امروز: شنبه 11 مهر 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 21 خرداد 1401 - 08:55

اتحادخبر: مطالعات پیمایش‌های "سنجش میل و اقدام به مهاجرت در میان ایرانیان" در دستور کار محققان رصدخانه مهاجرت ایران قرار گرفته است و آن میل به مهاجرت در میان دانشجویان و فارغ‌التحصیلان" و "مهاجرت متخصصان و نیروی کار مورد مطالعه قرار می‌گیرد.

 

اتحادخبر: مطالعات پیمایش‌های "سنجش میل و اقدام به مهاجرت در میان ایرانیان" در دستور کار محققان رصدخانه مهاجرت ایران قرار گرفته است و آن میل به مهاجرت در میان دانشجویان و فارغ‌التحصیلان" و "مهاجرت متخصصان و نیروی کار مورد مطالعه قرار می‌گیرد.

آغاز پیمایش میل به مهاجرت در دستور کار رصدخانه/عامل مهاجرت گروه‌های ۴ گانه ایرانیان

به گزارش ایسنا؛ زهرا علی‌پور، مسئول روابط‌عمومی رصدخانه مهاجرت ایران از آغاز پیمایش‌های "سنجش میل و اقدام به مهاجرت در میان ایرانیان" خبر داد و گفت: رصدخانه مهاجرت ایران به‌عنوان تنها مرکز پژوهشی کشور که متمرکز بر بررسی مهاجرت نیروی انسانی از ایران و یا مهاجرت به ایران به‌تازگی چهار پیمایش گسترده را برای سنجش میل و تصمیم به مهاجرت در میان ایرانیان آغاز کرده است.

 

وی خاطر نشان کرد: درنتایج پیمایش‌های سال گذشته‌ رصدخانه مهاجرت که در کمتر از دو ماه اخیر منتشر شده است، شواهد مهمی از میزان و علت‌ مهاجرت ایرانیان در ۴ گروه اصلی فعالین کسب‌وکارهای نوآورانه، دانشجویان و فارغ‌التحصیلان و میزان میل به بازگشت ایرانیان خارج از کشور بیان شده است.

علیپور اضافه کرد: پیمایش‌های سال ۱۴۰۱ رصدخانه مهاجرت ایران در چهار سنجشِ "بررسی تمایلات و انگیزه‌های مهاجرتی دانشجویان خارجی در ایران"، "میل و تصمیم به بازگشت در میان ایرانیان خارج از کشور"، "تمایل و تصمیم به مهاجرت در میان دانشجویان و فارغ‌التحصیلان" و "مهاجرت متخصصان و نیروی کار" تعریف شده است.

به گفته وی میانگین زمان مورد نیاز برای پاسخگویی به سوالات این پرسشنامه‌ها بین ۵ تا ۷ دقیقه است و همراهی نهادهای مرتبط با انتشارِ هرچه‌بیشتر این پرسشنامه‌ها می‌تواند در گستردگی جامعه‌ آماری و نتایج دقیق‌تر مؤثر باشد.

به گزارش ایسنا، پیمایش‌های سنجش میل و تصمیم به مهاجرت از سال ۹۷ در میان دو گروه از اقشار اجتماعی ایران انجام شده است. در دور اول این پیمایش‌ها در سال ۹۷ در میان دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و در سال ۹۸ در میان فعالین کسب و کارهای کوچک و متوسط و استارت‌آپ‌ها مطالعاتی است که از سوی محققان رصدخانه مهاجرت ایران اجرایی شده است.

 

در این پیمایش پرسشنامه‌های "سنجش میل و تصمیم به مهاجرت" در میان ۴ گروه اجتماعی "دانشجویان و فارغ التحصیلان"، "اساتید، محققان و پژوهشگران"، "پزشکان و پرستاران" و "فعالان حوزه کسب و کارهای نوپا (استارت‌آپ‌ها)" طراحی، توزیع و جمع‌آوری شد.

دور دوم این پیمایش‌ها در میان ۴ گروه دانشجویان و فارغ التحصیلان، فعالان استارت‌آپ‌ها، اساتید، پژوهشگران و محققان و پزشکان و پرستاران در اسفند ۹۹ و بهار ۱۴۰۰ انجام شده است.

 

این پرسشنامه‌ها با هدف سنجش میل به مهاجرت و تصمیم به مهاجرت در میان اقشار مختلف و بررسی آثار و عوامل مختلف سیاسی، فرهنگی و اجتماعی و به طور خاص تاثیر تحولات کشور و همه‌گیری ویروس کرونا بر میل و تصمیم به مهاجرت از کشور طراحی و انجام شد.

