امروز: يکشنبه 07 بهمن 1403
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 12 خرداد 1401 - 09:27
رییس کانون مهندسین جوش ایران:

اتحادخبر: رییس کانون مهندسین جوش ایران با بیان این‌که حوادث زمین‌لرزه‌های رودبار، کرمانشاه و ریزش ساختمان متروپل آبادان ناشی از بی‌توجهی به صنعت جوش بوده است گفت: تا کی می‌خواهیم شاهد از دست دادن عزیزانمان در حوادث ساختمانی باشیم؟

 

اتحادخبر: رضا کلانتریان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: موضوع پایین بودن استانداردهای ایمنی ساختمان فقط مربوط به متروپل نیست و متاسفانه این قبیل حوادث به نوعی عادی شده است. یک اتفاق که می‌افتد همه به آن می پردازند اما بعد از مدتی فراموش می‌شود تا اتفاق بعدی رخ می‌دهد.

 

چقدر باید مصیبت ببینیم تا ایمنی سازه‌ها را جدی بگیریم؟!

 

وی خاطرنشان کرد: اولین حادثه ناشی از بی‌توجهی به بحث جوش سازه‌های فلزی به زلزله رودبار برمی‌گردد. سپس تخریب خانه‌ها در جریان زلزله کرمانشاه با همان ویژگی‌ها را شاهد بودیم. مورد بعدی متروپل بود که در همه این حوادث مساله‌ی ضعیف بودن سازه خیلی پررنگ است.

 

نظارت در صنعت ساختمان ضعیف است

رییس کانون مهندسین جوش ایران با بیان این‌که ریشه حوادث ساختمانی به ضعف در سیستم‌های مدیریتی و نظارتی در کشور مربوط می‌شود گفت: اغلب مسئولان و مدیران درگیر کار روزمره هستند که با پیشرفت زمان، نامش عقبگرد می‌شود. بعضا نیز که حوادث اتفاق می‌افتد به بحرانها می‌پردازند اما برای آینده برنامه‌ریزی ندارند.

کلانتریان تاکید کرد: در حوزه سازه‌های فلزی و مبحث جوش، سیستم کیفیتی موثری وجود ندارد. مسئولان حاضر نیستند کمک‌های رایگان کارشناسان را هم بپذیرند. البته جلسه می‌گذارند، حرف‌های متخصصان را می‌شنوند و تصدیق می‌کنند اما بعد از آن اتفاقی که منجر به ارتقا شود رخ نمی‌دهد. شاید به این دلیل است که فکر می‌کنند همه چیز عادی و خوب است.

 

مهندسان جوش اغلب مهاجرت می‌کنند

وی یادآور شد: کانون مهندسین جوش حدود ۱۲ انجمن صنفی کارگری در استان‌ها دارد اما اغلب مردم و مسئولان با این رشته کاملا تخصصی که بیش از ۲۰ سال از از تدریس آن در دانشگاه‌های کشور می‌گذرد آشنایی ندارند. واضح است که این گروه در زمینه اشتغال هم با مشکل جدی مواجه باشند. تعداد زیادی از مهندسین جوش بعد از فارغ‌التحصیلی یا بیکار هستند، یا در مشاغل غیرتخصصی کار می‌کنند یا از ایران می‌روند. نوش جان کشورهایی که قدر نیروی کار جوان و متخصص و آماده به کار را می‌دانند!

رییس کانون مهندسین جوش ایران با بیان این‌که جوش اتصالات نیاز به تخصص و مهارت بالایی دارد گفت: یک فرد جوشکار باید بداند سازه به چه شکل باید جوشکاری شود تا استحکام لازم را داشته باشد.  طراح و ناظر جوش باید تحصیلات تخصصی داشته باشد. حوزه جوش در کشورهای صنعتی حدود ۷۰ سال قدمت دارد.

