امروز: چهارشنبه 13 آبان 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 28 شهريور 1405 - 08:23
🔸️🔹️ حرفهای شما 🔹🔸

اتحادخبر:ما جمعی از کارکنان صنعت نفت و گاز جمهوری اسلامی ایران، با سابقه‌ای نزدیک به سه دهه خدمت در سخت‌ترین شرایط عملیاتی کشور، از گرمای ۵۰ درجه‌ی جنوب تا فشارهای سنگین واحدهای گازی و شرایط نابسامان جنگی و تحریمی، این نامه را در واکنش به اظهارات اخیر آقای یاشار سلطانی خطاب به...

«دقایقی کوتاه با وزیر نفت»

جناب آقای وزیر نفت
سلام و احترام؛ 
ما جمعی از کارکنان صنعت نفت و گاز جمهوری اسلامی ایران، با سابقه‌ای نزدیک به سه دهه خدمت در سخت‌ترین شرایط عملیاتی کشور، از گرمای ۵۰ درجه‌ی جنوب تا فشارهای سنگین واحدهای گازی و شرایط نابسامان جنگی و تحریمی، این نامه را در واکنش به اظهارات اخیر آقای یاشار سلطانی خطاب به جنابعالی منتشر می‌کنیم؛ اظهاراتی که مدعی است فروش نفت ایران، به‌جای عبور از مسیرهای رسمی وزارت نفت و شرکت ملی نفت، از طریق تراستی‌های غیررسمی و اشخاص فاقد صلاحیت تخصصی انجام می‌شود؛ اشخاصی که بنا بر این ادعا، نه‌تنها هیچ نسبتی با دانش نفت و گاز ندارند بلکه به‌واسطه‌ی پیوندهای حاکمیتی و نظامی، در ساختاری سازمان‌یافته، سود حاصل از فروش نفت و گاز را به جیب خود و شبکه‌های فرامرزی‌شان منتقل می‌کنند. این ادعا اگر غلط و نادرست باشد، اتهامی سنگین علیه نظام فروش نفت و گاز کشور است و باید فوراً از مسیر قضایی پیگیری شود. و نیز اگر صحیح و درست باشد، فاجعه‌ای ملی است که مستقیماً به حیثیت صنعت نفت و گاز، حقوق مردم ایران و تلاش شبانه‌روزی کارکنان این صنعت لطمه می‌زند. براساس اصل ۴۵ قانون اساسی، نفت و گاز از انفال و متعلق به عموم مردم ایران است که بایستی درآمدهای آن بطور دقیق و بی‌کم‌‌وکاست به زندگی و رفاه آنان وارد شود. چنین روندی نقض آشکارِ ماده‌ای قانونی است که رئیسِ دولتِ‌تان برای اجرای صحیح آن، در پیشگاه ملت، سوگند یاد کرده است.
براساس قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت (مصوب ۱۳۹۱) سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی، نظارت و صیانت از منافع ملی در حوزه‌ی تولید و صادرات نفت و گاز، مسئولیت مستقیم وزارت نفت است. بندهای ۳، ۴ و ۶ بخش ،،ب،، ماده‌ی ۳ این قانون، وزارت نفت را مکلف می‌کند که فروش نفت و گاز را از مسیرهای رسمی، تخصصی، قابل حسابرسی و شفاف انجام دهد و از هرگونه فساد، رانت، واسطه‌گری و واگذاری غیرقانونی جلوگیری کند. در شرایطی که طبق گزارش‌های رسمی، درآمد نفت و گاز ایران در سال ۱۴۰۴ حدود ۶۰ میلیارد دلار برآورد شده و سهم نفت و گاز در بودجه‌ی عمومی کشور حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد است، هرگونه انحراف در فرآیند فروش ـ حتی در حد ۵ درصد ـ می‌تواند سالانه ۴ تا ۵ میلیارد دلار خسارت مستقیم به مردم وارد کند. این رقم، معادل چندین پروژه‌ی عظیم گازی، چندین پالایشگاه بزرگ یا هزاران کیلومتر خطوط لوله است؛ یعنی همان زیرساخت‌هایی که ما کارکنان نفت و گاز، با جان و دل، با خون‌جگر، با تحمل گرما، فشار، شیفت‌های سنگین و خطرهای عملیاتی، تحریم و اخیراً شرایط بحرانی و کُشنده‌ی جنگی، آن‌ها را سرپا نگه داشته‌ایم.
جناب وزیر؛
ما که در واحدهای بهره‌برداری و تعمیراتِ پالایشگاه‌ها، سکوهای گازی، خطوط لوله، چاه‌های نفت، واحدهای HSE، تعمیرات اساسی، کنترل تولید، پایانه‌های صادراتی و مراکز اندازه‌گیری کار می‌کنیم، به‌خوبی می‌دانیم که هر بشکه نفت و هر مترمکعب گاز، حاصل تلاش هزاران نفر است؛ از حفاری تا بهره‌برداری، از پالایش تا انتقال، از اندازه‌گیری تا صادرات. ما می‌دانیم که نفت و گاز، امانت مردم ایران است. امانتی ملی که اتلاف و یا سوء‌مدیریتِ قطره‌ای از آن نیز بخشیدنی نخواهد بود. ما کارکنان شریفِ این صنعت، امروز با شنیدن این ادعا که این امانت از مسیرهای غیررسمی و غیرتخصصی فروخته شده و سود حاصله از آن، جیب‌های ناپاکی را متورم کرده‌است، احساس غبن، انزجار و بی‌عدالتی می‌کنیم.
اگر ادعای آقای سلطانی نادرست است، مطابق ماده ۶۹۷ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) که برای نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی جرم‌انگاری می‌کند، بایستی وزارت نفت فوراً از طریق مراجع قضایی نسبت به احضار و پیگیری حقوقی این ادعا اقدام کند. (عدم پیگیری، به‌معنای تأیید ضمنی ادعا تلقی شده و موجب بی‌اعتمادی گسترده در میان کارکنان و مردم می‌شود.) اما اگر ادعا درست است، وزارت نفت موظف است طبق قانون ارتقای سلامت نظام اداری (۱۳۹۰) و قانون مبارزه با فساد اقتصادی، به‌صورت شفاف اعلام کند چرا با وجود هزاران متخصص فروش، بازرگانی، حقوقی، مالی، فنی و عملیاتی در صنعت نفت و گاز، فروش نفت و گاز به افراد فاقد صلاحیت سپرده شده است؟
چرا سازوکارهای رسمی شرکت ملی نفت، شرکت ملی گاز، شرکت نیکو، شرکت‌های بازرگانی زیرمجموعه و دفاتر خارجی وزارت نفت کنار گذاشته شده‌اند؟
چرا اطلاعات قراردادهای فروش نفت و گاز برخلاف اصول شفافیت، منتشر نمی‌شود؟
چرا نظارت‌های قانونی و حسابرسی‌های مستقل بر فرآیند فروش اعمال نشده است؟