در پیمایش‌های انجام شده توســط رصدخانه مهاجرت ایران در میان گروه‌های مختلف اجتماعی، شــاخص "میل به مهاجرت"، از درصد فراوانی پاســخ "خیلی زیاد" به ســؤال "هم‌اکنون چه میزان تمایل به مهاجرت از ایران دارید؟" به دسـت آمده است. جدول زیر نتایج سنجش شاخص "میل به مهاجرت" در کلیه پیمایش‌ها در میان گروه‌های مختلف اجتماعی را نشان می‌دهد:

آغاز پیمایش میل به مهاجرت در دستور کار رصدخانه/عامل مهاجرت گروه‌های ۴ گانه ایرانیان

در همه گروه‌های مورد مطالعه تراز شاخص بیش از ۴۰ درصد بوده است، همچنین نشان داد که تمایل به مهاجرت به صورت بسیار زیاد در میان پزشکان و پرستاران و همچنین اساتید و محققان از سایر گروه‌ها بالاتر است و در تراز ۵۰ درصد است. این شاخص برای گروه‌های دانشجویان و فارغ‌التحصیلان و استارت‌آپی در تراز ۴۰ درصد بوده است.

 

تنها ۷ تا ۱۱ درصد افراد در همه گروه‌ها تمایل به مهاجرت خیلی کم دارند و در حدود ۴۰ تا ۵۳ درصد افراد در همه گروه‌ها تمایل بسیار زیادی به مهاجرت دارند.

آغاز پیمایش میل به مهاجرت در دستور کار رصدخانه/عامل مهاجرت گروه‌های ۴ گانه ایرانیان

 

آغاز پیمایش میل به مهاجرت در دستور کار رصدخانه/عامل مهاجرت گروه‌های ۴ گانه ایرانیان

در مطالعات رصدخانه مهاجرت تاکید شده از آنجایی که شاخص "میل به مهاجرت" می‌تواند تحت تأثیر عوامل کلان و وضعیت کلی کشور به خصوص در دوران شیوع کرونا قرار گرفته باشد، بر همین اساس در پیمایش‌های رصدخانه مهاجرت ایران میزان "میل به مهاجرت افراد" به صورت تفکیکی از سه گروه "فعالین اســتارت‌آپ‌ها"، "اساتید و محققان" و "پزشکان و پرستاران" قبل از شروع کرونا و پس از آن در حال حاضر از آنها سؤال شده است.

نتایج حاکی از آن است که در هر سه گروه سؤال شونده‌، در دوران پیش و بعد از کرونا تغییرات محسوسی در شدت میل به مهاجرت مشاهده می‌شود.

تغییرات عددی شاخص "میل به مهاجرت" پس از کرونا در میان دو گروه اســتارت‌آپ‌ها و اساتید بیش از ۲۰ درصد و در میان پزشکان و پرستاران ۸ درصد نسبت به پیش از آن افزایش داشته است.

آغاز پیمایش میل به مهاجرت در دستور کار رصدخانه/عامل مهاجرت گروه‌های ۴ گانه ایرانیان

علاوه بر آن عوامل درونی (موارد شخصی و فردی) و عوامل بیرونی (شرایط کلی کشور) بر میل مهاجرت در دو دسته سوال از گروه‌های هدف پرسش شده است. در گروه‌های دانشجویان و پزشکان و پرستان تاثیر عوامل درونی و بیرونی مؤثر بر میل به مهاجرت در قالب دو سوال جداگانه مورد سنجش قرار گرفته است.

در گروه اساتید، محققان و پژوهشگران و همچنین گروه فعالین استارت‌آپ‌ها تاثیر عوامل درونی و بیرونی بر میل به مهاجرت در قالب یک سوال طیفی (یک سر طیف تحت تاثیر کامل عوامل درونی به سر دیگر طیف تحت تاثیر کامل عوامل بیرونی) مورد سنجش قرار گرفته است.

نتایج این تحقیق نشان داد که بیش از ۷۰ درصد پزشکان و پرستاران و حدود ۶۰ درصد دانشجویان و فارغ‌التحصیلان تاثیر عوامل بیرونی را بر تمایل به مهاجرت خود بسیار زیاد دانسته‌اند.

این در حالی است که در حدود ۱۶ درصد از افراد این دو گروه، اثر عوامل درونی را در تمایل به مهاجرت خود بسیار زیاد دانسته‌اند.

آغاز پیمایش میل به مهاجرت در دستور کار رصدخانه/عامل مهاجرت گروه‌های ۴ گانه ایرانیان

 

آغاز پیمایش میل به مهاجرت در دستور کار رصدخانه/عامل مهاجرت گروه‌های ۴ گانه ایرانیان

بر اساس نتایج مطالعات محققان رصدخانه مهاجرت ایران، در جــدول زیر عوامل اصلی (۵ عامل با بیشــترین فراوانی) مؤثر بر تمایل افراد به مهاجرت در گروه‌های مختلف مورد بررسی، آورده شده است. بی‌ثباتی اقتصادی در غالب گروه‌ها از جمله عامل اصلی مؤثر بر تمایل به مهاجرت بوده است.