کلانتریان با اشاره به جلسات متعددی که برای فرهنگ‌سازی صنعت جوش با مسئولان داشته‌اند افزود: در مجلس، دولت، مجمع تشخیص مصلحت نظام، سازمان نظام مهندسی ساختمان، وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت)، سازمان ملی استاندارد و....بارها و بارها جلسه گذاشتیم اما نتیجه‌ای در پی نداشت. در آخرین اقدام هم نامه و پیشنهاداتی به یکی از معاونین ریاست جمهوری تقدیم کرده‌ایم که پیگیری آن هم فعلا به جایی نرسیده است. البته در بعضی موارد جابجایی مدیران آنقدر سریع است که مدیر ترجیح می‌دهد بلندمدت فکر نکند.

 

چقدر باید مصیبت ببینیم تا ایمنی سازه‌ها را جدی بگیریم؟

وی حادثه‌ی متروپل را اولین و آخرین حادثه ناشی از بی‌توجهی به بحث ایمنی سازه ندانست و گفت: متاسفانه با این وضعیت باید منتظر اتفاقات ناگوار بعدی باشیم. خدا نکند تهران  بلرزد! شرایط موجود نشان می‌دهد اهمیت چندانی در کشور برای جان خودمان و منابع کشور قائل نیستیم. این ضعف سیستمی هم مسئولان و هم مردم را گرفتار می‌کند. مگر شوخی است که یک زن چهار عضو خانواده‌اش را از دست بدهد؟ چقدر مردم باید مصیبت و خسارت ببینند تا ایمنی ساختمان‌ها را جدی بگیریم؟

رییس کانون مهندسین جوش ایران اظهار کرد: حتی کارگران متروپل متوجه ضعف‌های اساسی در این ساختمان شده بودند اما این حجم  از بی‌توجهی به هشدارها عجیب است.

کلانتریان با اشاره به زلزله کرمانشاه گفت: زمانی که زمین‌لرزه سرپل‌ذهاب در کرمانشاه اتفاق افتاد ما یک تیم تخصصی جوش به محل اعزام و گزارشی کامل همراه با تصاویر تخریب‌ها و ذکر دلایل و عیوب کار به شکل واضح تهیه و تقدیم کمیسیون عمران مجلس کردیم. راهکار داده شد و تقاضای جلسه کردیم اما دریغ از عکس‌العمل و پاسخ. البته این گزارش برای چندین سازمان دیگر هم بعدها ارسال شد اما بازهم فایده نداشت.

 

کسی با گذراندن دوره‌های کوتاه مدت، متخصص نمی‌شود

وی تاکید کرد: مهندسان مکانیک، عمران یا برق نمی‌توانند با گذراندن آموزش‌های کوتاه مدت، کار یکدیگر را انجام دهند. اغلب آموزش‌های کوتاه مدت را مهندسان و متخصصان جوش به مهندسان عمران یا برق ارایه می‌دهند اما خود این مدرسان را در سیستم نظارت ساختمان راه نمی‌دهند. بکارگیری این جوانان هم می‌تواند منجر به افزایش عمر مفید ساختمان‌ها شود و هم مشکل اشتغال بخش عمده‌ای از تحصیل‌کردگان را حل کند. مهندسی جوش، یکی از حلقه‌های گمشده صنعت ساختمان کشور است.

 

رییس کانون مهندسین جوش ایران تصریح کرد: برای اطمینان از صحت فرآیند جوشکاری نیاز به تدوین و بررسی مستندات و دستورالعمل‌های جوشکاری و آزمایشات مختلف کیفیت مطابق استانداردهای ملی و بین المللی داریم. جوشکاران باید تایید صلاحیت شده باشند. جوش باید نفوذ کامل داشته باشد، در سطح و در عمق نباید دارای عیب باشد و کل فرآیند باید به شکلی انجام شود که خواص مکانیکی و استحکام جوش در محدوده قابل قبول استانداردها باشد.

