امروز: جمعه 15 آبان 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 16 مرداد 1404 - 10:46

اتحادخبر:عضو وابسته فرهنگستان علوم پزشکی ایران، نسبت به تبعات نبود حکمت اقتصادی در نظام سلامت هشدار داد.

 

اتحادخبر:عضو وابسته فرهنگستان علوم پزشکی ایران، نسبت به تبعات نبود حکمت اقتصادی در نظام سلامت هشدار داد.

نظام سلامت بدون حکمت اقتصادی دچار بحران می‌شود

به گزارش مهر، کنفرانس یک‌روزه «حکمرانی و مدیریت نظام سلامت»، به همت زیرگروه مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی گروه پیراپزشکی فرهنگستان علوم پزشکی و با مشارکت مرکز تحقیقات سیاستگذاری اقتصاد سلامت، با حضور اساتید برجسته حوزه سلامت در سالن مجمع عمومی فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.

در این نشست علمی، اساتید برجسته حوزه سلامت به بیان دیدگاه‌ها و تحلیل‌های تخصصی خود درباره مفاهیم و چالش‌های حکمرانی در نظام سلامت کشور پرداختند.

سید شهاب‌الدین صدر رئیس گروه علوم پیراپزشکی فرهنگستان علوم پزشکی، تشکیل «ستاد راهبری و نظارت سلامت» در شورای عالی انقلاب فرهنگی را اقدامی ارزشمند در راستای حکمرانی مطلوب سلامت دانست و از تلاش‌های رئیس فرهنگستان علوم پزشکی و رئیس‌جمهور قدردانی کرد.

وی تأکید کرد: مفاد کلیدی حکمرانی سلامت، همچون ارتقا عدالت، کیفیت، کارایی، توسعه بیمه همگانی و تقویت نظام شبکه بهداشتی، در اسناد بالادستی کشور آمده، اما تحقق آنها مستلزم طراحی و اجرای برنامه‌های جامع است.

در ادامه، علی‌محمد مصدق راد استاد مدیریت خدمات بهداشتی درمانی گروه مدیریت، سیاستگذاری و اقتصاد سلامت دانشکده بهداشت مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران، حکمرانی سلامت را نظامی متشکل از ساختارها، ارزش‌ها، قوانین، فرآیندها و ابزارهای هدایت، تولیت و ارزشیابی عملکرد دانست.

وی، نقش عوامل محیطی، اطلاعات، فرهنگ مناسب و مشارکت جامعه را در بهبود حکمرانی سلامت حیاتی برشمرد و تأکید کرد که سیاست‌گذاری راهبردی و مدیریت منابع باید در قلب نظام سلامت قرار گیرد.

در ادامه حامد دهنوی استادیار مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، با اشاره به نقش اساسی "تولیت" در کارآمدی نظام سلامت، هشدار داد که فقدان نهاد راهبر منجر به اتلاف منابع و بی‌عدالتی می‌شود. وی وظایف اصلی تولیت را شامل تدوین جهت‌گیری‌های کلان، تولید اطلاعات، تنظیم مقررات، رهبری بین‌بخشی، شفافیت و پاسخگویی معرفی کرد.

سپس، ابراهیم جعفری پویان استاد مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران، بر نقش نظام‌های ارزیابی و اعتباربخشی در ارتقا ایمنی و کیفیت خدمات سلامت تأکید کرد.

وی، اعتباربخشی را روشی جهانی و داوطلبانه توصیف کرد که توسط نهادهای مستقل و با استفاده از ارزیابان آموزش‌دیده، کیفیت عملکرد مؤسسات سلامت را بر اساس استانداردهای مشخص می‌سنجد.

خلیل علی‌محمدزاده عضو وابسته فرهنگستان علوم پزشکی، با بیان اینکه حکمت به سیاست‌های سلامت عمق فلسفی و اخلاقی می‌بخشد، گفت: حکمرانی خوب باید بر پایه خرد، اخلاق و عدالت بنا شود.

وی هشدار داد که نبود حکمت اقتصادی می‌تواند منجر به بحران در نظام سلامت شود.

علی محمدزاده، سلامت را شاخصی از کیفیت حکمرانی دانست که در کشور ما تحت تأثیر چالش‌های ساختاری و ارزش‌های فرهنگی و اسلامی قرار دارد.

