امروز: دوشنبه 12 مرداد 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 28 ارديبهشت 1395 - 09:19

اتحادخبر: دامنه فسادهاي مالي در اقتصاد نيم‌بند ايران ديگر چندان تعجب‌برانگيز نيست. با نگاهي به پيشينه‌ آنها مي‌توان دريافت که دولت‌هاي نهم و دهم بسترهاي خوبي را براي سوءاستفاده‌ها و رانت‌جويي‌ها و فسادهاي گسترده فراهم كرده بودند. تحريم‌هايي كه در اين دوره به سبب سياست‌هاي نادرست دولت احمدي‌نژاد بر كشور حادث شد، كم نيست.

اتحادخبر: دامنه فسادهاي مالي در اقتصاد نيم‌بند ايران ديگر چندان تعجب‌برانگيز نيست. با نگاهي به پيشينه‌ آنها مي‌توان دريافت که دولت‌هاي نهم و دهم بسترهاي خوبي را براي سوءاستفاده‌ها و رانت‌جويي‌ها و فسادهاي گسترده فراهم كرده بودند. تحريم‌هايي كه در اين دوره به سبب سياست‌هاي نادرست دولت احمدي‌نژاد بر كشور حادث شد، كم نيست.

 به گزارش اتحادخبر به نقل از روزنامه شرق؛ حالا هم موعد رسيدگي به يكي از پرونده‌هاي فساد در دولت قبل رسيده است؛ پرونده «سه فساد بزرگ مالی در صندوق بازنشستگی در دولت قبل» كه در آذرماه سال گذشته از سوي مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری افشا شده بود. اکنون یکی از پرونده‌های فساد مالی یادشده درباره سوءاستفاده از یک ملک مسکونی تجاری که خسران بیش از دو میلیاردتومانی به صندوق بازنشستگی وارد کرده در دست بررسی است و دادگاه مربوط به آن در روز سه‌شنبه جاری تشکیل می‌شود.

کربلایی، رئیس هیأت‌مدیره هلدینگ عمران و ساختمان صندوق بازنشستگی کشوری، در این‌باره به ايسنا گفت: «این ملک در سال ٨٨ با یک‌چهارم قیمت به یک شرکت اجاره داده شده و اکنون مستأجر آن را تخلیه نمی‌کند». كربلايي در ادامه گفت: «از سال ٩٣ به‌دنبال تخلیه این ملک بوده‌ایم. این ملک باید تبدیل به احسن و عواید آن صرف ارتقای وضعیت بازنشستگان شود. این ملک چندهزارمتری در بهترین نقطه تهران همانند نگین انگشتری است و نباید از آن سوءاستفاده شود. برآورد کرده‌ایم بهای این ملک بالغ بر متری ٢٥ میلیون تومان باشد و از محل این قرارداد از سال ٨٨ تاکنون دو میلیاردتومان خسران به صندوق بازنشستگی وارد شده است».

وی در ادامه به ارائه توضیحات بیشتری درخصوص این ملک پرداخت و گفت: «در سال ٨٨ ملکی با سه‌هزارو ٨٥٠ مترمربع زیربنا و هزارو ٩١٩ متر اعیانی در بهترین نقطه تهران، واقع در الهیه، انتهای خیابان مریم شرقی، بدون رعایت ضوابط قانونی به یک شرکت سرمایه‌گذاری به یک‌چهارم ارزش واقعی آن اجاره داده می‌شود. پس از کارشناسی‌های انجام‌شده مشخص شد که در آن زمان اجاره‌بهای آن ملک ٤٠ میلیون تومان بوده ولی ١٠ میلیون تومان به آن شرکت اجاره داده شده است».

رئیس هیأت‌مدیره هلدینگ عمران و ساختمان صندوق بازنشستگی کشوری با بیان اینکه پس از مدتی بخشی از این ملک کاربری تجاری می‌گیرد، گفت: «این قرارداد سال‌ها با شرکت مذکور تمدید می‌شود. پس از اطلاع ما، دیگر این قرارداد تمدید نشد و آخرین مهلت تخلیه اسفندماه سال ١٣٩٣ تعیین شد. این در حالی است که مستأجر ملک را تخلیه نمی‌کند و به‌صورت درون‌گروهی بخش تجاری ملک را به یکی از شرکت‌های اقماری‌اش واگذار می‌کند.

این شرکت اقماری داعیه سرقفلی و حق کسب و پیشه دارد در صورتی که این شرکت همان «شرکت ز» است و چون درون‌گروهی واگذار شده حق سرقفلی از آن زائل است».

