امروز: دوشنبه 13 مهر 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 24 فروردين 1399 - 09:56

اتحادخبر: سرگرمی‌ها نوعی استفاده‌ی خلاقانه و راضی کننده از اوقات فراغت هستند و هویت اصلی ما معمولا با علایق و سرگرمی‌هایی که انتخاب می‌کنیم گره خورده است. البته بیشتر ما به این دلیل سرگرمی خاصی را انتخاب می‌کنیم که از آن لذت می‌بریم.

اتحادخبر: برای بیشتر ما، سرگرمی‌ها بخشی لازم از زندگی فردی هستند، به خصوص با شرایط کنونی و قرنطینه بودن در خانه، اما آیا می‌دانستید که برای سلامت جسم و روح ما نیز مفیدند؟

سرگرمی‌ها نوعی استفاده‌ی خلاقانه و راضی کننده از اوقات فراغت هستند و هویت اصلی ما معمولا با علایق و سرگرمی‌هایی که انتخاب می‌کنیم گره خورده است. البته بیشتر ما به این دلیل سرگرمی خاصی را انتخاب می‌کنیم که از آن لذت می‌بریم. اما برای‌تان خواهیم گفت که این سرگرمی‌ها فوایدی فراتر از گذراندن وقت برای شما دارند.

سرگرمی‌هایی که حالتان را خوب می‌کنند

 

باغبانی؛ مفید برای مغز

 

باغبانی و سرگرم شدن با گل و گیاه شاید در نگاه اول ورزش به نظر نرسد، اما مطالعات نشان داده نگهداری از گل و گیاه و رسیدگی به آن‌ها فواید غیرمنتظره‌ای برای سلامتی دارد. عمل ِ ساده‌ی چیدن علف‌های هرز، کاشتن گیاه و آبیاری و ...، نوعی ورزش هوازی است که همه‌ی ما می‌دانیم برای عضلات و افزایش قدرت، استقامت و انعطاف پذیری بدنی عالی است.

ضمنا وقت گذراندن در محیط باز برای شما خوب است. تحقیقات نشان می‌دهد باغبانی و دورچرخه سواری به طور منظم، احتمال کمبود ویتامین D را در افراد سالمند پایین می‌آورد. بین کاهش ریسک زوال عقل و باغبانی نیز ارتباط وجود دارد. همچنین باغبانی و سرگرم شدن با گل و گیاه، ریسک حمله‌ی قلبی و سکته‌ی مغزی را تا ۳۰ درصد کاهش می‌دهد.

 

نوشتن؛ شگفت انگیز برای درمان زخم

 

سرگرمی‌هایی که حالتان را خوب می‌کنند

فکر می‌کنید پشت میز نشستن و با قلم روی کاغذ نوشتن یا تایپ کردن با لپ تاپ برای سلامتی‌تان فایده‌ای ندارد؟ پس بهتر است بدانید علم ثابت کرده که نوشتن، فواید زیادی برای سلامت روحی و جسمی‌تان دارد مانند بهبود حافظه، کاهش استرس، کمک به خواب و ...

مطالعات نشان داده نوشتن در مورد تجربیات، به بیماران سرطانی کمک می‌کند تا بر استرس ناشی از بیماری‌شان غلبه کرده و وضعیت جسمی و روحی بهتری پیدا کنند.

پژوهشی که توسط محققان دانشگاه اوکلند نیوزلند انجام شد به بررسی این موضوع پرداخت که آیا نوشتن تاثیری بر سرعت التیام زخم دارد یا نه. محققان گروهی را مشخص کردند تا روزانه به مدت ۲۰ دقیقه در مورد بدترین تجربیات زندگی خود بنویسند و گروهی دیگر ا تعیین کردند تا طی همان ۲۰ دقیقه هر روز در مورد برنامه‌های روز بعدشان بنویسند. دو هفته بعد از شروع اولین روز نوشتن، نمونه برداری‌های کوچکی از پوست این افراد انجام شد و محققان هر سه تا پنج روی نتیجه‌ی درمان زخم‌ها را تا التیام کامل پیگیری کردند.

