندی مشاغل پس از سال‌ها انتظار/ نوآوری در خدمت در دستور کار
  • بدون اصلاحات اساسی، رشد ۸ درصدی اقتصاد ایران دست یافتنی نیست
  • پیام خلیل شیخیانی مدیرعامل قطب پتروشیمی سپهر لاوان به مناسبت سال نو و شبهای قدر
  • چهارمین حمله انصارالله یمن به ناو هواپیمابر آمریکایی
  • نظارت ویژه پلیس راهور بر ناوگان حمل و نقل عمومی مسافر در ایام نوروز
  • .: مرتضی اصغری حدود 21 ساعت قبل گفت: سلام جناب آقای نکیسا ...
  • .: محمد حدود 3 روز قبل گفت: بهتره گفته بشه چهارشنبه ...
  • .: علیکرم افشار حدود 3 روز قبل گفت: با درود به استادقلم ...
  • .: پرویزشاه صافی حدود 3 روز قبل گفت: درود به دوست موفق ...
  • .: محمد مهرزاده حدود 5 روز قبل گفت: احسنت ودرود بر شما ...
  • .: گوش شنوایی نیست!!! حدود 5 روز قبل گفت: طبق معمول قطعه کنارگذر ...
  • .: حامد حدود 6 روز قبل گفت: بسیار عالی بود ...
  • .: محمود طاهری حدود 7 روز قبل گفت: بیمارستان و سایر مراکز ...
  • .: شهروند حدود 11 روز قبل گفت: مامی توانیم درپویش ایمن ...
  • .: مرضیه حدود 11 روز قبل گفت: احسنت بر این نماینده ...