امروز: شنبه 18 مهر 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 03 آبان 1401 - 08:04

 

اتحادخبر: تزریق واکسن آنفولانزا قاعده و قانون خاص خودش را دارد که یکی از مهمترین آنها شرایط بدنی است.

 

 

اتحادخبر: تزریق واکسن آنفولانزا قاعده و قانون خاص خودش را دارد که یکی از مهمترین آنها شرایط بدنی است.

برترین‌ها؛ شرایطی که در عین طبیعی بودن برای تزریق این واکسن طبیعی نیستند.

هر ساله حدود ۴۹ هزار نفر از مردم به دلیل آنفولانزا یا تب های شدید جان خود را از دست می دهند. به همین دلیل هر ساله افراد از این واکسن استفاده می کنند تا ۴۰ و تا ۶۰ درصد مرگ و میرها را کاهش دهند و به همین دلیل استفاده از واکسن آنفولانزا بسیار مهم است.

چه کسانی نباید واکسن آنفلوانزا بزنند؟

اگر چه زمان های خاصی می باشد که واکسن آنفولانزا برای افراد خطرناک است و بیشتر پزشکان توصیه می کنند که این واکسن را هر سال بزنید اما معمولاً دو هفته طول می کشد تا دوباره سرحال شوید و از طرفی آن ها شرایطی را شرح دادند که در آن باید از زدن این واکسن خودداری کنید و آن را به تاخیر بیندازید.

چه کسانی نباید واکسن آنفولانزا بزنند

۱. به تخم مرغ آلرژی دارید

بیشتر فلوشات ها یا واکسن های آنفولانزا بر پایه استفاده از تخم مرغ ساخته شده اند. بنابراین این واکسن خودش به تنهایی شامل مقدار کمی پروتئین تخم مرغ به نام آلبومین می باشد. اگر آلرژی شدید به تخم مرغ و محصولات تخم مرغی دارید، احتمالاً فلوشات باعث ایجاد واکنش های آلرژیک در شما شود و اگر بعد از استفاده از فلوشات دچار کهیر شدید، بهتر است که به پزشک مراجعه کنید و درمان های لازم را در پیش بگیرید.

در موارد آلرژی های شدید نسبت به تخم مرغ احتمالاً آنافیلاکسی به وجود خواهد آمد که آنافیلاکسی می تواند یک تهدید بزرگ برای زندگی فرد محسوب شود و در هر یک میلیون نفر یک فرد به آن مبتلا خواهد شد.

چه کسانی نباید واکسن آنفلوانزا بزنند؟

2. زمانی که فردای آن روز کاری برای انجام دادن دارید

آیا می خواهید برای یک سخنرانی آماده شوید؟ اگر می خواهید امروز از واکسن آنفولانزا استفاده کنید، احتمالاً باید برای واکسن آنفولانزا بیشتر صبر کنید. ثابت شده است که واکسن آنفولانزا تب ایجاد نمی کند اما اثرات جانبی دارد که احتمالاً چند روز درگیر آن خواهد بود.

این اثرات شامل موارد زیر می باشد:

  • قرمزی

  • تورم

  • درد در قسمت تزریق شده

  • مشکلات معده

  • درد عضلانی

  • سر درد

در بعضی از موارد ممکن است اثرات جانبی منفی بعد از واکسن آنفولانزا خودشان را نشان دهند و پس چه بهتر که این کار را در هفته ای انجام دهید که کار زیادی برای انجام دادن ندارید و می توانید استراحت کنید.

چه کسانی نباید واکسن آنفلوانزا بزنند؟

3. احساس مریضی معمولی یا شدید دارید

اگر سرماخوردگی معمولی یا شدید دارید، باید برای زدن این واکسن صبر کنید تا حال شما بهتر شود. زمانی که مریضی شدید دارید، سیستم ایمنی بدن شما بسیار پر مشغله خواهد بود و سعی دارد که با بیماری مبارزه کند که اگر در این زمان واکسن آنفولانزا بزنید، بدن تان تولید پاسخ ایمنی را به تاخیر می اندازد و سعی دارد که به واکسن پاسخ دهد و پس احتمال خوب شدن شما از بیماری دیر تر خواهد بود.

