- درخشش ورزشکار پازارگاد در مسابقات بین المللی کارگری تایلند
- تفاهمنامه بنیاد بینالمللی غدیر و دانشگاه پیام نور استان بوشهر
- مذاکره با شیطان
- بازدید میدانی «محمد زین العابدین» معاون نظارت و راهبری فنی پتروفرهنگ از شرکت های مستقر در استان بوشهر/ تصاویر
- استاندار بوشهر خواستار پس گرفتن شکایت مدیران استان از خبرنگاران و اهالی رسانه شد
- بهبود نظام حل مسائل کشور نیازمند پاسخ کارشناسی است/ بسیاری از مشکلات با امضا و دستور یک شبه حل نمی شود
- نظام اداری کارآمد، زیربنای رشد اقتصادی است/ تامین نیرو از طریق شرکتهای پیمانکاری ظلم است
- جودوکاران شهرستان جم به مسابقات قهرمانی کشوری اعزام شدند
- میزان دوری ارونوف از میادین امروز مشخص می شود
- تاج: حیف است تیم جوانان در جام ملتها نتیجه نگیرد
علم ثابت کرده که اتخاذ رژیم غذایی سالم یکی از بهترین گامهایی است که میتوان برای کند کردن روند افزایش سن انجام داد. همین ماه گذشته، مطالعهای از انجمن تغذیه آمریکا تأیید کرد که اگر بهطور کلی در زندگیتان رژیم غذایی نامناسبی داشته باشید در بالاترین رده خطر ابتلا به زوال عقل قرار قرار خواهید گرفت.
با این حال خوشبختانه برای ایجاد تغییر در رژیم غذایی هرگز دیر نیست. ما در هر دهه از زندگی نیازهای تغذیهای منحصربهفردی داریم و با تمرکز بر غذاهای مناسب، میتوانیم سلامتمان را تا حد مطلوبی در طول زندگی حفظ کنیم.
صفر تا ۱۲ سالگی: هیدراتاسیون و مواد مغذی متنوع
به گزارش روزیاتو، در دوران کودکی، رعایت یک رژیم غذایی متنوع و سرشار از غذاهای غنی از مواد مغذی برای حمایت از رشد باکتریهای روده و سیستم ایمنی قوی بسیار مهم است. تغذیه زودهنگام با انواع غذاهای تام یا کامل با فراوری کمینه خطر ابتلا به آلرژی را کاهش و مقاومت طولانیمدت در برابر بیماریها را افزایش میدهد.
محدود کردن قند افزوده، به ویژه در نوشیدنیها، میتواند از مشکلات سلامتی آینده مانند چاقی، دیابت نوع ۲ و مشکلات دندانی جلوگیری کند. تشویق به مصرف آب به جای نوشیدنیهای شیرین، کلید حفظ سلامتی در این سنین است.
۱۲ تا ۲۰ سالگی: کلسیم، امگا ۳ و آهن برای دختران
نوجوانی یک دوره حیاتی برای ذخیره کلسیم درجهت ساختن استخوانهای قوی و محافظت در برابر پوکی استخوان در سالهای بعدی زندگی است. رژیم غذایی سرشار از لبنیات، سبزیجات برگدار، آجیل، دانهها و غذاهای غنی شده با کلسیم از مواردی هستند که برای این سن توصیه میشوند.
دختران نوجوان به دلیل شروع عادت ماهانه، باید بر روی غذاهای غنی از آهن مانند تخم مرغ، ماهی قزل آلا و حبوبات نیز تمرکز کنند تا از کمخونی که میتواند بر ایمنی، انرژی و عملکرد شناختی تأثیر بگذارد، جلوگیری شود.
همچنین اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در ماهیهای چرب برای رشد مغز در این سنین ضروری هستند و میتوانند خطر مشکلات سلامت روان را کاهش دهند.
دهه ۲۰ و ۳۰: تاکید بر پروتئین گیاهی
در دهه ۲۰ و ۳۰، ساخت توده عضلانی برای سلامت طولانیمدت حیاتی است. در حالی که پروتئین حیوانی اغلب برای رشد ماهیچهها مصرف میشود، تمرکز بر پروتئینهای گیاهی مانند کینوا، عدس، لوبیا و آجیل بهویژه با رسیدن به ۳۰ سالگی مفید است. این غذاها با تامین مواد مغذی ضروری بدون خطرات التهابی مرتبط با مصرف بالای پروتئین حیوانی، از بیماری قلبی جلوگیری کرده و موجب طول عمر میشوند.
