امروز: جمعه 15 آبان 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 19 آذر 1402 - 15:36
اختصاصی اتحاد خبر

اتحاد خبر - احمد خواجه حسنی : صحرایی وزیر آموزش و پرورش، دیروز در برنامه زنده "پرسشگر" شبکه آموزش سیما منوّرالفکرانه اظهار داشتند؛ دنبال ایجاد رشته روزنامه‌نگاری در متوسطه دوم هستیم چرا که دانش‌آموزان علاقه‌مند به این رشته و متقاضی آن هستند .به اغلب احتمال اشتباهی رخ داده و عنقریب، وزارت آ پ اصلاحیه ای هامش بر اظهارات وزیر منتشر خواهد کرد، یحتمل منظور وزیر رشته ی روابط عمومی بوده !

آقای وزیر؛ لطفاً دست نگه دارید

احمد خواجه حسنی

صحرایی وزیر آموزش و پرورش، دیروز در برنامه زنده "پرسشگر" شبکه آموزش سیما منوّرالفکرانه اظهار داشتند؛ دنبال ایجاد رشته روزنامه‌نگاری در متوسطه دوم هستیم چرا که دانش‌آموزان علاقه‌مند به این رشته و متقاضی آن هستند .

به اغلب احتمال اشتباهی رخ داده و عنقریب، وزارت آ پ اصلاحیه ای هامش بر اظهارات وزیر منتشر خواهد کرد، یحتمل منظور وزیر رشته ی روابط عمومی بوده !

البته این که جامعه به ویژه جوانان و خاصه دانش آموزان تشنه ی آگاهی هستند ناگفته پیداست ، روزنامه نگاری هم البته چراغ راه تشنگان حقیقت است لیکن مادامی که ابتدایی‌ترین و بدیهی‌ترین وظایف روزنامه‌نگاری که تأیید و بیان حقیقت از طریق تحقیق است جرم انگاری می شود روزنامه نگاری به سان آب شب مانده ای است که هر فردی از خوردن آن پرهیز می کند!

گویا جناب وزیر از بازداشت پر شمار روزنامه نگاران و احکام سنگین اینان هم چون فضای سنگینی که بر رسانه سایه افکنده بی اطلاع است ، در فضای سیاست زده ی رسانه ای فعلی وضعیت به گونه ای پیش رفته که روزنامه نگار را نه به دیده ی یک شهروند دل سوز،دردمند و مسئولیت پذیر بلکه در زمره ی یک مبارز سیاسی یا بهتر بگویم عنصر اپوزیسیون قلمداد می کنند و کار به جایی رسیده که پای بندی به اصول و حفظ رسالت روزنامه نگاری به نوعی در خلاف جهت آب شنا کردن تعبیر می شود، حال با این تفاسیر قرار است در کلاس های روزنامه نگاری ذیل نظام آموزشی متعصب، کدامین اصول و مبانی روزنامه نگاری را به دانش آموزان مشتاق آموزش دهند؟

آنان که آرمان خواهی ، مطالبه گری و انتقاد سازنده ی روزنامه نگاران به رویه های غلط را بر نمی تابند آیا به روزنامه نگاران به عنوان نگهبانی برای متعادل کردن قدرتِ دولت و پاسخگویی به شهروندان، اجازه فعالیت حرفه ای خواهند داد ؟

بی گفتگوست وقتی مسائل جامعه به صورت مزمن و درهم تنیده و چند وجهی در می‌آیند ، پرداختن به آن ها نیازمند شجاعت و صراحت است ، امروزه امّا توان نقادی روزنامه نگار در مواجهه با اشتباهات و خطاهای نظام حکمرانی به شدت کاهش یافته و با این که جهان زیست روزنامه نگارانه، قدرت زبانی و توان شنیدن و دیدن را بیشتر می‌کند؛ ولی جسارت نقادی و ابراز وجود را از روزنامه نگار سلب نموده اند که در نوع خود بحث دراز دامنی است...
جناب وزیر،  در شرایط جامعه ی امروز دیگر نه روزنامه پاسبان اجتماع است نه دانشجو مؤذن جامعه، پس لطفاً دست نگه دارید و کار را از این که هست خراب تر نکنید.

قاعده ی مسلّط در حرفه روزنامه‌نگاری این است که روزنامه‌نگاران ترجیع بند را از سطح جامعه گرفته و از نارسایی ها و اشتباهات بنویسند و مصائب و معضلات را عنوان کنند و از همه مهم تر به توانمندی جامعه در فهم آنها اهتمام ورزند، مفروض بر اینکه اراده ای جدی برای راه اندازی رشته روزنامه نگاری در مقاطع تحصیلی موجودیت دارد ضروری است دولت به این مهم نائل گردد که روزنامه نگاری در این وادی نه بولتن تبلیغاتی دولت است و نه اپوزیسیون ، بنابراین بایسته می نماید با کاربست سازوکارهای دموکراتیک بسترهای لازم را برای حضور و فعالیت روزنامه نگاران فراهم نموده تا در ادامه نیز دانش آموزان با انگیزه مضاعف و اهـداف متعالی وارد عرصـه روزنامه نگاری شـوند و در فرآیند توسعه ایران بینوا سهم بسزایی داشته باشند.



