امروز: شنبه 14 شهريور 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 21 بهمن 1398 - 10:47

اتحادخبر: شیوع کروناویروس جدید در چین که تاکنون جان بیش از ۸۰۰ نفر را گرفته و وضعیت اضطراری جهانی ایجاد کرده، این روزها به سرخط اخبار بسیاری از رسانه‌ها تبدیل شده و پرسش مهمی که همواره در این خصوص مطرح شده این است که برای محافظت از خود در برابر این ویروس به چه اطلاعاتی نیاز داریم؟

 

اتحادخبر: شیوع کروناویروس جدید در چین که تاکنون جان بیش از ۸۰۰ نفر را گرفته و وضعیت اضطراری جهانی ایجاد کرده، این روزها به سرخط اخبار بسیاری از رسانه‌ها تبدیل شده و پرسش مهمی که همواره در این خصوص مطرح شده این است که برای محافظت از خود در برابر این ویروس به چه اطلاعاتی نیاز داریم؟

کروناویروس اپیدمی شیوع بیماری آلودگی ماسک چین

 

 تاکنون ابتلای بیش از ۳۴ هزار نفر در سراسر جهان به کروناویروس جدید تایید شده که بیشتر آن‌ها در استان هوبئی چین بوده‌اند. 

این عفونت اکنون از شیوع سندرم حاد تنفسی (سارس) در سال‌های ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳ میلادی از هر دو لحاظ شمار مبتلایان و شمار قربانیان نیز پیشی گرفته است.

 

در ادامه هر آنچه که لازم است در مورد کروناویروس جدید بدانیم به نقل از شبکه خبری "الجزیره" آورده شده است:

 

کروناویروس چیست؟

 

طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت (WHO)، کروناویروس‌ها خانواده‌ای از ویروس‌ها با ساختار خاص پروتئینی هستند که باعث بروز بیماری‌هایی از سرماخوردگی و ذات‌الریه گرفته تا بیماری‌های شدیدتر مانند سارس و سندرم تنفسی خاورمیانه (مِرس) می‌شوند.

منشا این ویروس‌ها از ابتدا حیوانات بودند که به انسان‌ها منتقل شده است. برای مثال تصور می‌شود منشا ویروس سارس گربه دم‌حلقه‌ای بوده که از آن‌ها به انسان منتقل شده و منشا ویروس مِرس نیز بیشتر شترها بوده‌اند.

هم‌چنین کروناویروس‌های بسیاری وجود دارند که میان حیوانات مختلف شایع هستند اما هنوز به انسان‌ها منتقل نشده‌اند.

واژه "کروناویروس" از کلمه لاتین "corona" یا کلمه یونانی "κορώνη" به معنی تاج یا هاله گرفته شده است. این واژه به مشخصه ظاهری ویریون‌ها (شکل عفونی ویروس) که در زیر میکروسکوپ الکترونی دیده می‌شود، اشاره دارد که حاشیه‌ای از سطح بزرگ و پیازدار داشته و یادآور تصویری از یک تاج سلطنتی یا تاج خورشیدی است.

کروناویروس جدید که در تاریخ هفتم ژانویه توسط مقامات چینی شناسایی و با نام موقت 2019nCoV شناخته شد، سویه جدیدی از کروناویروس‌ها است که قبلاً در انسان مشاهده نشده بود.

در مورد این ویروس هنوز اطلاعات زیادی در دسترس نیست اما انتقال فرد به فرد در آن مشاهده و تایید شده است.

 

علائم کروناویروس جدید چیست؟

 

طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت (WHO)، علائم عفونت تنفسی ناشی از این ویروس جدید شامل تب، سرفه، تنگی نفس و سایر مشکلات تنفسی است که در موارد شدیدتر می‌تواند منجر به ذات‌الریه، سارس، نارسایی کلیه و حتی مرگ شود.

