امروز: يکشنبه 21 تير 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 12 ارديبهشت 1402 - 18:15
اختصاصی/ گفتگوی اتحاد خبر با زهرا ناصری خواه معلم نمونه دشتستانی به مناسبت روز معلم؛

اتحاد خبر- زینب رنج کش: 12 اردیبهشت سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری روز معلم نامیده شده است. به همین مناسبت اتحاد خبر با زهرا ناصری خواه معلم نمونه استانی که اکنون مشغول خدمت در مدرسه رضوان برازجان است به گفتگو نشسته است.. از همکارانم خواهش می کنم استعداد دانش آموزانشان را بشناسند و به آن بها دهند.. زندگی با حقوق معلمی سخت است...

اتحاد خبر- زینب رنج کش: 12 اردیبهشت سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری روز معلم نامیده شده است. به همین مناسبت اتحاد خبربا زهرا ناصری خواه معلم نمونه استانی که اکنون مشغول خدمت در مدرسه رضوان برازجان به عنوان دبیر کار و فناوری شهرستان دشتستان است به گفتگو نشسته است. وی سرگروه کار و فناوری شهرستان دشتستان و سرگروه آموزش فناوری متوسطه نظری استان است.

 


بفرمایید چند سال سابقه خدمت دارید و در چه رشته ای فعالیت آموزشی داشتید؟

- 21 سال سابقه خدمت دارم و تماما دبیر کار و فناوری بودم. البته در کنار کار و فناوری تدریس دروس دیگر مثل آمادگی دفاعی، هنر، پرورشی، قرآن و ریاضیات نیز داشتم. امسال هم به عنوان ناظر شهرستانی محور بازارچه در جشنواره نوجوان خوارزمی و به عنوان ناظر استانی محور برنامه نویسی هستم. امسال جشنواره نوجوان خوارزمی را داریم که نهمین دوره آن است از این 9 دوره یا 9 سال، هشت دوره آن به عنوان داور شهرستانی و داور استانی محور های بازارچه و دست سازه بودم.

 

طی سال های خدمت چه عناوین و افتخاراتی کسب کردید؟

- رتبه اول کشوری بین سرگروه های فناوری متوسطه نظری استان ها در شهریور1401

- رتبه اول کشوری در فرایند تدریس و یادگیری در آذر 1400

- رتبه اول کشوری بین سرگروه های توسعه و تقویت درس پژوهی استانها در شهریور 1398

- 13 سال رتبه اول استانی بین سرگروه های آموزشی شهرستان ها/مناطق و...

- امسال نیز معلم نمونه استانی انتخاب شدم.

 

 

گرانبها ترین هدیه ای که در روز معلم تا کنون دریافت کردید چه بوده است؟
- از طرف دوستان و دانش آموز هایم هدیه های بسیاری دریافت کرده ام که از بین تمام این ها تنها چیزی که هربار مرا از تمام روزه مرگی هایم بیرون می کشد و برایم ارزنده ترین است پیام های تبریکی است که به سوی من روانه می شود. نمی گویم هیچکدام از هدیه های مادی که دریافت کرده ام کم ارزش است که ابدا اینطور نیست همه بسیار برایم با ارزش هستند و نماد قدردانی دانش آموزان من است اما پیام تبریک روز معلم چنان شعفی در من به وجود می آورد که اصلا برایتان قابل باور نیست و این همان باور به درستی راهیست که آمده ام خصوصا که اگر این پیام تبریک ها از جانب پدر و مادرم باشد.

از خاطرات خود دراین سالها یکی از بهترینش را برایمان تعریف کنید.
- در این سال ها بسیار خاطره دارم هم شاد و هم دردناک از دست دادن دانش آموز داشته ام تا دیدن موفقیت هایشان که اصلا دوست ندارم تلخی ها را بیان کنم و اینکه بیشترین خاطرات من خاطرات خوش و شیرین بوده است خدا را شکر. یکی از خاطرات خوبم مربوط به چند سال قبل است که اوایل سال به کلاس رفتم و گفتم هرکس از هرچیزی در خانه دارد استفاده کند و یک نمونه کاری که می تواند را بسازد و این دانش آموز که می خواهم از او حرف بزنم آمد تا یک آویز کلید ساخته بود با خمیر چینی که بسیار عجیب بود.
وقتی این را دیدم حیرت زده شدم که چطور یک نوجوان نهایتا 13 ساله که کلاس هفتم است چنین چیزی را ساخته است و با ذوق گفت من وسایلش را دارم می توانم همین جا جلوی خودتان درست کنم و من هم استقبال کردم و دیدم در عرض چند دقیقه باز هم هنرنمایی کرد و خیلی برایم جذاب بود که در مدت کمتر از 20 دقیقه با آن ظرافت چنین چیزی ساخت و من به عنوان یک مربی که سال ها  بود این کار را می کردم هم برایم عجیب بود.