 

گروه ۵ عامل اصلی میل به مهاجرت
دانشجویان‌وفارغ‌التحصیلان بی‌ثباتی
شیوه حکمرانی
ناامیدی نسبت به آینده
امید به زندگی بهتر در خارج از کشور
وضعیت آزادی‌های فردی و اجتماعی
پزشکان‌وپرستاران بی ثباتی اقتصادی و اجتماعی
کیفیت زندگی بهتر در خارج از کشور
شیوه حکمرانی
کاهش ارزش پول ملی در برابر ارزهای بین‌المللی
درآمد پایین
فعالین استارت آپی ناامیدی از اصلاح امور کشور
آینده مبهم و عدم امکان برنامه‌ریزی بلندمدت
شیوه حکمرانی
تامین وضعیت رفاهی و معیشتی مناسب
امکان شاد زندگی کردن
اساتید، محققان و پژوهشگران بی‌ثباتی اقتصادی
عدم شایسته سالاری
سطح درآمد و تناسب آن با هزینه‌ها
امکان شاد زندگی کردن
سلامت اخلاقی جامعه

انتهای پیام

 



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • برگزاری مسابقه تیراندازی به مناسبت هفته ملی سالمندان و روز جهانی ناشنوایان در دشتستان
  • محموله بزرگ لوازم الکتریکی قاچاق در دیلم زمین‌گیر شد
  • حسین دهقانی رئیس هیئت انجمن‌های ورزشی بوشهر شد
  • نخستین دیوارنگاره ۴۰۰ متری جنوب کشور در بوشهر احداث می‌شود
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/07/09
  • عسکری: تکمیل طرح‌های کشاورزی دشتستان تسریع شود
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/07/09
  • آباده باید به قطب رویدادهای جهانی منبت تبدیل شود
  • جانشین مرزبانی بوشهر: تجلیل از خادمان امنیت ضروری است
  • رهبر انقلاب: نماز پشتوانه جهاد و فتح و ظفر در مبارزه امروز ملت است
  • واکنش عراقچی به اتهام زنی‌های بی اساس نخست وزیر بریتانیا
  • فرمول اقتصادی جدید قالیباف در پاسخ به سخنان اخیر بسنت
  • تلفیق تولید پایدار و تعالی سرمایه انسانی؛ پتروشیمی پردیس واحد نمونه کارگری شد
  • استان بوشهر ۱.۵ درصد تولیدات کشاورزی کشور را تأمین می‌کند
  • پرهیزگار در آستانه مدال برنز جودو قرار گرفت
  • 200 عدد کیف به دانش آموزان بخش ارم اهدا شد
  • دولت هشت سال دفاع مقدس نمونه موفق حکمرانی در جنگ
  • دستگیری شکارچی متخلف و ضبط گونه‌های حفاظت‌شده در منطقه شکارممنوع دشتستان
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/07/04
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/07/04
  • غرامت ۶۳۲ بیمار پروانه‌ای واریز شد
  • مواد غذایی گیاهی سرشار از پروتئین را به رژیم غذایی خودتان اضافه کنید
  • استاژ فنی و آزمون کمربندهای رنگی کیک‌بوکسینگ در بوشهر برگزار شد
  • درخواست چندباره استقلال برای معرفی قهرمانی فصل گذشته لیگ برتر فوتبال
  • یک سال گذشت؛ سهم توانیابان بوشهر از تغییر و تحول مدیریتی چه بود؟
  • رونمایی از المان یادبود سردار شهید حاج بهنام رضایی در شهر آب‌پخش
  • کاهش درد و خستگی در بهبودیافتگان سرطان با تمرینات ذهن‌آگاهی و تای‌چی
  • وقتی صنعت کنار پدافند ایستاد/تقدیر ویژه پدافند هوایی ارتش از مدیر عاملی که تمام جنگ رمضان را در شرکت ماند
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/07/05
  • نگاه کارشناسان روس به ایران؛ از «حریف جدی» تا انتظار برای یک بازی جذاب
  • .: سامی حدود 3 روز قبل گفت: احسنت براقای یوسف منافی ...
  • .: بچه شمرون حدود 4 روز قبل گفت: ارواح مطّهر تمامی شهدا ...
  • .: اکبری حدود 4 روز قبل گفت: خداقوت و دستمریزاد به ...
  • .: دوست حدود 5 روز قبل گفت: درود بر خلیل شجاع ...
  • .: ایران حدود 5 روز قبل گفت: 🤣🤣🤣🤣 ...
  • .: مهدی حدود 12 روز قبل گفت: دلسوز مردم بودن مستلزم ...
  • .: عرفان حدود 19 روز قبل گفت: اره عالی ...
  • .: نیکنام حدود 21 روز قبل گفت: عالی بود درود بر ...
  • .: دشتستان حدود 27 روز قبل گفت: درود و خدا قوت ...
  • .: محمد علی خانی حدود 30 روز قبل گفت: عالی بود دکتر ‌. ...