4. زمانی که تب داریم

هنگامی که حتی یک تب کوچک دارید، می تواند نشانه ای باشد که بدن شما بیمار است و سیستم ایمنی تان در حال مبارزه می باشد پس نباید کاری کنیم که این مبارزه طولانی تر شود.

چه کسانی نباید واکسن آنفلوانزا بزنند؟

5. زمانی که سال قبل واکنش شدیدی به این واکسن نشان دادید

اگر واکنش شدیدی به واکسن آنفولانزا در سال گذشته نشان دادید، حتما این موضوع را با پزشک در میان بگذارید. در بیشتر موارد این واکنش ها اصلاً ربطی به واکسن ندارد، اگرچه در بعضی موارد می تواند نشان دهنده این باشد که شما به این واکسن و اعضای درونی آن حساسیت دارید پس چه بهتر که دوباره از آن استفاده نکنید. این حساسیت خودش را با تورم زبان و لب، وزوز کردن گوش، کهیر، تنگی نفس، رنگ پریدگی یا ضربان قلب بالا نشان می دهد.

6. اگر سن بالای 65 سال است

اگر سن شما بیشتر از 65 سال است، احتمالاً در خطر بالای مربوط به بیماری های تب قرار دارید. همزمان که سن بالا می رود، سیستم ایمنی ما ضعیف تر می شود و جنگیدن آن با بیماری سخت تر خواهد شد. در نتیجه بیماری های مزمن احتمال بیشتری پیدا می کنند و تقریباً بین 70 تا 90 درصد از مرگ و میر های مربوط به آنفولانزا در چند سال اخیر در افرادی اتفاق افتاده که بالای 65 سال سن دارند و این موضوع به این معنا نیست که باید از واکسن آنفولانزا دوری کنید اما بهتر است که به جای آن دز بالاتر از آن را استفاده کنید.

واکسن های آنفولانزا آنتی ژن هایی دارند که شما می توانید تعداد بیشتری از آن ها را استفاده کنید و البته باید این موضوع کاملاً تحت نظر پزشک باشد.

چه کسانی نباید واکسن آنفلوانزا بزنند؟

7. به گلاتین آلرژی دارید

اگر نسبت به گلاتین حساسیت دارید، حتماً باید قبل از استفاده از این واکسن با دکتر مشورت کنید. این ماده در واکسن انفولانزا مورد استفاده قرار می گیرد و به عنوان یک ماده پایدارکننده شناخته می شود. افرادی که به گلاتین آلرژی دارند، حتماً بعد از زدن این واکسن با کهیر و تنگی نفس مواجه می شوند. البته که آلرژی به گلاتین کاملاً نادر است اما در هر صورت پیشگیری بهتر از درمان خواهد بود.

8. واکسن امسال خود را استفاده کرده اید

اگر در شروع فصل از این واکسن استفاده کرده اید، دیگر نباید آن را بزنید ، زدن واکسن دو بار در سال برای بدن شما مفید نیست و به یاد داشته باشید که فقط یک بار حق و اجازه استفاده از این واکسن را در سال دارید.

چه کسانی نباید واکسن آنفلوانزا بزنند؟

9. به آنتی بیوتیک های خاصی آلرژی دارید

اگر به آنتی بیوتیک های خاصی آلرژی دارید، حتما قبل از استفاده از واکسن این موضوع را با پزشک در میان بگذارید. بعضی از واکسن های آنفولانزا وجود دارند که حاوی هیچ آنتی بیوتیک نیستند و دکتر می تواند در این شرایط آنها را برای شما اعمال کند.

این آنتی بیوتیک ها به واکسن آنفولانزا اضافه می شوند تا از وجود باکتری در این پروسه جلوگیری کنند اما اگر نسبت به واکنش آلرژیک بدن خود نگران هستید، حتما باید نوع آنها را چک کنید تا ببینید نسبت به آنها حساسیت دارید یا نه.

10. کودکان شش ماهه یا کوچک تر نباید از واکسن آنفلوآنزا استفاده کنند

کودکان 6 ماه به پایین معمولاً نیاز به این واکسن ها ندارند زیرا سیستم ایمنی آن ها توانایی مدیریت دز بالای واکسن را ندارد. بهترین راه برای پیشگیری از آنفلوآنزا این است که مراقبت خود را از کودکان افزایش دهیم و حداقل در این مدت آن ها را داخل هوای تمیز منزل نگه داریم تا دچار این بیماری نشوند و به سنی برسند که بتوانند از این واکسن ها استفاده کنند.

