امروز: پنجشنبه 14 آبان 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 27 شهريور 1404 - 10:04

اتحادخبر:سد دالکی به عنوان بزرگ‌ترین پروژه عمرانی استان بوشهر با هدف تأمین آب کشاورزی، کنترل سیلاب و توسعه اقتصادی استان بوشهر نیازمند ۷۰ هزار میلیارد ریال اعتبار است.

 

اتحادخبر:سد دالکی به عنوان بزرگ‌ترین پروژه عمرانی استان بوشهر با هدف تأمین آب کشاورزی، کنترل سیلاب و توسعه اقتصادی استان بوشهر نیازمند ۷۰ هزار میلیارد ریال اعتبار است.

بزرگترین پروژه عمرانی استان بوشهر در انتظار تأمین منابع مالی

به گزارش مهر،سد دالکی به عنوان یکی از بزرگ‌ترین طرح‌های آبی جنوب کشور، پس از سال‌ها اجرا اکنون به مراحل پایانی نزدیک شده است.

این پروژه با هدف تأمین آب کشاورزی و شرب، کنترل سیلاب‌ها و ایجاد بستر توسعه پایدار در استان بوشهر طراحی و اجرا شده است.

با این حال، ادامه عملیات اجرایی و رساندن طرح به مرحله آبگیری نیازمند ۷۰ هزار میلیارد ریال اعتبار است. مسئولان اعلام کرده‌اند در صورت تخصیص منابع مالی، امکان آبگیری سد در زمستان ۱۴۰۵ یا پاییز ۱۴۰۶ وجود دارد.

سد دالکی از نوع بتنی دو قوسی بوده و بر روی رودخانه دالکی احداث می‌شود. ارتفاع آن از پی حدود ۱۰۰ متر و طول تاج نزدیک به ۳۰۰ متر است. ظرفیت مخزن سد بیش از ۵۰۰ میلیون متر مکعب برآورد شده که توانایی ذخیره‌سازی روان‌آب‌های فصلی و تأمین نیازهای شرب و کشاورزی را خواهد داشت.

در کنار بدنه اصلی سد، تأسیساتی همچون سرریز اضطراری، تونل‌های انحراف، سیستم آب‌بندی و نیروگاه برق‌آبی کوچک پیش‌بینی شده است. این مجموعه سد دالکی را به یکی از پروژه‌های چندمنظوره جنوب کشور تبدیل می‌کند.

علی مرادی کارشناس ارشد سدسازی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر گفت: سد دالکی از نوع بتنی دو قوسی است، ارتفاع آن حدود ۱۰۰ متر و طول تاج نزدیک به ۳۰۰ متر است. ظرفیت مخزن سد نیز بیش از ۵۰۰ میلیون متر مکعب برآورد شده است.

وی افزود: تأسیساتی نظیر سرریز اضطراری، تونل‌های انحراف و نیروگاه برق‌آبی کوچک برای سد پیش‌بینی شده که آن را به طرحی چندمنظوره تبدیل می‌کند.

این کارشناس ادامه داد: اکنون بخش زیادی از بدنه سد اجرا شده، اما تکمیل پروژه نیازمند تأمین اعتبار است.

بزرگترین پروژه عمرانی استان بوشهر در انتظار تأمین منابع مالی

مزایا و کارکردها

به گفته کارشناسان، بهره‌برداری از سد دالکی نقش تعیین‌کننده‌ای در تأمین آب پایدار برای بیش از ۲۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی دشت دالکی خواهد داشت. این موضوع می‌تواند موجب افزایش تولید محصولات راهبردی از جمله خرما، سبزیجات و صیفی‌جات شده و در بهبود بهره‌وری زمین‌های کشاورزی نقش مؤثری ایفا کند.

از دیگر دستاوردهای تکمیل این پروژه می‌توان به تثبیت اشتغال، توسعه صنایع وابسته، رونق صادرات محصولات کشاورزی و کاهش خسارات ناشی از سیلاب‌های فصلی اشاره کرد.

سارا عظیمی کارشناس ارشد حوزه آب نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر گفت: سد دالکی می‌تواند به افزایش تولید محصولات راهبردی مانند خرما، سبزیجات و صیفی‌جات کمک کند و نقش مهمی در بهبود بهره‌وری زمین‌های کشاورزی ایفا کند.

وی افزود: تکمیل این پروژه علاوه بر تأمین آب، موجب تثبیت اشتغال، توسعه صنایع وابسته، رونق صادرات محصولات کشاورزی و کاهش خسارات ناشی از سیلاب‌های فصلی نیز خواهد شد.

عظیمی خاطرنشان کرد: با بهره‌برداری از این سد، می‌توان چشم‌اندازی روشن برای توسعه کشاورزی جنوب کشور و ایجاد فرصت‌های اقتصادی پایدار در استان بوشهر متصور بود.