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • 🎥ویدیو/حضور گسترده مردم بوشهر در راهپیمایی ۱۳ آبان
  • راهپیمایی یوم‌الله ۱۳ آبان در برازجان برگزار شد
  • استقامت بدون تدبیر، شجاعت نیست
  • بوشهر یکپارچه فریاد شد؛ خروش ضد استکباری مردم در ۱۳ آبان
  • انهدام ۴ نفتکش، توقف دو فروند کشتی متخلف و شکار ۵۶امین پهپاد MQ9
  • وزارت نفت از نقش‌آفرینی بخش خصوصی در تصمیم‌سازی انرژی استقبال می‌کند
  • آغاز راهپیمایی ۱۳ آبان با حضور پرشور مردم
  • آغاز جلسه علنی مجلس؛ ادامه بررسی طرح مقابله با نفوذ
  • پزشکیان: دولت از حضور و درخشش زنان در عرصه‌های مختلف حمایت خواهد کرد
  • زاهدی‌فرد: طرح شهر فعال در استان بوشهر اجرا می‌شود
  • موافقت اصولی ساخت ۲ هتل با سرمایه‌گذاری بیش از ۱۱ هزار میلیارد ریال در بوشهر صادر شد
  • ۱۳ آبان نماد استقلال خواهی ملت ایران و تکریم جایگاه دانش‌آموزان است
  • زنگ استکبارستیزی در مدارس بوشهر نواخته شد
  • مدیرکل آموزش و پرورش بوشهر: ساخت خوابگاه دانشگاه فرهنگیان تسریع شود
  • نخستین المپیاد ساحلی دانش‌آموزی کشور برگزار می‌شود
  • پیشنهادات کارگروه ویژه پرستاری اجرایی نشده است
  • 🎥ویدیو/مسئولیت افزایش کالابرگ به سازمان برنامه و بودجه سپرده شد
  • سروش گرمسیری‌نژاد سرپرست معاونت حمل‌ونقل و ترافیک دفتر فنی استانداری بوشهر شد
  • کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به پرونده مسکن ایثارگران برازجان ورود کرد
  • خاموشی یک صدا در قلب رسانه؛ در سوگ امید غضنفر
  • رئیس پلیس راهور استان بوشهر معارفه شد
  • تلف شدن خرس ماده بر اثر تصادف در بزرگراه شیراز-اصفهان
  • سرمایه‌گذاری گردشگری راهی برای حفظ فرهنگ شیراز است
  • وقتی قرار است آموزش سبک زندگی، فشار تازه‌ای بر دوش خانواده‌ها بگذارد!
  • شرایط جدید انتخاب مسئول ایمنی در کارگاه‌های فارس اعلام شد
  • ۱۳ نفر طی دو تصادف رانندگی در شیراز مصدوم شدند
  • گامی علمی برای توسعه زنجیره ارزش پتروشیمی؛ رونمایی از کتاب تخصصی تولید پروپیلن با تألیف مدیرعامل پتروشیمی جم
  • نفی اعتماد نه نفی مذاکره!
  • رازهای قرآنی شعر حافظ؛ از عشق الهی تا حقیقت‌جویی
  • انتصاب محمدعلی عبدالشیخی به‌عنوان مشاور و دستیار مدیرعامل بیمه تعاون کشور
  • .: یسنا پوزش حدود 6 روز قبل گفت: خیلی خوب ...
  • .: محمد حدود 13 روز قبل گفت: از توجه ویژه مدیر ...
  • .: منطق حدود 15 روز قبل گفت: فقط جنوب استان بوشهر ...
  • .: علیرضا حسین آبادی حدود 15 روز قبل گفت: متأسفانه مرحوم کوهی برای ...
  • .: نیکنام حدود 18 روز قبل گفت: احسنت قلمت مانا و ...
  • .: مریم حدود 19 روز قبل گفت: عالی هست ...
  • .: فرهنگی بازنشسته حدود 23 روز قبل گفت: تبریک فراوان به جناب ...
  • .: محمود حدود 26 روز قبل گفت: درود بر شما.. و ...
  • .: محمد حدود 29 روز قبل گفت: جناب حیاتی تخلف چای ...
  • .: هادی جلالی ثابت حدود 1 ماه قبل گفت: با سلام در ظاهر، ...