امروز: جمعه 03 مهر 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 02 مهر 1403 - 10:25

اتحادخبر: متخصص اعصاب و روان گفت:  سلول‌های مغز بیماران مبتلا به آلزایمر، در حالت تخریب و معدوم شدن تدریجی و پیشرونده است.

اتحادخبر: متخصص اعصاب و روان گفت:  سلول‌های مغز بیماران مبتلا به آلزایمر، در حالت تخریب و معدوم شدن تدریجی و پیشرونده است.
آیا آلزایمر قابل درمان است؟

آفتاب‌‌نیوز نوشت: بهمن حیدریان اظهار کرد: آمیلوئید نوعی پروتئین است که با سلول‌های مرده و در حال مرگ مغز ترکیب می‌شود. ترکیب این پروتئین با سلول‌های مرده را پولک‌های آمیلوئید می‌نامند. این پولک نه تنها مانع از ارتباط بین سلول‌های عصبی طبیعی می‌شود، بلکه باعث تخریب سلول‌های اطراف خود می‌شوند و بتدریج با از دست دادن قدرت ازدیاد و رشد، این ترکیب باعث معدوم شدن سلول‌های مغزی شده که با نوع پولک متفاوت است.

وی تصریح کرد: این عوامل نه تنها باعث تخریب داربستی می‌شوند که سلول‌های عصبی بر روی آنها تکیه کرده‌اند بلکه مسیر تغذیه سلولی، از جسم سلول عصبی به آکسون یا رشته بلند سلول عصبی را معدوم می‌سازند. این فعالیت تخریبی نه تنها رابطه اطلاعاتی بین سلول‌ها را از بین می‌برد بلکه باعث گرسنگی و مرگ سلول‌ها می‌شود.

حیدریان با اشاره به اینکه پولک‌ها و گرهک‌ها تنها عوامل  آسیب‌رسان در آلزایمر نیستند. آنها باعث تخریب سلول‌های مغز شده و در نتیجه تولید میانجی‌های عصبی را متوقف می‌کنند، ادامه داد: روند آسیب در بیماری آلزایمر از قسمت هیپوکامپ مغز شروع می‌شود. هیپوکامپ قسمتی از مغز است که مسؤول نگهداری اطلاعات مربوط به حافظه کوتاه‌مدت می‌باشد و نقش مهمی در یادگیری دارد.  معمولا بیماری آلزایمر از این قسمت آغاز شده و با درگیر کردن سایر قسمت‌های مغز در صحبت کردن، خواندن، محاسبه تصمیم گیری و هماهنگی حرکات بدن نیز اختلال ایجاد می‌کند و سیر بیماری همیشه به یک منوال نیست و از فردی به فرد دیگر متفاوت است.

حیدریان با بیان اینکه ۲۵ درصد دچار بیماری خانوادگی با تظاهر دیررس و ۷۵ -۱۵ درصد مبتلا به بیماری تک‌گیر می‌شوند، افزود: بیماری آلزایمر ۲ تا ۵ درصد اشخاص مسن را دربر می‌گیرد و گاهی هم بر اشخاص جوانتر حمله می‌کند. منطقه آسیب‌دیده مغز و استیل کولین در تشکیل خاطرات جدید وارد عمل می‌شوند و خاطرات و رویدادهای دور، معمولا کمتر آسیب می‌بینند.

وی افزود: از دست دادن حافظه، مشکل در انجام امور زندگی و کارهای روزانه، مشکلات زبانی، سردرگمی زمانی و مکانی، کاهش قوه قضاوت، قراردادن اشیاء در جای غلط و تغییر در رفتار و خلق و خو، طرز فکر و رفتار بیمار مبتلا به آلزایمر تغییر کرده و تحت کنترل آنها نیست و چون کنترلی بر روی بیماری خود ندارند قادر به تمایز خوب و بد، صحیح و غلط نبوده و ممکن است به راحتی، نزدیکترین فردی که برایشان خدمتی انجام می‌دهد را رنجانیده و حتی پرخاشگری نمایند.

