امروز: چهارشنبه 18 شهريور 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 30 دي 1398 - 10:22

اتحادخبر: حضور صادرکنندگان فارس در بازارهای خارجی و توسعه صادرات غیر نفتی در کنار عرضه کالا و خدمات در بازار داخل، موتور محرکه تولید و حتی اشتغال است به شرطی که موانع این صادرکنندگان رفع شود.

اتحادخبر: حضور صادرکنندگان فارس در بازارهای خارجی و توسعه صادرات غیر نفتی در کنار عرضه کالا و خدمات در بازار داخل، موتور محرکه تولید و حتی اشتغال است به شرطی که موانع این صادرکنندگان رفع شود.

رونق صادرات فارس به شرط زدودن مشکلات

آنگونه که صادرکنندگان نمونه فارس می گویند امروزه حضور در بازارهای جهانی و جلب نظر مشتری به ویژه در شرایطی که رقابت بین شرکت‌های تولیدی بسیار نزدیک و شدید است، سخت و دشوار به نظر می‌رسد.


کیفیت مناسب محصولات و بسته بندی شکیل و متناسب با سلایق مختلف و قیمت پایین کالا تاثیر زیادی در جلب نظر مشتری دارد و مجموعه این ویژگی‌ها خریدار را ترغیب به استقبال از کالا می‎کند.


در کشور ما به دلیل وجود برخی محدودیت‌ها و مشکلات ناشی از تحریم، حضور در بازارهای بین‌المللی به مراتب سخت‌تر می‌شود و صادر کننده باید موانع بیشتری را پشت سر بگذارد تا بتواند بازاری را تصاحب کند.

 

یکی از مشکلاتی که صادرکنندگان فارس به آن اشاره می کنند لزوم بازگشت ارز به کشور در قالب سامانه ارز نیما است.

 

نظام یکپارچه‌ی معاملات ارزی یا سامانه ارز نیما را بانک مرکزی ایران در اردیبهشت ۹۷ رونمایی و اعلام کرد که هدف از راه اندازی آن ساماندهی به بازار ارز در حوزه‌ واردات کالاست.  

 

در قالب سامانه نیما بازرگانان می‌توانند درخواست خود را برای تأمین ارز ثبت سفارش‌های غیر بانکی ثبت کنند که پس از ثبت سفارش و با توجه به هماهنگی صورت‌گرفته بین بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و وزارت صنعت، معدن و تجارت، این درخواست به‌صورت خودکار و برخط به سامانه‌ نیما انتقال پیدا می‌کند و در نتیجه درخواست خرید ارز بازرگانان توسط صرافی‌ها مشاهده می‌شود و در صرافی‌ها می‌توانند پیشنهاد خود را ارائه کنند.

 

بازگشت ارز و حذف مشوق های صادراتی 

 

مدیر عامل شرکت تک چین بهاران یکی از صادر کنندگان نمونه استان فارس، در گفت و گو با ایرنا، ضمن تشریح مشکلات و موانع پیش روی صادرکنندگان این استان گفت: امروز به دلیل مشکلاتی که در بحث بازگشت ارز داریم، مراودات ما با کشورهایی مانند عراق و افغانستان به شکل ریالی انجام می‌شود.
عزیر سجادیان افزود: این شیوه مراوده مشکلاتی را برای تولید کننده و صادر کننده ایجاد کرده و طرف‌ ما در کشور عراق حاضر به پرداخت ارز نیست.
وی ادامه داد: دولت در چنین شرایطی باید صادر کننده را مورد حمایت قرار دهد و طبق روال سال‌های گذشته معافیت مالیاتی صادرات را لحاظ کند.
او اظهار داشت: حتی قبلا مشوق‌هایی هم به صادر کنندگان داده می‌شد که از همان مشوق‌ها هم دیگر خبری نیست و ما هم خوستار آن مشوق‌ها نیستیم اما حداقل موانع را از پیش پای صادر کننده بردارند.