بزرگترین پروژه عمرانی استان بوشهر در انتظار تأمین منابع مالی

ضرورت تأمین اعتبار

با وجود پیشرفت‌های صورت‌گرفته، اصلی‌ترین مانع پیش روی پروژه، موضوع تأمین مالی است. طی سال‌های گذشته، روند اجرای سد به دلیل کمبود منابع مالی با کندی مواجه بوده است. کارشناسان تأکید دارند تأخیر در تخصیص بودجه نه تنها موجب افزایش هزینه‌های نهایی خواهد شد، بلکه می‌تواند تکمیل پروژه را با مشکلات فنی جدیدی مواجه سازد.

مسئولان استان بوشهر نیز بارها اعلام کرده‌اند که تکمیل این سد باید در اولویت تخصیص اعتبارات ملی قرار گیرد تا از قرار گرفتن آن در زمره پروژه‌های نیمه‌تمام جلوگیری شود.

شاهپور رجایی، معاون عمرانی استاندار بوشهر، سد دالکی را مهم‌ترین و بزرگ‌ترین طرح نیمه‌تمام استان معرفی کرد و تأکید کرد که تکمیل عملیات اجرایی آن نیازمند اقدامات اثربخش در سطح ملی و استانی است.

رجایی با اشاره به مشخصات فنی این پروژه گفت: سد دالکی با مخزنی به حجم ۲۷۰ میلیون مترمکعب و تنظیم سالانه ۴۳۲ میلیون مترمکعب آب بر روی رودخانه دالکی در حال احداث است و هدف اصلی آن تنظیم سیلاب‌های فصلی و تأمین آب مورد نیاز آبیاری حدود ۲ میلیون اصله نخل در شهرستان دشتستان است.

وی افزود: پیشرفت فیزیکی طرح تاکنون به ۵۸ درصد رسیده و این سد از نوع خاکی با هسته آسفالتی بوده و نقشی کلیدی در توسعه کشاورزی و پایداری معیشت مردم منطقه ایفا می‌کند.

معاون عمرانی استاندار بوشهر درباره تأمین منابع مالی تکمیل سد دالکی توضیح داد: افزایش سقف اعتبارات مصوب در قوانین بودجه سنواتی، استفاده از ظرفیت فاینانس داخلی (ماده ۵۶)، مشارکت مالی پیمانکار اجرایی، مولدسازی اموال و دارایی‌های مازاد دولت و همچنین جلب مشارکت بهره‌برداران از جمله گزینه‌های اصلی بررسی‌شده در نشست امروز است.

رجایی در پایان تأکید کرد: تکمیل سد دالکی به‌عنوان یکی از پروژه‌های راهبردی استان، علاوه بر تأمین پایدار آب کشاورزی و شرب، نقش مهمی در توسعه اقتصادی و کاهش خسارات ناشی از سیلاب‌ها خواهد داشت و تلاش می‌کنیم با هم‌افزایی و حمایت همه‌جانبه، موانع مالی پیش‌روی این طرح برطرف شود.

بزرگترین پروژه عمرانی استان بوشهر در انتظار تأمین منابع مالی

جامعه محلی تکمیل سد دالکی را گامی مهم برای رفع بحران مزمن آب در منطقه می‌داند. کشاورزان این طرح را فرصتی برای احیای زمین‌های کشاورزی و افزایش تولید می‌بینند. با این حال، طولانی شدن زمان اجرا و تکرار وعده‌های متعدد، نگرانی‌هایی در خصوص آینده پروژه ایجاد کرده است.

سد دالکی به عنوان یک طرح راهبردی، ظرفیت آن را دارد که تحولات گسترده‌ای در حوزه کشاورزی، تأمین آب و اقتصاد استان بوشهر ایجاد کند. با توجه به اهمیت موضوع، تأمین منابع مالی پایدار و تسریع در تکمیل عملیات اجرایی باید در دستور کار جدی دستگاه‌های مسئول قرار گیرد.

تحقق این امر می‌تواند در سال‌های ۱۴۰۵ یا ۱۴۰۶ شاهد آبگیری این سد باشیم و گامی عملی در جهت توسعه پایدار جنوب کشور برداشته شود.

 