یک روز که جلسه ای داشتیم با بقیه همکاران دیدم که همه از یک دانش آموز می گویند که درسش ضعیف است و می گفتند: مانده ایم چکارش کنیم چرا درس نمی خواند؟ چرا نمراتش کم است؟

 


حقیقتا خیلی تعجب کرده بودم از این رو پرسیدم کیست؟ و همه نام همان دانش آموزی را گفتند که با خمیر چینی دست سازش  سر کلاس من جاکلیدی ساخته بود خیلی متعجب بودم ولی به همه گفتم چند لحظه ای صبر کنید الان می آیم و رفتم و جاکلیدی را آوردم و به آن ها نشان دادم و گفتم ببینید این کار همان دانش آموزیست که فکر می کنیم در درسهایش ضعف دارد اینطور نیست بلکه او به هنر بیشتر از هر چیز دیگر علاقه دارد و به هر طریقی بود ما تلاش کردیم و جلساتی برای این دانش آموز و چند تن دیگر گرفتیم و تا این دانش آموز متوسطه اول را به پایان رساند همه همتمان را گذاشتیم که او قبول شود حتی گفتم اگر با معدل 10 هم قبول شود ولی قبول شود و وارد متوسطه دوم که شد به طور اتفاقی مادرش در یکی از پلتفرم های مجازی به من پیام داد و گفت دختر من امروز در رشته گرافیک کار و دانش در حال تحصیل است و الان به عنوان رتبه یک کلاس از او نام می برند و در پایه یازدهم بخاطر تشویقهایی که شده از طرف مربی هایش، اکنون او یکی از طراحان دکوراسیون داخلی منزل است. مادر او آن روز از من تشکر کرد اما من از اعماق وجودم خوشحال بودم برای او زیرا مطمئن بودم هرکس به دنبال علاقه و استعدادش برود قطعا موفق خواهد شد.



همه ما انسان ها با علایق و استعداد های خاص و منحصر به فرد خودمان به دنیا می آییم فقط باید آن را پیدا کنیم و از همکارانم در این زمینه خواهش می کنم استعداد دانش آموزانشان را بشناسند و به آن بها دهند. هرکدام از فرزندان ما با یک استعداد به دنیا می آید حالا فکرش را بکنید اگر به تمام استعدادها بها داده شود چه اتفاقی رخ می دهد؟


اگر به گذشته برگردید باز هم شغل معلمی را انتخاب می کنید و اگر نتوانید این شغل را انتخاب کنید چه شغلی را انتخاب می کنید؟
- بله قطعا  باز هم همین شغل را انتخاب می کنم و اصلا در آن شک ندارم مگر اینکه اتفاقاتی بیفتد که مانع من در رسیدن به اهدافم شود.

اگر معلم نمی شدم ، دوست داشتم پرورش گل وگیاه زینتی را انتخاب کنم.

حقوق معلمان کفاف زندگیشان را می دهد؟
- با توجه به شرایط اقتصادی فعلی کمی مشکل است و باید حتما قناعت کرد و گرنه سخت است با حقوق فعلی یک معلم زندگی را سپری کرد.

ویژگی یک معلم خوب را بیان کنید.
- یک معلم خوب در ابتدا باید یک دوست همراه و مشاور آگاه باشد باید خودش صاحب علم و فعال باشد جستجو گر باشد تا بتواند دانش آموزانی فعال تربیت کند و از لحاظ ارتباطی در جایگاه خوبی قرار گرفته باشد و هم به آموزش و پرورش بچه ها توجه ویژه داشته باشد. آموزش از پرورش جدا نیست.