چه کسانی نباید واکسن آنفلوانزا بزنند؟

11. کودکان بین 6 ماه تا 8 سال نیاز به واکسن های دیگری دارند

اگر کودک شما بین 6 ماه تا 8 سال سن دارد، قطعاً به واکسن آنفولانزا منظم نیاز ندارد اما می تواند انواع دیگر واکسن ها را داشته باشند و در این سن معمولاً سختی های زیادی را در رابطه با بیماری های تب و سرماخوردگی تجربه می کنند. باید سیستم ایمنی بدن خودشان را تقویت کند.

12. اگر سندروم گیلن باره را در گذشته تجربه کرده بودید

سندروم گیلن باره یک اختلال نادر در سیستم ایمنی بدن است که می تواند به سلول های عصبی آسیب بزند و باعث ضعف عضلانی شود و این اختلال معمولاً در افرادی اتفاق می افتد که عفونت ویروسی و باکتریایی دارند و تقریباً 3 هزار تا 60 هزار از مردم جهان هر ساله به سندروم گیلن باره مبتلا می شوند.

بعد از استفاده از این واکسن حتما مشکلاتی در افراد مبتلا به این سندرم به وجود خواهد آمد پس اگر سندروم گیلن باره را امسال یاسال گذشته یا حتی چند سال اخیر تجربه کرده بودید، از زدن این واکسن اجتناب کنید.

 



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • احترام به قوانین راهنمایی و رانندگی، ضامن امنیت روانی شهروندان است
  • «جم» به باشگاه بنزین‌سازان می‌پیوندد؛ تولید روزانه یک میلیون لیتر بنزین باکیفیت
  • رقصِ فیل و الاغ در آسمانِ ایران
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/07/16
  • همدلی در میدان حادثه؛ همراهی صنعت و نیروهای امدادی برای مهار آتش در عسلویه
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/07/16
  • رضایی: توسعه شهرک‌های صنعتی مسیر اصلی حل مشکل اشتغال در دشتستان است
  • دشتستان در مسیر تکمیل زنجیره ارزش خرما؛ صنایع تبدیلی جان می‌گیرند
  • تأکید مدیرکل آموزش و پرورش بوشهر بر بهبود شرایط اسکان فرهنگیان عسلویه
  • خلیج فارس کانون ال‌نینو؛ بوشهر آماده بارش‌های احتمالی
  • پایان رقابت کمانداران بوشهر و فارس در هفته فراجا؛ معرفی برترین‌های ریکرو و کامپوند
  • حضور اعضای کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در خارگ؛ بررسی مسائل و مطالبات جزیره
  • استاندار بوشهر: تقویت زنجیره ارزش، محور ارتقای بهره‌وری در صنعت انرژی است
  • افتخارآفرینی بانوی دشتستانی در عرصه ملی؛ کمیته «الهه بلوکی» برترین کمیته بانوان سبک آریا رزم کشور شد
  • لاهوتی: رفع موانع تولید در دشتستان با جدیت دنبال می‌شود
  • .: هادی جلالی ثابت حدود 5 روز قبل گفت: با سلام در ظاهر، ...
  • .: سامی حدود 10 روز قبل گفت: احسنت براقای یوسف منافی ...
  • .: بچه شمرون حدود 10 روز قبل گفت: ارواح مطّهر تمامی شهدا ...
  • .: اکبری حدود 11 روز قبل گفت: خداقوت و دستمریزاد به ...
  • .: دوست حدود 12 روز قبل گفت: درود بر خلیل شجاع ...
  • .: ایران حدود 12 روز قبل گفت: 🤣🤣🤣🤣 ...
  • .: مهدی حدود 19 روز قبل گفت: دلسوز مردم بودن مستلزم ...
  • .: عرفان حدود 25 روز قبل گفت: اره عالی ...
  • .: نیکنام حدود 27 روز قبل گفت: عالی بود درود بر ...
  • .: دشتستان حدود 1 ماه قبل گفت: درود و خدا قوت ...