امروز: دوشنبه 22 تير 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 24 اسفند 1399 - 20:00
محققان هشدار دادند

اتحادخبر:  دو سال پیش، این تصور که همه ماسک صورت استفاده کنند، چیزی شبیه فیلمی علمی‌تخیلی به نظر می‌رسید. با نزدیک شدن به سال ۲۰۲۱ استفاده از ماسک عادی شد. در حال حاضر، محققان دریافتند که ۱۲۹ میلیارد ماسک ماهانه در سراسر کره زمین مورد استفاده قرار می‌گیرند و هر دقیقه ۳ میلیون ماسک راهی محیط‌زیست می‌شوند...

اتحادخبر:  دو سال پیش، این تصور که همه ماسک صورت استفاده کنند، چیزی شبیه فیلمی علمی‌تخیلی به نظر می‌رسید. با نزدیک شدن به سال ۲۰۲۱ استفاده از ماسک عادی شد. در حال حاضر، محققان دریافتند که ۱۲۹ میلیارد ماسک ماهانه در سراسر کره زمین مورد استفاده قرار می‌گیرند و هر دقیقه ۳ میلیون ماسک راهی محیط‌زیست می‌شوند.

 هر دقیقه ۳ میلیون ماسک به محیطزیست وارد می‌شود

بهگزارش ایسنا، اکثر ماسک‌های دور ریخته‌شده یک‌بار مصرف هستند و از میکروفیبرهای پلاستیکی ساخته می‌شوند. با در نظر گرفتن این حجم باورنکردنی از زباله‌های پلاستیکی، محققان دانشگاه جنوب دانمارک زنگ هشدار محیط‌زیست را در مورد تاثیر احتمالی ماسک‌ها بر روی سیاره زمین به‌صدا در آورند. آنان می‌گویند: ضروری است که جامعه تهدیدهای زیست‌محیطی بالقوه ماسک‌های دور ریخته‌شده را تشخیص دهد و مردم باید تلاش کنند تا ماسک استفاده شده خود را به روشی مناسب ازبین ببرند.

محققان اظهار کردند: «با افزایش گزارش‌ها در مورد دفع نامناسب ماسک‌ها، ضروری است که این تهدید زیست‌محیطی را بشناسیم و از تبدیل‌شدن آن به مشکل بعدی پلاستیک جلوگیری کنیم.»

 

ماسک‌ها چگونه به محیط‌زیست آسیب می‌رسانند؟

 

ماسک‌های یکبار مصرف تجزیه‌پذیر نیستند و کاملا ازبین نمی‌روند، به این معنی که ذرات پلاستیکی کوچک‌تر (میکرو و نانو پلاستیک) تجزیه نمی‌شوند و درنهایت در اکوسیستم محلی گسترش می‌یابند.

 

تولید انبوه ماسک‌های پلاستیکی صورت از ابتدای شیوع همه‌گیری در مقیاس مشابه با تولید بطری‌های پلاستیکی آب تولید شدند. بااین‌حال، حتی بطری‌های آب یک‌بار مصرف نیز شامل دستورالعمل‌ها و راهنمایی‌هایی در مورد نحوه بیرون ریختن صحیح هستند اما در مورد ماسک‌های صورت چنین دستورالعملی ارائه نشده است. این بدان معناست که افراد بسیاری ماسک صورت را به‌عنوان مواد زائد جامد تلقی می‌کنند.

محققان می گویند: وقتی کاربران ماسک‌های پلاستیکی صورت را به‌درستی ازبین نمی‌برند، به اقیانوس‌های اطراف و سیستم‌های آب شیرین راه پیدا می‌کنند و می‌توانند منجر به ظاهر شدن چندین ذره در ابعاد خرد (کوچک‌تر از پنج میلی‌متر) طی چند هفته شود. با سپری شدن زمان این ذرات کوچک‌تر می‌شوند و تشخیص و از بین‌رفتن آن‌ها سخت‌تر می‌شود.

 

محققان در ادامه افزودند: نگرانی جدیدتر و بزرگ‌تر این است که ماسک‌ها مستقیما از الیاف پلاستیکی ریز (ضخامت تقریبا یک تا ۱۰ میکرومتر) ساخته می‌شوند. هنگام شکسته شدن در محیط ممکن است پلاستیک‌های ریزتر، آزادتر و سریع‌تر بیشتری نسبت به پلاستیک‌های فله مانند کیسه‌های پلاستیکی آزاد کند.

چنین تاثیراتی می‌تواند با استفاده از ماسک نسل جدید، نانوماسک‌ها بدتر شوند چون از الیاف پلاستیکی در ابعاد نانو (با قطر کوچک‌تر از یک میکرومتر) ایجاد می‌شوند و منبع جدیدی از آلودگی نانوپلاستیک هستند.

چگونه افراد می‌توانند معضل ماسک را برطرف کنند؟

 

محققان به دلیل این‌که هیچ اطلاعاتی در این مورد در دسترس نیست نمی‌توانند میزان آلودگی ماسک‌های صورت در محیط را تعیین کنند. بااین‌حال، با توجه به دانش مدرن از سایر مواد زائد پلاستیکی، این تیم معتقد است که دفع نامناسب ماسک‌های یک‌بار مصرف موجب پخش مواد شیمیایی و بیولوژیکی مختلف مضر در محیط‌زیست می‌شود.