 



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • 🎥ویدیو/حضور گسترده مردم بوشهر در راهپیمایی ۱۳ آبان
  • راهپیمایی یوم‌الله ۱۳ آبان در برازجان برگزار شد
  • استقامت بدون تدبیر، شجاعت نیست
  • بوشهر یکپارچه فریاد شد؛ خروش ضد استکباری مردم در ۱۳ آبان
  • انهدام ۴ نفتکش، توقف دو فروند کشتی متخلف و شکار ۵۶امین پهپاد MQ9
  • وزارت نفت از نقش‌آفرینی بخش خصوصی در تصمیم‌سازی انرژی استقبال می‌کند
  • آغاز راهپیمایی ۱۳ آبان با حضور پرشور مردم
  • آغاز جلسه علنی مجلس؛ ادامه بررسی طرح مقابله با نفوذ
  • پزشکیان: دولت از حضور و درخشش زنان در عرصه‌های مختلف حمایت خواهد کرد
  • زاهدی‌فرد: طرح شهر فعال در استان بوشهر اجرا می‌شود
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/08/13
  • موافقت اصولی ساخت ۲ هتل با سرمایه‌گذاری بیش از ۱۱ هزار میلیارد ریال در بوشهر صادر شد
  • ۱۳ آبان نماد استقلال خواهی ملت ایران و تکریم جایگاه دانش‌آموزان است
  • زنگ استکبارستیزی در مدارس بوشهر نواخته شد
  • مدیرکل آموزش و پرورش بوشهر: ساخت خوابگاه دانشگاه فرهنگیان تسریع شود
  • پیشنهادات کارگروه ویژه پرستاری اجرایی نشده است
  • 🎥ویدیو/مسئولیت افزایش کالابرگ به سازمان برنامه و بودجه سپرده شد
  • سروش گرمسیری‌نژاد سرپرست معاونت حمل‌ونقل و ترافیک دفتر فنی استانداری بوشهر شد
  • کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به پرونده مسکن ایثارگران برازجان ورود کرد
  • خاموشی یک صدا در قلب رسانه؛ در سوگ امید غضنفر
  • رئیس پلیس راهور استان بوشهر معارفه شد
  • تلف شدن خرس ماده بر اثر تصادف در بزرگراه شیراز-اصفهان
  • سرمایه‌گذاری گردشگری راهی برای حفظ فرهنگ شیراز است
  • وقتی قرار است آموزش سبک زندگی، فشار تازه‌ای بر دوش خانواده‌ها بگذارد!
  • شرایط جدید انتخاب مسئول ایمنی در کارگاه‌های فارس اعلام شد
  • ۱۳ نفر طی دو تصادف رانندگی در شیراز مصدوم شدند
  • گامی علمی برای توسعه زنجیره ارزش پتروشیمی؛ رونمایی از کتاب تخصصی تولید پروپیلن با تألیف مدیرعامل پتروشیمی جم
  • نفی اعتماد نه نفی مذاکره!
  • رازهای قرآنی شعر حافظ؛ از عشق الهی تا حقیقت‌جویی
  • نقد و بررسي کتاب آواز دانه ها
  • .: یسنا پوزش حدود 6 روز قبل گفت: خیلی خوب ...
  • .: محمد حدود 13 روز قبل گفت: از توجه ویژه مدیر ...
  • .: منطق حدود 15 روز قبل گفت: فقط جنوب استان بوشهر ...
  • .: علیرضا حسین آبادی حدود 15 روز قبل گفت: متأسفانه مرحوم کوهی برای ...
  • .: نیکنام حدود 17 روز قبل گفت: احسنت قلمت مانا و ...
  • .: مریم حدود 19 روز قبل گفت: عالی هست ...
  • .: فرهنگی بازنشسته حدود 23 روز قبل گفت: تبریک فراوان به جناب ...
  • .: محمود حدود 26 روز قبل گفت: درود بر شما.. و ...
  • .: محمد حدود 29 روز قبل گفت: جناب حیاتی تخلف چای ...
  • .: هادی جلالی ثابت حدود 1 ماه قبل گفت: با سلام در ظاهر، ...