امروز: پنجشنبه 09 مهر 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 25 آذر 1400 - 11:19

اتحادخبر: دنباله دار لئونارد که این هفته به آسمان شامگاهی آمده است، در شامگاه پنج‌شنبه، ۲۵ آذر ماه همنشین سیاره "ناهید" است و نزدیک این سیاره درخشان خواهد بود.

اتحادخبر: دنباله دار لئونارد که این هفته به آسمان شامگاهی آمده است، در شامگاه پنج‌شنبه، ۲۵ آذر ماه همنشین سیاره "ناهید" است و نزدیک این سیاره درخشان خواهد بود.

ملاقات ناهید و دنباله‌دار در شامگاه پنجشنبه/آدرس "لئونارد" را از ناهید جویا شوید

به گزارش ایسنا؛ مهندس مسعود عتیقی  گفت: دنباله دار C/۲۰۲۱ A۱ و یا لئونارد یکشنبه ۱۴ دی ماه سال گذشته در رصدخانه مادون قرمز "مونت لیمون" آریزونا توسط اخترشناس "گِرگ لئونارد" شناسایی شد و در آن زمان احتمال داده می‌شد که درخشان‌ترین دنباله‌دار امسال باشد.

 

وی اضافه کرد: البته این گونه نشد؛ چرا که رفتار دنباله‌دارها غیرقابل پیش بینی است.

 

عتیقی خاطر نشان کرد: این دنباله‌دار روز یکشنبه، ۲۱ آذرماه ۱۴۰۰ به کمترین فاصله خود با زمین رسید و در فاصله ۳۴ میلیون و ۹۰۷ هزار و ۴۶۴ کیلومتری زمین قرار گرفت.

ملاقات ناهید و دنباله‌دار در شامگاه پنجشنبه/آدرس "لئونارد" را از ناهید جویا شوید

تصویری از دنباله دار لئونارد در آسمان بامدادی اوایل آذرماه جاری

 

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران ادامه داد: دنباله‌دار لئونارد روز دوشنبه، ۱۳ دی ماه امسال به حضیض خورشیدی (کمترین فاصله) با مهر تابان خواهد رسید.

 

عتیقی افزود: هر چند این دنباله‌دار دارای قدر ۶.۵ در مرز بینایی قرار دارد، اما از آنجا که دنباله‌دارها اجرام محوی در آسمان هستند، از نظر قدر روشنایی و قابلیت مشاهده، قابل مقایسه با یک ستاره هم قدر خود نیستند و در شرایط مساوی به مراتب سخت‌تر دیده می‌شوند.

 

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران خاطر نشان کرد: این دنباله‌دار که طی هفته گذشته در آسمان صبحگاهی بوده است، بامداد روز پنج‌شنبه، 11 آذر حدود یک و نیم ساعت قبل از طلوع خورشید در نزدیکی صورت فلکی "خرس بزرگ" قرار داشت و این هفته به آسمان شامگاهی آمده و شامگاه پنج‌شنبه، ۲5 آذر ماه جاری و حتی شب بعد، همنشین سیاره "ناهید" (زهره) خواهد بود و در نزدیکترین فاصله با این سیاره درخشان است.

 

وی اضافه کرد: سیاره ناهید آدرس خوبی برای یافتن دنباله‌دار لئونارد که پایین‌تر از آن قرار دارد، محسوب می‌شود.

ملاقات ناهید و دنباله‌دار در شامگاه پنجشنبه/آدرس "لئونارد" را از ناهید جویا شوید

موقعیت دنباله دار لئونارد در غرب آسمان شامگاهی طی این شب ها

 

به گفته وی به مرور این دنباله‌دار به سمت آسمان نیمکره جنوبی می‌رود و شرایط بهتری برای رصد توسط ساکنان این نیمکره خواهد داشت.

 

عتیقی، مدار این دنباله‌دار را هذلولی دانست و گفت: این جرم آسمانی از فاصله ۳۷۰۰ واحد نجومی به دیدار خورشید آمده است و هر واحد نجومی به میانگین فاصله زمین تا خورشید گفته می‌شود که حدود ۱۵۰ میلیون کیلومتر است.

 

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران یادآور شد: بر اساس محاسبات، هر چند دیدار این دنباله‌دار با زمین ۸۰ هزار سال قبل بوده است! ولی با توجه به تغییرات مداری احتمالی، این دنباله‌دار هرگز به دیدار زمین نخواهد آمد و این شب‌ها آخرین فرصت برای ساکنان زمین جهت مشاهده این جرم زیبا فراهم است و چه بسا همچون Omuamua و "بوریسوف" که طی سالیان اخیر به ملاقات زمین آمده‌اند و به فضای میان ستاره‌ای رفته‌اند، سرنوشت این دنباله‌دار نیز این گونه باشد.

 

عتیقی تاکید کرد: کشف دنباله‌دار لئونارد در آستانه سال نو میلادی ۲۰۲۱ بود، در آستانه سال ۲۰۲۲ نیز در شرایط به نسبت مناسبی برای رصد قرار گرفته است و چه بسا در شرایط مطلوب و یک آسمان کاملا تاریک (حتی بدون حضور نور ماه) به دور از آلودگی هوا و نور شهرها بتوان آن را با چشم مشاهده کرد.

