امروز: دوشنبه 22 تير 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 02 مهر 1399 - 18:13

اتحادخبر: روسیه پس از اعطای اولین مجوز توزیع عمومی واکسن کرونا توسط دولت، توزیع آن را به تأخیر انداخته است و هنوز مشخص نیست که چند نفر در این کشور آن را دریافت کرده‌اند.

اتحادخبر: روسیه پس از اعطای اولین مجوز توزیع عمومی واکسن کرونا توسط دولت، توزیع آن را به تأخیر انداخته است و هنوز مشخص نیست که چند نفر در این کشور آن را دریافت کرده‌اند.

روسیه به‌رغم تصویب دولت در اجرای واکسیناسیون کند عمل می‌کند

به گزارش ایسنا، بیش از یک ماه از تبدیل شدن روسیه به اولین کشور تأیید کننده واکسن کرونا می‌گذرد، اما این کشور هنوز این واکسن موسوم به "اسپوتنیک وی"(Sputnik V) را برای جمعیت زیادی خارج از آزمایشات بالینی تجویز نکرده است.

 

این تأییدیه و صدور مجوز استفاده عمومی که با سر و صدای زیادی همراه بود، قبل از آنکه روسیه این واکسن را در مراحل نهایی آزمایش بالینی از نظر عوارض جانبی احتمالی و توانایی مبارزه با بیماری آزمایش کند، صورت گرفت که بیشتر به تلاش "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهور این کشور برای رسیدن به یک پیروزی سیاسی در رقابت جهانی دستیابی به واکسن کرونا شبیه بود.

 

اکنون مشخص نیست که شروع کُند کمپین واکسیناسیون در نتیجه ظرفیت محدود تولید واکسن است یا ناشی از عدم اطمینان در مورد تزریق یک واکسن اثبات نشده روی جمعیت زیادی از مردم روسیه است.

 

واکسن روسی کرونا یکی از ۹ واکسن بالقوه در سراسر جهان است که اکنون در مراحل آخر آزمایشات بالینی به سر می برند که تنها ابزار مطمئن برای تعیین کارآیی واکسن و یافتن عوارض احتمالی آن است.

 

تولید یک واکسن تنها راه جلوگیری از شیوع ویروس کرونا است که تاکنون بیش از ۳۰ میلیون نفر را در سطح جهان بیمار کرده و از زمان اولین ظهور در چین، جان‌های بسیاری را گرفته و اقتصاد کشورهای سراسر دنیا را تحت تاثیر قرار داده است.

 

نمونه‌ای از محدودیت توزیع واکسن روسیه در ارسال یک محموله توسط شرکت تأمین کننده واکسن روسیه در هفته گذشته به شبه جزیره کریمه است که با وجود یک منطقه با دو میلیون نفر جمعیت، تنها برای ۲۱ نفر واکسن فرستاده شده بود.

 

وزارت بهداشت روسیه اعلام نکرده است که در کل روسیه چه تعداد واکسینه شده‌اند. "میخائیل موراشکو" وزیر بهداشت روسیه آخر هفته گذشته گفت که اولین محموله‌های کوچک طی هفته گذشته به استان‌های روسیه تحویل داده شده است.

 

وی نگفت که چند دوز واکسن تهیه شده است و این محموله‌ها را در "مقادیر کم" توصیف کرد و همچنین در مورد زمان عرضه آنها چیزی نگفت. وی گفت که اطراف سن پترزبورگ یعنی منطقه لنینگراد از اولین مناطقی است که به گفته وی "نمونه‌های واکسن" را دریافت می‌کنند.

 

همچنین "ولادیمیر پوتین" گفته است که یکی از دو دختر بالغ وی این واکسن را دریافت کرده است.

 

دکتر "واسیلی ولاسوف" استاد اپیدمیولوژی و نایب رئیس انجمن پزشکی مبتنی بر شواهد روسیه گفت: متأسفانه ما اطلاعات بسیار کمی داریم. گفتنی است که سازمان متبوع وی با صدور مجوز استفاده عمومی از این واکسن مخالفت کرده بود.

