امروز: جمعه 15 آبان 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 24 مهر 1401 - 11:53
اتحادخبر: برای بسیاری از والدین انتخاب غذای مناسب برای تغذیه کودکان در مدرسه یک چالش است. چالشی که تا پایان سال تحصیلی هر روز با آن مواجه هستند.

 

اتحادخبر: برای بسیاری از والدین انتخاب غذای مناسب برای تغذیه کودکان در مدرسه یک چالش است. چالشی که تا پایان سال تحصیلی هر روز با آن مواجه هستند.

                                                   با این راهکار از فاسد شدن غذاها پیشگیری کنید

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، در میان مواد غذایی محصولاتی وجود دارند که سریعتر از بقیه غذاها فاسد می شوند. پس بهتر است آنها را از لیست غذاهای انتخابی برای تغذیه فرزندانتان در مدسه حذف کنید. همچنین برخی کارها نیز موجب می شود تا یک غذا سریعتر از مدت زمان مشخص فاسد شود، به همین دلایل باید اصول نگهداری از مواد غذایی را به درستی بشناسید تا با آماده سازی غذاهای سالم مانع از بروز مشکلات برای فرزندانتان شوید.

چالشی به نام نگهداری غذا در مدرسه

 

سعید حسینی متخصص علوم تغذیه در خصوص بهترین مواد غذایی برای تغذیه کودکان در مدرسه می‌گوید: «از آنجایی که کودکان مدت زمان طولانی را در مدرسه سپری می کنند، نیاز است که میان وعده و یا غذای اصلی مناسب و مقوی به همراه داشته باشند. در مرحله اول بسیار اهمیت دارد که والدین از مواد غذایی استفاده کنند که نیازهای اصلی فرزندشان را در زمان حضور و فعالیت در مدرسه تامین کند. در مرحله دوم باید به سرعت فاسد شدن آن ماده غذایی توجه کنند.»

این متخصص ادامه می دهد: «اگر مدرسه ای امکانات نگهداری و گرم کردن غذا را داشت، دیگر مشکلی از حیث فاسد شدن غذا نداریم اما اگر چنین امکانی در مدرسه وجود نداشت که اغلب مدارس این وضعیت را دارند، باید غذاهایی را برای فرزندانتان بگذارید که حداقل تا ۳-۴ ساعت سالم بمانند. زیرا وجود کوچکترین علایم فاسد شدن می تواند منجر به مسمومیت و بیماری های جدی در فرزندان شود.»

از مصرف غذاهای نیم پز شده پرهیز کنید

حسینی پخته شدن کامل غذاها را اولین مرحله در جلوگیری از فاسد شدنشان می داند:« غذاها باید به طور کامل پخته شوند و اصلا حالت نیم پز نداشته باشند. به طور مثل تخم مرغ به عنوان بهترین گزینه برای تغذیه کودکان در مدرسه که انرژی و مواد غذایی بسیار بالایی دارد ، باید حتما کامل آب پز شود و اصلا نباید آن را به حالت عسلی و نیم پز به دانش اموزان داد تا در مدرسه بخورند. گزینه بعدی که از بهترین مواد غذایی برای تغذیه دانش آموزان است، انواع لبنیات است؛از شیر گرفته تا پنیر. لبنیات نیز جزء مواد غذایی هستند که دیرتر خراب می شوند.»

این فوق تخصص تغذیه فاسدپذیری برخی از غذاها را بیشتر از بقیه می داند : «یکی از فاسدپذیرترین غذاهایی که اغلب والدین برای فرزندانشان تهیه می‌کنند انواع فست فودها و غذاهای آماده شده با سوسیس و کالباس است. سرعت فاسد شدن این غذاها بسیار بالاتر از مابقی غذاها است. در مرحله دوم غذاهای گوشتی سرعت بالایی در فاسد شدن دارند. از همین رو بهتر است از دادن این غذاها به عنوان تغذیه مدرسه فرزندانتان خودداری کنید. البته اگر به دلیل طولانی بودن ساعت حضور دانش آموزان در مدرسه ناگزیر به دادن غذای اصلی به انها هستید، بهتر است که برخی نکات را برای آماده سازی غذاها رعایت کنید.»

این غذاها را از هم جدا کنید

دکتر حسینی راهکار دیگری برای جلوگیری از فاسد شدن زودهنگام غذاها معرفی می کند: «به طور مثل برنج و خورشت اگر به صورت جداگانه در ظرف ریخته شوند، دیرتر فاسد می شوند تا زمانی که با هم مخلوط شده باشند. زیرا برخی از میکروب ها در فضایی مرطوب تر رشد می کنند. اگر قرار است سالاد برای فرزندتان بگذارید بهتر است سس روی آن نزنید و از ماست و روغن زیتون برای طعم دار کردن آن استفاده کنید. اگر ساندویچ مرغ و گوشت تهیه می کنید باید مطمن شوید که آن را در کمتر از ۲ ساعت مصرف می کنند.»