 

الویس جنبو ژو، سم‌شناس زیست محیطی اظهار کرد: ما می‌دانیم ماسک‌های یک‌بار مصرف نیز مانند سایر بقایای پلاستیکی ممکن است تجمع یافته و مواد شیمیایی و بیولوژیکی مضر مانند بیسفنول A، فلزات سنگین و همچنین میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا آزاد کنند. این موارد ممکن است تاثیرات نامطلوب غیرمستقیمی روی گیاهان، حیوانات و انسان‌ها داشته باشند.

 

محققان چند پیشنهاد ارائه کردند؛ آنان به مسوولان شهری و روستایی توصیه می‌کنند، سطل‌های زباله مخصوص ماسک استفاده شده نصب کنند. سپس، مقامات باید دستورالعمل‌های استانداردی را با نظارت دقیق برای مدیریت مواد زائد ماسک ایجاد کنند. همچنین بیشتر افراد ماسک‌های یک‌بار مصرف را به ماسک‌های قابل استفاده مجدد تغییر دهند. سرانجام، تولید ماسک قابل تجزیه را توصیه کردند.

نتایج این تحقیق در نشریه علمی Frontiers of Environment Science & Engineering منتشرشده است.



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • ۱۴۰۴؛ سال طلایی جم؛ فتح قله تاریخی ۱۰۰ همتی درآمد
  • حاکمیت بر قلمرو هوایی ودریایی وتاثیر آن بر امنیت ملی درصورت بروز بحران
  • اکریلونیتریل؛ حلقه مفقوده زنجیره ارزش پتروشیمی ایران
  • جزئیات حملات دشمن به ۵ شهرستان استان بوشهر
  • قدرت ملّی، زیربنای هر انتقام مؤثر است
  • 🔹آگهی دعوت به مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پتروشیمی زاگرس(سهامی عام) به روش حضوری و الکترونیکی
  • ماکیاوللی؛ مرید شیطان یا راهنمای انسان؟
  • آیا دوچرخه سواری و دویدن به زانو آسیب می زند
  • نخستین پرواز فرودگاه بوشهر پس از چهار ماه انجام شد
  • جزئیات نامه‌ای با مضمون افزایش تاب‌آوری نظام دارویی کشور
  • برنامه مرحله نیمه نهایی با چهار مدعی قهرمانی/ جنگ غول‌ها برای فینال
  • توسعه پروژه مولد میگوی عاری از بیماری در بوشهر شتاب می‌گیرد
  • کارفرمایان بوشهری پیشگامان تحقق رشد اقتصادی هستند
  • تسریع در پرداخت وام ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی در بوشهر
  • ظهور قدرت‌های جدید در فوتبال زنان/ مدعیان سنتی در چه وضعیتی هستند؟
  • قواعد ومقررات داخلی وبین الملی حاکم بر تنگه هرمز
  • ۱۴۰۴؛ سال طلایی جم؛ فتح قله تاریخی ۱۰۰ همتی درآمد
  • حضور بخشدار سعدآباد و شهردار وحدتیه در مراسم تشییع پیکر آقای شهید ایران
  • آئین بزرگداشت و بدرقه قائد شهید امت در شهر دالکی برگزار شد
  • پیکر مطهر شهید علیرضا معینی با حضور استاندار بوشهر تشییع شد
  • حاکمیت بر قلمرو هوایی ودریایی وتاثیر آن بر امنیت ملی درصورت بروز بحران
  • تاب‌آوری زیرساخت‌های یوتیلیتی؛ درس‌هایی از ژورونگ برای عسلویه و ماهشهر
  • حسرت بر نروژ یک خطای مقایسه ای است
  • اکریلونیتریل؛ حلقه مفقوده زنجیره ارزش پتروشیمی ایران
  • تکیه بر تجربه؛ مجید خدابخش سکان هدایت توسعه پلیمر پادجم را به دست گرفت
  • موکب «کیمیای ولایت»؛ جلوه‌ای از همدلی و مسئولیت‌پذیری اجتماعی کیمیای پارس خاورمیانه در آیین وداع با رهبر شهید
  • تصمیم عجیب کادرفنی تیم ملی فوتبال درجام‌جهانی/ زنگ خطر برای چند بازیکن
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز 1405/04/20
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/04/20
  • تداوم وزش باد و گرمای ۵۰ درجه‌ای در بوشهر؛ خلیج فارس مواج می‌شود
  • .: ح. ح. نیکنام 1 روز قبل گفت: احسنت 👌👏👏💐 ...
  • .: جواد حدود 2 روز قبل گفت: با آرزوی موفقیت برای ...
  • .: ج. ح. نیکنام حدود 3 روز قبل گفت: قلمت مانا جالب بود ...
  • .: الهه حدود 6 روز قبل گفت: خوب بود ...
  • .: سید عبدالعطَیم حسینی موردراز حدود 13 روز قبل گفت: سلام خسته نباشید جناب ...
  • .: رها حدود 17 روز قبل گفت: عکس ها عالی ...
  • .: سعید حدود 21 روز قبل گفت: امتحانات حضوری با توجه ...
  • .: جواد حدود 21 روز قبل گفت: با توجه به عدم ...
  • .: ابراهیم حدود 23 روز قبل گفت: به نظر شما این ...
  • .: محمودی حدود 24 روز قبل گفت: به جای هشدار نظارت ...