متخصص اعصاب و روان با بیان اینکه علائم این بیماری با از دست دادن قدرت حفظ اطلاعات بخصوص حافظه موقت در دوران پیری آغاز شده و به تدریج با از دست دادن قدرت تشخیص زمان، افسردگی، از دست دادن قدرت تکلم، گوشه‌گیری و سرانجام مرگ در اثر ناراحتی‌های تنفسی به پایان می‌رسد، یادآور شد: مرگ پس از پنج تا ده سال از بروز علائم اتفاق می‌افتد؛ اما بیماری حدود بیست سال قبل از ظهور علائم بر اثر ناراحتی‌های تنفسی، آغاز می‌شود.

وی درمان‌های دارویی  را تنها باعث کندشدن سیر بیماری هنوان کرد و اظهار کرد: این بیماری درمان قطعی ندارد و در برخی داروها توانسته است تا ۳۰ درصد سیر بیماری را کنترل کرده و باعث بهبود شناخت شود. البته به درمان غیر دارویی نیز باید اشاره کرد که شناسایی و رفع عللی است که سبب پرخاشگری بیمار می‌شود. این درمان شامل ماساژ بیمار، معطر کردن محیط، موزیک آرام و ورزش‌های سبک است.

حیدریان در بخش دیگری به برخی از خصوصیات افراد مبتلا به آلزایمر اشاره کرد و گفت: توانایی یادگیری بسیار کم، از دست رفتن حافظه قدیمی، ناتوانی در تشخیص شکل جدیدی از اطلاعات قبلی، استفاده از راه‌های جبرانی برای کاهش حافظه نزدیک، از دست دادن توانایی ارتباط با محیط یا کنترل عملکردهای جسمانی و اقدام به رفع نیازهای خود بدون توجه به ملاحظات اجتماعی از جمله این موارد است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا آلزایمر قابل پیشگیری است، خاطرنشان کرد: تاکنون هیچ راه تضمین شده‌ای برای پیشگیری از آلزایمر وجود ندارد. اما براساس تحقیقات اخیر، افرادی که مطالعه مرتب و منظم دارند، بازی‌های فکری انجام می‌دهند، جدول حل می‌کنند و .. کمتر در معرض ابتلا به این بیماری خواهند بود. همچنین۳۰  دقیقه ورزش روزانه تاثیر به سزایی در سلامت قلب، ماهیچه‌ها و مغز دارد و پیاده‌روی، باغبانی و تمیز کردن منزل نیز مهمترین فاکتور متغیر برای از دست دادن حافظه است. مصرف مایعات به مقدار کافی و اجتناب از مصرف نوشیدنی‌های الکلی نیز از دیگر فاکتورهای مهم و موثر در ابتلا به آلزایمر است.

 



