امروز: شنبه 14 شهريور 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 06 آبان 1400 - 08:52

اتحادخبر: رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه "سیاست بانک مرکزی در بازار ارز، تداوم عرضه ارز از محل صادرات و نظارت بر این امر است"، برنامه‌های خود برای مهار تورم بویژه از طریق کنترل و نظارت بر اضافه‌برداشت بانک‌ها را اعلام کرد.

اتحادخبر: رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه "سیاست بانک مرکزی در بازار ارز، تداوم عرضه ارز از محل صادرات و نظارت بر این امر است"، برنامه‌های خود برای مهار تورم بویژه از طریق کنترل و نظارت بر اضافه‌برداشت بانک‌ها را اعلام کرد.

اوضاع بازار ارز از نگاه رئیس کل بانک مرکزی/اعلام برنامه‌های مهار تورم

به گزارش ایسنا، علی صالح‌آبادی در یک گفت‌وگوی تلویزیونی درباره برنامه‌های خود برای مدیریت بازار ارز، گفت: مهم‌تر از نرخ ارز، آرامش و پیش‌بینی‌پذیری بازار ارز مهم است که خوشبختانه در این مدت، نوسانات بازار ارز کم بوده است. در هفت ماهه ابتدایی امسال، در سامانه نیما معادل ۱۶.۵ میلیارد دلار معامله شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل (۸.۸ میلیارد دلار) افزایشی حدود ۲ برابر داشته است. همچنین، در کل سال گذشته معادل ۱۶.۷ میلیارد دلار معامله در سامانه نیما صورت گرفته است.

 

وی افزود: در سال گذشته معادل ۱۰ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تخصیص و  تامین کالاهای اساسی استفاده شده که این رقم در هفت ماهه امسال معادل ۹.۵ میلیارد دلار بوده است. علاوه بر این ۹.۵ میلیارد دلار، ۱.۵ میلیارد دلار نیز برای واکسن تخصیص داده شده است. 

 

درآمدهای ارزی دولت ۳ برابر شده است

 

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه وصولی‌های ارزی دولت در هفت ماهه ابتدایی امسال نسبت به سال گذشته ۳ برابر شده است، ادامه داد: در سامانه نیما عمده ارز برای واردات کالاهای اساسی، سرمایه‌ای و واسطه‌ای بوده است و پیش‌بینی بنده این است که تا پایان سال، معاملات در سامانه نیما وضعیت خوبی خواهد داشت. 

 

حجم معاملات در بازار متشکل ارزی 

 

صالح‌آبادی بیان کرد: دسترسی دولت به منابع ارزی بیشتر و بهتر شده است‌. حجم معاملات در بازار متشکل ارزی ۵۰ میلیون دلار، در سال گذشته به میزان ۷۰۰ میلیون دلار و در هفت ماهه امسال نیز ۱.۱ میلیارد دلار بوده است که نشان از بهبود عمق معاملات در بازار متشکل ارزی دارد.

وی افزود: در حال حاضر موردی پیش نیامده است تا بانک مرکزی برای تنظیم‌گری بازار ارز ورود کند و بازار خود را مدیریت کرده است اما بانک مرکزی در صورت نیاز، دست به افزایش عرضه و تقاضا می‌زند. سیاست بانک مرکزی در بازار ارز، تداوم عرضه ارز از محل صادرات و نظارت بر این امر است.

 

خواسته رئیس کل بانک مرکزی از مجلس و دولت

 

رئیس کل بانک مرکزی درباره برنامه‌های خود برای مهار تورم نیز اظهار کرد: در راستای مهار تورم، خواسته بنده از دولت و مجلس این است که بودجه را ناتراز نبندند و اعداد درآمدها و هزینه‌ها واقعی تعیین شوند. همچین، مالیات بر عایدی سرمایه و مجموع بر درآمد را تصویب کند تا از این محل کسری بودجه خود را تامین کند. کی از برنامه‌های جدی بانک مرکزی برای مهار تورم، کنترل و نظارت بر اضافه برداشت بانک‌ها از بانک مرکزی است که بدین منظور، فروش اموال مازاد بانک‌ها را در دستور کار داریم و در بانک مرکزی کارگروهی تشکیل داده می‌شود تا بانک‌با برنامه خود را برای واگذاری اموال مازاد خود اعلام کنند.

صالح‌آبادی کمک به بانک‌ها در کاهش معوقات، عمق بخشی به بازار بین بانکی، انضباط بانک‌ها و کنترل رشد ترازنامه آن‌ها را از دیگر برنامه‌های بانک مرکزی برای مهار تورم اعلام کرد و گفت: کنترل رشد ترازنامه بانک‌ها قرار است اعمال شود که طبق آن، بانک‌عا باید حداقل سه درصد منابع خود را اوراق نگهداری کنند. جدیدترین آمار بانک مرکزی حاکی از آن است که اضافه برداشت بانک‌ها از بانک مرکزی صفر است و عمده اضافه برداشت‌ها متعلق به بانک‌های غیردولتی است.