دوره نهفتگی این کروناویروس هنوز نامشخص است اما برخی منابع می‌گویند ممکن است بین ۱۰ تا ۱۴ روز باشد. 

 

این ویروس تا چه میزان کشنده است؟

 

اکنون شمار قربانیانِ کروناویروس جدید از میزان تلفات سارس که در سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۳ منجر به مرگ ۸۰۰ نفر در سرتاسر جهان شد و بیش از ۳۰۰ نفر آن‌ها تنها در چین بودند و از این کشور نیز آغاز شده بود، فراتر رفته است.

سندرم تنفسی خاورمیانه (مِرس) نیز به طور گسترده‌ای گسترش نیافت اما نسبت به کروناویروس جدید کشنده‌تر بوده و جان یک سوم از مبتلایان خود را گرفت.

با این حال از لحاظ  تعداد مبتلایان در چین کروناویروس جدید شیوع گسترده‌تری نسبت به سارس داشته است.

 

موارد ابتلا به کروناویروس جدید در کجا گزارش شده است؟

 

بیشترین موارد ابتلا و مرگ و میر در چین گزارش شده است که اکثریت قریب به اتفاق آن‌ها نیز در استان هوبئی بوده‌اند. تاکنون هنگ کنگ و فیلیپین هر کدام یک مورد مرگ ناشی از ابتلا به این ویروس جدید را گزارش داده‌اند.

این ویروس در بسیاری از کشورهای منطقه آسیا و اقیانوسیه و هم‌چنین استرالیا، اروپا، آمریکای شمالی و خاورمیانه شیوع یافته است. بیشتر موارد در خارج از چین در بین افرادی است که اخیراً به این کشور سفر کرده‌اند.

بنابر آخرین آمار، کروناویروس جدید تاکنون در برخی کشورها شامل ژاپن، تایلند، سنگاپور، کره جنوبی، ایالات متحده آمریکا، آلمان، تایوان، مالزی، استرالیا، ویتنام، فرانسه، امارات متحده عربی، کانادا، هند، فیلیپین، روسیه، ایتالیا، انگلیس، نپال، سریلانکا، سوئد، اسپانیا، کامبوج و فنلاند مشاهده شده است.

 

برای جلوگیری از شیوع آن چه کاری انجام می‌شود؟

 

دانشمندان در حال آزمایش برای تولید واکسن کروناویروس جدید هستند اما هشدار داده‌اند که بعید است پیش از سال ۲۰۲۱ میلادی این محصول برای تولید انبوه و توزیع در دسترس قرار بگیرد.

مقامات چینی به طور موثری ووهان را قرنطینه و محدودیت‌هایی را برای سفر به چندین شهر دیگر اعمال کرده‌اند که ۵۶ میلیون نفر را تحت تأثیر قرار داده است. مرکز فرماندهی ویژه شهر ووهان در برابر ویروس، این اقدام را به معنای "حرکت قاطعانه در برابر شیوع این اپیدمی" اعلام کرده است.

بسیاری از شرکت‌های هواپیمایی نیز پروازهای چین را لغو کرده‌اند، در حالی که برخی کشورها ورود اتباع چینی را ممنوع کرده و شهروندان خود را از ووهان تخلیه کرده‌اند.

 

منشا این ویروس چه بوده است؟

 

مقامات بهداشتی چین هنوز در تلاش‌اند تا منشأ کروناویروس جدید را مشخص کنند. به گفته آن‌ها این ویروس احتمالاً از یک غذای دریایی در ووهان منشا گرفته است. در یکی از بازارهای شهر ووهان حیوانات وحشی نیز به طور غیرقانونی معامله می‌شوند.

 سازمان جهانی بهداشت هم‌چنین اعلام کرده که به نظر می‌رسد یک منبع حیوانی منبع اصلی شیوع این بیماری است. 

