امروز: جمعه 16 مرداد 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 21 اسفند 1400 - 17:11
اتحادخبر: متخصص زنان و زایمان با اشاره به تاثیرات اختلالات روانی بر ناباروری گفت: ناباروری عوارض روحی و روانی متعددی برای زوجین به دنبال داشته و با افزایش اضطراب، استرس و احساس گناه فشار روانی بر زن و شوهر را افزایش می‌دهد.

 

اتحادخبر: متخصص زنان و زایمان با اشاره به تاثیرات اختلالات روانی بر ناباروری گفت: ناباروری عوارض روحی و روانی متعددی برای زوجین به دنبال داشته و با افزایش اضطراب، استرس و احساس گناه فشار روانی بر زن و شوهر را افزایش می‌دهد.

 

به گزارش ایرنا؛ سوزان پیروان افزود: از منظر پزشکی، تعریف نازایی یک ساله است و زوجین در صورت تصمیم به فرزندآوری و عدم بارداری پس از یک سال جزو گروه نابارور قرار می‌گیرند.

 

اختلالات روانی چه اثری بر ناباروری دارد؟

وی تصریح کرد: در وضعیت نرمال زن و شوهر یک سال پس از ازدواج در صورت اقدام به فرزندآوری، باید بتوانند صاحب فرزند شوند، در غیر این صورت خود را زوج نابارور و «ناباروری» را به منزله یک بیماری درنظر می‌گیرند.

 

علت ۱۰ تا ۱۵ درصد از موارد ناباروری ناشناخته است

 

عضو انجمن متخصصین زنان و زایمان ایران یادآور شد: گاه در بررسی‌های پزشکی نیز علل دقیق ناباروری مشخص نمی‌شود. براساس برخی آمار هم علت ۱۰ تا ۱۵ درصد از موارد ناباروری ناشناخته است، اما به صورت خودکار ناباروری با برچسب بیماری همراه بوده و این امر سبب اضطراب و استرس خواهد شد.

پیروان ادامه داد: براساس آمار جهانی نیز ۸ تا ۱۲ درصد از جمعیت جهان نابارور و این رقم بخش عظیمی از جمعیت کره زمین را دربر خواهد گرفت.

این پزشک توضیح داد: تداوم ناباروری عوارض روانی متعددی برای زوجین به دنبال داشته و درمان‌های ناباروری به علت آمدوشدهای طولانی، هزینه‌های چشمگیر اقتصادی و تاثیرگذاری بر روند زندگی زن و شوهر بر این اضطراب و استرس می‌افزاید. به عبارت دیگر، هزینه‌های درمانی سبب تحمیل یک فشار روحی - روانی و مالی به طور همزمان داشته و این امر نیز تبعات روانی متعددی به همراه خواهد داشت.

 

پیروان افزود: این فشارهای روحی بر هورمون‌ها اثرگذار بوده و این اثرگذاری می‌تواند دوطرفه باشد. (تاثیر تغییرات هورمونی بر اعصاب وروان) این اضطراب و نگرانی بر سطح هورمون‌های مردانه نیز تاثیرگذار و کمیت و کیفیت اسپرم‌ها را تغییر می‌دهد. زنان هم برای بارداری نیازمند کارکرد صحیح تخمدان و همچنین سطح هورمون‌های مناسب خواهند بود.

 

وی گفت: بنابراین در طول درمان‌های ناباروری همچنین زوجین در حالت اضطراب، استرس، نگرانی و تشویش، احساس گناه (به دلیل ناباروری) به سر می‌برند.

پیروان ادامه داد: رخداد یک واقعه ناگوار همچون مرگ عزیزان نیز تبعات روحی مخربی برای زوجین به همراه داشته و تجربه این اتفاقت هم می‌تواند بر سطح هورمون‌ها و ناباروری و... تاثیرگذار باشد. گاه همچنین تاثیرات ناباروری می‌تواند با رفع عارضه و فرزندآوری نیز تداوم داشته باشد.

وی افزود: به عبارت دیگر، تبعات روانی ناباروری با وجود فرزند نیز زوجین را به طور کامل و به یک‌باره به گذشته بازنمی‌گرداند و می‌تواند سال‌ها ادامه‌دار و نیازمند معالجه باشد.

 

آیا تاثیر عوامل روانی بر ناباروری در زنان و مردان متفاوت است؟

 

پیروان در ادامه در خصوص این پرسش که «تاثیر عوامل روانی بر ناباروری در زنان و مردان متفاوت است» نیز عنوان کرد: تفاوت در این مساله به علت ناباروری بازمی‌گردد. علت زنانه بی‌شک زن و علت مردانه مرد را دچار احساس گناه، غم و اندوه خواهد کرد.

وی با بیان اینکه کاراکتر و شخصیت زوجین هم در این مساله اثرگذار است، افزود: شخصیت هر یک از طرفین نیز با این تفاوت مرتبط است. هر یک از طرفین (زن و شوهر) می‌توانند شخصیتی مضطرب داشته و در زمینه این عوارض بیشتری را تجربه کنند.

