امروز: چهارشنبه 14 مرداد 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 05 ارديبهشت 1398 - 07:02

اتحادخبر: ناصر چمنی در نشست با اصحاب رسانه با اشاره به فرارسیدن روز جهانی کارگر و هفته کارگر، اظهار داشت: متأسفانه وقتی هفته کارگر می‌رسد فکر می‌کنند فقط با جشن گرفتن و چند مراسم تمام می‌شود درحالی‌که هدف از نام‌گذاری این روز بیان مشکلات کارگری است.

اتحادخبر: ناصر چمنی در نشست با اصحاب رسانه با اشاره به فرارسیدن روز جهانی کارگر و هفته کارگر، اظهار داشت: متأسفانه وقتی هفته کارگر می‌رسد فکر می‌کنند فقط با جشن گرفتن و چند مراسم تمام می‌شود درحالی‌که هدف از نام‌گذاری این روز بیان مشکلات کارگری است.

 

وی افزود: در این هفته باید مطالب و مشکلات صنفی و معیشتی کارگری و امنیت شغلی که تقریباً ازدست‌رفته باید مطرح شود.

 

به گفته نماینده کانون انجمن‌های صنفی کارگری ایران در حال حاضر نزدیک 96 درصد جامعه کارگری با قرارداد کار موقت کار می‌کنند و این نشان‌دهنده از دست رفتن امنیت شغلی کارگران است، کارگری که امروز از سر کار خارج می‌شود از حضور خود در روز بعد در کارخانه مطمئن نیست، از این بزرگ‌تر تهدید و نگرانی برای یک کارگر وجود ندارد.

 

وی ادامه داد: در شرایط اقتصادی موجود کارگر نمی‌داند باید به فکر معیشت خود باشد یا امنیت شغلی خود، متأسفانه در شرایط بازار که عرضه و تقاضا با یکدیگر همخوانی ندارد بحث قراردادهای کار موقت تبدیل به‌عنوان اهرمی برای بهره‌کشی از کارگران در دست برخی کارفرمایان شده است.

 

چمنی خاطرنشان کرد: وقتی کارگری با 20 سال سابقه کاری به‌راحتی اخراج می‌شود یعنی شرایط با عدالت همخوانی ندارد، این کارگر پس از 20 سال که تمام عمر خود را در یک واحد صرف کرده را اخراج می‌کنند چه‌کار باید بکند؟ فوقش طرح حمایتی برای 2 سال بیمه بیکاری دارد که بعدازآن هم بیکار می‌ماند.

 

وی بیان کرد: به‌تناسب اتفاقاتی که به لحاظ اقتصادی در چند سال اخیر در کشور رخ‌داده و موجب کاهش ارزش پول ملی شده، سفره‌های کارگری خالی شد.

 

رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگری آذربایجان شرقی ادامه داد: هر اتفاقی در جامعه می‌افتد هزینه آن را قشر کارگر می‌پردازد، جامعه کارفرمایی بدون هیچ فعالیتی در سال 96 سرمایه ثابتش 3.5 برابر افزایش یافت اما در مقابل کارگر 3.5 برابر سفره‌اش خالی شد.

 

وی گفت: به‌عنوان نماینده کانون انجمن صنفی کارگری ایران، در شورای عالی کار پس از 14 ساعت دستمزدی تصویب کردیم، اما دولت به‌نوعی برخورد می‌کند که انگار در قبال کارگران شق‌القمر کرده درحالی‌که بر اساس ماده 41 قانون کار، حقوقی که کارگر می‌گیرد باید بتواند 3.3 درصد معیشت خانواده را به سر برساند.

 

چمنی اضافه کرد: مگر با 1.5 میلیون که تصویب شد می‌توان سفره کارگری را تا پایان ماه نگه داشت، نزدیک به 75 درصد قدرت خرید کارگران در سال 97 از دست رفت در مقابل در سال جاری تنها 36.5 درصد افزایش حقوق داشتیم، اگر 75 درصد می‌توانستیم افزایش دهیم تنها قدرت خرید سال گذشته حفظ می‌شد، افزایش 36.5 درصدی کار شق‌القمری نیست.

 

وی اضافه کرد: بر اساس ماده 7 تبصره یک که گفته می‌شود قرارداد کار موقت و مستمر باید مشخص می‌شد و در زمان دکتر ربیعی پس از 20 سال مصوب شد اما پس از رفتن آقای ربیعی در دبیرخانه دولت مسکوت ماند و اهمیتی به آن داده نمی‌شود. حداقل دولت این موضوع را مشخص کند تا معلوم شود قرارداد کار موقت و مستمر در کدام کار می‌تواند باشد و این امروز این اصلی‌ترین مطالب انجمن‌های صنفی کارگری است،

 

نماینده کانون انجمن‌های صنفی کارگری ایران بابیان اینکه تشکلات کارگری متأسفانه بنا به دلایلی ضعیف نگه‌داشته شده‌اند و این‌یک واقعیت است و نمی‌تواند مطالبات خود را مطرح کند، گفت: دولت به‌جای جشن گرفتن ماده 7 آیین‌نامه را در هیئت دولت مصوب کند.