 

برنامه‌ای برای افزایش نرخ اوراق نداریم

 

وی با تاکید براینکه برنامه‌ای برای افزایش نرخ اوراق دولتی نداریم، بیان کرد: از ابتدای سالجاری معادل ۴۳ هزار میلیارد تومان اوراق دولتی در بازار بین بانکی فروخته شده است. برنامه بانک مرکزی حفظ تعادل بازار سرمایه است و در زمینه تسهیلاتی به سیستم‌های کارگزاری برای اوراق داده می‌شود.

صالح‌آبادی درباره اجرای کامل قانون چک نیز توضیح داد: برای اجرای قانون چک معادل ۱۷ وظیفه به بانک مرکزی داده شده که ۱۱ مورد آن اجرا شده و شش مورد آن نیز هنوز اجرا نشده است که شامل مواردی چون چک الکترونیک، چک موردی، اعتبار چک و ... است که این موارد تا پایان سال جاری اجرا خواهند شد.

رئیس کل بانک مرکزی در ادامه درباره انتظار دولت از نظام بانکی برای هدایت نقدینگی به سمت بخش تولید، گفت: همین حالا هم بخش مهمی از نقدینگی به سمت تولید هدایت می‌شود و تقریبا ۷۰ درصد تسهیلات نظام بانکی در بحث سرمایه در گردش که عمده آن هم در قسمت صنعت و معدن است، پرداخت می‌شود. بخش مهم این مسأله به نظام مالیاتی برمی‌گردد. در دنیا نظام مالیاتی دو وظیفه برعهده دارد؛ یک وظیفۀ آن در واقع تامین مالی برای دولت و وظیفه دیگر هم تخصیص بهینه منابع در اقتصاد است. 

 

نقش مالیات در هدایت تسهیلات به تولید 

 

وی با بیان اینکه "نظام‌های مالیاتی، تعیین‌کننده سمت و سوی سرمایه‌ها هستند"، اظهار کرد: در دنیا فعالیت‌های غیرمولد و سفته‌بازانه از مالیات بالایی برخوردارند و فعالیت‌های مولد  مالیات کمتری شامل حال آن‌ها می‌شود؛ بنابراین یکی از برنامه‌های بسیار مهم همین قانون مالیات بر عایدی سرمایه و مالیات بر درآمد است که اکنون در مجلس طرح شده که در صورت تصویب نقش بسیار مهم و موثری بر تخصیص بهینه منابع و افزایش درآمدهای مالیاتی دولت خواهد داشت. 

رئیس کل بانک مرکزی در رابطه با میزان سوق پیدا کردن اعتبارات به بخش غیر مولد و مولد توضیح داد: رصد جریان وجوه در بانک مرکزی انجام می‌شود و به این اطلاعات دسترسی وجود دارد، منتها طبیعتا باید مرتب اصلاح، به‌روز و تکمیل شود. اکنون همه‌چیز کامل نیست، ولی با پیشرفت خوبی همراه بوده است و تا حد زیادی این سامانه‌ها به‌روز شده‌اند، ولی هنوز جای کار دارد.

 

بانک‌ها تکالیف خود برای مسکن را حتما ایفا می‌کنند

 

صالح‌آبادی درباره پرداخت تسهیلات به بخش مسکن نیز گفت: قانون و دولت بانک‌ها را مکلف به تخصیص ۲۰ درصد از منابع خود به بخش مسکن کرده است که بانک مرکزی و بانک‌ها این موضوع را به صورت جدی دنبال می‌کنند. راه‌های متنوعی برای تامین منابع ساخت مسکن وجود دارد که یکی از آن‌ها، صندوق‌های املاک و مستغلات و بازپرداخت‌های مسکن مهر است. 

وی یکی از ملزومات اصلاح نظام بانکی را اصلاح نگاه نظارتی بانک مرکزی بر بانک‌ها دانست و بیان کرد: پیش از این نظارت‌های بانک مرکزی مبتنی بر ریسک نبوده است و امروزه در دنیا با استفاده از تکنولوژی‌ها، بانک مرکزی به صورت سیستمی بر بانک‌ها نظارت می‌کند.