 

زنان بیش از مردان مستعد افسردگی هستند

 

وی یادآور شد: به طور کل اما زنان بیش از مردان احساساتی و مستعد افسردگی هستند. بنابراین در صورت ناباروری و تحمیل عوارض روانی این عارضه نیز باتوجه به سیستم بدنی و روحی احتمالا بیش از مردان افسردگی را تجربه می‌کنند.

 

راهکارهای پیشگیری، کاهش و رفع تاثیرات عوامل روانی بر ناباروری

 

عضو انجمن متخصصین زنان و زایمان ایران ادامه داد: به منظور پیشگیری، کاهش و رفع تاثیرات عوامل روانی بر ناباروری می‌توان گفت، زن و شوهر در درمان‌های ناباروی باید با یکدیگر همکاری داشته و معالجات پزشکی را در این زمینه پیگیرانه دنبال کنند.

 

وی افزود: ارتباط زن و شوهر نیز در این ایام باید مبتنی بر عشق و محبت و صمیمیت باشد. فقدان این رابطه بین زن و شوهر طرفین را دچار اضطراب و تشویش کرده و این مساله نیز بر ناباروری تاثیرگذار است.

 

پیروان اضافه کرد: در صورت احساس فشارهای روحی و روانی همچنین کمک فکری و کفت وگو نیز می‌تواند اثربخش باشد. این گفت وگو لزوما نباید با خانواده، دوستان، اقوام و خویشاوندان باشد. گفت وگو با غریبه (اعم از مشاور و روانشناس و...) هم می‌تواند باعث شود زوجین از این وضعیت با آرامش گذر کنند.

وی افزود: زوجین همچنین تمرکز خود را بر مساله ناباروری متمرکز نکنند. در دوران معالجه، ذهنیت و تمرکز زن و شوهر می‌تواند بر حرفه مربوطه (در صورت اشتغال)، فعالیت‌های هنری، ورزشی و تفریحی باشد. گاه نیز ذهنیت زن و شوهر قبل از مراجعه به پزشک به با اطلاعات متفرقه از اینترنت و فضای مجازی ساخته شده و نیازمند ساعت‌ها گفت وگو با بیمار برای پاک‌سازی ذهن است.

 

وی با اشاره به مراجعان نابارور گفت: این زوجین باید حمایت شوند. در ایران نه با یک شخص که با یک خانواده ازدواج می‌کنیم. خانواده طرفین نباید به طور مداوم در خصوص زمان فرزندآوری، علل عدم بارداری و... از زن و شوهر سوال کنند. این پرسش‌ها علیرغم نیت دلسوزانه از طرف خانواده می‌تواند باعث فشارهای روحی مضاعف زوجین شده و اضطارب و نگرانی را افزایش دهد.

 

پیروان خاطرنشان کرد: زن و شوهر نیز باید مسائل زناشویی را در خانواده (بین یکدیگر) حفظ کنند و به منظور گفت وگو و دریافت حمایت‌های مشورتی و... از گروهی کمک بگیرند که سوال و جواب‌های مداوم به دنبال نداشته و مسبب تحمیل استرس‌های روانی بیشتر نشود.

از هر ۶ زوج یک زوج مبتلا به مشکلات ناباروری است. سازمان بهداشت جهانی، ناباروری را یک بیماری سیستم تولید مثل برشمرده است که به وسیله ناکامی در باروری پس از دوازده ماه (یا بیشتر) آمیزش جنسی منظم بدون محافظت رخ می‌دهد.

 