بااين‌حال از اين دست پرونده‌ها كم نيست. در ماجراي فساد و تخلفاتي كه در بازه هشت‌ساله دولت قبل، به‌طور ملموسي افزايش يافته بود، بودند پرونده‌هايي كه پرونده صندوق بازنشستگی در آن ميان، رقمي نبود. بر اساس اطلاعات مؤسسه شفافيت بين‌المللي، فساد مالی در ایران در دوره دولت احمدی‌نژاد نسبت به سایر کشورها افزایش پیدا کرد به‌طوری‌که رتبه ایران از لحاظ شفافیت مالی از رتبه ۸۸ در سال ۲۰۰۵ به رتبه ۱۳۳ در میان فاسدترین كشورهاي جهان در سال ۲۰۱۲ رسیده بود.

ماجراي اختلاس سه‌هزار ميلياردتوماني كه در آخر مه‌آفريد خسروي، قرباني آن شد و محمودرضا خاوری، مدیرعامل پیشین بانک ملی ایران، هم به کانادا گریخت، تا سال ٩٠ بزرگ‌ترين پرونده فساد مالي ايران بود تا اينكه ماجراي فروش نفت از مبادي غيرقانوني از سوي بابك زنجاني بر سر زبان‌ها افتاد؛ پرونده‌اي كه هنوز هم در جريان است و ارقام بيان‌شده براي آن متغير است، اما تقريبا روي رقمي بیش از ٢,٥ میلیارد یورو به بهانه فروش نفت ميان مسئولان تقريبا اتفاق‌نظر وجود دارد كه اخيرا زنجاني به‌عنوان متهم اصلي اين پرونده به فساد في‌الارض متهم و در نتيجه به اعدام محكوم شد.

در اين سال‌ها پرونده‌هاي فساد ديگري نيز در جريان بود كه البته بخشي از آنها افشا شده و شايد دور از ذهن نباشد اگر در انتظار افشاي ابعاد جديدي از فساد‌هاي مالي در كشور باشيم؛ كشف فساد مالی در بیمه ایران در سال ۱۳۸۸ كه الياس نادران در لواي آن، محمدرضا رحيمي، معاون اول احمدي‌نژاد را متهم كرد كه البته سرانجام در بهمن ۱۳۹۳ رأی دیوان‌عالی کشور در تأیید محکومیت وی منتشر شد.

دیوان‌عالی کشور حکم دادگاه مبنی‌بر ۱۵‌سال حبس را به پنج‌سال و ۹۱‌روز حبس کاهش داد. وی همچنین به دو میلیارد و ۸۵۰ میلیون‌تومان رد مال و یک میلیاردتومان جزای نقدی محکوم شد. در آذرماه ٩٣ هم سخن از تخلفات مالي گسترده در سازمان تأمين اجتماعي به ميان آمد كه سردسته آن نيز سعيد مرتضوي ناميده شد.

 فروش غیرقانونی ۱۳۸‌شرکت زیرمجموعه شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (شستا) به بابک زنجانی، پرداخت پاداش‌های شگفت‌انگیز به مدیران میانی و عالی‌رتبه تأمین اجتماعی و نیز پرداخت پول‌های مشکوک به شمار قابل‌توجهی از مقام‌های دولتی و نمایندگان مجلس از جمله اتهامات وي بود كه اختلاف‌نظر در تعيين ميزان جزاي نقدي وي بين ٢٠ تا ٢٠٠هزارتومان در حكم قضات ديده مي‌شود. اختلاس ١٢هزار میلیاردتوماني، اتهام اختلاس شرکت پدیده شاندیز، مبنی‌بر کلاهبرداری ۹۴‌هزار میلیارد تومانی به گفته شبكه‌هاي مجازي، خروج ٢٢میلیاردتوماني از کشور توسط صرافی‌ها و شمار ديگري از پرونده‌هاي فساد در دولت گذشته از جمله اين پرونده‌ها هستند./ص