وی افزود: وقتی صادر کننده درصد سود خود از محل فروش داخل را به دلیل داشتن صادرات کاهش می‌دهد و در مقابل ارز حاصله را نیز وارد سامانه نیما کند و معافیت مالیاتی هم نداشته باشد، نمی‌تواند در چنین شرایطی به فعالیت خود ادامه دهد.
سجادیان افزود: اگر به دنبال توسعه صادرات و ارزآوری هستیم باید موانع پیش روی هم تولید و هم صادرات برداشته شود و دولت با کاهش دخالت‌های خود اجازه دهد که بخش خصوصی کار خودش را انجام دهد.


معافیت محصولات کشاورزی و باغی از بازگشت ارز به سامانه نیما


مدیر عامل شرکت خشکبار خوش‌شانس امیر نیز گفت: یکی از موانع پیش روی صادرکنندگان ما بحث بازگشت ارز به سامانه نیما است.
محمد هادی نصری افزود: این دغدغه به ویژه در پرونده های سال ۹۷ ایجاد شده چرا که در این سال مابه‌التفاوت نرخ ارز بسیار بالا بوده و در نیمه اول سال میانگین فروش ارز ما حدود ۶ هزار تومان و در نیمه دوم سال ۹۷ همان عدد به ۱۲ و ۱۳ هزار تومان رسید.
او ادامه داد: تقاضا داریم که محصولات باغی و کشاورزی بحث بازگشت ارز به سامانه نیما را نداشته باشند.
وی بیان کرد: یکی دیگر از موانع پیش روی صادر کنندگان استان خودداری بانک‌ها از پرداخت تسهیلات ارزان قسمت و آسان به صادر کنندگان برای توسعه صادراتشان است.
نصری افزود: کسی که امروز در کشور در زمینه صادرات فعالیت می‌کند از ابتدای فعالیت با توجه به این شرایط دست به ریسک می‌زند چرا که انجام صادرات آن هم در شراط تحریم و نبود ارز و همچنین نوسانات نرخ ارز، مخاطرات بالایی دارد.
وی ادامه داد:‌ پیشنهاد می‌شود که صندوق ضمانت صادرات چنانچه بتواند، در کشورهایی که روابط نسبتا خوبی با ایران دارند صادرکنندگان کشورمان در این کشورها را ضمانت کنند تا این ضمانت‌نامه پشتوانه‌ای برای صادر کننده باشد که بتواند تسهیلات ارزان‌تر هم دریافت کند.
او گفت: صندوق ضمانت می‌تواند رسالت خود را در این جهت به روشنی جلو ببرد تا بازگشت سرمایه صادر کننده را تضمین کند.

 

 

 

 