زندگی یک معلم را توصیف کنید.
- اگر بخواهیم از لحاظ مادی و اقتصادی به آن نگاه کنیم شاید زندگی راحتی نباشد؛ اما اگر کلی به آن نگاه کنیم همیشه با نوجوانان سرو کار داریم همیشه باید در حال بروز رسانی اطلاعات خود و جنب و جوش باشیم و از این رو احساس پیری نداریم و همیشه خودمان را همسن بچه هایمان میبینیم. همیشه سعی مان بر درک بهتر و بیشتر دانش آموزانمان بوده است و از این  طریق می توانیم بگوییم می توانیم تا حدودی بهتر او را درک کنیم و هرچه رابطه مان صمیمانه تر باشد بهتر می توانیم به هم دیگر احترام بگذاریم.

مادر بودن یا معلم بود، کدام سخت تر است؟
- هرکدام مشکلات خاص خودش را دارد اما مادر بودن نهایتا با دو یا سه بچه سرو کار داریم و وظیفه آموزش و تربیت دو سه نفر در دستان ماست اما معلم بودن اصلا اینطور نیست و در متوسطه اول و دوم  بخاطر جمعیت بیشترشان نیز این وظیفه خطیر تر است. درست است که معلم بودن را دوست داریم و عاشق آن هستیم اما باید بگویم وظیفه بیشتری روی دوش فرد قرار دارد و سخت تر از مادر بودن است.

چند توصیه به افرادی که می خواهند پا جای پای شما بگذارند یا حتی گذاشته اند؟
- همکاران و آیندگان از روش های نوین تدریس هرگز غافل نشوید با توجه به اینکه اکنون در عصر فناوری هستیم و بهتر است از اصول فناوری در تدریس استفاده کنیم که  اگر دانش آموزی روزی غیبت داشته باشد از درس ها عقب نیفتد.
همه دانش آموزان را به یک چشم ببیند و سعی کند با دانش آموز صمیمی باشد و من پیشنهاد میکنم معلمان در جشنواره های نوآوری یا الگو های برتر تدریس و.... حتما شرکت داشته باشند.



از نظر شما سختی های شغل معلمی چیست؟
- همه کارمندان کارشان مشکل است خصوصا همکاران ما که خانم هستند و وظیفه نگهداری فرزندانشان هم به هرحال به عهده آن هاست همین که همیشه دل مشغولی اینکه فرزندم آیا جایش امن است یانه بسیار و بسیاری دغدغه های دیگر اما درکل اگر معلم بودن را دوست داشته باشید سختی آن اصلا به چشم نمی آید.

مهمترین شاخص هایی که شما را معلم نمونه کرد بیان کنید.
- شرکت در جشنواره ها و فراخوان ها بوده است به عنوان مدرس در دوره های استانی، شهرستانی و کشوری بودم. شرکت در همایش ها به عنوان مولف کتاب و پژوهشگر و توانسنم چند مقاله و کار تحقیقی را انجام دهم و شرکت در جشنواره درس پژوهی و نظارت بالینی باعث شد با همفکری با همکاران ایده ها و روشهای خلاقانه بیشتری در تدریسم بکار ببرم.



سخن پایانی:
- به گفته بیل گیتس که میگوید: هرکسی به مربی و معلم نیاز دارد و مهم نیست برای چه مهارت و چه شغلی پس همه ما همیشه در طول زندگیمان به معلم نیاز داریم و این نشان دهنده ارزش و جایگاه معلم است.