 

وی درباره اعلام تأیید واکسن برای استفاده در خارج از یک آزمایش بالینی گفت: ما نمی‌توانیم بفهمیم که کارایی این واکسن چقدر است و چه مقدار تخطی از اخلاق پزشکی صورت گرفته است. بنابراین اگر تعداد کمی از روس‌ها این واکسن را دریافت کنند، تصویب زودهنگام آن کمتر آزار دهنده است.

"سوتلانا زاویدوا" مدیر یک گروه تجارت دارویی که او هم با تصویب عجولانه این واکسن مخالفت کرده بود گفت که استفاده محدود از این واکسن خبر دلگرم کننده‌ای بود، چرا که ایمنی آن هنوز کاملا اثبات نشده است. اینکه مسئله تولید محدود است یا بیشتر یک تصمیم سیاسی است، در هر صورت از دیدگاه من بهتر است که همانطور که از ابتدا گفتیم، آنها فعالیت خود را فقط به آزمایشات بالینی محدود کنند.

 

استفاده عمومی از این واکسن در روسیه از تاریخ ۹ سپتامبر آغاز شده است و مقامات روسی گفته‌اند که انتظار دارند نتایج اولیه آن قبل از پایان سال حاصل شود. اگرچه موسسه "گامالیا" نهاد علمی تولید کننده این واکسن برنامه ریزی کرده است که تا ماه مه ادامه داشته باشد.

 

این جدول زمانی با برنامه‌های آزمایشی اعلام شده توسط سه شرکت دارویی دیگر در ایالات متحده به نامهای آسترازنکا، فایزر و مُدرنا که در حال توسعه واکسن‌های بالقوه کرونا هستند، مشابه است.

 

شرکت آسترازنکا آزمایش واکسن خود را هفته گذشته متوقف کرد، زیرا یک داوطلب بر اثر تزریق آن بیمار شد. سپس آزمایش آن در انگلیس از سر گرفته شد، اما هنوز در ایالات متحده اینگونه نیست.

 

"ولادیمیر پوتین" و مقامات ارشد بهداشت و سلامت روسیه این واکسن را با یاد ماهواره‌ای که برنده مسابقه فضایی با آمریکا شده بود، "اسپوتنیک وی" نام نهادند و آن را برای استفاده اضطراری در تاریخ ۱۱ اوت تایید کردند. البته چین پیش از روسیه واکسیناسیون را در خارج از آزمایشات بالینی بر روی اعضای ارتش خود آغاز کرده بود و تاکنون چهار واکسن را برای استفاده محدود تأیید کرده است.

در ۱۴ سپتامبر نیز امارات متحده عربی مجوز استفاده اضطراری از یک واکسن چینی ساخته شده توسط شرکت "سینوفارم"(Sinopharm) را برای استفاده روی کادر درمان صادر کرد.

 

وزیر بهداشت روسیه در ۱۱ اوت گفت، افرادی که در معرض خطر هستند، مانند پزشکان و معلمان، واکسینه می‌شوند و دوزهای آن در ماه اوت در دسترس خواهند بود. اما روند عرضه آن تاکنون کندتر از میزان اعلام شده بوده است.

 

"موراشکو" وزیر بهداشت روسیه گفت که این تأخیرها تا حدی به دلیل نیاز به آزمایش سیستم توزیع واکسن است، چرا که این واکسن باید در یخ زدگی عمیق نگهداری شود و همچنین پرسنل پزشکی نیز باید آموزش داده شوند. این تأخیرها با وجود اینکه کروناویروس روزانه بیش از ۵۰۰۰ نفر را در روسیه آلوده می‌کند، همچنان ادامه دارد.

