امروز: جمعه 26 تير 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 14 مهر 1404 - 09:21

اتحادخبر:وزیر امور خارجه عملکرد سه کشور اروپایی و آمریکا در اصرار بر خواسته‌های زیاده‌خواهانه و غیرمنطقی را عامل اصلی بن‌بست در فرآیندهای دیپلماتیک دانست.

 

اتحادخبر:وزیر امور خارجه عملکرد سه کشور اروپایی و آمریکا در اصرار بر خواسته‌های زیاده‌خواهانه و غیرمنطقی را عامل اصلی بن‌بست در فرآیندهای دیپلماتیک دانست.

زیاده‌خواهی آمریکا و سه کشور اروپایی، عامل اصلی بن‌بست در دیپلماسی است

به گزارش مهر، سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، صبح امروز در نشستی با حضور سفرا و روسای نمایندگی‌های دیپلماتیک خارجی و سازمان‌های بین‌المللی مقیم، مواضع جمهوری اسلامی ایران راجع به موضوعات سیاست خارجی به‌ویژه موضوع هسته‌ای را تبیین کرد.

وزیر امور خارجه با بیان تاریخچه‌ای از تحولات مربوط به موضوع هسته‌ای ایران و رویکرد مسئولانه و مبتنی بر حسن نیت ایران طی دو دهه گذشته که منجر به شکل‌گیری برجام در سال ۲۰۱۵ شد، اقدام آمریکا در سال ۲۰۱۸ در خروج غیرقانونی و بی‌دلیل از برجام را باعث و مسبب وضعیت فعلی دانست و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران حتی یک‌سال بعد از خروج آمریکا به ایفای تعهدات خود ادامه داد، اما بعد از اینکه طرف‌های اروپایی برجام نیز در ایفای تعهدات خود طفره رفته و اقدام به تبعیت از تحریم‌های آمریکا کردند، جمهوری اسلامی ایران به ناچار مجموعه تدابیر ترمیمی را طبق بند ۳۶ برجام اتخاذ کرد و اجرای تعهدات برجامی خود را در یک روند تدریجی و بازگشت‌پذیر متوقف نمود.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به تحولات چند ماه اخیر متعاقب ورود ایران به مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا و حمله رژیم صهیونیستی و آمریکا به کشورمان در حین مذاکرات دیپلماتیک، این اقدام را خیانتی آشکار به دیپلماسی و تعرض بی‌سابقه به رژیم منع اشاعه و اصول و اهداف منشور ملل متحد توصیف‌ کرد و خاطرنشان ساخت که جمهوری اسلامی ایران در برابر هجمه جنایتکارانه رژیم صهیونیستی علیه تمامیت سرزمینی و حاکمیت ملی خود، شجاعانه ایستادگی نمود و نشان داد که ملت ایران در عین پایبندی به دیپلماسی و گفتگو، در مقابله با زیاده‌خواهی و تعرض بیگانه با تمام قوا از خود دفاع می‌کند.

سید عباس عراقچی در بخش دیگری از سخنان خود به اقدام سه کشور اروپایی در سوء استفاده از سازوکار حل‌ اختلاف برجام برای بازگرداندن قطعنامه‌های لغو شده شورای امنیت سازمان ملل راجع به موضوع هسته‌ای ایران پرداخت و گفت: اقدام غیرمسئولانه و غیرقانونی آلمان، فرانسه و انگلیس در سوءاستفاده از سازوکار حل‌اختلاف برجام جهت بازگرداندن قطعنامه‌های لغو شده شورای امنیت به هیچ عنوان وجاهت قانونی، منطقی و اخلاقی ندارد و از نظر ما کاملا مردود است.

وی افزود: این واقعیت که شش کشور عضو شورای امنیت، به شمول دو عضو دائم یعنی چین و روسیه مخالف اقدام سه کشور اروپایی هستند، نشان می‌دهد که در سطح شورای امنیت نیز اختلاف نظر جدی در این خصوص وجود دارد و اساسا سه کشور اروپایی به دلیل نقض‌های عمده تعهدات برجامی خود، بویژه از سال ۲۰۱۸ به این سو و متعاقبا به دلیل حمایت از تجاوز رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه تاسیسات هسته‌ای صلح آمیز ایران، به هیچ عنوان صلاحیت توسل به سازوکارهای حل اختلاف برجام و طرح ادعا علیه ایران را ندارند. بر همین اساس جمهوری اسلامی ایران از دبیرخانه سازمان ملل متحد و همه کشورها انتظار دارد منطبق با مفاد قطعنامه ۲۲۳۱، همه محدودیت‌های مندرج در این قطعنامه را در تاریخ ۱۸ اکتبر (۲۶ مهرماه) خاتمه‌یافته تلقی کنند.