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • «رآکتور»
  • بوشهر؛ پرچمدار تاریخی ایران در مصاف با استعمار
  • استعدادیابی رایگان تیراندازی با کمان در بوشهر؛ نونهالان بوشهری در مسیر المپیاد استعدادهای برتر کشور
  • حمایت فروشگاه تفنگ ایران از تیم‌های تیراندازی دشتستان در لیگ استانی
  • مهرانگیز: شهرداری‌های استان بوشهر به سامانه ثبت اسناد متصل شوند
  • رئیس کل دادگستری بوشهر: رسیدگی به مطالبات مردم در اولویت است
  • طعنه سنگین سرپرست پرسپولیس به مدیر استقلال: فتاحی بازی دیگری را دیده!
  • انتقاد از سکوت یونیسف در قبال جنایات علیه کودکان ایرانی
  • بوشهر؛ پرچمدار تاریخی ایران در مصاف با استعمار
  • چند اتفاق ویژه در هفته پنجم لیگ برتر؛ بالانشینان امتیاز از دست دادند
  • هدف قرار دادن غیر نظامیان مصداق جنایت جنگی است
  • مالکان و بنگاه‌های متخلف از سقف اجاره‌بها تا پنج برابر کمیسیون جریمه می‌شوند
  • معاون استانداربوشهر:رئیسعلی دلواری سمبل اراده ایرانی برای عزت کشور است
  • داور یک پنالتی استقلال را نگرفت؛ تارتار بازی را ببیند نظرش عوض می‌شود
  • رد ادعای مطرح‌شده درباره روابط ایران و چین
  • تصاویر اتحاد خبر ازبهره‌برداری ۲ نیروگاه خورشیدی در دشتستان
  • پیام تبریک مدیرعامل شرکت پتروشیمی نوری به مناسبت هفته وحدت
  • پيام مديرعامل شركت مخازن سبز پتروشيمى عسلويه به مناسبت هفته وحدت
  • 🎥ویدیو/افتتاح و اجرای ۱۰۵طرح اقتصادی و عمرانی در شهرستان دیلم
  • تصاویر اتحاد خبر از بهره‌برداری از طرح تولید ریزجلبک اسپیرولینا در دشتستان
  • حذف گردنه حادثه خیز «نارمنج» دشتستان با حضور استاندار بوشهر
  • افتتاح ۱۴۰۰ پروژه عمرانی در بوشهر با حضور وبیناری رئیس‌جمهور؛ گامی برای امید و توسعه پایدار
  • مخزن 1000 مترمکعبی شهر کلمه دشتستان با حضور استاندار بوشهر به بهره‌برداری رسید
  • بهره‌برداری از طرح توسعه تولید جوجه مرغ آمین در دشتستان با حضور استاندار بوشهر / تصاویر اتحاد خبر
  • مرکز آموزش‌های تخصصی کوتاه‌مدت جهاد دانشگاهی دشتستان با حضور استاندار به بهره‌برداری رسید / تصاویر اتحاد خبر
  • پتروشیمی جم، حقوق ۴۵ میلیون یورویی پادجم در پرونده جندی‌شاپور را احیا کرد
  • عقل هم خوب چیزی هست؛ گرانی را از واقعیت های اقتصاد جدا نکنیم
  • تنوع انتخاب رشته در دانشگاه پیام نور استان بوشهر افزایش یافت
  • محمد پیامبری که از نو باید شناخت
  • طرح تولید ریزجلبک اسپیرولینا در دشتستان با حضور استاندار به بهره‌برداری رسید
  • تجلیل از مسعود آتشی در نشست مؤسسین خانه فرهنگ دشتستان
  • استاندار بوشهر از خبرنگاران تجلیل کرد / تصاویر اختصاصی
  • دیدار رئیس سازمان نظام پزشکی دشتستان با مدیر مسئول و سردبیر اتحاد جنوب
  • در صحنه بمان؛ با تمام آلام
  • اجرای طرح های عوامل تعیین‌کننده اجتماعی سلامت و پزشک خانواده و نظام ارجاع در شهرستان دشتستان
  • علوی: مواکب فارس تا بازگشت آخرین زائر اربعین فعال می‌مانند
  • جایگاه های سوخت نرسان بنزین
  • 🎥ویدیو/توافق ایران و عمان بر سر نقشه تردد در تنگه هرمز
  • موکب‌های روستایی در راه حسین(ع)
  • جاده ی مرگ در شبانکاره باز هم قربانی گرفت/ آیا در استان بوشهر فریادرسی نیست؟
  • نشست فرماندار دشتستان با مدیرکل بنیاد شهید استان بوشهر / ابلاغ ریاست بنیاد شهید شهرستان به شهرام قلی‌زاده
  • کارشناسِ های همه‌چیزدان، این همه سواد را از کجا می آورند؟!
  • بی‌اعتنایی به رنجِ جنوب؛ از وعده تا واقعیتِ بی‌برقی!
  • اعتراض به بی توجهی به امکانات سرمایشی در حوزه کنکور برازجان؛ داوطلبان در گرما و استرس مضاعف
  • راهکاری عملی برای ناترازی بنزین
  • .: نصیبه حدود 9 روز قبل گفت: خانم سعادتمند؛ بانویی که ...
  • .: سلام حدود 9 روز قبل گفت: مهندس محمدی و ایوب ...
  • .: 🙏 حدود 11 روز قبل گفت: بخش مرکزی شهرستان تنگستان ...
  • .: محمد حدود 12 روز قبل گفت: جناب دریسی ،دولت شهیدرییسی ...
  • .: 😭 حدود 14 روز قبل گفت: باز هم کميته امداد ...
  • .: جعفر کثیر حدود 14 روز قبل گفت: عالی بود درد کنکور ...
  • .: جواد حدود 14 روز قبل گفت: با سلام از رسانه ...
  • .: دراهکی حدود 14 روز قبل گفت: خیلی خوب مثل خودشان ...
  • .: زهره عرب حدود 15 روز قبل گفت: درود بر استاد آتشی ...
  • .: بهرام منوچهری حدود 15 روز قبل گفت: سلام عرض ادب تشکر ...