این متخصص تغذیه با اشاره به چند راهکار برای جلوگیری از فاسد شدن مواد غذایی گوشتی ادامه می دهد:« همیشه در یخچال ۲ بخش متفاوت را به غذاهای خام و غذاهای پخته اختصاص دهید و از قرار دادن این ۲ نوع غذا در کنار هم بپرهیزید. این کار مانع از فساد غذای پخته شده می شود. علاوه بر این هرگز سبزی ها را کنار انواع گوشت ها قرار ندهید. گاهی ممکن است آلودگی ها و باکتری های موجود در سبزی موجب فاسد شدن گوشت شود. در خصوص حبوبات نیز برای اینکه دیرتر خراب شوند و می توانید آنها را به مدت یک روز در فریزر بگذارید و بعد تا حداکثر یک سال با خیال راحت از آنها استفاده کنید. این کار مانع از حشره زدگی و خرابی آنها می‌شود.»

 



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • 🎥ویدیو/حضور گسترده مردم بوشهر در راهپیمایی ۱۳ آبان
  • راهپیمایی یوم‌الله ۱۳ آبان در برازجان برگزار شد
  • استقامت بدون تدبیر، شجاعت نیست
  • بوشهر یکپارچه فریاد شد؛ خروش ضد استکباری مردم در ۱۳ آبان
  • وزارت نفت از نقش‌آفرینی بخش خصوصی در تصمیم‌سازی انرژی استقبال می‌کند
  • زاهدی‌فرد: طرح شهر فعال در استان بوشهر اجرا می‌شود
  • ۱۳ آبان نماد استقلال خواهی ملت ایران و تکریم جایگاه دانش‌آموزان است
  • بانک اطلاعاتی ورزشکاران در بوشهر ایجاد می‌شود
  • موافقت اصولی ساخت ۲ هتل با سرمایه‌گذاری بیش از ۱۱ هزار میلیارد ریال در بوشهر صادر شد
  • زنگ استکبارستیزی در مدارس بوشهر نواخته شد
  • نخستین المپیاد ساحلی دانش‌آموزی کشور برگزار می‌شود
  • تفاهم‌نامه آموزش زبان چینی در بوشهر امضا شد
  • رهبر انقلاب: کمترین گرایش تسلیم‌آمیز، دشمن مستکبر را جری‌تر خواهد کرد
  • به همت بخشدار صورت گرفت؛ نشست مسئولین و معتمدین بخش سعدآباد با مدیرکل ورزش و جوانان استان بوشهر
  • بن‌بست ساختاری و منطق تغییر حکومت: از اندیشه فیلسوفان قدیم تا نظریه‌پردازان عصر حاضر
  • پیشنهادات کارگروه ویژه پرستاری اجرایی نشده است
  • 🎥ویدیو/مسئولیت افزایش کالابرگ به سازمان برنامه و بودجه سپرده شد
  • سروش گرمسیری‌نژاد سرپرست معاونت حمل‌ونقل و ترافیک دفتر فنی استانداری بوشهر شد
  • کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به پرونده مسکن ایثارگران برازجان ورود کرد
  • خاموشی یک صدا در قلب رسانه؛ در سوگ امید غضنفر
  • رئیس پلیس راهور استان بوشهر معارفه شد
  • تلف شدن خرس ماده بر اثر تصادف در بزرگراه شیراز-اصفهان
  • سرمایه‌گذاری گردشگری راهی برای حفظ فرهنگ شیراز است
  • وقتی قرار است آموزش سبک زندگی، فشار تازه‌ای بر دوش خانواده‌ها بگذارد!
  • شرایط جدید انتخاب مسئول ایمنی در کارگاه‌های فارس اعلام شد
  • ۱۳ نفر طی دو تصادف رانندگی در شیراز مصدوم شدند
  • گامی علمی برای توسعه زنجیره ارزش پتروشیمی؛ رونمایی از کتاب تخصصی تولید پروپیلن با تألیف مدیرعامل پتروشیمی جم
  • نفی اعتماد نه نفی مذاکره!
  • رازهای قرآنی شعر حافظ؛ از عشق الهی تا حقیقت‌جویی
  • انتصاب محمدعلی عبدالشیخی به‌عنوان مشاور و دستیار مدیرعامل بیمه تعاون کشور
  • .: یسنا پوزش حدود 6 روز قبل گفت: خیلی خوب ...
  • .: محمد حدود 13 روز قبل گفت: از توجه ویژه مدیر ...
  • .: منطق حدود 15 روز قبل گفت: فقط جنوب استان بوشهر ...
  • .: علیرضا حسین آبادی حدود 15 روز قبل گفت: متأسفانه مرحوم کوهی برای ...
  • .: نیکنام حدود 18 روز قبل گفت: احسنت قلمت مانا و ...
  • .: مریم حدود 19 روز قبل گفت: عالی هست ...
  • .: فرهنگی بازنشسته حدود 23 روز قبل گفت: تبریک فراوان به جناب ...
  • .: محمود حدود 26 روز قبل گفت: درود بر شما.. و ...
  • .: محمد حدود 29 روز قبل گفت: جناب حیاتی تخلف چای ...
  • .: هادی جلالی ثابت حدود 1 ماه قبل گفت: با سلام در ظاهر، ...