امروز: شنبه 01 ارديبهشت 1403
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 16 تير 1397 - 07:35
اتحاد خبر: اگر دوست دارید به میز پذیرایی خود از میهمان هایتان تنوعی با رنگ و بوی مازندرانی ببخشید به لیست معروف‌ترین شیرینی‌های مازندرانی شامل آب دندون، آغوزنون، برنجک، پشت زیک، پیس گندله، رشته برشته، نان کوهی و قماق مازندرانی نگاهی بیندازید.
اتحاد خبر: اگر دوست دارید به میز پذیرایی خود از میهمان هایتان تنوعی با رنگ و بوی مازندرانی ببخشید به لیست معروف‌ترین شیرینی‌های مازندرانی شامل آب دندون، آغوزنون، برنجک، پشت زیک، پیس گندله، رشته برشته، نان کوهی و قماق مازندرانی نگاهی بیندازید.

آب دندون

مواد لازم:

روغن جامد:یک پیمانه

پودرشکر :یک پیمانه

زرده تخم‌مرغ: دو عدد

پودر هل: ۱/۵ قاشق چایخوری

وانیل: ۱/۵قاشق چایخوری

آرد سفید: دو پیمانه

آرد برنج: نصف پیمانه

بیکینگ پودر: نصف قاشق چایخوری

تخم خرفه: به میزان لازم

شیرینی‌های خوشمزه استان مازندران؛ از آب دندون تا قماق

طرز تهیه:

1. پودر شکر را الک کرده و همراه روغن جامد با همزن برقی هم می‌زنیم تا رنگ آن تغییر کند.

2. سپس زرده‌های تخم‌مرغ، پودر هل و وانیل را افزوده و هم می‌زنیم.

3. همزن را خاموش کرده و آرد سفید، آرد برنج و بیکینگ‌پودر را با هم مخلوط کرده، الک می‌کنیم و یک‌باره روی مواد ریخته، ابتدا با قاشق هم می‌زنیم، سپس با دست خمیر را جمع کرده و در کیسه نایلون گذاشته و یک ساعت استراحت می‌دهیم.

4. از خمیر توپ‌هایی به اندازه گردو یا فندق برداشته، گرد کرده و روی آنها مهر می‌زنیم و تخم خرفه می‌پاشیم.

5. در سینی فر چیده و آن را در فر با حرارت ۱۸۰ سانتی‌گراد ۲۰ دقیقه می‌پزیم.


اغوزکنا (آغوزنون)

مواد لازم

آرد برنج 150 گرم

آرد سفید 30 گرم

تخم مرغ 1 عدد

پودر گردو 50 گرم

روغن جامد 70 گرم

آب 30 گرم

شکر 100 گرم

بکینگ پودر یک دوم قاشق چایخوری

پودر هل 1 قاشق چایخوری

زعفران آب کرده به میزان لازم

شیرینی‌های خوشمزه استان مازندران؛ از آب دندون تا قماق

طرز تهیه

1. آرد برنج را در یک ظرف لعابی بریزید و با حرارت بسیار ملایم کمی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود سپس اجازه دهید سرد شود .

2. شکر و آب را مخلوط و کنار بگذارید .

3. آرد برنج، آرد سفید،  هل،  بکینگ پودر،  گرد آسیاب شده تخم مرغ،  روغن جامد آب کرده و زعفران را در ظرفی مخلوط کنید و خوب هم بزنید سپس مخلوط شکر و آب را به مواد بیفزایید و به هم زدن ادامه دهید تا خمیر تقریبا لطیفی بدست آید .

4. خمیر آماده را در نایلون به مدت 12 ساعت در یخچال اسراحت دهید .

5. پس از گذشت این مدت کف یک سینی را کاغذ روغنی انداخته و از یک ربع قبل فر را در دمای 150 درجه سانتیگراد یا 300 درجه فارنهایت یا شماره 3 روشن کنید.

6. از خمیر اماده به اندازه یک گردو برداشته و در دست گرد کرده و کمی پهن کنید و روی سینی بچینید.

7. سپس سینی را 20 تا 25 دقیقه در طبه وسط فر قرار دهید تا شیرینی ها بپزند برای تزیین شیرینی ها میتوایند از یک گردوی نیمه شده روی آنها بگذارید .

8. پس از خنک شدن شیرینی را سینی جدا کرده و در ظرف سرو بچینید .