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • 🎥ویدیو/حضور گسترده مردم بوشهر در راهپیمایی ۱۳ آبان
  • راهپیمایی یوم‌الله ۱۳ آبان در برازجان برگزار شد
  • جلسه رصد و پایش هفتگی پروژه بزرگراه کنارتخته دالکی با حضور استاندار بوشهر و معاون وزیر راه و شهرسازی برگزار شد
  • قدردانی فرماندار عسلویه از مدیر عامل مخازن سبز؛ بومی‌سازی و مدیریت بحران، محور توسعه پایدار
  • بوشهر یکپارچه فریاد شد؛ خروش ضد استکباری مردم در ۱۳ آبان
  • انهدام ۴ نفتکش، توقف دو فروند کشتی متخلف و شکار ۵۶امین پهپاد MQ9
  • استقامت بدون تدبیر، شجاعت نیست
  • تبیین تجربیات مبین انرژی در حوزه پدافند غیرعامل منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس
  • وزارت نفت از نقش‌آفرینی بخش خصوصی در تصمیم‌سازی انرژی استقبال می‌کند
  • آغاز راهپیمایی ۱۳ آبان با حضور پرشور مردم
  • آغاز جلسه علنی مجلس؛ ادامه بررسی طرح مقابله با نفوذ
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/08/13
  • پزشکیان: دولت از حضور و درخشش زنان در عرصه‌های مختلف حمایت خواهد کرد
  • زنگ استکبارستیزی در مدارس بوشهر نواخته شد
  • مدیرکل آموزش و پرورش بوشهر: ساخت خوابگاه دانشگاه فرهنگیان تسریع شود
  • گامی علمی برای توسعه زنجیره ارزش پتروشیمی؛ رونمایی از کتاب تخصصی تولید پروپیلن با تألیف مدیرعامل پتروشیمی جم
  • شمارش معکوس برای جدال با مصر؛ تنیس ایران در اندیشه شکستن طلسم صعود
  • 🎥ویدیو/حضور گسترده مردم بوشهر در راهپیمایی ۱۳ آبان
  • راهپیمایی یوم‌الله ۱۳ آبان در برازجان برگزار شد
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/08/11
  • پاسخ فوری، اثرگذار و بدون محدودیت جغرافیایی به دشمن
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/08/09
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/08/09
  • غنی‌سازی ۹۰ درصدی در دستورکار ایران باشد؛ برای هر سناریویی آماده‌ایم
  • کارنامه ۳۹ ماهه اسقاط خودرو؛ ۲ میلیارد لیتر بنزین صرفه‌جویی شد
  • قضاوت داوران بوشهری در رده‌بندی هندبال ساحلی بانوان کشور
  • هشدار پلیس فتا نسبت به سرقت اعتبار خرید
  • نماینده ویژه رهبر انقلاب: مدیریت تنگه هرمز را به هیچ‌کس واگذار نمی‌کنیم
  • ضوابط پیشنهادی برای فعالیت بازار مبادلات آب در بورس انرژی منتشر شد
  • سارق حرفه‌ای در گناوه دستگیر شد؛ کشف ۸ فقره سرقت
  • پیشنهادات کارگروه ویژه پرستاری اجرایی نشده است
  • 🎥ویدیو/مسئولیت افزایش کالابرگ به سازمان برنامه و بودجه سپرده شد
  • سروش گرمسیری‌نژاد سرپرست معاونت حمل‌ونقل و ترافیک دفتر فنی استانداری بوشهر شد
  • کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به پرونده مسکن ایثارگران برازجان ورود کرد
  • خاموشی یک صدا در قلب رسانه؛ در سوگ امید غضنفر
  • رئیس پلیس راهور استان بوشهر معارفه شد
  • تلف شدن خرس ماده بر اثر تصادف در بزرگراه شیراز-اصفهان
  • سرمایه‌گذاری گردشگری راهی برای حفظ فرهنگ شیراز است
  • وقتی قرار است آموزش سبک زندگی، فشار تازه‌ای بر دوش خانواده‌ها بگذارد!
  • شرایط جدید انتخاب مسئول ایمنی در کارگاه‌های فارس اعلام شد
  • ۱۳ نفر طی دو تصادف رانندگی در شیراز مصدوم شدند
  • گامی علمی برای توسعه زنجیره ارزش پتروشیمی؛ رونمایی از کتاب تخصصی تولید پروپیلن با تألیف مدیرعامل پتروشیمی جم
  • رازهای قرآنی شعر حافظ؛ از عشق الهی تا حقیقت‌جویی
  • نفی اعتماد نه نفی مذاکره!
  • نقد و بررسي کتاب آواز دانه ها
  • .: یسنا پوزش حدود 5 روز قبل گفت: خیلی خوب ...
  • .: محمد حدود 13 روز قبل گفت: از توجه ویژه مدیر ...
  • .: منطق حدود 14 روز قبل گفت: فقط جنوب استان بوشهر ...
  • .: علیرضا حسین آبادی حدود 14 روز قبل گفت: متأسفانه مرحوم کوهی برای ...
  • .: نیکنام حدود 17 روز قبل گفت: احسنت قلمت مانا و ...
  • .: مریم حدود 18 روز قبل گفت: عالی هست ...
  • .: فرهنگی بازنشسته حدود 23 روز قبل گفت: تبریک فراوان به جناب ...
  • .: محمود حدود 25 روز قبل گفت: درود بر شما.. و ...
  • .: محمد حدود 29 روز قبل گفت: جناب حیاتی تخلف چای ...
  • .: هادی جلالی ثابت حدود 1 ماه قبل گفت: با سلام در ظاهر، ...