امروز: شنبه 07 شهريور 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 21 ارديبهشت 1405 - 08:54

اتحادخبر:یک متخصص ویروس‌شناسی، ضمن تشریح جزئیات ویروس هانتا و سویه آندس مشاهده شده در یک کشتی مسافرتی، درباره علائم، راه‌های انتقال و پیشگیری از این ویروس توضیحاتی ارایه داد.

 

اتحادخبر:یک متخصص ویروس‌شناسی، ضمن تشریح جزئیات ویروس هانتا و سویه آندس مشاهده شده در یک کشتی مسافرتی، درباره علائم، راه‌های انتقال و پیشگیری از این ویروس توضیحاتی ارایه داد.

هانتاویروس «دنیای جدید» مرگبارتر است

به گزارش مهر، علیرضا ناجی، با تقسیم‌بندی این ویروس به دو دسته اصلی «دنیای قدیم» (آسیا، اروپا، آفریقا) و «دنیای جدید» (آمریکا)، تفاوت‌ها و شدت بیماری‌زایی آنها را تشریح کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اضافه کرد: هانتا ویروس‌های «دنیای قدیم» عامل «سندرم تب خونریزی‌دهنده با سندرم کلیوی» (HFRS) هستند که نرخ مرگ‌ومیر آنها بین یک تا ۱۵ درصد متغیر است، در مقابل هانتا ویروس‌های «دنیای جدید» منجر به «سندرم ریوی هانتاویروسی» (HPS) می‌شوند که با نرخ مرگ‌ومیر ۳۰ تا ۶۰ درصد، شدت بسیار بالاتری دارد.

ناجی به روش‌های انتقال این ویروس اشاره کرد و ادامه داد: این ویروس عموما از طریق ترشحات جوندگان ادرار، مدفوع و بزاق که حاوی ویروس هستند منتقل می‌شود.

وی اضافه کرد: این ویروس از طریق ترشحات جوندگان (ادرار، مدفوع و بزاق)، یا خوردن گوشت حیوانات آلوده به انسان منتقل می‌شود.

ناجی با بیان اینکه سویه آندس قابلیت انتقال انسان به انسان از طریق تماس نزدیک، قطرات تنفسی (عطسه، سرفه) و تماس با ترشحات بدن را دارد، توضیح داد: این انتقال می‌تواند از طریق تماس نزدیک، قطرات تنفسی ناشی از عطسه و سرفه و تماس با ترشحات بدن فرد آلوده و یا وسایل فرد آلوده صورت گیرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به اینکه علامت‌های اولیه عفونت با ویروس هانتا شباهت زیادی به سرماخوردگی یا آنفلوانزا دارد، ادامه داد: سردرد، تب، بدن‌درد، حالت تهوع، استفراغ و اسهال از جمله این نشانه‌هاست، اما در مراحل پیشرفته‌تر، بیماری با تنگی نفس، خستگی شدید و پیشرفت به سمت ذات‌الریه و مشکلات حاد ریوی همراه خواهد بود، دوره کمون این بیماری نیز بین چهار تا ۴۲ روز متغیر است.

ناجی بر اهمیت رعایت بهداشت فردی، شست و شوی مرتب دست و پرهیز از به اشتراک گذاشتن لوازم شخصی مانند لیوان، بشقاب، قاشق و چنگال، قلیان و سیگار در محیط‌های عمومی یا در صورت تماس با افراد مشکوک تاکید کرد.

وی همچنین ضرورت حفظ فاصله از افراد بیمار را یادآور شد و خاطرنشان کرد: در حال حاضر درمان تخصصی و اختصاصی برای ویروس هانتا وجود ندارد و مراقبت‌ها عمدتا علامتی و حمایتی در بخش‌های مراقبت‌های ویژه (ICU) با امکاناتی چون انتوباسیون است. همچنین، واکسنی که به طور عمومی در دسترس باشد، هنوز توسعه نیافته و تحقیقات در این زمینه در مراحل بالینی قرار دارد.

ناجی با تاکید بر لزوم انجام تحقیقات در این حوزه به صورت پیشگیرانه به جای اقدامات پژوهشی واکنشی، ضرورت چاره اندیشی برای افزایش آگاهی عمومی نسبت به طبیعت این ویروس‌ها و تقویت سیستم‌های مراقبتی جهانی را یادآور شد.

وی با اشاره به انعطاف‌پذیری زیستی بالای ویروس‌های هانتا در «دنیای جدید» و قابلیت انتقال آنها به میزبان‌های متنوع، خاطرنشان کرد: احتمال عفونت‌های بدون علامت یا خفیف، درک واقعی گستردگی شیوع را دشوار می‌سازد.

ناجی گفت: اگرچه در حال حاضر انتظار اپیدمی جهانی گسترده وجود ندارد، ولی تجربه تاریخی نشان داده است که دست کم گرفتن یک ویروس در مراحل اولیه، مانند پاندمی کووید۱۹، به تأخیر در اقدامات منجر می‌شود.

وی بر اهمیت کسب اطلاعات مستمر درباره رویدادهای جهانی، بررسی تغییرات ژنتیکی ویروس شناسایی شده در بیماران مسافر در کشتی مسافرتی که اخیرا شیوع این بیماری رخ داده و تکمیل تابلوی بالینی بیماران اشاره شده و درک عمیق‌تر از ویروس‌های حیات وحش تاکید کرد.

حیاتی گفت: پایش مداوم ویروس‌ها در طبیعت وحشی که پتانسیل انتقال به انسان را دارند، حیاتی‌ترین راهبرد برای پیشگیری از بحران‌های آتی است. تغییرات زیست محیطی و افزایش تجاوز انسان‌ها به محیط زیست به این معنا است که باید انتظار شیوع‌های بیشتری مرتبط با عوامل بیماری‌زای با منشا حیات وحش را داشته باشیم.



