امروز: پنجشنبه 02 مهر 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 21 ارديبهشت 1405 - 08:42

اتحادخبر:شرایط سخت اقتصادی برای آحاد مختلف جامعه آزار دهنده است، اما این وضعیت برای بیماران خاص و صعب‌العلاج، به مراتب دشوارتر است؛ چون هزینه زیادی را باید بابت تهیه دارو پرداخت کنند.

 

اتحادخبر:شرایط سخت اقتصادی برای آحاد مختلف جامعه آزار دهنده است، اما این وضعیت برای بیماران خاص و صعب‌العلاج، به مراتب دشوارتر است؛ چون هزینه زیادی را باید بابت تهیه دارو پرداخت کنند.

پیدا و پنهان شوک قیمتی دارو!

به گزارش مهر، شوک قیمتی دارو در سال جدید، به گونه‌ای بوده که متأسفانه خیلی از بیماران را تحت فشار قرار داده و باعث شده برخی از این بیماران؛ قید تهیه داروهای مورد نیازشان را بزنند.

در عین حال، بعضی از بیماران هستند که اگر مصرف داروهای خود را قطع کنند، با مشکلات زیادی مواجه می شوند که حتی می تواند سلامت آنها را به خطر بیاندازد. این گروه، همان بیماران خاص و صعب‌العلاج هستند که متأسفانه داروهای حیاتی آنها از قیمت های بالایی برخوردار است.

در شرایط کنونی که اقتصاد کشور درگیر مشکلات ناشی از تحریم‌ها و جنگ است، شرکت‌های دارویی نیز ناگزیر به اصلاح قیمت‌ها هستند. از سوی دیگر، واردات داروهای حیاتی نیز تحت‌الشعاع نوسانات ارزی شده و در نتیجه آن، به یکباره شاهد شوک قیمتی دارو در کشور بودیم.

آثار زیانبار محاصره دارویی

حسین عبدلی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با عنوان این مطلب که امروز شاهد تشدید فشارها و نوعی محاصره دارویی در شرایط جنگی هستیم که آثار آن می‌تواند مستقیماً بر سلامت بیماران و نظام درمانی کشور اثرگذار باشد، گفت: تحریم دارو و ایجاد محدودیت در مسیر تأمین اقلام سلامت‌محور، اقدامی ضدبشری و مغایر با اصول اولیه حقوق انسانی است؛ چرا که سلامت مردم نباید تحت هیچ شرایطی به ابزار فشار سیاسی یا اقتصادی تبدیل شود.

حسینعلی حاجی‌دلیگانی، نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، با اشاره به دغدغه مردم درباره هزینه‌های درمان، گفت: گرانی دارو یکی از مشکلات جدی مردم است و همه دستگاه‌ها و بیمه‌های درمانی باید کمک کنند تا مردم در تنگنای درمان قرار نگیرند.

وی افزود: دریافت‌های خارج از ضابطه در برخی بخش‌های درمانی و همچنین افزایش هزینه دارو، موضوعاتی است که باید با دقت مورد بررسی و رسیدگی قرار گیرد تا فشار بیشتری به مردم وارد نشود.

دستورات رئیس جمهوری

در همین راستا، رئیس جمهور در جلسه ای با حضور وزیر بهداشت، رئیس کل بانک مرکزی و رئیس سازمان برنامه و بودجه، به بررسی و تحلیل برنامه تامین دارو و تجهیزات پزشکی در سال ۱۴۰۵ پرداختند.

تقویت ذخائر راهبردی اقلام سلامت محور و تأمین ارز مورد نیاز تسهیلات خرید اعتباری برای تأمین کالاهای سلامت‌ محور و مواد اولیه از جمله دستورات مسعود پزشکیان در این جلسه بود.

