امروز: جمعه 15 آبان 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 12 دي 1401 - 11:35

اتحادخبر: در حالیکه بسیاری از نقاط کشور، آلودگی هوا را تجربه کرده و به این واسطه تن به تعطیلی و محدودیت داده‌اند، شهروندان در فارس و شیراز همچنان هوای پاک تنفس می‌کنند، اما در سال‌های اخیر، زمستان که می‌شود، رد مازوت را می‌توان در حوالی صنایع این استان دید.

 

اتحادخبر: در حالیکه بسیاری از نقاط کشور، آلودگی هوا را تجربه کرده و به این واسطه تن به تعطیلی و محدودیت داده‌اند، شهروندان در فارس و شیراز همچنان هوای پاک تنفس می‌کنند، اما در سال‌های اخیر، زمستان که می‌شود، رد مازوت را می‌توان در حوالی صنایع این استان دید.

مازوت‌سوزی صنایع و هوای فارس!

به گزارش ایسنا؛ طی سال، در میان شهرستان‌های استان فارس، تنها برخی نقاط شهرستان‌های جنوب و جنوب غرب فارس، در ماه‌هایی از سال با تراکم آلاینده‌هایی اعم از گرد و غبار و ریزگردها گرفته تا ذرات ناشی از ساخت و ساز صنایع و فعالیت‌های صنعتی مواجه بوده‌اند، هرچند تاثیر ایجاد برخی واحدهای صنعتی در نقاطی نظیر دشت موک فیروزآباد و محدوده زیست محیطی نی‌ریز را با مقایسه وضعیت فضای سبز طبیعی آن مناطق، قبل و بعد از احداث واحد صنعتی، می‌توان دید.

اما امسال، تعداد روزهای پاک شیراز هم، به گواه آمار، کمی دستخوش تغییر شده بود، روزهایی که بعضا برای افراد حساس و دارای بیماری‌های ریوی و زمینه‌ای، مخاطره آمیز گزارش و به این افراد پیشنهاد می‌شد که از تردد غیرضروری پرهیز کنند؛ اگرچه به هیچ عنوان نمی‌توان همه تقصیر آلودگی هوا را به گردن سوخت‌های جایگزین گاز انداخت، اما قطعا بخشی از این مشکل ریشه در همین امر دارد.

به گزارش ایسنا، همانند سایر نقاط کشور، صنایع فعال در فارس به ویژه کارخانه‌های سیمان، ملزم به تامین و استفاده از سوخت جایگزین گاز شده‌اند، آنها با هدف کاهش حجم مصرف روزانه گاز در ایام سرد سال که اولویت با تامین نیاز بخش‌های خانگی، بیمارستانی و ... است، باید مازوت یا گازوئیل بسوزانند؛ این تازگی ندارد و از سال‌ها قبل، به عنوان یک الزام تعیین و دنبال شده است.

این در حالیست که بخشی از صنایع فعال در بخش‌های مختلف، زمان تعطیلات تعمیراتی (آورهال) خود را به این ایام منتقل کرده‌اند تا ضمن رسیدگی به وضعیت دستگاه‌هایی که طی سال مدام کار کرده‌اند، خود را از الزامی که هم استهلاکشان را بیشتر کرده هم هوا را آلوده می‌کند، پرهیز داشته باشند؛ هرچند این اجتناب خودخواسته، کوتاه مدت باشد و موقتی.

الزام استفاده از سوخت جایگزین و اثرات آن بر آلودگی هوای پیرامونی صنایع و روستاها و شهرهای دور و نزدیک آنها، تنها مشکل نیست، بلکه تامین و ذخیره کردن این نوع سوخت هم داستانی دیگر دارد که هنوز برخی از صنایع نتوانسته‌اند تا انتهای آن را بنویسند! داستانی که از روزهای پایانی تابستان آغاز می‌شود، داستان جیک جیک مستان و فکر زمستان، همان روزهایی که یک گوشه از ذهن مدیران صنایع باید به سمت بررسی وضعیت مخازن و همچنین دریافت سهمیه سوخت جایگزین گاز، معطوف باشد تا آسودگی زمستانشان به مخاطره نیفتد.

اما در این میان، واحدهای صنعتی تولید سیمان و فولاد، آنست که در ایام زمستان یا اجبارا تعطیل می‌شوند یا به واسطه اینکه سوخت جایگزین کفاف نیازشان را نمی‌دهد، تولید را کاهش می‌دهند؛ البته باید در نظر داشت که حتی اگر آنها با ۱۰۰ درصد ظرفیت اسمی، فعال باشند، بازار کشش کالاهای تولید شده را نخواهد داشت. بنابراین تنها بهانه، سوخت نیست.

مخازن ذخیره مازوت محدود است

پیوند زین العابدینی، مدیرعامل شرکت سیمان آباده در گفت‌وگو با ایسنا بیان کرد: طی جلسه‌ای به ما اعلام شد که تراز تولید گاز در کشور منفی است و کارخانه‌های سیمان هم در اولویت قطعی گاز قرار دارد و باید به سمت خرید سوخت جایگزین بروند.