آن‌ها دریافتند ۱۱ روز بعد از نمونه برداری، ۷۶ درصد از زخم‌ها در گروهی که در مورد تجربیات تلخ خود نوشته بودند درمان شده بود، اما در گروهی که در مورد برنامه‌های روزانه خود نوشته بودند فقط ۴۲ درصد از زخم‌های‌شان التیام پیدا کرده بود. به طور کلی نوشتن، ابزاری موثر برای ابراز احساسات و افکار بوده نوشتن در مورد تجربیات و احساسات ناخوشایند و آزاردهنده موجب پالایش روان می‌شود. مثلا وبلاگ نویسی می‌تواند به شما کمک کند روابط تازه‌ای برقرار کنید و در زمنیه‌ی علاقه مندی‌های خود جلوتر بروید.

 

موسیقی؛ چیزی شبیه دارو

 

نواختن موسیقی یا گوش دادن به آن می‌تواند سلامت جسمی و روحی را تحت تاثیر قرار بدهد. مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۳ در معیار وسیعی به مطالعه در مورد تاثیر موسیقی بر شیمی اعصاب پرداخته است. این مطالعه گزارش کرده است که موسیقی می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند، استرس و اضطراب را کاهش بدهد و افسردگی را کم کند. در این تحقیق، در میان بیمارانی که در انتظار جراحی به سر می‌بردند، معلوم شد گوش دادن به موسیقی بیشتر از دارو در کاهش اضطراب آن‌ها موثر بوده است و از سطح هورمون استرس‌شان کاسته شده بود.

برای بررسی این که موسیقی تا چه حد مغز را تحریک می‌کند، مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۱ واکنش مغز نسبت به موسیقی را با واکنش آن نسبت به غذا و رابطه‌ی جنسی مورد مقایسه و بررسی قرار داد، خوب است بدانید احساس لذت بخش ناشی از هر سه مورد از ترشح دوپامین ناشی می‌شود.

 

حیوان خانگی؛ مفید برای قلب

 

سرگرمی‌هایی که حالتان را خوب می‌کنند

حیوانات خانگی از هر نوع آن می‌توانند به شما کمک کنند سالم‌تر باشید. طبق پژوهش‌ها، داشتن و نگهداری یک حیوان خانگی فرصتی برای ورزش کردن، انجام فعالیت‌های بیرون از خانه و برقراری روابط اجتماعی فراهم می‌کند که همه‌ی این‌ها می‌توانند فشار خون را بهبود بدهند، کلسترول و تریگلیسرید خون را تنظیم کنند و احساس تنهایی را برطرف کنند.

اگر تعجب کرده‌اید که چطور همه‌ی این موارد به سلامتی شما کمک می‌کنند باید یادآوری کنیم که همه‌ی این فاکتور‌ها می‌توانند احتمال سکته‌ی قلبی را به حداقل برسانند.

اما مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۳ به بررسی این پرسش پرداخت که آیا داشتن حیوان خانگی به خودی خود مستقیما منجر به کاهش ریسک بیماری قلبی در میان آن‌هایی که حیوان خانگی دارند می‌شود یا نه. به گفته‌ی سرپرست این تحقیق، داشتن حیوان خانگی مخصوصا سگ با پایین‌تر بودن ریسک بیماری قلبی ارتباط دارد و به زبان ساده‌تر می‌توانیم بگوییم افراد سالم‌تر آن‌هایی هستند که حیوان خانگی دارند، نه اینکه داشتن حیوان خانگی باعث کاهش ریسک بیماری قلبی شود یا علت این کاهش باشد.