شیرینی برنجک

برنج ۵ لیوان

شکر ۲ لیوان

آب ۱ لیوان

آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری

روغن به مقدار لازم

شیرینی‌های خوشمزه استان مازندران؛ از آب دندون تا قماق

طرز تهیه:

1. برنج را ۱ ساعت در آب خیس دهید سپس بهمراه چند لیوان آب داخل قابلمه‌ای بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا بجوشد و نرم شود سپس با آب سرد آبکشی کنید (برنج را مانند برنج‌های دیگر آبکش کنید اما مقداری نرم تر از حد معمول برنج را بردارید).

 

2. پس از ابکشی کردن حداقل به مدت ۱ ساعت در آبکش بگذارید بماند تا کاملاً آب برنج برود، در این مرحله می‌توانید زعفران یا رنگ خوراکی اضافه کنید، برنج را داخل سینی بریزید و پخش کنید سپس روی شوفاژ یا در آفتاب قرار دهید تا خشک شود.

 

3. پس از اینکه برنج خشک شد داخل قابلمه گودی به اندازه لازم روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود، کمی برنج خشک داخل صافی فلزی بریزید و صافی را در روغن داغ قرار دهید تا برنج‌ها سرخ شوند و پف کنند و به همین صورت تمام برنج‌ها را سرخ کنید سپس روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی اش گرفته شود.

 

4. برای تهیه شربت این شیرینی ابتدا شکر و آب را داخل قابلمه‌ای بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید سپس با قاشق مخلوط کنید تا شکر حل شود، ۱۵ دقیقه با حرارت ملایم بگذارید شربت بجوشد تا قوام بیاید سپس آبلیمو را اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.

 

5. برنج را با شیره مخلوط کنید و داخل ظرفی که چرب کرده‌اید بریزید و پخش کنید (برنج را با شیره خوب مخلوط کنید)، پس از ۵ دقیقه با چاقو به شکل لوزی یا مربع و مستطیل برش بزنید و مصرف نمایید (برای ماندگاری روی شیرینی را می‌توانید بپوشانید اما در یخچال قرار ندهید).

 


پشت زیک (سوهان کنجدی)

مواد لازم:

شکر 1 پیمانه

کنجد تست شده 1 پیمانه

کره 1 قاشق غذاخوری

شیرینی‌های خوشمزه استان مازندران؛ از آب دندون تا قماق

طرز تهیه:

1. شکر را در ظرفی میریزم وروی حرارت ذوب میکنیم تا کاراملی شود.

2. کنجد وکره را هم اضافه کرده ومخلوط میکنیم.

3. ترکیب را در سینی و یا روی کاغذ پوستی میریزم وبا وردنه سنگی یا جسمی سنگین روی آن را صاف میکنیم. سپس به اندازه دلخواه برش میزنیم.


پیس گندله

مواد لازم

برنج ۱ پیمانه

شکر ۲ لیوان

گردو ۱ لیوان

کنجد ۱ لیوان

کره. ۵۰ گرم

آرد برنج  حدود ۲ لیوان

شیرینی‌های خوشمزه استان مازندران؛ از آب دندون تا قماق

طرز تهیه

1. گردو و کنجد را کمی تفت داده و کمی آسیاب کنید، به اندازه‌ای که زیاد خرد نشود.

2. آرد برنج را هم کمی تفت داده تا بوی خامی آرد گرفته شود.

3. برنج را با مقداری آب بپزید تا دانه‌های برنج کمی باز شود، بعد کره را بریزید و بعد شکر را اضافه کنید.

4. وقتی آب آن بخار شد، کنجد و گردوی تفت داده و آسیاب شده را اضافه کنید. سپس کمی گلاب و دارچین هم بریزید.

5. وقتی آب آن کاملا بخار شد، این مواد را در سینی بریزید و صبر کنید تا حرارتش را از دست بدهد. سپس آرد برنج را کم کم اضافه کرده تا کمی سفت شود و در دست جمع شود.

6. بعد به اندازه مشت بچه برداشته، در دست گلوله کنید.