 

وی یادآور شد: ولی به طور قطع با یک دوربین دوچشمی و یا تلسکوپ کوچک آماتوری می‌توان این جرم را ۳۰ دقیقه بعد از غروب خورشید در غرب آسمان شامگاهی تا روز یکشنبه ۵ دی ماه در صورت فلکی "میکروسکوپ" و سپس صورت فلکی "ماهی جنوبی" (حوت جنوبی) حدود ۸ درجه بالای افق در سراسر کشور رصد کرد.



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • نسخه اینترنتی هفته نامه اتحاد جنوب/شماره 1408
  • بازدید استاندار بوشهر، رئیس و اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس و نماینده دشتستان از سد دالکی
  • تجلیل از قهرمانان HSE پتروشیمی جم در روز ملی آتش‌نشانی و ایمنی
  • موفقیت پتروشیمی بوشهر در حوزه منابع انسانی منطقه ویژه پارس
  • گرامیداشت روز ایمنی و آتش‌نشانی در آریاساسول؛ آمادگی عملیاتی و مسئولیت همگانی
  • ۵۰۰ میلیارد ریال برای ایمنی آب‌پخش؛ دو خودروی سنگین به آتش‌نشانی رسید
  • انتخاب نوری به عنوان واحد نمونه کارگری منطقه ویژه انرژی پارس سال ۱۴۰۴
  • فرمانده جدید پایگاه هوایی شهید یاسینی بوشهر معرفی شد
  • گرامیداشت هفتم مهر در پردیس؛ وقتی «ایمنی» فراتر از یک وظیفه، فرهنگ می‌شود
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/07/08
  • ۵۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در بوشهر کشف شد
  • صدور مجوز واردات خودرو به منطقه آزاد بوشهر به رونق کسب‌ و کارها کمک می‌کند
  • تجلیل از آتش‌نشانان و کارکنان ایمنی پتروشیمی زاگرس در روز آتش‌نشانی و ایمنی
  • نفس‌گیری طلا پس از ریزش سنگین/ قیمت جدید طلای جهانی امروز ۸ مهر ۱۴۰۵
  • پلتفرمهای طلا و نقره در ایران، فرصت هستند یا تهدید؟ / بالا رفتن تقاضا برای طلا ، به معنی واردات آن از خارج و مصرف ارز بیشتر است
  • 200 عدد کیف به دانش آموزان بخش ارم اهدا شد
  • از ساخت مدرسه تا آغاز سال تحصیلی؛ تداوم حضور آریاساسول در روستاهای لاورده و لاورگل
  • دفاع، دیپلماسی و مقاومت در سخنان مقتدرانه دکتر پزشکیان در سازمان ملل
  • نه ترحم، نه اجازه؛ ایران ۱۴۰۵ و روایت قدرت بازدارندگی
  • پیام قدردانی مدیرعامل پتروشیمی پردیس از ابراز همدردی مسئولان، همراهان و عموم تسلی‌دهندگان
  • دولت هشت سال دفاع مقدس نمونه موفق حکمرانی در جنگ
  • درخواست رسیدگی به وضعیت معیشتی بازنشستگان انتظامی
  • دستگیری شکارچی متخلف و ضبط گونه‌های حفاظت‌شده در منطقه شکارممنوع دشتستان
  • ارتقای خدمات سلامت با استقرار فناوری نوین سونوگرافی در درمانگاه‌های جم
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/07/04
  • «شاخص قرآنی» مهم‌ترین معیار شایستگی مسئولان، معلمان و مربیان است
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/07/04
  • مواد غذایی گیاهی سرشار از پروتئین را به رژیم غذایی خودتان اضافه کنید
  • غرامت ۶۳۲ بیمار پروانه‌ای واریز شد
  • یک سال گذشت؛ سهم توانیابان بوشهر از تغییر و تحول مدیریتی چه بود؟
  • .: سامی 1 روز قبل گفت: احسنت براقای یوسف منافی ...
  • .: بچه شمرون 1 روز قبل گفت: ارواح مطّهر تمامی شهدا ...
  • .: اکبری حدود 2 روز قبل گفت: خداقوت و دستمریزاد به ...
  • .: دوست حدود 3 روز قبل گفت: درود بر خلیل شجاع ...
  • .: ایران حدود 3 روز قبل گفت: 🤣🤣🤣🤣 ...
  • .: مهدی حدود 10 روز قبل گفت: دلسوز مردم بودن مستلزم ...
  • .: عرفان حدود 17 روز قبل گفت: اره عالی ...
  • .: نیکنام حدود 19 روز قبل گفت: عالی بود درود بر ...
  • .: دشتستان حدود 26 روز قبل گفت: درود و خدا قوت ...
  • .: محمد علی خانی حدود 28 روز قبل گفت: عالی بود دکتر ‌. ...