 

وی اضافه کرد: بر اساس قانون اساسی حق تشکیل تشکل‌ها در اختیار کارگران گذاشته‌شده اما وقتی گروهی از کارگران بر اساس قانون درخواست ایجاد تشکل کارگری می‌دهند متأسفانه آن کارگر اخراج می‌شود، ظلمی بزرگ‌تر این کجا اتفاق می‌افتد.

 

وی افزود: اصلی‌ترین مطالبه جامعه کارگری، امنیت شغلی، تشکل کارگری و مطالبه گری است، اگر کارگری امنیت شغلی و تشکل کارگری نداشته باشد نمی‌تواند مطالبه کند و این نقطه‌ضعف است و اخراج یک کارگر که درخواست ایجاد تشکل داشته حق مطالبه گری را از دیگر کارگران می‌گیرند.

 

رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگری آذربایجان شرقی بیان کرد: انتظار داریم در هفته کارگر تریبون‌های مختلف به اصحاب کارگری داده شود، حتی در صداوسیما مشکلات کارگری به‌صورت تخصصی مطرح و بررسی شود، چرا یک کارفرما به‌راحتی می‌تواند کارگری را اخراج کند.

 

وی ادامه داد: کارگران در همه صحنه‌های انقلاب قدم‌به‌قدم نقش بسزایی را ایفا کردند، 14 هزار شهید جنگ تحمیلی از جامعه کارگری بود، هشت سال به خاطر جنگ تحمیلی افزایش حقوق نداشتند اما در حال حاضر متاسفانه به مشکلات کارگری بی مهری می شود.

 

چمنی با شار به مباحث سازمان تأمین اجتماعی، گفت: تأمین اجتماعی یک صندوق غیردولتی است اما همه اقدامات از سوی دولت انجام می‌شود و مدیریت از طریق دولت انتخاب می‌شود، درحالی‌که در سازمان تأمین اجتماعی دولت هیچ خدماتی ارائه نمی‌دهد و تا سال گذشته 180 هزار میلیارد تومانی به تأمین اجتماعی بدهکار بوده و به‌جای اینکه بدهی سازمان را بدهد متأسفانه رئیس‌جمهور دولت تدبیر و امید به‌راحتی می‌گوید شستا را بفروشید برود، اما صندوقی که از آن شما نیست شرعاً نمی‌توانید بفروشید.

 

وی ادامه داد: چر امروز شستا ضرر ده شده، چرا سازمانی که بزرگ‌ترین هلدینگ خاورمیانه است سود ده نیست، چون مدیران سفارشی‌شده و انتصابی هستند و کارگران و کارفرمایان که صاحبان اصلی آن هستند هیچ نقشی در تصمیم‌گیری‌های سازمان تأمین اجتماعی ندارند.

 

نماینده کانون انجمن‌های صنفی کارگری ایران گفت: تعهداتی که دولت بر عهده تأمین اجتماعی می‌گذارد و عمل نمی‌کند و به حالت پوپولیستی مطالبی را مطرح می‌کنند اما به مطالبات پاسخ نمی‌دهند.

 

چمنی خاطرنشان کرد: در حد توان مشکلات را پیگیری و مطالبات را بیان کرده‌ایم، متأسفانه فعل خواستن از طرف دولت نیست، اگر اداره کار از تشکل حمایت کند و عضو تشکل به خاطر یک نامه اخراج نشود این تشکل پویاتر می‌شود.

 

 

 

 

 

 

 