او با بیان اینکه مخازن ذخیره مازوت در یک واحد صنعتی محدود است و گاهی برای هفت روز پاسخگوست و فرایند خرید یک چرخه دائمی است، خاطرنشان کرد: گاهی هم به پالایشگاه مراجعه کرده‌ایم که مازوت نداشته‌اند و ‌خط تولیدمان خوابیده است.

زین‌العابدینی با بیان اینکه قطعی گاز تاثیر منفی بر تولید دارد، تعطیلی خواسته یا ناخواسته و افت تولید را از تاثیرات این موضوع دانست و در عین حال تاکید کرد که صنایع به شکل آنلاین به لحاظ آلایندگی، پایش می‌شوند.

سیمان نی‌ریز و ادامه فعالیت بدون مشکل

حبیب الله شریفی، مدیرعامل شرکت سیمان نی‌ریز نیز در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن یادآوری اینکه استفاده از سوخت جایگزین به این صنعت نیز اعلام شده بود، گفت: خوشبختانه به دلیل ایجاد ظرفیت ذخیره سازی ۱۰ میلیون لیتر سوخت مایع و دوگانه‌سوز بودن مشعل‌ها، بدون مشکل سوخت مورد نیاز تامین و ذخیره و استفاده شده است.

شریفی با بیان اینکه بیش از یکماه از مازوت استفاده می‌کنیم ‌و تولید هم بدون مشکل با ظرفیت کامل ادامه داشته است، گفت: به لحاظ آلایندگی، دائم کنترل انجام شده است و این واحد آلایندگی ندارد و از نظر تولید و عرضه نیز تعادل خوبی داریم.

محیط زیست اجازه استفاده از مازوت به سیمان فارس نداده است

علیرضا بستانیان، مدیرعامل شرکت سیمان فارس نیز در گفت‌وگو با ایسنا بیان کرد: از آنجا که این شرکت در شهر شیراز مستقر است، از سوی محیطزیست اجازه استفاده از سوخت جایگزین گاز طبیعی به دلیل آلودگی‌ها ندارد.

او ادامه داد: البته سالها پیش شرایطی پیش آمد که به صورت کوتاه مدت و مقطعی از مازوت استفاده کردیم اما در ۱۰ سال گذشته به دلیل موقعیت خاص شرکت سیمان فارس مجاز به استفاده از مازوت نبودیم.

بستانیان با بیان اینکه امکان استفاده از سوخت جایگزین برای ما وجود نداشته، عنوان کرد: همواره با توجه به شرایطی که داشته‌ایم جزو کارخانه‌هایی بودیم که قطع گازمان در اولویت‌های آخر بوده است؛ مثلا دو سال گذشته هیچ قطع گازی نداشته‌ایم اما در بعضی سالها کاهش مصرف داشته‌ایم و مجبور شدیم بخش تولید را متوقف کنیم.

او تصریح کرد: طی دو سال گذشته با همکاری شرکت گاز استان، کمتر با این چالش مواجه شدیم و خط تولید متوقف نشد.

به گفته مدیرعامل شرکت سیمان فارس، امسال هم کاهش سوخت داشته‌ایم اما اینکه منجر به توقف تولید شود هنوز اتفاق نیفتاده وتلاش کرده‌ایم که قطع تولید نداشته باشیم، اگرچه مقداری کاهش تولید داشته‌ایم.

یک سوم مشترکان گاز فارس خانگی‌ست

مدیرعامل شرکت گاز فارس نیز با بیان اینکه ۳۱ درصد مصرف گاز روزانه استان در بخش خانگی است، اعلام کرد که در حال حاضر اعمال محدودیت‌های گاز رسانی بر روی ١٠ کارخانه سیمان استان انجام شده است.

علی‌اکبر میدانشاهی خاطرنشان کرد که در فازهای بعدی نیروگاه‌ها، فولاد، پتروشیمی‌ها و لاستیک‌سازی‌ها و کاشی‌سازی‌ها مشمول اعمال محدودیت خواهند شد.

قاسم نهاوندی، معاون محیط زیست انسانی اداره کل محیط زیست فارس نیز در گفت‌وگو با ایسنا بیان کرد: اخیرا مصوبه‌ هیات دولت با توجه به کمبود گاز ابلاغ شد که صنایع باید از سوخت مایع یا مازوت استفاده کنند.

او با تصریح بر این نکته که سوخت مایع قاعدتا نسبت به سوخت گازی آلودگی بیشتری دارد، افزود: برای پیشگیری از بروز مشکل آلایندگی به دلیل استفاده از سوخت جایگزین، مکاتبه، رایزنی و اقداماتی انجام شده است و تداوم دارد.

