امروز: دوشنبه 22 بهمن 1403
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 07 بهمن 1403 - 11:38

اتحادخبر: رئیس اداره غذاهای ویژه سازمان غذا و دارو گفت: نان‌های سبوس‌دار به تخمیر طولانی‌تری نیاز دارند تا اسید فیتیک مضر از بین برود، در حالی که برخی نانوایی‌ها از جوش شیرین استفاده می کنند.

 

اتحادخبر: رئیس اداره غذاهای ویژه سازمان غذا و دارو گفت: نان‌های سبوس‌دار به تخمیر طولانی‌تری نیاز دارند تا اسید فیتیک مضر از بین برود، در حالی که برخی نانوایی‌ها از جوش شیرین استفاده می کنند.

 

برخی نانوایی‌ها هنوز جوش شیرین استفاده می‌کنند

به گزارش مهر، زهره پوراحمد اظهار داشت: ایرانیان به‌طور متوسط سالانه ۱۱۷ کیلوگرم نان مصرف می‌کنند که این میزان ۲.۵ برابر میانگین جهانی است. بنابراین، توجه به انتخاب نان سالم برای حفظ سلامت عمومی ضروری است.

وی افزود: سبوس غلات حاوی ویتامین‌های گروه B، املاح معدنی و فیبر است که نقش مؤثری در تنظیم عملکرد دستگاه گوارش و پیشگیری از بیماری‌هایی مانند دیابت، چربی خون و چاقی دارد.

به گفته رئیس اداره غذاهای ویژه سازمان غذا و دارو، رنگ نان‌های سبوس‌دار باید کرم مایل به قهوه‌ای باشد، چراکه این رنگ نشان‌دهنده وجود سبوس در آرد است.

پوراحمد درباره دسته‌بندی آردها گفت: آرد سنگک دارای ۷ تا ۱۰ درصد سبوس‌گیری، آرد تافتون و لواش حدود ۱۳ تا ۱۵ درصد، آرد بربری ۱۸ درصد و آردهای قنادی و نان‌های حجیم ۲۴ درصد سبوس‌گیری می‌شوند که عملاً فاقد سبوس هستند.

وی تأکید کرد: نان‌های تیره‌تر به دلیل داشتن سبوس بیشتر سالم‌ترند، اما برخی نانوایی‌ها از آردهای غیرمرتبط مانند آرد تافتون یا بربری برای تهیه سنگک استفاده می‌کنند و حتی سبوس را به صورت مستقیم روی نان می‌ریزند که این روش غیرعلمی و غیرمجاز است.

پوراحمد توضیح داد: آردهایی که سبوس بیشتری دارند حاوی ماده‌ای به نام اسید فیتیک هستند که در صورت تخمیر نشدن، می‌تواند مانع جذب برخی مواد مغذی مانند روی در بدن شود. متأسفانه برخی نانوایی‌ها به جای انجام تخمیر اصولی، از جوش شیرین به عنوان افزودنی غیرمجاز استفاده می‌کنند که باعث باقی ماندن اسید فیتیک و ایجاد مشکلاتی مانند ترش کردن معده می‌شود.

وی افزود: هرچه میزان سبوس در آرد بیشتر باشد، فرایند تخمیر زمان بیشتری نیاز دارد و این موضوع کار نانوا را دشوارتر می‌کند. برای مثال، آردهای کامل که سبوس بیشتری دارند، به دو ساعت و نیم زمان تخمیر نیاز دارند.

رئیس اداره غذاهای ویژه سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: سازمان غذا و دارو اخیراً به آرد کامل مجوز تولید داده است. نانی که از این آرد تهیه می‌شود باید با رعایت زمان تخمیر استاندارد (۱۵۰ دقیقه) تهیه شود تا محصولی سالم و مغذی به دست مصرف‌کنندگان برسد.

 