 

آزمایش بالینی مرحله آخر یا مرحله سوم واکسن روسیه کاملاً در شهر مسکو در حال انجام است، جایی که ۳۰ هزار نفر این واکسن را دریافت می‌کنند و به ۱۰ هزار نفر نیز دارونما داده می‌شود.

 

"یوگنیا زوبووا" سخنگوی اداره بهداشت شهر مسکو در مصاحبه‌ای گفت که این واکسن فقط برای شرکت کنندگان در آزمایش بالینی موجود است.

ضمن اینکه وزارت بهداشت به سوالات در مورد استفاده از این واکسن در خارج از آزمایشات بالینی پاسخ نداده است.

با این وجود، "کیریل دیمیتریف" مدیر صندوق سرمایه‌گذاری مستقیم روسیه که شرکت حامی توسعه و توزیع این واکسن است، مقامات کشورهای دیگر را که مدافع تأیید زودهنگام واکسن هستند، تشویق کرده است.

 

وی پس از انتشار گزارش‌هایی مبنی بر اینکه سازمان غذا و داروی آمریکا براساس ایده‌ای که توسط "دونالد ترامپ" مطرح شده است، ممکن است تصویب اضطراری استفاده از واکسن‌های بالقوه کرونا را انجام دهد، در بیانیه‌ای گفت: اکنون می‌بینیم که پذیرفته شده است که رویکرد روسیه روش صحیحی است.

مقامات بهداشتی روسیه سابقه تأیید داروها را پس از انجام آزمایشات محدود در پرونده دارند. دکتر "ولاسوف" گفت: این یک میراث از سیستم نظارتی دوران اتحاد جماهیر شوروی است.

اما بر اساس پایگاه داده بازرسی‌های سازمان غذا و داروی ایالات متحده از آزمایش‌های بالینی در سراسر جهان، روسیه در بحث آزمایش داروها سابقه فوق العاده خوبی در مدیریت آزمایشات بالینی دارد، به طوری که درصد کمتری از مشکلات در روسیه نسبت به سایر کشورهای اروپایی یا ایالات متحده گزارش شده است.