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • بهره‌برداری از نخستین مرکز پرتودرمانی بیماران سرطانی بوشهر با حضور وزیر بهداشت و استاندار بوشهر
  • تاب‌آوری صنعت نفت، گاز و پتروشیمی در شرایط جنگ؛ چرا حفظ سرمایه انسانی یک ضرورت اقتصادی است؟
  • هماهنگی همه دستگاه‌های اجرایی، شرط برگزاری باشکوه پیاده‌روی بزرگ ولایت است
  • بیمارستان ۱۷ شهریور برازجان تا پایان سال آینده به بهره برداری می رسد
  • چرا عملیات احداث بیمارستان جدید کنگان پس از 2 سال روی 17 درصد پیشرفت فیزیکی متوقف شده است؟/ وزارتخانه های نفت و بهداشت، شفاف سازی کنند
  • علوی: مواکب فارس تا بازگشت آخرین زائر اربعین فعال می‌مانند
  • اخلاقی: وزیر بهداشت برای تکمیل بیمارستان برازجان دستور ویژه‌ صادر کرد
  • شایعه «معافیت سربازان فراری» تکذیب شد
  • محموله تجهیزات صوتی قاچاق در دشتستان کشف شد
  • دستگیری ۸ نفر از اشرار مسلح شاخص و مرتبطین گروهک‌های تروریستی
  • وزیر صمت عازم قرقیزستان شد
  • حسینی: ۳۱۰۰ پرونده تخلف اقتصادی و خدماتی در تعزیرات بوشهر رسیدگی شد
  • بیش از ۹۰ درصد پروژه‌های مدرسه‌سازی بوشهر تا هفته دولت افتتاح می‌شود
  • امام جمعه دشتی: مطالبات حوزه سلامت شهرستان محقق شود
  • کمیسیون اصل نود مجلس قانع نشد؛ تایید صلاحیت برخی نامزدها سلیقه‌ای است
  • بهره‌برداری از نخستین مرکز پرتودرمانی بیماران سرطانی بوشهر با حضور وزیر بهداشت و استاندار بوشهر
  • از پزشک خانواده تا پروژه‌های عمرانی؛ دشتستان در آستانه هفته دولت/پیاده روی ولایت یک برند فرهنگی برای دشتستان
  • تجلیل انجمن «دیدگاه» دشتستان از نویسنده کتاب «یادنامه»
  • وقتی پای اقتصاد از گلیم خانواده‌ ها درازتر می شود!
  • بگذارید فرزندان ایران، حقوق ملت را بر سرِ میز اقتدار بازستانند
  • نایب‌قهرمانی امیرمحمد تاج، نوجوان آینده‌دار دشتستان در نخستین مسابقات آزاد تیراندازی کشور
  • ارزیابی عملکرد موکب حضرت سیدالشهدا (ع) پتروشیمی پردیس در خدمت‌رسانی به زائران
  • پیام تسلیت مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل پتروشیمی پردیس در پی درگذشت محمد عسگری سرپرست روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران
  • تقویت ارتباطات سازمانی با یک مدیر بومی؛ رییس جدید روابط‌عمومی پتروشیمی جم منصوب شد
  • جم پیلن با تجمیع انبارها، زیرساخت توسعه آینده را بنا می‌کند
  • منطقه آزاد تجاری صنعتی بوشهر یکی از مهم‌ترین فرصت‌های سرمایه‌گذاری کشور است
  • ارائه بیش از ۳۵۰ هزار خدمت درمانی در پلی‌کلینیک تخصصی بوعلی کنگان
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/05/10
  • پرداخت سود سهام پتروشیمی خارک زودتر از موعد آغاز شد
  • فرماندار دشتستان: پیشگیری از ساخت‌وسازهای غیرمجاز نیازمند هماهنگی همه دستگاه‌های مسئول است
  • قواعد ومقررات داخلی وبین الملی حاکم بر تنگه هرمز
  • ۱۴۰۴؛ سال طلایی جم؛ فتح قله تاریخی ۱۰۰ همتی درآمد
  • حاکمیت بر قلمرو هوایی ودریایی وتاثیر آن بر امنیت ملی درصورت بروز بحران
  • قرعه کشی مرحلی پلی آف لیگ دسته دوم کشور/ شاهین عامری میزبان دور برگشت شد
  • پیگیری پروژه‌های راهبردی راه دشتستان؛ از روند تکمیل بزرگراه دالکی–کنارتخته و تکمیل بزرگراه برازجان–اهرم تا تقاطع غیرهمسطح وحدتیه و راه‌آهن بوشهر شیراز
  • دستگاه سونوگرافی و OPG در پلی‌کلینیک تخصصی امام موسی کاظم(ع) برازجان به بهره‌برداری رسید
  • «فرهنگستانِ آرام‌سازیِ درد»
  • قدرت ملّی، زیربنای هر انتقام مؤثر است
  • ۱۰۴ هزار بوشهری زیر چتر بهزیستی/ اختلافات خانوادگی و اعتیاد در صدر بحران‌های اجتماعی
  • تکیه بر تجربه؛ مجید خدابخش سکان هدایت توسعه پلیمر پادجم را به دست گرفت
  • توسعه ورزش بدمینتون در بوشهر، اولویت رده‌های پایه و ساحلی
  • ماتادورها «کله» خروس‌ها را کندند/اسپانیا اولین فینالیست جام بیست‌وسوم
  • آئین تقدیر از شهردار و دهیاران بخش مرکزی دشتستان برگزار شد
  • ۲۷۲ مصوبه رفع مشکلات بنگاه‌های اقتصادی استان بوشهر ابلاغ شد
  • ورزش همچنان کلید داشتن قلبی سالم‌تر است
  • .: محمد حدود 4 روز قبل گفت: میز اقتداری که منتظر ...
  • .: ا ارمی حدود 9 روز قبل گفت: بسیار عالی ...
  • .: ح. ح. نیکنام حدود 10 روز قبل گفت: بسیار عالی 👌🌹 ...
  • .: بهار حدود 10 روز قبل گفت: 🤲🤲🤲 ...
  • .: فعال محیط زیست حدود 11 روز قبل گفت: از توجه حضرتعالی به ...
  • .: وعده وعید کافیه حدود 13 روز قبل گفت: یادمه پارسال همین استاندار ...
  • .: فروشگاه لیان کلاسیک حدود 17 روز قبل گفت: آنتن دهی وحشتناک خرابه ...
  • .: احسانی فر حدود 18 روز قبل گفت: دشتستان و قطعا استان ...
  • .: اوا فقینه ژاد حدود 20 روز قبل گفت: ا کا دمی زبان ...
  • .: ... حدود 24 روز قبل گفت: درود بر شما🙏 ...