امروز: يکشنبه 25 مرداد 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 27 شهريور 1397 - 11:33
اتحاد خبر: یک دیپلمات آمریکایی که نامش برده نشد به واشنگتن‌پست گفت: ترامپ به جای اینکه نشستی درباره ایران برگزار کند باید ریاست نشستی درباره عدم ترویج و اشاعه سلاح و قانون‌مداری را برعهده داشته باشد.
اتحاد خبر: یک دیپلمات آمریکایی که نامش برده نشد به واشنگتن‌پست گفت: ترامپ به جای اینکه نشستی درباره ایران برگزار کند باید ریاست نشستی درباره عدم ترویج و اشاعه سلاح و قانون‌مداری را برعهده داشته باشد.

خبرگزاری ایلنا: دولت ترامپ منکر طرح ارائه شده از سوی «نیکی هیلی» سفیر آمریکا در سازمان ملل در مورد برگزاری نشستی با محوریت ایران با ریاست دونالد ترامپ در شورای امنیت سازمان شده است.

 

«هیلی» پیش‌تر از ریاست ترامپ بر یکی از بزرگترین نشست‌های دیپلماتیک جهان با موضوع نقض قوانین بین‌المللی و اقدامات بی‌ثبات‌کننده ایران در خاورمیانه خبر داده بود.

 

بر اساس این گزارش، آمریکا باید درباره دستورکار آتی شورای امنیت سازمان ملل تصمیم‌گیری کند؛ چراکه از ماه سپتامبر ریاست دوره‌ای این شورا به آمریکا خواهد رسید. اما اینکه تمرکز نشست بر ایران باشد، نگرانی‌هایی را برای متحدان آمریکا به وجود آورده است که معتقدند اختلاف‌نظرهای زیادی بین آمریکا، بریتانیا و فرانسه بر سر توافق هسته‌ای که ترامپ به طور یک جانبه از آن خارج شده است، وجود دارد.

 

برخی مقامات آمریکایی از یک بند منشور سازمان ملل که به ایران اجازه شرکت در این نشست را به عنوان طرفی که اختلاف‌نظرها درباره آن مطرح می‌شود، داده است، ابراز نگرانی‌ کرده‌اند. آنها معتقدند حضور ایران احتمال یک نزاع زشت بین ترامپ و نمایندگان آمریکا را بالا خواهد برد.

 

«ریچارد گوان» استاد دانشگاه سازمان ملل در این باره به واشنگتن‌پست گفت: ترامپ در خطر درگیری با انگلیس و فرانسه بر سر ایران در سازمان ملل است. ترزا می نخست وزیر بریتانیا و امانوئل ماکرون رییس‌جمهور فرانسه هیچ انتخابی جز دفاع از توافق هسته‌ای در شورای امنیت ندارند. من فکر نمی‌کنم هیچ کسی دوست داشته باشد رییس‌جمهور در موضع دفاعی درباره توافق هسته‌ای از سوی می و ماکرون قرار بگیرد. او احتمالا همانطور که در ناتو و در گروه جی-۷ رفتار کرد، بسیار کج خلق خواهد شد یا شورا را ترک کرده و سر و صدای دیپلماتیک زیادی به راه خواهد انداخت.

 

یک دیپلمات آمریکایی که نامش برده نشد به این رسانه گفت: ترامپ به جای اینکه نشستی درباره ایران برگزار کند باید ریاست نشستی درباره عدم ترویج و اشاعه سلاح و قانون‌مداری را برعهده داشته باشد. موضوعات عامی که به یک کشور خاص ربطی نداشته باشد و نیاز نباشد دعوت نامه‌ای به ایران بفرستیم و به این ترتیب احتمال عدم انسجام بین دموکراسی‌های غربی را کاهش دهیم.

 

مقامات کاخ سفید و دفتر نمایندگی آمریکا در سازمان ملل از هرگونه اظهارنظر درباره موضوع نشست و اینکه آیا موضوع با آنچه هیلی درباره ایران گفته مغایر است یا خیر سرباز زده‌اند.

 

هیلی پیش‌تر گفته بود احتمالا طرح موضوع ایران در شورای امنیت، اعضا را ناراحت خواهد کرد اما شخصا فکر می‌کنم زمانی که درباره چیزهایی صحبت کنیم که شورا را ناراحت می‌کند، اتفاقات خوبی خواهد افتاد.

 

برخی دیپلمات‌های آمریکایی به طور محرمانه به کشورها گفته‌اند که این ماه ترامپ قرار است ریاست نشستی با موضوع ایران را در شورای امنیت برعهده داشته باشد.

 

در هفت سپتامبر نیز نمایندگی آمریکا در سازمان ملل بیانیه ای منتشر کرد و در آن به محور نشست شورای امنیت با ریاست ترامپ که موضوعاتی از قبیل منع اشاعه سلاح هسته ای و سلاح های کشتار جمعی به علاوه رفتارهای بی ثبات کننده ایران در منطقه است اشاره کرد.

 

واشنگتن‌پست مدعی شد هفته گذشته مقامات آمریکایی در گفت‌وگو با شرکای خارجی‌شان تاکید کرده‌اند که ایران قرار نیست یکی از موضوعات این نشست باشد.

 

با این حال سخنگوی نمایندگی آمریکا در سازمان ملل منکر هر گونه تغییرات در نشست شده و گفت: آمریکا هیچ تغییری در عناوین نشست نداده است؛ موضوعات وسیع‌تر شده است.