دهه ۴۰ و ۵۰: قدرت غذاهای تخمیر شده
در دوران میانسالی، تغییرات هورمونی میتواند سیستم ایمنی را تضعیف کرده و بهبودی از بیماریها را دشوارتر کند و همچنین خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. غذاهای تخمیر شده، غنی از پروبیوتیکها و فیبر، از سلامت روده حمایت میکنند، سیستم ایمنی را تقویت میکنند و در عین حال التهاب را که عامل اصلی بیماری قلبی است کاهش میدهند.
گنجاندن غذاهای تخمیر شده مانند کفیر، ماست، کلم ترش، کیمچی و خمیر میسو در رژیم غذایی روزانه میتواند سلامت را به طور قابل توجهی در این مرحله از زندگی بهبود بخشد. توصیه میشود که هر روز دو یا سه وعده غذاهای تخمیری مختلف بخورید.
دهه ۶۰ و ۷۰: تمرکز بر وعدههای غنی از مواد مغذی
در دهههای ۶۰ و ۷۰، تأثیر انتخابهایی که در گذشته برای سبک زندگیتان گرفتید آشکارتر میشود. با کاهش اشتها و کاهش توانایی بدن برای سوخت و ساز، نیاز ما به یک رژیم غذایی غنی از مواد مغذی به اوج خود میرسد. درنتیجه هر وعده غذایی باید حاوی مواد مغذی ضروری، پروتئین و فیبر باشد تا قدرت و عملکرد شناختی حفظ شود.
برنامهریزی وعدههای غذایی که شامل انواع سبزیجات، آجیل، دانهها، ماهیهای روغنی و گوشت باکیفیت است، تضمین میکند که نیازهای غذایی بدون تکیه بر غذاهای فوقفرآوریشده، که ارزش غذایی کمی دارند، برآورده میشوند.
۸۰ به بالا: هیدراتاسیون و فیبر
در دهه ۸۰، عوامل خطرآفرین سالهای ابتدای زندگی ممکن است به شرایط مزمن تبدیل شوند که اغلب به داروهای متعددی نیاز دارند.
حفظ هیدراتاسیون در این مرحله بسیار مهم است، زیرا توانایی بدن برای سیگنال دادن به مغز مبنی بر احساس تشنگی با افزایش سن کاهش مییابد. مصرف منظم آب همراه با آبرسانی از طریق میوهها و سبزیجات میتواند از کمآبی بدن که با گیجی و افزایش خطر سکته مغزی مرتبط است جلوگیری کند.
کاهش مصرف الکل و تمرکز بر غذاهای غنی از فیبر، مانند آلو، به حفظ سلامت گوارش و جلوگیری از یبوست که میتواند منجر به مشکلات جدی سلامتی شود کمک میکند.
هیچوقت برای ایجاد تغییر در رژیم غذایی دیر نیست
کلید پیری سالم در مطابقت رژیم غذایی برای پاسخگویی به نیازهای در حال تغییر بدن در هر مرحله از زندگی نهفته است. با تمرکز بر روی غذاهای مناسب، از وعدههای غذایی غنی از مواد مغذی در دوران کودکی گرفته تا فیبر و هیدراتاسیون در سنین بالا، شما میتوانید به طور قابل توجهی بر سلامت و رفاه طولانیمدت خود تأثیر بگذارید. برای ایجاد تغییر در رژیم غذایی که در دهههای آینده نتیجه خواهد داد، هرگز دیر نیست.