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • افتتاح و بهره‌برداری از پروژه‌های عمرانی و ورزشی در بخش ارم دشتستان/تصاویر اختصاصی
  • صمیمیتی عزیز از شورای شهر برازجان
  • جوابیه بیمارستان شهید گنجی به "حال ناخوش بخش دیالیز بیمارستان دشتستان
  • گزارش شهردار از پروژه های عمرانی و خدماتی شهر تنگ ارم/ آسفالت ۲۳ هزار متر مربع
  • مطالبه مردم بخش ارم بهبود راه‌های ارتباطی است
  • تاریخ، علمی انسانی که بی‌وقفه می‌آموزد
  • توسعه و بهسازی مسیر گردشگری بخش ارم انجام می شود
  • سردبیر اتحاد خبر مقام اول جشنواره رسانه ای ابوذر در استان بوشهر
  • ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت‌های آموزش و هوشمند سازی در توسعه وظایف امور راهداری و حمل ونقل
  • هواشناسی ایران ۲۰ بهمن؛ طوفان، باران و سرمای شدید در انتظار ۲۱ استان
  • مدیرعامل پازارگاد، در آیین پایانی رویداد مردمی شو؛ نگاه و توصیه دکتر شریعتمداری به حمایت از فعالیتهای مردمی است
  • تیم مدیریتی من باید روحیه نقد پذیری داشته باشد
  • پلیس راه جنوب استان بوشهر به بهره‌برداری رسید
  • ایثارگران همانند مدال زرینی بر قامت جامعه ایران اسلامی نقش بسته‌اند
  • تزریق اعتبار به پروژه‌های اصلی دشتستان در سفر رئیس جمهور
  • آیین کلنگ‌زنی بزرگترین پروژه سردخانه و بسته‌بندی خرما در آبپخش/تصاویر اختصاصی
  • افتتاح و بهره‌برداری از پروژه‌های عمرانی و ورزشی در بخش ارم دشتستان/تصاویر اختصاصی
  • افتتاح یا آغاز عملیات اجرایی ۲۶ پروژه عمرانی در بخش آب پخش /تصاویر
  • افتتاح و آغاز عملیات اجرایی پروژه های بخش شبانکاره و آبپخش/تصاویر اختصاصی
  • افتتاح و کلنگ زنی پروژه‌های عمرانی شهرداری دالکی / تصاویر
  • درخشش خبرنگار اتحاد خبر در دومین رویداد جام رسانه امید
  • نسخه اینترنتی هفته نامه اتحاد جنوب/شماره 1330
  • صمیمیتی عزیز از شورای شهر برازجان
  • افتتاح و آغاز عملیات اجرایی همزمان ۱۶ پروژه عمرانی در برازجان با اعتبار ۱۶۰ میلیارد تومان
  • جوابیه بیمارستان شهید گنجی به "حال ناخوش بخش دیالیز بیمارستان دشتستان
  • مسابقات شنا دهه فجر به میزبانی شرکت عملیات غیر صنعتی پازارگاد
  • حضرتی : تاکید رئیس جمهوری استفاده از ظرفیت رسانه‌های محلی است
  • بحران اقتدار و اعتماد عمومی در دولت‌های نوپدید: چالش‌ها و راهکارها
  • گزارش شهردار از پروژه های عمرانی و خدماتی شهر تنگ ارم/ آسفالت ۲۳ هزار متر مربع
  • مطالبه مردم بخش ارم بهبود راه‌های ارتباطی است
  • آیین تکریم و معارفه فرماندار دشتستان/تصاویراختصاصی
  • آیین کلنگ‌زنی بزرگترین پروژه سردخانه و بسته‌بندی خرما در آبپخش/تصاویر اختصاصی
  • هنر نمایی جوانان هنرمند جم در نمایش «یک تکه از گفتار گم شده ماندانا» در چگاسه جم
  • بازدید و دیدار فرماندار دشتستان با مسئولان و متنفذین بخش های ارم و بوشکان
  • افتتاح پروژه های عمرانی بخش سعدآباد با حضور فرماندار دشتستان/ تصاویر اختصاصی
  • آب اولویت اول فرماندار/ افتتاح و کلنگ زنی ۴۲۱پروژه عمرانی در دشتستان
  • سرپرست فرمانداری عسلویه با حضور استاندار بوشهر معرفی شد
  • خود را اصلاح طلب مقید به نظام و رهبری می دانم
  • تصاویر اختصاصی اتحاد خبر از دومین روز نمایشگاه بین المللی ایران پتروکم در جزیره کیش
  • افتتاح و بهره‌برداری از پروژه‌های عمرانی و ورزشی در بخش ارم دشتستان/تصاویر اختصاصی
  • نسخه اینترنتی هفته نامه اتحاد جنوب/شماره 1327
  • بدرود؛ فرماندار غیر رسانه ای!
  • استاندار بوشهر بر برقراری عدالت آموزشی در نقاط مختلف استان تاکید کرد
  • افتتاحیه دومین نمایشگاه ایران پتروکم در جزیره کیش / تصاویر اختصاصی اتحاد خبر
  • افتتاح یا آغاز عملیات اجرایی ۲۶ پروژه عمرانی در بخش آب پخش /تصاویر
  • .: محتبیغ حدود 7 ساعت قبل گفت: عالی بود ...
  • .: همشهری حدود 12 ساعت قبل گفت: چه جالب.مشکل برطرف خواهد ...
  • .: امیر حدود 15 ساعت قبل گفت: عالیه ان شالله تاریخ ...
  • .: س. پ. حدود 23 ساعت قبل گفت: قلم جناب عبداللهی رو ...
  • .: احمد 1 روز قبل گفت: سلام خسته نباشید گاز ...
  • .: کوروش آریاپور 1 روز قبل گفت: انصافاً بخشدار محترم نسبت ...
  • .: کوروش آریاپور 1 روز قبل گفت: به عنوان یک شهروند ...
  • .: کوروش آریاپور 1 روز قبل گفت: با تشکر از اصحاب ...
  • .: نرگس صمیمی 1 روز قبل گفت: درود بر شما لطف ...
  • .: خبرنگار باسابقه 1 روز قبل گفت: درود این کتاب ارزشمندراازکدام ...