امروز: شنبه 18 مرداد 1399
    طراحی سایت خبری
تاريخ انتشار: 12 تير 1399 - 09:02

اتحادخبر: نان چاودار دانمارکی یک نان بسیار مغذی است که به راحتی درست می‌شود و مزه‌ای شگفت‌انگیز دارد. ضمن اینکه بخاطر ظاهر تیره واقعا به شما این حس را می‌دهد که از یک غله کامل استفاده کرده‌اید.

 

اتحادخبر: نان چاودار دانمارکی یک نان بسیار مغذی است که به راحتی درست می‌شود و مزه‌ای شگفت‌انگیز دارد. ضمن اینکه بخاطر ظاهر تیره واقعا به شما این حس را می‌دهد که از یک غله کامل استفاده کرده‌اید.

 

نان چاودار نانی تهیه شده با درصد‌های مختلفی از آرد بدست آمده از غله چاودار است. این نان می‌تواند روشن یا تیره باشد که این بستگی به نوع آرد استفاده شده، درصد آرد چاودار در مقابل آرد گندم و افزودن مواد رنگی به آن است. این نان متراکم‌تر از نان گندم است و از لحاظ فیبر غنی‌تر از نان سفید گندم است و رنگ و طعم آن نیز قوی‌تر است. نان چاودار سیاه به عنوان یک نان قرون وسطایی شناخته می‌شود. این نان در کشور‌های غرب اروپا و اسکاندیناوی مشهورتر است به طوری که نان چاودار یکی از معرفه‌های کشور آلمان است.

 

طرز تهیه نان چاودار دانمارکی؛ مغذی و خوشمزه

تفاوت گندم و چاودار چیست؟

چاودار و گندم از لحاظ ژنتیکی تا حد زیادی شبیه به هم هستند، اما از لحاظ بیوشیمیایی آنقدر متفاوت هستند که روند تهیه نان از آن‌ها را متفاوت کرده است. مساله اصلی، تفاوت آنزیم‌های آمیلاز است. آنزیم آمیلاز نشاسته را به قند تجزیه می‌کند. در گندم آمیلاز نسبت به حرارت مقاوم نیست بنابراین بر گلوتن گندم که باعث تشکیل ساختار نان می‌شود، اثر چندانی ندارد در حالیکه آمیلاز چاودار در دما‌های بالاتر هم فعال می‌ماند. از آنجایی که گلوتن چاودار چندان قوی نیست، ساختار خمیر بر پایه پلی ساکارید‌هایی همچون نشاسته و پنتوزان‌های چاودار بنا شده است. در نتیجه آمیلاز‌ها در آرد چاودار می‌توانند خمیر را تجزیه کنند که مانع از ور آمدن آن می‌شود. به همین دلیل در نان چاودار از مقداری آرد گندم استفاده می‌شود تا فرایند ور آمدن را بهبود دهند. البته در صنعت از موادی مثل افزودن انواع مواد مثل خمیر ترش، مخمر مخصوص چاودار، آنزیم‌ها و مواد تغییر دهنده pH است.

انواع نان چاودار

طرز تهیه نان چاودار دانمارکی؛ مغذی و خوشمزه

نان چاودار انواع مختلفی دارد و در هر کشوری به صورت سنتی و خاص آن کشور درست می‌شود. نان چاودار آلمانی که به روگن معروف است یکی از نان‌های مشهور این کشور است. در کشور‌های اسکاندیناوی نیز این نان بسیار پرطرفدار و جزو نان‌های سنتی این کشور‌ها محسوب می‌شود. نان نروژی به صورت مسطح و در بسیاری از کشور‌ها به صورت حجیم است. اغلب این نان برای صبحانه و همراه با سایر اقلام خوراکی مثل خامه، کره و مربا و یا تخم مرغ مصرف می‌شود. در کشور دانمارک نیز این نان بصورت چند غله درست می‌شود و از این جهت بسیار مغذی و مقوی است. انواع تخمه و آجیل در آن استفاده می‌شود که هم بر طعم آن افزوده و غنای تغذیه‌ای آن را بیشتر می‌کند.

مواد لازم

  • آب ولرم: ۲ پیمانه
  • مخمر خشک: ۲ قاشق چای‌خوری
  • آرد چاودار تیره: ۲ و ۱/۲ پیمانه
  • آرد چند منظوره: ۳/۴ پیمانه
  • چاودار پوست‌گرفته و خرد شده: ۱ و ۳/۴ پیمانه
  • چاودار کامل: ۱/۲ پیمانه
  • تخم کتان: ۱/۴ پیمانه
  • تخمه آفتابگردان: ۱ و ۱/۳ پیمانه (یا مخلوطی از تخم آفتابگردان، کدو و بادام خرد شده)
  • نمک: ۳ قاشق چای‌خوری
  • ماالشعیر ساده: ۱ پیمانه
  • دوغ یا کفیر: ۱ پیمانه (در صورت وگان بودن ۱ پیمانه شیر بادام به اضافه ۲ قاشق غذاخوری سرکه)
  • جود دوسر پرک: مقداری برای پاشیدن روی نان

طرز تهیه:

۱. خمیر مایه و شکر را داخل آب ولرم بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه بگذارید بماند تا زمانی که که مخمر پف کند.