در هفتم فوریه متخصصان چینی اعلام کردند که این ویروس می‌تواند در حین اقدام به قاچاق غیرقانونی پانگولین‌ها (گونه‌ای پستاندار فلس‌دار) که در آسیا کاربرد درمانی و خوراکی دارد، از حیوانات آلوده به انسان‌ها منتقل شده باشد. دانشمندان پیش‌تر هم‌چنین به خفاش‌ها یا مارها نیز به عنوان منبع اصلی ویروس اشاره کرده‌ بودند.

 

آیا شیوع کروناویروس جدید یک وضعیت اضطراری جهانی است؟

 

سازمان جهانی بهداشت (WHO) در پی شیوع کروناویروس جدید اعلام وضعیت اضطراری جهانی کرده است. این تصمیم مبنی بر "اعلام هشدار سطح بالا" در سراسر جهان در پی آن گرفته شد که اولین مورد انتقال فرد به فرد در خارج از چین مشاهده شد.

هشدار بین‌المللی بهداشت، فراخوانی برای تمامی کشورها در سراسر جهان است تا پاسخ‌ها و اقدامات خود را تحت هدایت آژانس بهداشت سازمان ملل متحد هماهنگ کنند.

 

از سال ۲۰۰۵ میلادی تا کنون پنج اعلامیه بهداشت جهانی وجود داشته که شامل موارد زیر است:

 

۱- اعلام برای آنفلوآنزای خوکی در سال ۲۰۰۹ میلادی

۲- فلج اطفال در سال ۲۰۱۴ میلادی

۳- ابولا در سال ۲۰۱۴ میلادی

۴- زیکا در سال ۲۰۱۶ میلادی

۵- ابولا دوباره در سال ۲۰۱۹ میلادی

 

 

 