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • وقتی پای اقتصاد از گلیم خانواده‌ ها درازتر می شود!
  • استاندار بوشهر: ۸ پروژه شاخص عمرانی استان نیازمند تامین مالی است
  • پرداخت سود سهام پتروشیمی خارک زودتر از موعد آغاز شد
  • ابهام در اثربخشی آنتی‌هیستامین‌ها در تسکین اگزما
  • رئیس اتاق بوشهر: حضور فعالان اقتصادی در تشکل‌های ملی، توسعه صادرات را شتاب می‌بخشد
  • انتقاد از سکوت بین المللی در برابر تهدید سلامت بیماران
  • رفع محدودیت‌های بانکی شرکت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی
  • معمای بلاتکلیفی رضاییان/ اختلاف مالی با استقلال و دغدغه تیم ملی
  • بخشدار ارم: وحدت ملی سد آهنین در برابر فتنه‌های نوین دشمنان است
  • صادقی: با باشگاه‌های بدهکار نباید مماشات کرد
  • آموزش هوش مصنوعی به معلمان بوشهری در قالب طرح «ایران دیجیتال»
  • شیوه‌نامه توزیع شیر مدارس نیاز به اصلاح دارد
  • سردار ابن‌الرضا: هر تهدیدی را مبنای تقویت بازدارندگی خود قرار می‌دهیم
  • امام جمعه دیّر: مقاومت تنها راه مقابله با زیاده خواهی دشمن است
  • بگذارید فرزندان ایران، حقوق ملت را بر سرِ میز اقتدار بازستانند
  • تفاهم‌نامه تأمین ۵ دستگاه آمبولانس پیشرفته برای مدیریت درمان تأمین اجتماعی استان بوشهر امضا شد
  • اهمیت ژئوپلیتیک تنگه هرمز ومنطقه خلیج فارس
  • احسان عبدی پور به مثابه «کنشگر بازپیوند اجتماعی»
  • حل اختلاف میان پتروشیمی جم و مهر حاصل همکاری سران قوا بود/ قرارداد کارگران از هفته آینده با پتروشیمی جم منعقد می‌شود
  • پتروشیمی جم محور توسعه بوشهر؛ امضای ۴ تفاهم‌نامه با حضور وزیر تعاون
  • نهضت سبز در برازجان؛ آغاز احداث فضای سبز در خیابان شهید جوان
  • گام نو در پارس جنوبی: اشتغال پایدار، بیمارستان تخصصی و سند چشم‌انداز در مسیر توسعه متوازن
  • برگزاری نخستین جلسه ستاد هماهنگی پیاده‌روی بزرگ ولایت سال ۱۴۰۵
  • جزئیات ۲ پرونده قتل در دشتستان
  • ادغام شعب ۱ و ۲ تأمین اجتماعی شهر بوشهر انجام می شود
  • پیدا و پنهان کمبود داروهای اعصاب و روان
  • لواسانی: نظارت بر مجتمع‌های خدماتی رفاهی بوشهر تشدید شد
  • جزئیات حملات شب گذشته به استان بوشهر
  • موتورسیکلت قاچاق در برازجان توقیف شد
  • الزامات دیپلماسی پارلمانی متوازن با کشورهای عضو شانگهای و بریکس
  • قواعد ومقررات داخلی وبین الملی حاکم بر تنگه هرمز
  • ۱۴۰۴؛ سال طلایی جم؛ فتح قله تاریخی ۱۰۰ همتی درآمد
  • حاکمیت بر قلمرو هوایی ودریایی وتاثیر آن بر امنیت ملی درصورت بروز بحران
  • قرعه کشی مرحلی پلی آف لیگ دسته دوم کشور/ شاهین عامری میزبان دور برگشت شد
  • پیگیری پروژه‌های راهبردی راه دشتستان؛ از روند تکمیل بزرگراه دالکی–کنارتخته و تکمیل بزرگراه برازجان–اهرم تا تقاطع غیرهمسطح وحدتیه و راه‌آهن بوشهر شیراز
  • دستگاه سونوگرافی و OPG در پلی‌کلینیک تخصصی امام موسی کاظم(ع) برازجان به بهره‌برداری رسید
  • «فرهنگستانِ آرام‌سازیِ درد»
  • قدرت ملّی، زیربنای هر انتقام مؤثر است
  • ۱۰۴ هزار بوشهری زیر چتر بهزیستی/ اختلافات خانوادگی و اعتیاد در صدر بحران‌های اجتماعی
  • تکیه بر تجربه؛ مجید خدابخش سکان هدایت توسعه پلیمر پادجم را به دست گرفت
  • توسعه ورزش بدمینتون در بوشهر، اولویت رده‌های پایه و ساحلی
  • ماتادورها «کله» خروس‌ها را کندند/اسپانیا اولین فینالیست جام بیست‌وسوم
  • ورزش همچنان کلید داشتن قلبی سالم‌تر است
  • ۲۷۲ مصوبه رفع مشکلات بنگاه‌های اقتصادی استان بوشهر ابلاغ شد
  • آئین تقدیر از شهردار و دهیاران بخش مرکزی دشتستان برگزار شد
  • .: محمد حدود 9 ساعت قبل گفت: میز اقتداری که منتظر ...
  • .: ا ارمی حدود 6 روز قبل گفت: بسیار عالی ...
  • .: ح. ح. نیکنام حدود 6 روز قبل گفت: بسیار عالی 👌🌹 ...
  • .: بهار حدود 7 روز قبل گفت: 🤲🤲🤲 ...
  • .: فعال محیط زیست حدود 7 روز قبل گفت: از توجه حضرتعالی به ...
  • .: وعده وعید کافیه حدود 10 روز قبل گفت: یادمه پارسال همین استاندار ...
  • .: فروشگاه لیان کلاسیک حدود 13 روز قبل گفت: آنتن دهی وحشتناک خرابه ...
  • .: احسانی فر حدود 14 روز قبل گفت: دشتستان و قطعا استان ...
  • .: اوا فقینه ژاد حدود 16 روز قبل گفت: ا کا دمی زبان ...
  • .: ... حدود 20 روز قبل گفت: درود بر شما🙏 ...