۲. همه مواد خشک را در کاسه مخلوط‌کن یا یک کاسه بزرگ که جای همه مواد را داشته باشد بریزید. مخلوط مخمر، ماالشعیر و دوغ را به آن اضافه کنید. بهم بزنید تا ترکیب شوند.

طرز تهیه نان چاودار دانمارکی؛ مغذی و خوشمزه

۳. قطعه خمیرگیر مخزن را به آن متصل کنید تا به مدت ۱۰ دقیقه خمیر را ورز دهد. در صورتی که همزن کاسه‌ای ندارید همین کار را می‌توانید با دست انجام دهید. خمیر خیلی چسبناک است و آنقدر‌ها قابل انعطاف نیست.

طرز تهیه نان چاودار دانمارکی؛ مغذی و خوشمزه

۴. خمیر را داخل یک کاسه غیر فلزی بزرگ بریزید که فضای اضافی کافی داشته باشد (خمیر دو برابر خواهد شد). روی خمیر را با پلاستیک سلفون بپوشانید و بگذارید به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در فضایی گرم (دمای اتاق) بماند. البته این بستگی به این دارید که بخواهید چقدر نانتان ترش باشد (باید حداقل ۲۴ ساعت بماند تا تخمیر شود و مطمئن شوید که به قدر کافی مایعات را جذب کرده است).

طرز تهیه نان چاودار دانمارکی؛ مغذی و خوشمزه

۵. کف یک لوف ۹×۵×۳ اینچی مخصوص نان را با کاغذ روغنی بپوشانید. فر را با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت (۱۷۵ درجه سلسیوس) گرم کنید.

۶. همه خمیر را داخل قالب نان بریزید در صورت نیاز کمی فشار دهید. (خمیر ما زیاد است، اما با اینکار اندازه قالب خواهد شد). روی آن را با آب برس بکشید و مقداری جو دوسر پرک را به صورت یکسان روی سطح آن بپاشید.

طرز تهیه نان چاودار دانمارکی؛ مغذی و خوشمزه

۷. نان را در طبقه وسط فر به مدت ۱۰۰ تا ۱۲۰ دقیقه یا تا زمانی که وسط آن نیز پخته باشد، بپزید. برای اطمینان از پخت کامل و دقت در انجام کار بهتر است از دماسنج آشپزی استفاده کنید که در اینصورت دمای ۲۵۰ درجه فارنهایت یا ۱۲۰ درجه سلسیوس در مرکز نان باشد.

طرز تهیه نان چاودار دانمارکی؛ مغذی و خوشمزه

۸. قبل از اینکه نان را از داخل قالب بردارید به مدت ۵ دقیقه بگذارید خنک شود. پس از برداشتن نان از قالب ابتدا بگذارید کامل خنک شود، سپس آن را برش بزنید. نان را در ظرفی دردار نگهداری کنید. برای افزایش مدت زمان نگهداری آن را در یخچال و یا فریزر نگهداری کنید. البته در صورتی که قصد استفاده کامل از آن طی چند روز اخیر را ندارید.

طرز تهیه نان چاودار دانمارکی؛ مغذی و خوشمزه

نکات مهم

  • برای تهیه انواع چاودار پوست گرفته و خرد شده و یا چاودار کامل و آرد آن می‌توانید ابتدا به نانوایی‌هایی که نان‌های رژیمی درست می‌کنند مراجعه کنید. بعضی از شهر‌های بزرگ بخصوص کلانشهر‌ها حداقل یک نانوایی رژیمی دارند.
  • بعضی از افراد با جدا کردن نان از کاغذ مخصوص فر مشکل دارند که در اینصورت باید با اسپری آشپزی یا کمی روغن، سطح آن را چرب کنید.
  • می‌توانید آب یا دوغ بیشتر را جایگزین ماء الشعیر کنید.
  • بخاطر داشته باشید که نان چاودار بسیار متراکم‌تر از نان گندم است، بنابراین انتظار آن پف و لطافت را از نان چاودار نداشته باشید.
  • نان چاودار تجربه‌ای خوب و مغذی برای شماست. می‌توانید آن را همراه اقلام صبحانه مانند کره، خامه، مربا، پنیر و تخم مرغ مصرف کنید. مزه آن فوق‌العاده خواهد شد.


کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • در کنار پروژهای زیر بنایی از ارتقاء مبلمان شهری غافل نمی شوم/ خبرنگار، سرمایه اجتماعی از دید مجموعه مدیریت شهری
  • بیش از دو میلیون خبر و گزارش نوشته ام/ چاپ خبر اعتصاب نانوایان برازجان در روزنامه آیندگان باعث افزایش دستمزد کارگران شد
  • برخی نشریات روزی نامه هستند تا روزنامه/ چاپ خبرکشته شدن زن زائو در دیلم باعث شد به دیلم دستگاه های لازم پزشکی داده شود
  • حدود ۲۰۰۰ خبر و گزارش تهیه و منتشر کرده ام/ مهمترین مشکل خبرنگاران بیمه است
  • یکی از عملکرد خوب شورای پنجم انتخاب شهردار است/ شورای برازجان از نداشتن ساختمان مطلوب رنج می برد
  • گزارش و خبر باید مشکلی را از دوش مردم بردارد/ نبود پارک مطبوعات در استان بوشهر از مشکلات اهالی رسانه است
  • اضافه شدن 3 فوتی جدید در اثر کرونا /۳۱۰ بیمار در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر بستری هستند
  • گذری در گذر کهن
  • اضافه شدن 5 فوتی جدید در اثر کرونا /فوتی‌های مثبت در استان بوشهر به 352 مورد رسید
  • همیشه در تیررس مشکلات بعد از خبرهایمان هستیم/ مهمترین مشکل خبرنگاران عدم حمایت از طرف دولت است
  • بازداشت خانگی شماری از مسئولان بندر بیروت
  • با حمایت های استاندار و معاون عمرانی استاندار پروژه بهسازی ورودی شهر سعدآباد با جدیت در حال اجراست/تصاویر
  • واکسن آنفلوانزا باید در اختیار افراد آسیب پذیر قرار گیرد
  • گلکسی نوت۲۰ و نوت۲۰ اولترا معرفی شدند
  • ۹۱ کیلوگرم موادمخدر در گناوه کشف شد
  • در کنار پروژهای زیر بنایی از ارتقاء مبلمان شهری غافل نمی شوم/ خبرنگار، سرمایه اجتماعی از دید مجموعه مدیریت شهری
  • تونل های انحراف آب سد دالکی به بهره برداری رسید/تصاویراختصاصی
  • ثبت ‌نام آزمون استخدامی سازمان تامین اجتماعی از 13 مرداد شروع می‌شود
  • اقتدار داور به سن و سال نیست/ مسئولین به ورزش بانوان توجه بیشتری داشته باشند
  • مهارت خودآگاهى
  • صعود مشترک کوهنوردان برازجانی و یاسوجی به قله کینو / تصاویر
  • جزئیات جدیدی از آتش سوزی در کارخانه سیمان دشتستان
  • اضافه شدن 10 فوتی جدید در اثر کرونا /بهبودی ۵۹۱۱ مورد تاکنون/ بستری ۳۰۶ بیمار
  • نخل ها و زخم ها
  • اضافه شدن 7 فوتی جدید در اثر کرونا / 281بیمار در بخش‌های کرونایی استان بوشهر بستری هستند
  • پیام تسلیت حزب کارگزاران سازندگی ایران شاخه استان بوشهر درپی درگذشت زنده یاد صدرالله محمدی باغملایی
  • آتش سوزی در کارخانه سیمان دشتستان ۵ نفر مصدوم بر جای گذاشت/ جزییات
  • افتتاح تونل های انحرافی آب سد دالکی/ هزینه ١٠٠ میلیارد تومانی برای احداث تونل‌ ها / تصاویر اختصاصی
  • تصویر روز اتحادخبر(469)/گاه باید بیرون روی از پیله ی خود!
  • تقدیم به روح مرحوم مهندس صدراله محمدی باغملایی
  • دکتر سروستانی از پزشکان متخصص شهر برازجان آسمانی شد / جزییات
  • ثبت ۱۲ فوتی جدید کرونا در استان بوشهر /فوت نوزاد ۲۳ روزه بر اثر کرونا / اضافه شدن ۴۰ تخت icu به تخت های ویژه
  • خودکشی جوان ۲۶ ساله در یکی از معابر شهری برازجان
  • وداع تلخ در استادیوم تختی برازجان / میزبان همیشگی ، این بار میهمان بود
  • کرونا حریف پدربزرگ ۹۷ ساله دشتستانی نشد
  • تشریح روند بازگشایی مدارس/مهر ۹۹، سال تحصیلی متفاوتی خواهیم داشت
  • پیام تبریک مدیر کل تأمین اجتماعی استان به مناسبت هفته تأمین اجتماعی
  • برای احیای ورزش باید از مدارس شروع کرد/زاهدی فرد داور مقتدری است
  • در کنار پروژهای زیر بنایی از ارتقاء مبلمان شهری غافل نمی شوم/ خبرنگار، سرمایه اجتماعی از دید مجموعه مدیریت شهری
  • تونل های انحراف آب سد دالکی به بهره برداری رسید/تصاویراختصاصی
  • بایدها و نبایدهای یک قرارداد
  • حقوق مستمری بگیران تامین اجتماعی استان بوشهر ۵۰ تا ۸۰ درصد افزایش یافت
  • مسئولین؛ قهرمانان ورزشی استان را بیشتر بشناسند
  • ۳۲۳ بیمار در بخش‌های کرونایی استان بوشهر بستری هستند/ افزایش آمار جان‌باختگان به ۱۳۶ مورد
  • حکم بخشدار ارم صادر شد