چرایی افزایش قیمت دارو

مهدی پیرصالحی رئیس سازمان غذا و دارو، با اشاره به آسیب های صنعت فولاد و پتروشیمی کشور در اثر حملات دشمن، گفت: نهاده‌های دارویی و تجهیزات پزشکی با رشد قیمتی چشمگیری مواجه شدند، قیمت مقوا و برخی کالاهای خاص نیز افزایش چند برابری یافت. همچنین در بخش فویل‌های آلومینیومی و بسته‌بندی‌های پت با کمبود و افزایش زیاد قیمت مواجه بودیم.

وی افزود: فولاد در ساخت ماشین‌آلات خط تولید، مخازن استیل داروسازی، بدنه دستگاه‌های پزشکی و تجهیزات استریلیزاسیون کاربرد حیاتی دارد؛ آلومینیوم به‌ ویژه در تولید فویل‌های بسته‌ بندی قرص و کپسول، ورق‌های لمینت، بلسترها و ظروف دارویی نقش کلیدی ایفا می‌کند؛ محصولات پتروشیمی نیز شامل انواع پلیمرها، پلاستیک‌های پزشکی، لوله‌های PVC، ظروف یکبار مصرف، سرنگ‌ها، ست‌های تزریق و بسته‌بندی‌های پت (PET) است که زنجیره تأمین دارو و تجهیزات پزشکی به‌ شدت به آنها وابسته است.

به گفته رئیس سازمان غذا و دارو، کُند شدن حمل و نقل دریایی و هوایی، واردات بارهای حجیم را با مشکل مواجه کرد. طبیعی است که هزینه حمل هوایی چندین برابر حمل دریایی است و این موضوع نیز بر قیمت تمام‌ شده کالاها تأثیر مستقیم داشت.

پیرصالحی تاکید کرد: ما ناگزیریم برخی از قیمت‌ها را اصلاح کنیم، ولی مذاکراتی با مجلس شورای اسلامی و سازمان برنامه و بودجه داشتیم برای اینکه بتوانیم یک افزایش بودجه‌ای برای بیمه‌ها داشته باشیم تا بتوانیم پرداختی از جیب مردم را کاهش دهیم.

آمادگی دولت برای اجرای سیاست های وزارت بهداشت

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌ جمهوری، با بیان اینکه سلامت و معیشت مردم اولویت همه دولت ها بوده است، گفت: دولت آماده است تا ریش و قیچی را به دست وزارت بهداشت بدهد و بر اساس منویات و نظرات کارشناسی آن وارد میدان شود؛ البته در این مسیر، برای هر فعالیت و تصمیم‌گیری باید ضوابط، امکانات، مقررات و استانداردهای کشور نیز لحاظ شود.

وی با تأکید بر راهبرد خوداتکایی در حوزه سلامت، تصریح کرد: راهی جز حمایت همه‌جانبه از شرکت‌های دانش‌بنیان و تولیدکنندگان داخلی نداریم. وقتی در پیچیده‌ترین جراحی‌ها از دیگران برتر هستیم، در تولید داروها و تجهیزات پزشکی هم حتما می توانیم جزو برترین ها باشیم.

اهمیت تخصیص به موقع ارز دارو

سلمان اسحاقی، سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با اشاره به شرایط فعلی کشور، گفت: نباید به بهانه جلوگیری از نگرانی مردم، واقعیت‌ها سانسور شود. مردم خود از شرایط آگاه هستند و باید واقعیت‌ها به درستی بیان شود و در شرایط فعلی، کشور با کمبود برخی داروها مواجه است که در گذشته نیز تحت تحریم بوده‌اند اما امروز شدت تحریم‌ها افزایش یافته است.

وی افزود: تأکید مجلس بر این بود که ارز ترجیحی حوزه دارو و ملزومات پزشکی حذف نشود که در همین راستا، هیئت‌ دولت نیز با الحاق تبصره‌ای به ضوابط بودجه سال ۱۴۰۵، نرخ ارز واردات دارو، ملزومات پزشکی و شیرخشک را تا سقف ۳.۵ میلیارد دلار با ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین کرد. اما، آنچه از اهمیت بیشتری برخوردار است، تخصیص به‌ موقع ارز است؛ چرا که هرگونه تأخیر در تخصیص می‌تواند بیماران را در تأمین دارو با مشکلات جدی مواجه کند.