چرا امانت مردم ایران یعنی نفت و گاز، در اختیار اشخاصی قرار گرفته که حتی یک واحد درسی در حوزه‌ی نفت، گاز، بازرگانی انرژی یا تجارت بین‌الملل نگذرانده‌اند و صرفاً براساس نسبت‌های فامیلی بر انفال و ثروت عمومیِ جامعه چنگ انداخته‌اند ؟
چرا سرمایه‌ی عظیم ملی که باید صرف توسعه‌ی کشور، رفاه مردم و تقویت زیرساخت‌های انرژی شود، در اختیار کسانی قرار گرفته که صرفاً به‌واسطه‌ی وصله‌های حاکمیتی‌شان همچنان به فساد سازمان‌یافته ادامه می‌دهند؟
جناب وزیر؛
ما کارکنان صنعت نفت و گاز، پاسداران این امانت ملی هستیم. ما که در سخت‌ترین شرایط، تولید را حفظ کرده‌ایم؛
ما که بارها در شرایط تحریم با خلاقیت و تلاش شبانه‌روزی، صادرات را ممکن کرده‌ایم؛ ما که می‌دانیم هر توقف تولید، یعنی خسارت مستقیم به مردم؛ از شما می‌خواهیم با شفافیت، قاطعیت و صداقت، اعتماد مردم و کارکنان را حفظ کنید. اگر ادعا نادرست است، آن را رسماً تکذیب و از مسیر قضایی پیگیری کنید و اگر درست است، با مردم و کارکنان صادق باشید و توضیح دهید چرا چنین فاجعه‌ای رخ داده و چه اصلاحاتی فوراً انجام خواهد شد. 
نفت و گاز، ستون فقرات اقتصاد ایران است. این ستون را با دست‌های ما کارکنان نفت و گاز و پشتوانه‌ی عظیمِ مردم ساخته‌اند؛ نه با تراستی‌ها، نه با واسطه‌ها، نه با کسانی که حتی معنای فشار چاه، خوراک پالایشگاه، ظرفیت خط لوله و حتی حرفی ساده و کوچک از جدول سترگِ الفبای صنعت نفت و گاز را نمی‌دانند.
با احترام
جمعی از کارکنان صنعت نفت و گاز جمهوری اسلامی ایران