معاون محیط زیست انسانی اداره کل محیط زیست فارس  با بیان اینکه نظارت و پایش نیز انجام خواهد شد، اعلام کرد که تا کنون گزارشی مبنی آلودگی صنایع ناشی از استفاده از سوخت مازوت نداشته‌ایم.

نهاوندی همچنین خاطرنشان کرد: موافق نیستیم که واحدهای تولیدی و صنعتی به ویژه صنایع بزرگ واقع در نزدیکی شهرها و روستاها، از سوخت جایگزین، مازوت یا گازوئیل، استفاده کنند زیرا مخاطرات آن بسیار زیاد خواهد بود.

 



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • به همت بخشدار صورت گرفت؛ نشست مسئولین و معتمدین بخش سعدآباد با مدیرکل ورزش و جوانان استان بوشهر
  • 15 آبان سالروز مجتمع پتروشیمی خارک گرامی باد
  • رهبر انقلاب: کمترین گرایش تسلیم‌آمیز، دشمن مستکبر را جری‌تر خواهد کرد
  • بن‌بست ساختاری و منطق تغییر حکومت: از اندیشه فیلسوفان قدیم تا نظریه‌پردازان عصر حاضر
  • گل‌محمدی و قلعه‌نویی در مرکز ملی فوتبال رودررو شدند
  • سه بیمارستان نیمه‌تمام استان اوایل سال آینده به بهره‌برداری می‌رسند
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/08/14
  • قشقاوی: اقدام ایران علیه انگلیس جلوه‌ای از پایان دوران بزن‌دررو است
  • یک لحظه غفلت، ممکن است به قیمت جان یک کودک تمام شود
  • انتقاد نمایندگی ایران در وین از رویکرد دوگانه گروسی
  • شمارش معکوس برای پایان کابوس جاده‌ای در مسیر بوشهر - شیراز
  • مطالبات فروشگاه‌های طرف قرارداد کالابرگ تسویه می‌شود
  • سردار قاآنی: جبهه مقاومت به قماربازی آمریکا پاسخ قاطع می‌دهد
  • آمریکایی‌ها با ملت ایران دشمنی دارند؛ نباید به آنان خوش‌بین باشیم
  • بقایی: وزیر خارجه آلمان توجیه‌کننده شنیع‌ترین جنایات جنگی است
  • پیشنهادات کارگروه ویژه پرستاری اجرایی نشده است
  • 🎥ویدیو/مسئولیت افزایش کالابرگ به سازمان برنامه و بودجه سپرده شد
  • سروش گرمسیری‌نژاد سرپرست معاونت حمل‌ونقل و ترافیک دفتر فنی استانداری بوشهر شد
  • کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به پرونده مسکن ایثارگران برازجان ورود کرد
  • خاموشی یک صدا در قلب رسانه؛ در سوگ امید غضنفر
  • رئیس پلیس راهور استان بوشهر معارفه شد
  • تلف شدن خرس ماده بر اثر تصادف در بزرگراه شیراز-اصفهان
  • سرمایه‌گذاری گردشگری راهی برای حفظ فرهنگ شیراز است
  • وقتی قرار است آموزش سبک زندگی، فشار تازه‌ای بر دوش خانواده‌ها بگذارد!
  • شرایط جدید انتخاب مسئول ایمنی در کارگاه‌های فارس اعلام شد
  • ۱۳ نفر طی دو تصادف رانندگی در شیراز مصدوم شدند
  • گامی علمی برای توسعه زنجیره ارزش پتروشیمی؛ رونمایی از کتاب تخصصی تولید پروپیلن با تألیف مدیرعامل پتروشیمی جم
  • نفی اعتماد نه نفی مذاکره!
  • رازهای قرآنی شعر حافظ؛ از عشق الهی تا حقیقت‌جویی
  • انتصاب محمدعلی عبدالشیخی به‌عنوان مشاور و دستیار مدیرعامل بیمه تعاون کشور
  • .: یسنا پوزش حدود 6 روز قبل گفت: خیلی خوب ...
  • .: محمد حدود 14 روز قبل گفت: از توجه ویژه مدیر ...
  • .: منطق حدود 15 روز قبل گفت: فقط جنوب استان بوشهر ...
  • .: علیرضا حسین آبادی حدود 15 روز قبل گفت: متأسفانه مرحوم کوهی برای ...
  • .: نیکنام حدود 18 روز قبل گفت: احسنت قلمت مانا و ...
  • .: مریم حدود 19 روز قبل گفت: عالی هست ...
  • .: فرهنگی بازنشسته حدود 24 روز قبل گفت: تبریک فراوان به جناب ...
  • .: محمود حدود 27 روز قبل گفت: درود بر شما.. و ...
  • .: محمد حدود 30 روز قبل گفت: جناب حیاتی تخلف چای ...
  • .: هادی جلالی ثابت حدود 1 ماه قبل گفت: با سلام در ظاهر، ...