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • ۱۴۰۴؛ سال طلایی جم؛ فتح قله تاریخی ۱۰۰ همتی درآمد
  • حاکمیت بر قلمرو هوایی ودریایی وتاثیر آن بر امنیت ملی درصورت بروز بحران
  • اکریلونیتریل؛ حلقه مفقوده زنجیره ارزش پتروشیمی ایران
  • تصمیم عجیب کادرفنی تیم ملی فوتبال درجام‌جهانی/ زنگ خطر برای چند بازیکن
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز 1405/04/20
  • تداوم وزش باد و گرمای ۵۰ درجه‌ای در بوشهر؛ خلیج فارس مواج می‌شود
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/04/20
  • ۲۲۰۰ بازرسی از واحدهای صنفی دشتستان انجام شد
  • غریب‌آبادی: امارات باید پاسخگو باشد
  • چنگ خروس‌ها به صورت شیران اطلس/فرانسه از خطر گریخت و به نیمه نهایی رفت
  • امام جمعه موقت برازجان: بدرقه رهبر شهید تجدید پیمان با مقاومت بود
  • اجرای ۲ عملیات همزمان توسط پلیس بوشهر؛ ۳۴ کیلوگرم تریاک کشف شد
  • حجت الاسلام جمالی: رهبر شهید فصلی نوین در ایستادگی و مقاومت گشود
  • قالیباف: کسی می‌تواند با آمریکا مذاکره کند که آماده جنگ باشد
  • اسپانیا از سد بلژیک گذشت؛ تقابل جذاب با فرانسه در نیمه‌نهایی
  • قواعد ومقررات داخلی وبین الملی حاکم بر تنگه هرمز
  • ۱۴۰۴؛ سال طلایی جم؛ فتح قله تاریخی ۱۰۰ همتی درآمد
  • حضور بخشدار سعدآباد و شهردار وحدتیه در مراسم تشییع پیکر آقای شهید ایران
  • آئین بزرگداشت و بدرقه قائد شهید امت در شهر دالکی برگزار شد
  • پیکر مطهر شهید علیرضا معینی با حضور استاندار بوشهر تشییع شد
  • حاکمیت بر قلمرو هوایی ودریایی وتاثیر آن بر امنیت ملی درصورت بروز بحران
  • تاب‌آوری زیرساخت‌های یوتیلیتی؛ درس‌هایی از ژورونگ برای عسلویه و ماهشهر
  • حسرت بر نروژ یک خطای مقایسه ای است
  • اکریلونیتریل؛ حلقه مفقوده زنجیره ارزش پتروشیمی ایران
  • تکیه بر تجربه؛ مجید خدابخش سکان هدایت توسعه پلیمر پادجم را به دست گرفت
  • موکب «کیمیای ولایت»؛ جلوه‌ای از همدلی و مسئولیت‌پذیری اجتماعی کیمیای پارس خاورمیانه در آیین وداع با رهبر شهید
  • تصمیم عجیب کادرفنی تیم ملی فوتبال درجام‌جهانی/ زنگ خطر برای چند بازیکن
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز 1405/04/20
  • تداوم وزش باد و گرمای ۵۰ درجه‌ای در بوشهر؛ خلیج فارس مواج می‌شود
  • بوشهر در سوگ رهبر شهید؛ برگزاری آیین‌های گسترده عزاداری
  • تسری منطقه آزاد به بافت شهری مرکز استان مبنای قانونی ندارد
  • تصاویر اتحاد خبر از عزاداری مردم برازجان در شب تاسوعا
  • استاندار بوشهر: منطقه آزاد پیشران توسعه استان خواهد بود
  • پرداخت بیش از ۱۲۰۰ میلیارد تومان به بازنشستگان و مستمری بگیران استان بوشهر در خردادماه
  • زارع: تسریع در فعال سازی منطقه آزاد بوشهر زمینه ساز تحول اقتصادی است
  • تصاویر اختصاصی اتحاد خبر از تعزیه روز عاشورا در روستای نظرآقا ( 2)
  • تصاویر اختصاصی اتحاد خبر از تعزیه روز عاشورا در روستای نظرآقا ( 1)
  • تصاویر اتحاد خبر از عزاداری مردم برازجان در شب عاشورا
  • مطالبه دیرینه بوشکانی‌ها برای راه ارتباطی؛ بهسازی نینیزک-کلمه آغاز شد
  • اجرای عملیات آسفالت بلوار ۲۴ متری شهید عبدالرحمان صابری
  • چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟
  • سرمربی تیم ملی؛ الگوی اخلاقی یا ویترین نمایش؟
  • بازدید میدانی و بررسی روند اجرای پروژه مهم تعریض محور وحدتیه به روستای سیامنصور
  • بوشهر و حلقه مفقوده توسعه
  • اعتراض به امتحانات حضوری دانشجویان ارشد
  • .: ح. ح. نیکنام 1 روز قبل گفت: احسنت 👌👏👏💐 ...
  • .: جواد 1 روز قبل گفت: با آرزوی موفقیت برای ...
  • .: ج. ح. نیکنام حدود 3 روز قبل گفت: قلمت مانا جالب بود ...
  • .: الهه حدود 5 روز قبل گفت: خوب بود ...
  • .: سید عبدالعطَیم حسینی موردراز حدود 12 روز قبل گفت: سلام خسته نباشید جناب ...
  • .: رها حدود 16 روز قبل گفت: عکس ها عالی ...
  • .: سعید حدود 20 روز قبل گفت: امتحانات حضوری با توجه ...
  • .: جواد حدود 21 روز قبل گفت: با توجه به عدم ...
  • .: ابراهیم حدود 23 روز قبل گفت: به نظر شما این ...
  • .: محمودی حدود 24 روز قبل گفت: به جای هشدار نظارت ...