ایسنا



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • «رآکتور»
  • بوشهر؛ پرچمدار تاریخی ایران در مصاف با استعمار
  • استعدادیابی رایگان تیراندازی با کمان در بوشهر؛ نونهالان بوشهری در مسیر المپیاد استعدادهای برتر کشور
  • حمایت فروشگاه تفنگ ایران از تیم‌های تیراندازی دشتستان در لیگ استانی
  • مهرانگیز: شهرداری‌های استان بوشهر به سامانه ثبت اسناد متصل شوند
  • رئیس کل دادگستری بوشهر: رسیدگی به مطالبات مردم در اولویت است
  • طعنه سنگین سرپرست پرسپولیس به مدیر استقلال: فتاحی بازی دیگری را دیده!
  • انتقاد از سکوت یونیسف در قبال جنایات علیه کودکان ایرانی
  • بوشهر؛ پرچمدار تاریخی ایران در مصاف با استعمار
  • چند اتفاق ویژه در هفته پنجم لیگ برتر؛ بالانشینان امتیاز از دست دادند
  • هدف قرار دادن غیر نظامیان مصداق جنایت جنگی است
  • مالکان و بنگاه‌های متخلف از سقف اجاره‌بها تا پنج برابر کمیسیون جریمه می‌شوند
  • معاون استانداربوشهر:رئیسعلی دلواری سمبل اراده ایرانی برای عزت کشور است
  • داور یک پنالتی استقلال را نگرفت؛ تارتار بازی را ببیند نظرش عوض می‌شود
  • رد ادعای مطرح‌شده درباره روابط ایران و چین
  • تصاویر اتحاد خبر ازبهره‌برداری ۲ نیروگاه خورشیدی در دشتستان
  • پیام تبریک مدیرعامل شرکت پتروشیمی نوری به مناسبت هفته وحدت
  • پيام مديرعامل شركت مخازن سبز پتروشيمى عسلويه به مناسبت هفته وحدت
  • 🎥ویدیو/افتتاح و اجرای ۱۰۵طرح اقتصادی و عمرانی در شهرستان دیلم
  • تصاویر اتحاد خبر از بهره‌برداری از طرح تولید ریزجلبک اسپیرولینا در دشتستان
  • حذف گردنه حادثه خیز «نارمنج» دشتستان با حضور استاندار بوشهر
  • افتتاح ۱۴۰۰ پروژه عمرانی در بوشهر با حضور وبیناری رئیس‌جمهور؛ گامی برای امید و توسعه پایدار
  • مخزن 1000 مترمکعبی شهر کلمه دشتستان با حضور استاندار بوشهر به بهره‌برداری رسید
  • بهره‌برداری از طرح توسعه تولید جوجه مرغ آمین در دشتستان با حضور استاندار بوشهر / تصاویر اتحاد خبر
  • مرکز آموزش‌های تخصصی کوتاه‌مدت جهاد دانشگاهی دشتستان با حضور استاندار به بهره‌برداری رسید / تصاویر اتحاد خبر
  • پتروشیمی جم، حقوق ۴۵ میلیون یورویی پادجم در پرونده جندی‌شاپور را احیا کرد
  • عقل هم خوب چیزی هست؛ گرانی را از واقعیت های اقتصاد جدا نکنیم
  • تنوع انتخاب رشته در دانشگاه پیام نور استان بوشهر افزایش یافت
  • محمد پیامبری که از نو باید شناخت
  • طرح تولید ریزجلبک اسپیرولینا در دشتستان با حضور استاندار به بهره‌برداری رسید
  • تجلیل از مسعود آتشی در نشست مؤسسین خانه فرهنگ دشتستان
  • استاندار بوشهر از خبرنگاران تجلیل کرد / تصاویر اختصاصی
  • دیدار رئیس سازمان نظام پزشکی دشتستان با مدیر مسئول و سردبیر اتحاد جنوب
  • در صحنه بمان؛ با تمام آلام
  • اجرای طرح های عوامل تعیین‌کننده اجتماعی سلامت و پزشک خانواده و نظام ارجاع در شهرستان دشتستان
  • علوی: مواکب فارس تا بازگشت آخرین زائر اربعین فعال می‌مانند
  • جایگاه های سوخت نرسان بنزین
  • 🎥ویدیو/توافق ایران و عمان بر سر نقشه تردد در تنگه هرمز
  • موکب‌های روستایی در راه حسین(ع)
  • جاده ی مرگ در شبانکاره باز هم قربانی گرفت/ آیا در استان بوشهر فریادرسی نیست؟
  • نشست فرماندار دشتستان با مدیرکل بنیاد شهید استان بوشهر / ابلاغ ریاست بنیاد شهید شهرستان به شهرام قلی‌زاده
  • کارشناسِ های همه‌چیزدان، این همه سواد را از کجا می آورند؟!
  • بی‌اعتنایی به رنجِ جنوب؛ از وعده تا واقعیتِ بی‌برقی!
  • اعتراض به بی توجهی به امکانات سرمایشی در حوزه کنکور برازجان؛ داوطلبان در گرما و استرس مضاعف
  • راهکاری عملی برای ناترازی بنزین
  • .: نصیبه حدود 9 روز قبل گفت: خانم سعادتمند؛ بانویی که ...
  • .: سلام حدود 9 روز قبل گفت: مهندس محمدی و ایوب ...
  • .: 🙏 حدود 11 روز قبل گفت: بخش مرکزی شهرستان تنگستان ...
  • .: محمد حدود 12 روز قبل گفت: جناب دریسی ،دولت شهیدرییسی ...
  • .: 😭 حدود 13 روز قبل گفت: باز هم کميته امداد ...
  • .: جعفر کثیر حدود 14 روز قبل گفت: عالی بود درد کنکور ...
  • .: جواد حدود 14 روز قبل گفت: با سلام از رسانه ...
  • .: دراهکی حدود 14 روز قبل گفت: خیلی خوب مثل خودشان ...
  • .: زهره عرب حدود 15 روز قبل گفت: درود بر استاد آتشی ...
  • .: بهرام منوچهری حدود 15 روز قبل گفت: سلام عرض ادب تشکر ...