ایرنا



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • اهدای اعضای بدن رئیس بانک توسعه تعاون شعبه کنگان به بیماران نیازمند
  • وزیر نیرو: ظرفیت تولید آب‌شیرین‌کن‌ها افزایش می‌یابد
  • «مبین» در مسیر بازگشت به تابلو؛ ظرفیت عملیاتی به ۶۰ درصد رسید
  • آغاز عملیات اجرایی پست برق ۱۳۲/۲۰ کیلوولت چاه مبارک با حضور وزیر نیرو
  • بازگشت واحد پلی‌اتیلن سنگین ۲ پتروشیمی جم به مدار تولید؛ ثبت ۱۰۵ درصد ظرفیت اسمی پس از چند ماه توقف
  • درخشش تیرانداز دشتستانی در اردوی انتخابی تیم اعزامی ایران به مسابقات جهانی بنچ‌رست ۲۰۲۷
  • پل روستای درویشی دشتی پس از تعریض آماده آسفالت می‌شود
  • نخستین آب‌شیرین‌کن هوشمند کشور در عسلویه به بهره‌برداری رسید
  • وزیر نیرو: برای آبادانی بوشهر اگر لازم باشد سینه‌خیز هم می‌آییم
  • بنزین؛ مُسکن کسری بودجه یا پوششی بر فرسایش اقتصاد ملی؟
  • استاندار بوشهر: برق پایدار مطالبه مردم متناسب با اقتصاد استان است
  • ثبت سفارش گندم فردا آغاز می‌شود
  • واکنش سازمان غذا و دارو به تبلیغات دارویی
  • طرح‌های توسعه برق بوشهر در حال پیگیری است/ درآمد نیروگاه‌های خورشیدی در سفره مردم
  • دانشگاه فرهنگیان فارس ۸ هزار معلم آینده را تربیت می‌کند
  • نقش فرج الله کمالی در تداوم و تحول مکتب دشتستان
  • مدیریت حراست پتروشیمی بوشهر به یک مدیر جوان و باتجربه سپرده شد
  • «رآکتور»
  • حمایت فروشگاه تفنگ ایران از تیم‌های تیراندازی دشتستان در لیگ استانی
  • بوشهر؛ پرچمدار تاریخی ایران در مصاف با استعمار
  • استعدادیابی رایگان تیراندازی با کمان در بوشهر؛ نونهالان بوشهری در مسیر المپیاد استعدادهای برتر کشور
  • طعنه سنگین سرپرست پرسپولیس به مدیر استقلال: فتاحی بازی دیگری را دیده!
  • انتقاد از سکوت یونیسف در قبال جنایات علیه کودکان ایرانی
  • تقلیل ماموریت سازمان ملل به جلوگیری از جنگ میان ابرقدرت‌ها خطرناک است
  • اهدای اعضای بدن رئیس بانک توسعه تعاون شعبه کنگان به بیماران نیازمند
  • جعفریان: هند ظرفیت مهمی برای همکاری دارویی با ایران دارد
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/06/12
  • چند اتفاق ویژه در هفته پنجم لیگ برتر؛ بالانشینان امتیاز از دست دادند
  • رد ادعای مطرح‌شده درباره روابط ایران و چین
  • هدف قرار دادن غیر نظامیان مصداق جنایت جنگی است
  • تجلیل از مسعود آتشی در نشست مؤسسین خانه فرهنگ دشتستان
  • استاندار بوشهر از خبرنگاران تجلیل کرد / تصاویر اختصاصی
  • جایگاه های سوخت نرسان بنزین
  • 🎥ویدیو/توافق ایران و عمان بر سر نقشه تردد در تنگه هرمز
  • موکب‌های روستایی در راه حسین(ع)
  • جاده ی مرگ در شبانکاره باز هم قربانی گرفت/ آیا در استان بوشهر فریادرسی نیست؟
  • نشست فرماندار دشتستان با مدیرکل بنیاد شهید استان بوشهر / ابلاغ ریاست بنیاد شهید شهرستان به شهرام قلی‌زاده
  • کارشناسِ های همه‌چیزدان، این همه سواد را از کجا می آورند؟!
  • اعتراض به بی توجهی به امکانات سرمایشی در حوزه کنکور برازجان؛ داوطلبان در گرما و استرس مضاعف
  • بی‌اعتنایی به رنجِ جنوب؛ از وعده تا واقعیتِ بی‌برقی!
  • راهکاری عملی برای ناترازی بنزین
  • آقای حجت‌الله عبدالملکی؛ استاد! شما دیگر هیچ نگویید
  • اجرای انفجار کنترل‌شده اکتشاف در معدن سیمان شیراز
  • شناسایی ۹ انبار احتکار کالا به ارزش بیش از ۵۰۳ میلیارد ریال در فارس
  • 🎥ویدیو/مشاهده کفتار راه‌راه در منطقه حفاظت‌شده شاهزاده ابراهیم و تنگ باهوش
  • .: دشتستان حدود 4 روز قبل گفت: درود و خدا قوت ...
  • .: محمد علی خانی حدود 6 روز قبل گفت: عالی بود دکتر ‌. ...
  • .: نامی نظری حدود 9 روز قبل گفت: خداقوت و درود بر ...
  • .: اذرگون حدود 11 روز قبل گفت: بهتر شده ...
  • .: نصیبه حدود 13 روز قبل گفت: خانم سعادتمند؛ بانویی که ...
  • .: سلام حدود 14 روز قبل گفت: مهندس محمدی و ایوب ...
  • .: 🙏 حدود 15 روز قبل گفت: بخش مرکزی شهرستان تنگستان ...
  • .: محمد حدود 17 روز قبل گفت: جناب دریسی ،دولت شهیدرییسی ...
  • .: 😭 حدود 18 روز قبل گفت: باز هم کميته امداد ...
  • .: جعفر کثیر حدود 18 روز قبل گفت: عالی بود درد کنکور ...