  فارس


کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • تجلیل انجمن «دیدگاه» دشتستان از نویسنده کتاب «یادنامه»
  • منطقه آزاد تجاری صنعتی بوشهر یکی از مهم‌ترین فرصت‌های سرمایه‌گذاری کشور است
  • در مسیر عشق، در کنار مردم
  • تسلیت پتروشیمی خارک به مناسبت اربعین حسینی
  • سرمایه‌گذاری ۱۰ میلیاردی برای باشگاه هوش مصنوعی بوشهر؛ جهاد دانشگاهی به دنبال بومی‌سازی فناوری صنعت و دریا
  • کدام دموکراسی؟
  • پیام تسلیت سرپرست شرکت توسعه پلیمر پادجم به مناسبت اربعین حسینی
  • پیام مدیرعامل شرکت پتروشیمی کیمیای پارس خاورمیانه به مناسبت اربعین حسینی
  • بیانیه شرکت مبین انرژی خلیج فارس درباره‌ی بازتاب رأی شورای رقابت در برخی رسانه‌ها
  • پیام مدیرعامل پتروشیمی جم به مناسبت اربعین سید و سالار شهیدان، اباعبدالله الحسین (علیه‌السلام)
  • بررسی وضعیت قراردادهای یوتیلیتی در شورای رقابت؛ اصلاح مفاد مرتبط با دیماند و اضافه‌مصرف
  • وزیر بهداشت وارد عسلویه شد
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/05/14
  • ناگفته‌هایی از آمپول‌های لاغری؛ از عوارض مرگبار تا زیبایی
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/05/14
  • تفاهم‌نامه تأمین ۵ دستگاه آمبولانس پیشرفته برای مدیریت درمان تأمین اجتماعی استان بوشهر امضا شد
  • احسان عبدی پور به مثابه «کنشگر بازپیوند اجتماعی»
  • حل اختلاف میان پتروشیمی جم و مهر حاصل همکاری سران قوا بود/ قرارداد کارگران از هفته آینده با پتروشیمی جم منعقد می‌شود
  • پتروشیمی جم محور توسعه بوشهر؛ امضای ۴ تفاهم‌نامه با حضور وزیر تعاون
  • گام نو در پارس جنوبی: اشتغال پایدار، بیمارستان تخصصی و سند چشم‌انداز در مسیر توسعه متوازن
  • جزئیات ۲ پرونده قتل در دشتستان
  • وزیر کار از خط مقدم جبهه اقتصادی: در پتروشیمی جم، نه اخراجی داریم و نه توقف تولید / بازسازی با «دست‌های داخلی» کلید خورد
  • جزئیات حملات شب گذشته به استان بوشهر
  • وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی وارد عسلویه شد
  • تسهیلات اشتغال‌زایی باید هدفمند و در مسیر توسعه شهرستان پرداخت شود
  • گام مهم جم‌پیلن در راستای حمایت از کسب و کارهای خرد و توانمندسازیِ بانوان سرپرست خانوار
  • از پزشک خانواده تا پروژه‌های عمرانی؛ دشتستان در آستانه هفته دولت/پیاده روی ولایت یک برند فرهنگی برای دشتستان
  • تجلیل انجمن «دیدگاه» دشتستان از نویسنده کتاب «یادنامه»
  • مطالبه پایه دوازدهمی های بوشهر برای تمدید تاریخ امتحانات به تعویق افتاده تا بعد کنکور !
  • جنگ نباید بهانه ضعف عملکرد وزارت راه و شهرسازی در حوزه مسکن باشد
  • قواعد ومقررات داخلی وبین الملی حاکم بر تنگه هرمز
  • ۱۴۰۴؛ سال طلایی جم؛ فتح قله تاریخی ۱۰۰ همتی درآمد
  • حاکمیت بر قلمرو هوایی ودریایی وتاثیر آن بر امنیت ملی درصورت بروز بحران
  • قرعه کشی مرحلی پلی آف لیگ دسته دوم کشور/ شاهین عامری میزبان دور برگشت شد
  • پیگیری پروژه‌های راهبردی راه دشتستان؛ از روند تکمیل بزرگراه دالکی–کنارتخته و تکمیل بزرگراه برازجان–اهرم تا تقاطع غیرهمسطح وحدتیه و راه‌آهن بوشهر شیراز
  • دستگاه سونوگرافی و OPG در پلی‌کلینیک تخصصی امام موسی کاظم(ع) برازجان به بهره‌برداری رسید
  • قدرت ملّی، زیربنای هر انتقام مؤثر است
  • «فرهنگستانِ آرام‌سازیِ درد»
  • ۱۰۴ هزار بوشهری زیر چتر بهزیستی/ اختلافات خانوادگی و اعتیاد در صدر بحران‌های اجتماعی
  • تکیه بر تجربه؛ مجید خدابخش سکان هدایت توسعه پلیمر پادجم را به دست گرفت
  • توسعه ورزش بدمینتون در بوشهر، اولویت رده‌های پایه و ساحلی
  • ماتادورها «کله» خروس‌ها را کندند/اسپانیا اولین فینالیست جام بیست‌وسوم
  • ۲۷۲ مصوبه رفع مشکلات بنگاه‌های اقتصادی استان بوشهر ابلاغ شد
  • ورزش همچنان کلید داشتن قلبی سالم‌تر است
  • آئین تقدیر از شهردار و دهیاران بخش مرکزی دشتستان برگزار شد
  • .: محمد حدود 2 روز قبل گفت: میز اقتداری که منتظر ...
  • .: ا ارمی حدود 8 روز قبل گفت: بسیار عالی ...
  • .: ح. ح. نیکنام حدود 8 روز قبل گفت: بسیار عالی 👌🌹 ...
  • .: بهار حدود 8 روز قبل گفت: 🤲🤲🤲 ...
  • .: فعال محیط زیست حدود 9 روز قبل گفت: از توجه حضرتعالی به ...
  • .: وعده وعید کافیه حدود 11 روز قبل گفت: یادمه پارسال همین استاندار ...
  • .: فروشگاه لیان کلاسیک حدود 15 روز قبل گفت: آنتن دهی وحشتناک خرابه ...
  • .: احسانی فر حدود 16 روز قبل گفت: دشتستان و قطعا استان ...
  • .: اوا فقینه ژاد حدود 18 روز قبل گفت: ا کا دمی زبان ...
  • .: ... حدود 22 روز قبل گفت: درود بر شما🙏 ...