امروز: سه شنبه 30 ارديبهشت 1404
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 28 فروردين 1404 - 09:21

اتحادخبر: یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که افزودنی های غذایی که معمولاً در نوشیدنی‌های رژیمی، سوپ‌ها، دسرهای لبنی و سس‌ها یافت می‌شوند ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را در افراد افزایش دهند.

اتحادخبر: یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که افزودنی های غذایی که معمولاً در نوشیدنی‌های رژیمی، سوپ‌ها، دسرهای لبنی و سس‌ها یافت می‌شوند ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را در افراد افزایش دهند.

۱۳ درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت با یک لیوان نوشابه

به گزارش مهر به نقل از مدیسن نت، محققان گزارش دادند که مخلوطی از مواد افزودنی که معمولاً در نوشیدنی‌های شیرین شده مصنوعی یافت می‌شود، خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ را تا ۱۳ درصد در میان گروهی متشکل از ۱۱۰۰۰۰ نفر افزایش داد.

به همین ترتیب، یک ترکیب افزودنی مرتبط با غذاهای فوق فرآوری شده مانند انواع سس، خطر ابتلاء به دیابت را تا ۸ درصد افزایش می‌دهد.

«ماری پاین دی لا گاراندری»، محقق ارشد در سازمان تحقیقات بهداشتی در فرانسه می‌گوید: «یافته‌ها نشان می‌دهند که چندین افزودنی نمادین موجود در بسیاری از محصولات اغلب با هم مصرف می‌شوند و مخلوط‌های خاصی با خطر بالاتر ابتلاء به این بیماری مرتبط هستند.»

او در یک بیانیه خبری افزود: «بنابراین این مواد ممکن است یک عامل خطر قابل اصلاح باشند و راه را برای پیشگیری از دیابت نوع ۲ هموار کنند.»

برای این مطالعه، محققان داده‌های بیش از ۱۰۸۰۰۰ نفر را که در یک مطالعه طولانی‌مدت فرانسوی شرکت داشتند و ارتباط بین تغذیه و سلامتی در آنها ارزیابی شده بود، تجزیه و تحلیل کردند.

همه شرکت کنندگان ۲ تا ۱۵ روز سوابق رژیم غذایی را تکمیل کردند که همه غذاها و نوشیدنی‌های مصرف شده و همچنین مارک‌های خاص را ردیابی می‌کرد. سلامت شرکت کنندگان پس از آن برای نزدیک به هشت سال پیگیری شد.

محققان پنج مخلوط افزودنی مختلف را که معمولاً در غذاهای فرآوری شده مورد استفاده قرار می‌گیرند، بررسی کردند تا ببینند آیا این ترکیبات بر خطر دیابت تأثیری دارند یا خیر.

نتایج نشان می‌دهد که ۲ تا از مخلوط‌ها خطر را به طور قابل توجهی افزایش دادند:

• یک مخلوط شامل افزودنی‌های مورد استفاده در نوشیدنی‌های رژیمی، از جمله اسیدکننده‌ها و تنظیم‌کننده‌های اسیدیته (اسید سیتریک، سیترات سدیم، اسید فسفریک، اسید مالیک)، رنگ‌کننده‌ها (سولفیت آمونیاک کارامل، آنتوسیانین‌ها، عصاره پاپریکا) و شیرین‌کننده‌ها (acesulfame-K، آسپارتام، سوکرالوز) بودند.

• مخلوط دیگر، که در غذاهای فرآوری شده استفاده می‌شود، حاوی چندین امولسیفایر (نشاسته اصلاح شده، پکتین، صمغ گوار، کاراگینان، پلی فسفات‌ها، صمغ زانتان)، یک ماده نگهدارنده (سوربات پتاسیم) و یک عامل رنگ دهنده (کورکومین) است.

با این حال، محققان خاطرنشان کردند که برای درک اینکه چرا این ترکیبات افزودنی خاص خطر دیابت را افزایش می‌دهد، به مطالعات بیشتری نیاز است.

 