عراقچی با تاکید بر رویکرد مسئولانه ایران در استفاده از ابزار دیپلماسی برای پیگیری منافع ملی خود و صیانت از صلح و امنیت منطقه‌ای، عملکرد سه کشور اروپایی و آمریکا در اصرار بر خواسته‌های زیاده‌خواهانه و غیرمنطقی را عامل اصلی بن‌بست در فرآیندهای دیپلماتیک دانست و تصریح نمود که جمهوری اسلامی ایران مصمم به صیانت از حقوق و منافع ملی مردم ایران در بهره‌گیری از انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز و نیز رفع تحریم‌های ظالمانه می‌باشد.

وزیر امور خارجه در پایان با هشدار نسبت به آثار و پیامدهای خطرناک عدم مهار قانون‌شکنی‌ها و جنگ‌افروزی‌های رژیم صهیونیستی برای صلح و امنیت جهانی، تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران با استفاده از تجارب گران‌سنگ پیشین خود در دفاع قهرمانانه از عزت، استقلال و امنیت ملی خود، قاطعانه با هر شرارتی در آینده برخورد خواهد کرد



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • ۱۴۰۴؛ سال طلایی جم؛ فتح قله تاریخی ۱۰۰ همتی درآمد
  • حاکمیت بر قلمرو هوایی ودریایی وتاثیر آن بر امنیت ملی درصورت بروز بحران
  • پیگیری پروژه‌های راهبردی راه دشتستان؛ از روند تکمیل بزرگراه دالکی–کنارتخته و تکمیل بزرگراه برازجان–اهرم تا تقاطع غیرهمسطح وحدتیه و راه‌آهن بوشهر شیراز
  • دستگاه سونوگرافی و OPG در پلی‌کلینیک تخصصی امام موسی کاظم(ع) برازجان به بهره‌برداری رسید
  • اکریلونیتریل؛ حلقه مفقوده زنجیره ارزش پتروشیمی ایران
  • ۱۰۴ هزار بوشهری زیر چتر بهزیستی/ اختلافات خانوادگی و اعتیاد در صدر بحران‌های اجتماعی
  • ۲۲۰۰ بازرسی از واحدهای صنفی دشتستان انجام شد
  • تصمیم عجیب کادرفنی تیم ملی فوتبال درجام‌جهانی/ زنگ خطر برای چند بازیکن
  • تداوم وزش باد و گرمای ۵۰ درجه‌ای در بوشهر؛ خلیج فارس مواج می‌شود
  • قدرت ملّی، زیربنای هر انتقام مؤثر است
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/04/20
  • پیگیری پروژه‌های راهبردی راه دشتستان؛ از روند تکمیل بزرگراه تا راه‌آهن
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز 1405/04/20
  • غریب‌آبادی: امارات باید پاسخگو باشد
  • امام جمعه موقت برازجان: بدرقه رهبر شهید تجدید پیمان با مقاومت بود
  • تسری منطقه آزاد به بافت شهری مرکز استان مبنای قانونی ندارد
  • تصاویر اتحاد خبر از عزاداری مردم برازجان در شب تاسوعا
  • پرداخت بیش از ۱۲۰۰ میلیارد تومان به بازنشستگان و مستمری بگیران استان بوشهر در خردادماه
  • زارع: تسریع در فعال سازی منطقه آزاد بوشهر زمینه ساز تحول اقتصادی است
  • تصاویر اختصاصی اتحاد خبر از تعزیه روز عاشورا در روستای نظرآقا ( 2)
  • تصاویر اختصاصی اتحاد خبر از تعزیه روز عاشورا در روستای نظرآقا ( 1)
  • تصاویر اتحاد خبر از عزاداری مردم برازجان در شب عاشورا
  • چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟
  • اعتراض به امتحانات حضوری دانشجویان ارشد
  • بوشهر و حلقه مفقوده توسعه
  • برگزاری همایش شیرخوارگان حسینی در مهدیه شهر صدرا/ تصاویر اختصاصی
  • ضرورتِ گذار از نهاد های استخراجی به نهادهای فراگیر
  • آقای استاندار مردم بوشهر را از منافع منطقه آزاد برخوردار کنید
  • درخشش لوئیز دیاز، رؤیای ازبکستان را بر هم زد/کلمبیا با پیروزی شروع کرد
  • قواعد ومقررات داخلی وبین الملی حاکم بر تنگه هرمز
  • .: ... حدود 3 روز قبل گفت: درود بر شما🙏 ...
  • .: پتروشیمی ها حدود 4 روز قبل گفت: درود بر همکاران عزیز ...
  • .: ح. ح. نیکنام حدود 6 روز قبل گفت: احسنت 👌👏👏💐 ...
  • .: جواد حدود 6 روز قبل گفت: با آرزوی موفقیت برای ...
  • .: ج. ح. نیکنام حدود 7 روز قبل گفت: قلمت مانا جالب بود ...
  • .: الهه حدود 10 روز قبل گفت: خوب بود ...
  • .: سید عبدالعطَیم حسینی موردراز حدود 17 روز قبل گفت: سلام خسته نباشید جناب ...
  • .: رها حدود 21 روز قبل گفت: عکس ها عالی ...
  • .: سعید حدود 25 روز قبل گفت: امتحانات حضوری با توجه ...
  • .: جواد حدود 25 روز قبل گفت: با توجه به عدم ...