 



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • تفاهم‌نامه بنیاد بین‌المللی غدیر و دانشگاه پیام نور استان بوشهر
  • ضرورت انتقال تجربه و تقویت زیرساخت‌های پایدار جزیره خارگ
  • طرح آشکارسازی موتورسیکلت‌ها در راه‌های استان بوشهر اجرا شد
  • اضافه شدن یکدستگاه خودرو سنگین آتش نشانی و یکدستگاه خودرو حمل متوفی جدید به ناوگان موتوری شهرداری آب پخش
  • زیستگاه‌های طبیعی در استان بوشهر تقویت شود
  • کودک ۸ ساله مشهدی ناجی چندین بیمار نیازمند عضو شد
  • كارکنان پالایشگاه اول پارس جنوبی سواحل نایبند از توابع شهرستان عسلویه را پاکسازی کردند
  • درخشش ورزشکار پازارگاد در مسابقات بین المللی کارگری تایلند
  • ایجاد محیط امن در پالایشگاه های مجتمع گاز پارس جنوبی لازمه تولید پایدار است
  • 🎥ویدیو/شنبه های اتحاد خبر با سید حمید شهبازی(38)
  • بازاریان گناوه مطالبات و خواسته‌های صنفی خود را با ارائه راهکار بیان کنند
  • «پتروفرهنگ» پرچمدار حمایت از تولید داخل در صنعت پتروشیمی است
  • گل‌دهی خارج از فصل نخل‌ها در بوشهر؛ تولید و کیفیت محصول در معرض تهدید
  • کشتی استقلال به بندر انزلی رسید
  • افتتاح اتاق نوآوری پتروشیمی زاگرس در دانشگاه امیرکبیر
  • آیین تکریم و معارفه فرماندار دشتستان/تصاویراختصاصی
  • هنر نمایی جوانان هنرمند جم در نمایش «یک تکه از گفتار گم شده ماندانا» در چگاسه جم
  • دیدار فعالان ستاد مردمی دکتر پزشکیان با معاون سیاسی امنیتی استاندار بوشهر/ تصاویر
  • دیدار فعالان ستاد مردمی دکتر پزشکیان با معاون اقتصادی استاندار بوشهر/ تصاویر
  • خود را اصلاح طلب مقید به نظام و رهبری می دانم
  • تصاویر اختصاصی اتحاد خبر از دومین روز نمایشگاه بین المللی ایران پتروکم در جزیره کیش
  • مراسم پنجمین سالگرد و رونمایی از اِلِمان فاخر سردار شهید سلیمانی برگزار شد/تصاویر
  • بدرود؛ فرماندار غیر رسانه ای!
  • نسخه اینترنتی هفته نامه اتحاد جنوب/شماره 1326
  • نسخه اینترنتی هفته نامه اتحاد جنوب/شماره 1327
  • نسخه اینترنتی هفته نامه اتحاد جنوب/شماره 1325
  • بذل و بخشش ۵۰۰ میلیون دلاری عربستان برای دولت خودخوانده یمن
  • افتتاحیه دومین نمایشگاه ایران پتروکم در جزیره کیش / تصاویر اختصاصی اتحاد خبر
  • اشتغال بومیان در پارس جنوبی ساماندهی شود
  • عملکرد فرمانداران بر محور وفاق خواهد بود
  • .: عبدالله حدود 11 ساعت قبل گفت: سلام من عرض تسلیتم ...
  • .: احمد زارعی 1 روز قبل گفت: شهرستان جم مهد فرهنگ ...
  • .: فاضل 1 روز قبل گفت: رسانه اصلاح طلبان چرا ...
  • .: مرتضی از آبپخش حدود 2 روز قبل گفت: پیر شدیم و چقد ...
  • .: علیخانی حدود 2 روز قبل گفت: امید عزیز، درود. روح ...
  • .: بیمارستان شهید گنجی حدود 3 روز قبل گفت: این عمل قبلن هم ...
  • .: جمشید حدود 4 روز قبل گفت: درود امید جان.ضمن عرض ...
  • .: علی حدود 4 روز قبل گفت: درود به دکتر عزیز ...
  • .: مصطفی محمدی حدود 4 روز قبل گفت: باعث افتخار است🙏 ان ...
  • .: رسول تابع حدود 4 روز قبل گفت: روح مادرتان قرین رحمت ...