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • تجلیل از کارمندان نمونه دشتستان در سومین روز هفته دولت / تصاویر
  • گامی برای نشاط و توسعه روستایی؛ پارک ۱۲ هزار مترمربعی قلعه سفید به بهره‌برداری رسید
  • وزیر اقتصاد از پتروشیمی آسیب‌دیده در جنگ اخیر بازدید کرد
  • بازدید میدانی نماینده مرزبانی فراجا از مرزهای آبی گناوه
  • جوان‌گرایی در صنعت انرژی؛ ابتکاری از پتروشیمی سروش مهستان برای تربیت مدیران آینده صنعت
  • ارزیابان یونسکو برای بازدید سیراف به بوشهر سفر می کنند
  • فرماندار بوشهر: ظرفیت شناورها برای تردد دریایی خارگ افزایش یابد
  • وزیر اقتصاد وارد استان بوشهر شد
  • بخشدار ارم: حل مشکلات تنها با همدلی ممکن است
  • وزیر اقتصاد :سیاست دولت تسهیل فعالیت های اقتصادی در پارس جنوبی است
  • رهبر شهید وحدت اسلامی را اصلی راهبردی برای عزت، استقلال می‌دانستند
  • برخی داروهای دیابت با ریزش موقت مو مرتبط هستند
  • بازسازی ۱۰۰ درصدی آسیب‌های پارس جنوبی تا سال آینده
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/06/05
  • ۷۲ پروژه در تنگ‌ارم به بهره‌برداری می‌رسد
  • افتتاح واحد تولیدی انواع فرآورده های قهوه در دشتستان
  • تجدید میثاق بخشدار مرکزی دشتستان با شهدای شهر دالکی
  • دیدار صمیمانه مدیرعامل شرکت قطب پتروشیمی سپهر لاوان با آموزگاران دوران دبیرستان
  • صادق بارانی دادستان بندر گناوه شد
  • اولین واحد تولیدی در منطقه آزاد بوشهر به بهره‌برداری رسید
  • طرح اشتغال پایدار در نوار ساحلی دشتی و تنگستان آغاز شد
  • بحران معیشت و فروپاشی منزلت اجتماعی
  • تجلیل از کارمندان نمونه دشتستان در سومین روز هفته دولت / تصاویر
  • دولت چهاردهم و «دکترین دفاعی هوشمند»/ «امنیت» شرط توسعه پایدار و اقتدار ملی
  • مدیریت بومی؛ سرمایه‌ای برای آینده صنعت بوشهر
  • آغاز عملیات اجرایی و افتتاح ۷۳ پروژه عمرانی و اقتصادی در بخش چاه مبارک به مناسبت هفته دولت
  • نیچه از اوج نبوغ تا مرز جنون
  • ماهور گناوه فاتح لیگ برتر بسکتبال استان بوشهر شد
  • افزایش قیمت نفت در سایه تشدید تنش‌ها در خاورمیانه
  • مهاجرانی: حفظ محیط زیست، مسئولیتی در برابر آیندگان است
  • بهره‌برداری از نخستین مرکز پرتودرمانی بیماران سرطانی بوشهر با حضور وزیر بهداشت و استاندار بوشهر
  • تجلیل از مسعود آتشی در نشست مؤسسین خانه فرهنگ دشتستان
  • استاندار بوشهر از خبرنگاران تجلیل کرد / تصاویر اختصاصی
  • بگذارید فرزندان ایران، حقوق ملت را بر سرِ میز اقتدار بازستانند
  • مطالبه پایه دوازدهمی های بوشهر برای تمدید تاریخ امتحانات به تعویق افتاده تا بعد کنکور !
  • دیدار رئیس سازمان نظام پزشکی دشتستان با مدیر مسئول و سردبیر اتحاد جنوب
  • در صحنه بمان؛ با تمام آلام
  • سگ های ولگرد را جمع کنید
  • جاماندگان اربعین در سراسر کشور
  • اجرای طرح های عوامل تعیین‌کننده اجتماعی سلامت و پزشک خانواده و نظام ارجاع در شهرستان دشتستان
  • شش ساعت جهنم بوشهر؛ مسئول این همه بی‌برنامگی کیست؟
  • علوی: مواکب فارس تا بازگشت آخرین زائر اربعین فعال می‌مانند
  • اجرای انفجارهای کنترل‌شده در جهرم
  • جایگاه های سوخت نرسان بنزین
  • 🎥ویدیو/ظفرقندی: تکمیل مرکز پایش سلامت نخل تقی عسلویه شتاب می‌گیرد
  • .: نصیبه 1 روز قبل گفت: خانم سعادتمند؛ بانویی که ...
  • .: سلام حدود 2 روز قبل گفت: مهندس محمدی و ایوب ...
  • .: 🙏 حدود 4 روز قبل گفت: بخش مرکزی شهرستان تنگستان ...
  • .: محمد حدود 5 روز قبل گفت: جناب دریسی ،دولت شهیدرییسی ...
  • .: 😭 حدود 6 روز قبل گفت: باز هم کميته امداد ...
  • .: جعفر کثیر حدود 7 روز قبل گفت: عالی بود درد کنکور ...
  • .: جواد حدود 7 روز قبل گفت: با سلام از رسانه ...
  • .: دراهکی حدود 7 روز قبل گفت: خیلی خوب مثل خودشان ...
  • .: زهره عرب حدود 8 روز قبل گفت: درود بر استاد آتشی ...
  • .: بهرام منوچهری حدود 8 روز قبل گفت: سلام عرض ادب تشکر ...