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/07/02
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/07/02
  • بازدید معاون عمرانی استاندار بوشهر از محور کنارتخته–دالکی با همراهی معاون عمرانی فرماندار دشتستان
  • آئین آغاز سال تحصیلی جدید در روستای عیسوند و تجدید میثاق با شهدا
  • آغاز عرضه گرید F7000 با نام و هویت تجاری جم
  • پتروشیمی جم‌پیلن به سراغ مدیریت یکپارچه ریسک رفت
  • ۲ روستای دشتستان به اینترنت نسل چهارم مجهز شدند
  • زمانی مظفرآبادی: بوشهر ظرفیت‌های مهمی در حوزه عمران روستایی دارد
  • ارتباط ویتامین D و خطر زایمان زودرس
  • دختر اسکواش ایران از دیدارهای انفرادی کنار رفت
  • رئیس امور اطلاع‌رسانی دولت: هیئت ایرانی در نیویورک با نهادهای مسئول کاملاً هماهنگ است
  • ارتقای خدمات سلامت با استقرار فناوری نوین سونوگرافی در درمانگاه‌های جم
  • سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل تبیین عزتمندانه مواضع ملت ایران بود
  • نظر متفاوت ژاوی درباره لیگ عربستان
  • پزشکیان و عراقچی «خودسرانه» با آمریکایی‌ها مذاکره می‌کنند؟
  • فرمان رهبری و ضرورت بازگشت به هم‌صدایی
  • «دقایقی کوتاه با وزیر نفت»
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/07/02
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/07/02
  • حضور استاندار بوشهر و رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در آیین اختتامیه سی‌و‌پنجمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع غذایی WorldFood مسکو
  • بررسی مسائل شیلات و تسهیل صادرات در نشست استاندار بوشهر با رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس
  • نخستین هفته لیگ تیراندازی استان بوشهر برگزار شد؛ یک پیروزی و یک شکست برای تیم‌های دشتستان
  • پرسنل سازمان بنادر و دریانوردی، ایثارگران جبهه اقتصادی کشور در دفاع مقدس
  • مسعود آذرگون سرپرست بازرگانی و توسعه بازار جم صنعت‌کاران شد
  • مهلت ۱۰ روزه دیوان محاسبات به وزیر کار برای توضیح درباره تغییر مدیرعامل تأمین اجتماعی
  • دومین رویداد ملی «مخ‌برون» برداشت خرمای بوشهر به کار خود پایان داد
  • شهریار شاعر زود آشنا
  • کشف ۲۰۰ کیلوگرم ماده مخدر گل در عملیات مشترک پلیسی
  • بازدید معاون عمرانی استاندار بوشهر از محور کنارتخته–دالکی با همراهی معاون عمرانی فرماندار دشتستان
  • سهم تعاون در اقتصاد بوشهر بالاتر از میانگین کشوری است
  • فرمان رهبری و ضرورت بازگشت به هم‌صدایی
  • تیم منتخب شین‌کیوکوشین بوشهر در فستیوال ستارگان و قهرمانی کشور خوش درخشید
  • نقش فرج الله کمالی در تداوم و تحول مکتب دشتستان
  • گامی برای نشاط و توسعه روستایی؛ پارک ۱۲ هزار مترمربعی قلعه سفید به بهره‌برداری رسید
  • از برنامه چهار ساله توسعه شهر تا گلایه از بی‌عدالتی نفتی؛ سهم وحدتیه از مسئولیت‌های اجتماعی کجاست؟
  • 🎥ویدیو/افتتاح و اجرای ۱۰۵طرح اقتصادی و عمرانی در شهرستان دیلم
  • آغاز عملیات اجرایی فاز دوم بزرگ‌ترین مجتمع آموزشی، تربیتی و چندمنظوره ایتام خاورمیانه در شهر جدید صدرا/ تصاویر اختصاصی
  • «رآکتور»
  • آغاز ساخت«خانه هنر معلولین و مددجویان فارس»با اعتبار ۸۰۰ میلیارد ریالی
  • مددجویان نباید برای همیشه در چرخه حمایت باقی بمانند
  • تأمین مسکن مددجویان در اولویت برنامه‌های بهزیستی است
  • بهره‌برداری از نیروگاه خورشیدی ۳ مگاواتی فسا با حضور وزیر کار
  • صدور 30 فقره جواز تأسیس صنعتی در شهرستان دشتستان
  • کشف ۲.۵ تُن مواد مخدر در فارس طی ۱۰ روز؛ ۷ باند قاچاق منهدم شد
  • پيام مديرعامل شركت مخازن سبز پتروشيمى عسلويه به مناسبت هفته وحدت
  • .: عرفان حدود 11 روز قبل گفت: اره عالی ...
  • .: نیکنام حدود 13 روز قبل گفت: عالی بود درود بر ...
  • .: دشتستان حدود 19 روز قبل گفت: درود و خدا قوت ...
  • .: محمد علی خانی حدود 22 روز قبل گفت: عالی بود دکتر ‌. ...
  • .: نامی نظری حدود 25 روز قبل گفت: خداقوت و درود بر ...
  • .: اذرگون حدود 27 روز قبل گفت: بهتر شده ...
  • .: نصیبه حدود 29 روز قبل گفت: خانم سعادتمند؛ بانویی که ...
  • .: سلام حدود 30 روز قبل گفت: مهندس محمدی و ایوب ...
  • .: 🙏 حدود 1 ماه قبل گفت: بخش مرکزی شهرستان تنگستان ...
  • .: محمد حدود 1 ماه قبل گفت: جناب دریسی ،دولت شهیدرییسی ...