 

از نظر واشنگتن پست، وسیع‌تر شدن موضوعات به این معناست که لازم نیست شورای امنیت از ایران برای حضور در نشست دعوتی به عمل بیاورد و به این ترتیب در دینامیک نشست تغییرات قابل توجهی ایجاد خواهد شد.

 

علاوه بر نگرانی متحدان آمریکا، روسیه هم از نشست شورای امنیت ابراز نارضایتی کرده است.

 

سوزان مالونی متخصص امور ایران در موسسه بروکلینز گفته ایران و آمریکا هر دو از نشست شورای امنیت که به طور انحصاری روی ایران تمرکز ندارد سود خواهند برد.

 

وی گفته: در حالی که ترامپ این صحنه ناخوشایند را ایجاد کرده، مشاورانش ایران را در معرض یک انتخاب ناخوشایند بین بی آبرویی در عرصه سیاست داخلی از طریق ارسال وزیر خارجه یا یک مقام دیگر برای پاسخ دادن به فحاشی‌ها و یا یک گزینه ناخوشایند دیگر یعنی رها کردن موضوع و پاسخ ندادن به توهین‌ها قرار داده‌اند./د



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • استاندار بوشهر از خبرنگاران تجلیل کرد / تصاویر اختصاصی
  • بررسی موانع اجرایی طرح آبیاری تحت فشار نخیلات در سعدآباد / بخشدار: هم‌افزایی دستگاه‌ها برای افزایش بهره‌وری آب ضروری است
  • آئین وداع با بقایای پیکر مطهر شهید «احسان حاجیان» در آبدان برگزار شد
  • خودمان را برای حداقل دو سال جنگ آماده کنیم/ شرایط فعلی توزیع سوخت قابل قبول نیست
  • بازدید بخشدار سعدآباد و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از مرکز جامع خدمات سلامت ولیعصر (عج) سعدآباد
  • ارزیابی ۶۰ فایتر در تمرین مشترک بانوان کیک‌بوکسینگ بوشهر
  • پورکبگانی: افزایش تعداد نمایندگان استان بوشهر در مجلس قطعی شد
  • دمای هوا در استان بوشهر از ۵۰ درجه عبور می‌کند
  • آزادگان قهرمانان فداکار روزهای سخت ایران
  • وزارت اطلاعات: دولت فرانسه پاسخگوی مداخلات دیپلمات‌هایش باشد
  • ۴۵۰۰ تابلو و تجهیزات ایمنی در راه های استان بوشهر نصب شد
  • طلای جهانی در مسیر رشد هفتگی؛ اونس به ۴۳۷۶ دلار رسید
  • شهریاری: منبع تامین دارو در «ناصرخسرو» شناسایی شود
  • درس‌ آموخته های بهزیستی از مدیریت بحران در جنگ
  • معادلات تازه تنگه هرمز؛ از توافق عمان تا بازتعریف حاکمیت دو کشور ساحلی
  • استاندار بوشهر از خبرنگاران تجلیل کرد / تصاویر اختصاصی
  • اولین و جوان‌ترین بانوی بازنشستهٔ خبرنگار دشتستان تجلیل شد
  • نمایشگاه عکس انفرادی «روایت مشک‌» اثر یلدا خادمی در برازجان افتتاح شد
  • با دستور فرماندار دشتستان؛ مسائل جایگاه‌های عرضه سوخت آب‌پخش بررسی و پیگیری شد
  • قرارداد توسعه گریدهای جدید پلی‌پروپیلن بین جم‌پیلن و پژوهشگاه پلیمر امضا شد؛ گامی برای افزایش ارزش‌آفرینی و سودآوری پایدار
  • باز هم مردم باید تاوان کمبود بنزین را بدهند؟
  • جایگاه های سوخت نرسان بنزین
  • نقش خبرنگاران در مدیریت بحران آب
  • دیار و تبار بوشهر ،باز هم تماشاگر از دست رفتن سرمایه‌های مدیریتی خود ؟
  • کارشناسِ های همه‌چیزدان، این همه سواد را از کجا می آورند؟!
  • بیش از ۲۰۰ پروژه با اعتبار ۱.۵ همت در هفته دولت عملیات اجرایی آن آغاز یا به بهره برداری می رسد
  • بوشهر رتبه نخست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی کشور را کسب کرد
  • آمادگی برای برگزاری باشکوه پیاده‌روی «ولایت» در دشتستان
  • امام جمعه بوشهر: برنامه علمی ویژه در استان تدوین شود
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/05/19
  • .: زهرا 1 روز قبل گفت: نکته ی بعد افسانه ...
  • .: محمد حدود 6 روز قبل گفت: با سلام، مسوولین محترم ...
  • .: فریده فهیمی حدود 6 روز قبل گفت: مغز مریزاد، امیدخان دریسی ...
  • .: مرتضی از آبپخش حدود 7 روز قبل گفت: جمع آوری سگ های ...
  • .: مرتضی از آبپخش حدود 7 روز قبل گفت: تعداد زیاد متخصص و ...
  • .: مهدی طاهری نیا حدود 7 روز قبل گفت: بازم مثل همیشه زیبا ...
  • .: مهدوی حدود 7 روز قبل گفت: به به 🙏 ...
  • .: غلامرضا بردستانی حدود 9 روز قبل گفت: با تبریک به مردم ...
  • .: محمد حدود 13 روز قبل گفت: میز اقتداری که منتظر ...
  • .: ا ارمی حدود 19 روز قبل گفت: بسیار عالی ...