 

 

 

برترین ها



کانال تلگرام اتحادخبر

مرتبط:
» فال روزانه ۱۴۰۳.۰۳.۲۹ [بيش از 2 سال قبل]
» فال روزانه ۱۴۰۳.۰۲​.۰۳ [بيش از 2 سال قبل]
» فال روزانه سه‌شنبه 9 تیر 1394 [بيش از 11 سال قبل]
» فال روزانه 1395/05/21 [بيش از 10 سال قبل]

نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • اخلاق اداری؛ جایی که اعتماد عمومی آغاز می‌شود
  • برخورد ۲ خودرو در جاده دالکی به کنارتخته ۳ مصدوم داشت
  • اقدام پیشگیرانه مدیریت شهری برازجان؛ دره‌های فصلی پاکسازی می‌شوند
  • مسابقات شطرنج ریتد سریع یادبود سردار شهید تنگسیری در گناوه برگزار شد
  • آبیاری نوین؛ راهکار عبور دشتستان از چالش کم‌آبی کشاورزی
  • تعمیرات؛ سرمایه پنهان تولید پایدار در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی
  • سرعت سالمندی ایران سه برابر ژاپن است
  • قبولی داور بردخونی در سمینار پیش‌فصل داوران و کمک‌داوران فوتبال کشور
  • فریز تخمک برای همه زنان مناسب نیست
  • رگبار پراکنده و تندباد در راه بوشهر؛ خلیج فارس متلاطم می‌شود
  • دانش‌آموزان بوشهری در جشنواره فرهنگی هنری خوش درخشیدند
  • موفقیت داور دیری در کلاس پیش فصل داوران لیگ دسته اول فوتبال ساحلی باشگاه های کشور
  • آموزشگاه ۱۲ کلاسه دخترانه در عسلویه افتتاح شد
  • آغاز ثبت‌نام آزمون استخدامی افراد دارای معلولیت بهزیستی
  • آغاز فروش ۱۰ هزار دلار در ۵ بانک منتخب برای مدیریت بازار ارز
  • دستگیری شکارچی متخلف و ضبط گونه‌های حفاظت‌شده در منطقه شکارممنوع دشتستان
  • رونمایی از المان یادبود سردار شهید حاج بهنام رضایی در شهر آب‌پخش
  • استاندار بوشهر: رضایتمندی مردم، شاخص اصلی ارزیابی مدیران است
  • روز جهانی دریانوردی و به یاد شهدای شناور «دلیر»
  • بازدید جمعی از فعالان اجتماعی برازجان از نیروگاه اتمی بوشهر
  • بازدید استاندار بوشهر، رئیس و اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس و نماینده دشتستان از سد دالکی
  • تجلیل از رزمندگان شاغل در شهرداری و شورای شهر آب پخش
  • نسخه اینترنتی هفته نامه اتحاد جنوب/شماره 1408
  • تجلیل از قهرمانان HSE پتروشیمی جم در روز ملی آتش‌نشانی و ایمنی
  • درخشش دختران رزمی‌کار فول‌کیک‌بوکسینگ دیلمی در مسابقات کشوری
  • بررسی و تسریع در ساماندهی اسناد و املاک مدیریت درمان تأمین اجتماعی بوشهر
  • گرامیداشت روز ایمنی و آتش‌نشانی در آریاساسول؛ آمادگی عملیاتی و مسئولیت همگانی
  • فرمانده جدید پایگاه هوایی شهید یاسینی بوشهر معرفی شد
  • اگر مشکل قلبی دارید وارد این بیمارستان نشوید!
  • ارتش امسال از مسیر کنکور سراسری دانشجو جذب می‌کند
  • .: سامی حدود 6 روز قبل گفت: احسنت براقای یوسف منافی ...
  • .: بچه شمرون حدود 6 روز قبل گفت: ارواح مطّهر تمامی شهدا ...
  • .: اکبری حدود 6 روز قبل گفت: خداقوت و دستمریزاد به ...
  • .: دوست حدود 7 روز قبل گفت: درود بر خلیل شجاع ...
  • .: ایران حدود 7 روز قبل گفت: 🤣🤣🤣🤣 ...
  • .: مهدی حدود 14 روز قبل گفت: دلسوز مردم بودن مستلزم ...
  • .: عرفان حدود 21 روز قبل گفت: اره عالی ...
  • .: نیکنام حدود 23 روز قبل گفت: عالی بود درود بر ...
  • .: دشتستان حدود 29 روز قبل گفت: درود و خدا قوت ...
  • .: محمد علی خانی حدود 1 ماه قبل گفت: عالی بود دکتر ‌. ...