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • عملکرد استاندار بوشهر در مجموع مثبت است/ زارع تلاش می کند گفتمانش وفاق ملی باشد
  • معارفه معاونان جدید فرماندار دشتستان / تصاویر اتحاد خبر
  • نشستِ «سروِ سایه‌فکن»، بزرگداشتِ فردوسیِ بزرگ
  • تاکید بر خدمت جهادی و حضور فعال و مسئولانه مدیران در جلسات عمرانی
  • تأمین آب و تکمیل پروژه‌های عمرانی، اولویت‌های اصلی شهرستان است
  • تقویت حوزه سیاست لازمه پیشرفت اقتصادی و اجتماعی است
  • انتقاد از استاندار را به حیاط همسایه نکشید
  • بسیاری از آسیب‌های اجتماعی ریشه در مشکلات معیشتی دارد
  • آقای پزشکیان قطب یا استوا !؟
  • فینال لیگ قهرمانان آسیا ۲؛ الشارجه و لاین سیتی به دنبال جاه طلبی
  • شانزدهمین دوره مسابقات بیسبال قهرمانی غرب آسیا در کرج آغاز شد
  • قهرمانی کارکنان پیشکسوت پتروشیمی جم در مسابقات دوومیدانی منطقه پارس جنوبی
  • 🎥ویدیو/ دریا به دریا رسید
  • حسام خوشبین‌فر به عضویت هیئت مدیره پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند درآمد
  • انجام معامله به صورت عادی ممنوع می‌شود
  • دورهمی بهاره اتحاد جنوب برگزار شد / تصاویر
  • عملکرد استاندار بوشهر در مجموع مثبت است/ زارع تلاش می کند گفتمانش وفاق ملی باشد
  • معارفه معاونان جدید فرماندار دشتستان / تصاویر اتحاد خبر
  • حضور معاون هماهنگی أمور عمرانی فرماندار دشتستان در گلزار شهدا در نخستین روز کاری
  • بررسی مشکلات آب و برق سعدآباد با حضور معاون عمرانی فرماندار دشتستان
  • به "احسان عبدی پور"
  • تربیت معلم تنها راه توسعه پایدار کشور است/ راه اندازی ۳۱ دانشگاه مستقل در استان‌ها در آینده ای نزدیک
  • جای خالی هفته نکوداشت گویش دشتستانی در تقویم
  • بازدید معاون هماهنگی أمور فرماندار دشتستان از پروژه‌های عمرانی بخش آبپخش و بررسی مشکلات آب منطقه
  • لزوم حفظ وحدت و حمایت از تلاش‌های استاندار بوشهر
  • مسئولین؛ پرسپولیس برازجان را دریابند!
  • نشستِ «سروِ سایه‌فکن»، بزرگداشتِ فردوسیِ بزرگ
  • سومین پرواز بالگرد اورژانس هوایی بر فراز آسمان دشتستان در سال جدید انجام گردید
  • ثانیه هایی برای شرمندگی
  • سلام دلاور گردان کمیل
  • دورهمی بهاره اتحاد جنوب برگزار شد / تصاویر
  • لزوم توسعه زیرساخت‌های جاده‌ای در منطقه پارس جنوبی
  • عملکرد استاندار بوشهر در مجموع مثبت است/ زارع تلاش می کند گفتمانش وفاق ملی باشد
  • بازآرایی حکمرانی در بوشهر
  • دیپلمات دشتستانی در قلب دیپلماسی جهانی
  • تصاویر اختصاصی اتحاد خبر از نخستین روز بیست‌ونهمین نمایشگاه بین المللی نفت با حضور رییس جمهور
  • تصاویر اختصاصی اتحاد خبر از آیین گشایش بیست‌ونهمین نمایشگاه نفت
  • انتصاب یک بوشهری بعنوان عضو هیات مدیره شرکت مهندسان مشاور خانه سازی ایران
  • معاون عمرانی فرمانداری دشتستان منصوب شد
  • آیین افتتاح آموزشگاه رانندگی پایه یک و دو اژدری در برازجان برگزار شد / تصاویر اختصاصی
  • گزارش تصویری / تجلیل از کارگران نمونه منطقه پارس
  • پنجمین نکوداشت هفته گویش دشتستانی / تصاویر
  • بازدید نماینده دشتستان به همراه فرماندار شهرستان و رئیس دانشگاه علوم پزشکی از مراکز درمانی این شهرستان / تصاویر اختصاصی اتحاد خبر
  • پیروزی حقوقی جم با هدایت شیرکانی و نجفی اردکانی؛ پایان پرونده مهر
  • معارفه معاونان جدید فرماندار دشتستان / تصاویر اتحاد خبر
  • .: مرتضی از آبپخش حدود 17 ساعت قبل گفت: وقتی دنبال جمعیت زیاد ...
  • .: مرتضی از آبپخش حدود 17 ساعت قبل گفت: آقای معاون اونی که ...
  • .: مرتضی از آبپخش حدود 17 ساعت قبل گفت: دوباره شروع شد تکرار ...
  • .: مرتضی از آبپخش حدود 3 روز قبل گفت: خوبه ماهی یکبار اینجوری ...
  • .: احمد خواجه حسنی حدود 3 روز قبل گفت: این مردمِ پاک لایق ...
  • .: دشتستان حدود 3 روز قبل گفت: هنوز داراب بارگاهی اصولگرا ...
  • .: مختار فیاض حدود 3 روز قبل گفت: درود بر همه ان‌شاءالله ...
  • .: علی حدود 5 روز قبل گفت: با سلام و خداقوت ...
  • .: مهدی حدود 6 روز قبل گفت: همین یک ساعت پیش ...
  • .: معصومه دویره حدود 6 روز قبل گفت: درود بر جناب عابدی ...