اسحاقی تاکید کرد: اصرار کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بر این است که بیمه‌ها دامنه فعالیت خود را افزایش دهند و اگر وزارت امور اقتصادی و دارایی بتواند منابع مورد نیاز بیمه‌ها را به‌ موقع تأمین کند، بخش عمده‌ای از هزینه‌های درمان از دوش مردم برداشته خواهد شد.

مردم نباید نگران تامین دارو باشند

حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس با بیان اینکه مردم نباید نگران تامین دارو و تجهیزات پزشکی باشند، گفت: دولت قول داده دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی را با ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان به هر شکل ممکن تأمین کند و تاکنون نیز این موضوع عملیاتی شده است. البته رئیس کل بانک مرکزی نیز اعلام کرده هیچ مشکلی در حوزه تأمین ارز دارو ایجاد نخواهد شد و حداقل ۳ میلیارد یورو که معادل حدود ۳ و نیم میلیارد دلار است، برای این بخش تأمین خواهد شد.

فقط بیمه ها می توانند به مردم کمک کنند

واقعیت امر این است که اصلاح قیمت داروها، امری غیر قابل اجتناب است و شرکت های داخلی و وارد کنندگان دارو، با توجه به نوسانات نرخ ارز؛ مجبورند داروها را با قیمت بالاتری وارد زنجیره توزیع کنند. اما، نباید از نقش بیمه ها در حمایت از مردم و بیماران، چشم پوشی کرد. در واقع، بیمه ها باید از بودجه لازم برای پوشش بیمه ای داروها برخوردار باشند تا پرداختی از جیب مردم افزایش نیابد. این تنها راهکار در حمایت از مردم است.