تازه ترین خبرها
- تفاهمنامه بنیاد بینالمللی غدیر و دانشگاه پیام نور استان بوشهر
- استاندار بوشهر خواستار پس گرفتن شکایت مدیران استان از خبرنگاران و اهالی رسانه شد
- میزان دوری ارونوف از میادین امروز مشخص می شود
- تاج: حیف است تیم جوانان در جام ملتها نتیجه نگیرد
- یک ماه سخت در انتظار استقلال و نشان دادن راه خروج به «موسیمانه»
- عبدی: امیدوارم تیم فوتبال جوانان ایران فینالیست آسیا شود
- نبی: فدراسیون فوتبال از تیم جوانان حمایت کامل داشته است
- گنجی: امیدوارم باعث شادی دل مردم شویم
- دهقانیان: با تمام مشکلات چند اردوی خارجی برای تیم جوانان داشتیم
- برگزاری تمرین پرسپولیس با دو غایب
- عالمی: پنجره نقل و انتقالات استقلال بسته نیست
- شوک به پرسپولیس؛ بازیکن ازبک دیدار با تراکتور و الهلال را از دست داد
- پرسپولیس با دو غایب قطعی در مقابل الهلال
- گیتی پسند صدرنشین باقی ماند؛ توقف کراپ الوند
- تیمور کاپادزه سرمربی تیم ملی فوتبال ازبکستان شد
- الهامی از هدایت نساجی کناره گیری کرد
- قطع همکاری باشگاه استقلال با یک مربی رسمی شد
- نگاهی به ناکامی پرسپولیس برابر ذوبآهن؛ از تاکتیکهای ناکارآمد تا جنجالهای داوری
- واکنش کارگروه VAR به تغییر تصاویر برای بازبینی صحنه
- طارمی نیمکت نشین اینتر در بازی با اسپارتا پراگ
- نتایج و جدول لیگ قهرمانان اروپا در پایان دور هفتم
- جزئیات جدید از رسیدگی به حوادث رخ داده در ۳ بیمارستان کشور
- دست اندازی وزارت بهداشت به مطالبات داروخانهها
- لزوم هماهنگی بینبخشی برای بهبود آموزش و حمایت از مادران
- نگهداری ۳۵۸ واحد خون نادر در سازمان انتقال خون
- حضور اورژانس در حادثه آتش سوزی مخازن انبار نفت
- محل پرداخت اضافه کاری پرستاران مشخص شد
- تقدیر WHO از سازمان انتقال خون ایران
- ۹۰ درصد جراحیها در کشور به صورت کم تهاجمی انجام می شود
- درباره سرطان چشم بیشتر بدانید
- امسال ۱.۶ میلیون تن خرما در کشور تولید شد
- تاکید وزارت تعاون بر استفاده بهینه از انرژی
- بانک تجارت بهصورت رسمی عضو سازمان جهانی تجارت دیجیتال شد
- سکه ضرب ۱۴۰۴ از نیمه اسفند عرضه میشود
- هدفگذاری تجارت ۱۰ میلیارد دلاری بین ایران و جمهوری آذربایجان
- معدن و صنایع معدنی؛ پیشران رشد اقتصاد و پیشرفت کشور
- تخصیص بیش از ۸ هزار سکه ضرب ۱۴۰۳ به متقاضیان
- استفاده از تمام ظرفیتها برای کاهش خامفروشی
- تکلیف پوشش بیمه موتورسواران در روزهای بارانی معلوم شد
- نبض ناموزون صنعت در آذر؛ تولید کاهش یافت
- اشتغال نیروهای بومی در صنایع بزرگ استان بوشهر فراهم شود
- موتورسیکلت ۱۰ میلیاردی قاچاق در «دیلم» توقیف شد
- ۷ کیلوگرم «شیشه» در عسلویه کشف شد
- تصفیهخانه فاضلاب بیمارستان خورموج بهسازی شد
- مسیر رشد و شکوفایی در خارگ هموارتر میشود
- استاندار بوشهر خواستار راهاندازی دانشکده انرژی هستهای در دانشگاه خلیج فارس شد
- معاون محیط زیست کشور: حکمرانی باید همراهی حداکثری مردم را در حفظ طبیعت به ارمغان آورد
- ۳۰ هکتار زمین برای ساخت نیروگاه خورشیدی در بوشهر واگذار شد
- مرکز تحقیقات پزشکی هستهای بوشهر روشی نو برای درمان سرطان پروستات پایهگذاری کرد
- عملیات بارگیری جکت سکوی طرح توسعه میدان گازی بلال در بوشهر با موفقیت انجام شد