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • حاکمیت بر قلمرو هوایی ودریایی وتاثیر آن بر امنیت ملی درصورت بروز بحران
  • تصمیم عجیب کادرفنی تیم ملی فوتبال درجام‌جهانی/ زنگ خطر برای چند بازیکن
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز 1405/04/20
  • تداوم وزش باد و گرمای ۵۰ درجه‌ای در بوشهر؛ خلیج فارس مواج می‌شود
  • اکریلونیتریل؛ حلقه مفقوده زنجیره ارزش پتروشیمی ایران
  • ۲۲۰۰ بازرسی از واحدهای صنفی دشتستان انجام شد
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/04/20
  • غریب‌آبادی: امارات باید پاسخگو باشد
  • امام جمعه موقت برازجان: بدرقه رهبر شهید تجدید پیمان با مقاومت بود
  • چنگ خروس‌ها به صورت شیران اطلس/فرانسه از خطر گریخت و به نیمه نهایی رفت
  • اجرای ۲ عملیات همزمان توسط پلیس بوشهر؛ ۳۴ کیلوگرم تریاک کشف شد
  • بقائی: درخواستی برای مذاکره با آمریکا نداشتیم
  • قالیباف: کسی می‌تواند با آمریکا مذاکره کند که آماده جنگ باشد
  • تولید سالانه ۵ میلیون بچه‌ماهی دریایی در بوشهر هدف‌گذاری شد
  • تنها راه، پایبندی دو طرف به تعهداتشان ذیل یادداشت تفاهم اسلام آباد است
  • قواعد ومقررات داخلی وبین الملی حاکم بر تنگه هرمز
  • حضور بخشدار سعدآباد و شهردار وحدتیه در مراسم تشییع پیکر آقای شهید ایران
  • آئین بزرگداشت و بدرقه قائد شهید امت در شهر دالکی برگزار شد
  • پیکر مطهر شهید علیرضا معینی با حضور استاندار بوشهر تشییع شد
  • حاکمیت بر قلمرو هوایی ودریایی وتاثیر آن بر امنیت ملی درصورت بروز بحران
  • تاب‌آوری زیرساخت‌های یوتیلیتی؛ درس‌هایی از ژورونگ برای عسلویه و ماهشهر
  • حسرت بر نروژ یک خطای مقایسه ای است
  • همدلی، رمز ماندگاری تولید در صنعت انرژی
  • موکب «کیمیای ولایت»؛ جلوه‌ای از همدلی و مسئولیت‌پذیری اجتماعی کیمیای پارس خاورمیانه در آیین وداع با رهبر شهید
  • تصمیم عجیب کادرفنی تیم ملی فوتبال درجام‌جهانی/ زنگ خطر برای چند بازیکن
  • تکیه بر تجربه؛ مجید خدابخش سکان هدایت توسعه پلیمر پادجم را به دست گرفت
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز 1405/04/20
  • تداوم وزش باد و گرمای ۵۰ درجه‌ای در بوشهر؛ خلیج فارس مواج می‌شود
  • اکریلونیتریل؛ حلقه مفقوده زنجیره ارزش پتروشیمی ایران
  • بوشهر در سوگ رهبر شهید؛ برگزاری آیین‌های گسترده عزاداری
  • تسری منطقه آزاد به بافت شهری مرکز استان مبنای قانونی ندارد
  • تصاویر اتحاد خبر از عزاداری مردم برازجان در شب تاسوعا
  • استاندار بوشهر: منطقه آزاد پیشران توسعه استان خواهد بود
  • پرداخت بیش از ۱۲۰۰ میلیارد تومان به بازنشستگان و مستمری بگیران استان بوشهر در خردادماه
  • زارع: تسریع در فعال سازی منطقه آزاد بوشهر زمینه ساز تحول اقتصادی است
  • تصاویر اختصاصی اتحاد خبر از تعزیه روز عاشورا در روستای نظرآقا ( 2)
  • تصاویر اختصاصی اتحاد خبر از تعزیه روز عاشورا در روستای نظرآقا ( 1)
  • تصاویر اتحاد خبر از عزاداری مردم برازجان در شب عاشورا
  • مطالبه دیرینه بوشکانی‌ها برای راه ارتباطی؛ بهسازی نینیزک-کلمه آغاز شد
  • اجرای عملیات آسفالت بلوار ۲۴ متری شهید عبدالرحمان صابری
  • چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟
  • سرمربی تیم ملی؛ الگوی اخلاقی یا ویترین نمایش؟
  • بازدید میدانی و بررسی روند اجرای پروژه مهم تعریض محور وحدتیه به روستای سیامنصور
  • بوشهر و حلقه مفقوده توسعه
  • اعتراض به امتحانات حضوری دانشجویان ارشد
  • .: ح. ح. نیکنام 1 روز قبل گفت: احسنت 👌👏👏💐 ...
  • .: جواد 1 روز قبل گفت: با آرزوی موفقیت برای ...
  • .: ج. ح. نیکنام حدود 2 روز قبل گفت: قلمت مانا جالب بود ...
  • .: الهه حدود 5 روز قبل گفت: خوب بود ...
  • .: سید عبدالعطَیم حسینی موردراز حدود 12 روز قبل گفت: سلام خسته نباشید جناب ...
  • .: رها حدود 16 روز قبل گفت: عکس ها عالی ...
  • .: سعید حدود 20 روز قبل گفت: امتحانات حضوری با توجه ...
  • .: جواد حدود 20 روز قبل گفت: با توجه به عدم ...
  • .: ابراهیم حدود 23 روز قبل گفت: به نظر شما این ...
  • .: محمودی حدود 23 روز قبل گفت: به جای هشدار نظارت ...