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • فرماندار دشتستان: پیوند ارزش‌های دفاع مقدس با سنگر تعلیم و تربیت، رمز تعالی کشور است
  • افتتاح دو مسیر رفت و برگشت به طول حدود ۷۵۰ متر با قدردانی شهردار از مردم و مسئولان
  • بازدید معاون عمرانی استاندار بوشهر از محور کنارتخته–دالکی با همراهی معاون عمرانی فرماندار دشتستان
  • آئین آغاز سال تحصیلی جدید در روستای عیسوند و تجدید میثاق با شهدا
  • از اداره کردن تا سازمان ساختن؛ شکاف پنهان نظام اداری بوشهر
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/07/01
  • استاندار بوشهر در دیدار با وزیر صمت، مهم‌ترین ظرفیت‌ها و مطالبات استان در حوزه تولید، صنعت و تجارت را مطرح کرد
  • تقابل میان موازنه قدرت و حاکمیت قانون بین‌الملل
  • پیشرفت قطعات اول و دوم بزرگراه فیروزآباد–جم به ۵۰ درصد رسید
  • انتقاد عراقچی از مواضع مداخله‌جویانه فرانسه در قبال ایران
  • پیشنهاد مدیری را بی‌تردید پذیرفتم؛ چالش‌ حضور در «مرد سه‌ هزار چهره»
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/07/02
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/07/01
  • موضع‌گیری سازمان بدر درباره خلع سلاح گروه‌های عراقی
  • امکان اعتراض داوطلبان به نتایج نهایی آزمون استخدامی آموزش و پرورش
  • فرمان رهبری و ضرورت بازگشت به هم‌صدایی
  • «دقایقی کوتاه با وزیر نفت»
  • بازگشت داود جعفری‌فر به قلب تولید جم؛ مدیر مجتمع پلی‌اتیلن سنگین ۲ شد
  • زمینه همکاری‌های مشترک اقتصادی و تجاری، در دیدار استانداران بوشهر و سن‌پترزبورگ بررسی شد
  • حضور استاندار بوشهر و رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در آیین اختتامیه سی‌و‌پنجمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع غذایی WorldFood مسکو
  • بوروکراسی نوین!!!
  • بررسی مسائل شیلات و تسهیل صادرات در نشست استاندار بوشهر با رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس
  • نخستین هفته لیگ تیراندازی استان بوشهر برگزار شد؛ یک پیروزی و یک شکست برای تیم‌های دشتستان
  • مسعود آذرگون سرپرست بازرگانی و توسعه بازار جم صنعت‌کاران شد
  • پرسنل سازمان بنادر و دریانوردی، ایثارگران جبهه اقتصادی کشور در دفاع مقدس
  • دومین رویداد ملی «مخ‌برون» برداشت خرمای بوشهر به کار خود پایان داد
  • مهلت ۱۰ روزه دیوان محاسبات به وزیر کار برای توضیح درباره تغییر مدیرعامل تأمین اجتماعی
  • شهریار شاعر زود آشنا
  • کشف ۲۰۰ کیلوگرم ماده مخدر گل در عملیات مشترک پلیسی
  • ۹۳۳ برنامه برای هفته دفاع مقدس / «بوشهر جان‌فدا» اواخر مهرماه برگزار می‌شود
  • فرمان رهبری و ضرورت بازگشت به هم‌صدایی
  • تیم منتخب شین‌کیوکوشین بوشهر در فستیوال ستارگان و قهرمانی کشور خوش درخشید
  • مهندس محمدی، موفق ترین و فعال ترین شهردار ادوار برازجان
  • نقش فرج الله کمالی در تداوم و تحول مکتب دشتستان
  • گامی برای نشاط و توسعه روستایی؛ پارک ۱۲ هزار مترمربعی قلعه سفید به بهره‌برداری رسید
  • 🎥ویدیو/افتتاح و اجرای ۱۰۵طرح اقتصادی و عمرانی در شهرستان دیلم
  • از برنامه چهار ساله توسعه شهر تا گلایه از بی‌عدالتی نفتی؛ سهم وحدتیه از مسئولیت‌های اجتماعی کجاست؟
  • نایب‌رئیس مجلس از یادمان شهدای جنگ رمضان در لامرد بازدید کرد
  • وداع باشکوه مردم داراب با سردار شهید «حسین حکیمی»
  • آغاز عملیات اجرایی فاز دوم بزرگ‌ترین مجتمع آموزشی، تربیتی و چندمنظوره ایتام خاورمیانه در شهر جدید صدرا/ تصاویر اختصاصی
  • «رآکتور»
  • آغاز ساخت«خانه هنر معلولین و مددجویان فارس»با اعتبار ۸۰۰ میلیارد ریالی
  • تأمین مسکن مددجویان در اولویت برنامه‌های بهزیستی است
  • مددجویان نباید برای همیشه در چرخه حمایت باقی بمانند
  • بهره‌برداری از نیروگاه خورشیدی ۳ مگاواتی فسا با حضور وزیر کار
  • .: عرفان حدود 10 روز قبل گفت: اره عالی ...
  • .: نیکنام حدود 12 روز قبل گفت: عالی بود درود بر ...
  • .: دشتستان حدود 19 روز قبل گفت: درود و خدا قوت ...
  • .: محمد علی خانی حدود 21 روز قبل گفت: عالی بود دکتر ‌. ...
  • .: نامی نظری حدود 24 روز قبل گفت: خداقوت و درود بر ...
  • .: اذرگون حدود 26 روز قبل گفت: بهتر شده ...
  • .: نصیبه حدود 28 روز قبل گفت: خانم سعادتمند؛ بانویی که ...
  • .: سلام حدود 29 روز قبل گفت: مهندس محمدی و ایوب ...
  • .: 🙏 حدود 1 ماه قبل گفت: بخش مرکزی شهرستان تنگستان ...
  • .: محمد حدود 1 ماه قبل گفت: جناب دریسی ،دولت شهیدرییسی ...