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • از میگو تا برق خورشیدی؛ ۹۶۰ هکتار اراضی شیلاتی و ۸۵۰ هکتار اراضی نیروگاهی در بوشهر واگذار شد
  • نگاه راهبردی پتروشیمی جم به توسعه سرمایه انسانی بومی؛ گامی مؤثر در ارتقای خدمات سلامت
  • از سفرهای نمایشی تا خسارت‌های ماندگارِ احمدی‌نژاد
  • جلسه رصد و پایش هفتگی پروژه بزرگراه کنارتخته دالکی با حضور استاندار بوشهر و معاون وزیر راه و شهرسازی برگزار شد
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/08/12
  • استاندار بوشهر: ظرفیت‌های معدنی با جذب سرمایه‌گذار فعال شود
  • طرح‌های جمع‌آوری گازهای همراه نفت در دولت چهاردهم تعیین‌تکلیف شدند/ تسریع بازسازی تأسیسات پتروشیمی
  • پایان انتظار اوره‌سازها؛ مصوبه جدید دولت برای ساماندهی عرضه و توزیع کود اوره
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/08/12
  • قدردانی فرماندار عسلویه از مدیر عامل مخازن سبز؛ بومی‌سازی و مدیریت بحران، محور توسعه پایدار
  • خرمای بوشهر برای نخستین بار در کشور کد شناسه محصول دریافت کرد
  • قالیباف: ایران در برابر تهدیدها و زیاده‌خواهی‌های آمریکا تسلیم نمی‌شود
  • بازخوانی کارنامه گازی کشور؛ آزمون دشوار صیانت از تولید و جبران ناترازی
  • استقلال در اندیشه شکار سومین تیم قطری؛ ۲۰ بازیکن خارجی در تیم حریف!
  • پزشکیان: هیچ‌کس نباید در تأمین نیازهای اساسی زندگی تنها بماند
  • گامی علمی برای توسعه زنجیره ارزش پتروشیمی؛ رونمایی از کتاب تخصصی تولید پروپیلن با تألیف مدیرعامل پتروشیمی جم
  • تجلیل از برگزیدگان نهمین دوره جایزه امیدآفرین / تصاویر
  • شمارش معکوس برای جدال با مصر؛ تنیس ایران در اندیشه شکستن طلسم صعود
  • با حکم مدیرعامل پتروشیمی زاگرس؛ قاسم میر رئیس روابط عمومی و مسئولیت‌های اجتماعی شد
  • آینده بوشهر به دانش، خلاقیت و اراده جوانان استان وابسته است
  • « برداشتِ اشتباه »
  • سلیمی: دولت در معرفی وزرای پیشنهادی نفت و اطلاعات به مجلس تسریع کند
  • کلاهبردار با رسید جعلی بانکی در دشتستان دستگیر شد
  • انهدام یک فروند پهپاد پیشرفته MQ-۱ در تنگه هرمز
  • استقلال به دنبال تکرار عنوان قهرمانی و چند تیم در اندیشه جبران گذشته
  • نخبگان بودجه مستقل می‌خواهند؛ توسعه فقط جاده‌سازی نیست
  • تشییع و تدفین شهدای تازه تفحص شده دوران دفاع مقدس در استان بوشهر
  • تخصیص اعتبار برای تکمیل سالن ورزشی علی‌آباد شهر برازجان
  • دوچرخه‌ سواران برازجانی به مقصد میناب بدرقه شدند
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/08/07
  • پیشنهادات کارگروه ویژه پرستاری اجرایی نشده است
  • 🎥ویدیو/مسئولیت افزایش کالابرگ به سازمان برنامه و بودجه سپرده شد
  • سروش گرمسیری‌نژاد سرپرست معاونت حمل‌ونقل و ترافیک دفتر فنی استانداری بوشهر شد
  • خاکستر یک صبح تلخ در عسلویه
  • کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به پرونده مسکن ایثارگران برازجان ورود کرد
  • خاموشی یک صدا در قلب رسانه؛ در سوگ امید غضنفر
  • رئیس پلیس راهور استان بوشهر معارفه شد
  • تلف شدن خرس ماده بر اثر تصادف در بزرگراه شیراز-اصفهان
  • سرمایه‌گذاری گردشگری راهی برای حفظ فرهنگ شیراز است
  • وقتی قرار است آموزش سبک زندگی، فشار تازه‌ای بر دوش خانواده‌ها بگذارد!
  • شرایط جدید انتخاب مسئول ایمنی در کارگاه‌های فارس اعلام شد
  • ۱۳ نفر طی دو تصادف رانندگی در شیراز مصدوم شدند
  • گامی علمی برای توسعه زنجیره ارزش پتروشیمی؛ رونمایی از کتاب تخصصی تولید پروپیلن با تألیف مدیرعامل پتروشیمی جم
  • رازهای قرآنی شعر حافظ؛ از عشق الهی تا حقیقت‌جویی
  • نفی اعتماد نه نفی مذاکره!
  • .: یسنا پوزش حدود 4 روز قبل گفت: خیلی خوب ...
  • .: محمد حدود 12 روز قبل گفت: از توجه ویژه مدیر ...
  • .: منطق حدود 13 روز قبل گفت: فقط جنوب استان بوشهر ...
  • .: علیرضا حسین آبادی حدود 13 روز قبل گفت: متأسفانه مرحوم کوهی برای ...
  • .: نیکنام حدود 16 روز قبل گفت: احسنت قلمت مانا و ...
  • .: مریم حدود 17 روز قبل گفت: عالی هست ...
  • .: فرهنگی بازنشسته حدود 22 روز قبل گفت: تبریک فراوان به جناب ...
  • .: محمود حدود 24 روز قبل گفت: درود بر شما.. و ...
  • .: محمد حدود 28 روز قبل گفت: جناب حیاتی تخلف چای ...
  • .: هادی جلالی ثابت حدود 1 ماه قبل گفت: با سلام در ظاهر، ...