رشته برشته

رشته برشته به میزان لازم

خاک قند نصف پیمانه

گردوی خرد شده نصف پیمانه

هل 1 قاشق غذاخوری

روغن مایع به میزان لازم

مواد لازم برای شربت:

شکر 2 پیمانه

آب 1 پیمانه

زعفران 1 قاشق چایخوری

شیرینی‌های خوشمزه استان مازندران؛ از آب دندون تا قماق

طرز تهیه:

1. رشته‌ها را به اندازه ۲۰×۲۰ برش زده و داخل آن، یک قاشق غذاخوری از مواد مخلوط شده خاک قند، هل و گردو بریزید و مانند دلمه برگ مو می‌پیچیم و در روغن سرخ می‌کنیم.

2. پنج دقیقه بعد، رشته‌ها را که به رنگ طلایی درآمده‌ است، داخل شربت قرار می‌دهیم و از وسط به دو قسمت مساوی تقسیم کرده و برای تزئین از پسته آسیاب شده استفاده می‌کنیم.

برای درست کردن شربت، شکر، آب و زعفران را روی حرارت ملایم قرار داده تا قوام بیایند.


قماق

مواد لازم

آرد گندم ۲۰۰ گرم

گردو  ۲۰۰ گرم

تخم مرغ ۲ عدد

جعفری ۲۰ گرم

شنبلیله ۱۰ گرم

شوید ۱۰ گرم

پیاز ۲۰ گرم

کره ۲۰ گرم

شیرینی‌های خوشمزه استان مازندران؛ از آب دندون تا قماق

طرز تهیه:

۱ – جعفری، شنبلیله و شوید را شسته خرد می‌کنیم.

۲ – پیاز را ریز کرده به سبزی خرد شده اضافه می‌کنیم.

۳ – تخم مرغ را با مقداری کره مخلوط می‌کنیم.

۴ – گردوی ساییده شده و سبزی را به مخلوط تخم مرغ و کره اضافه می‌کنیم.

۵ – آرد را کم‌کم با مواد آماده شده مخلوط می‌کنیم.

۶ – مواد آماده شده را در تابه می‌ریزیم تا با حرارت بسیار کم پخته شود.

۷ – روی تابه را با در آن یا با تابه دیگری می‌پوشانیم و آن را از ذغال پر می‌کنیم تا حرارت از دوسو به مواد قماق در حال پخت وارد شود.


نان کوهی، نان ییلاقی (شیرینی محلی شهر آمل)

مواد لازم

تخم مرغ ۲عدد

شیرولرم ۲لیوان

روغن مایع ۱لیوان

شکر ۱لیوان

خمیرمایع فوری ۲ قاشق غذاخوری

آرد به اندازه ای که خمیر به دست نچسبد(تقریبا بیش از ۱ کیلو آرد)

 

مواد داخل نان:

گردو خرد شده

کنجد

شکر

هل به اندازه کافی

شیرینی‌های خوشمزه استان مازندران؛ از آب دندون تا قماق

طرز تهیه :

1. تمام مواد بالا را با دست و در یک جهت هم می‌زنیم و بعد خمیر را به مدت ۲ ساعت در جای گرم و تاریک استراحت می‌دهیم.

2. مقداری از خمیر را برداشته و گرد می‌کنیم و بعد داخل آن را با انگشت چال می‌کنیم و مخلوط مواد داخل نان را در آن ریخته و خمیر را می‌بندیم و گوله می‌کنیم.

3. قسمتی از نان رو هم در کنجد می‌زنیم تا یه عنوان تزیین نان باشد.

4. این نان‌ها در داخل فر پخته می‌شوند.

 

منبع: برترین ها



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • نقدی بر مجموعه داستان " خین‌جوشون " اثر مختار فیاض
  • جاده مرگ شهر وحدتیه را دريابيد،مسئولان برحذر باشند
  • ادعاها درباره حمله اسرائیل به ایران / ساقط کردن چند ریزپرنده در آسمان اصفهان
  • روز سعدی و نکته‌ای نغز از گلستانش
  • پتروشیمی پردیس حامی مهمترین رویداد بین المللی در حوزه تاب آوری انرژی
  • عناوین روزنامه‌های امروز1403/02/01
  • قهرمانی دشتستانی ها در لیگ انفرادی تیراندازی استان بوشهر
  • بانک قرض‌الحسنه مهر ایران بیشترین وام را در سال ۱۴۰۲ پرداخت کرد
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1403/02/01
  • شبکه اسرائیلی از زبان نتانیاهو: به دنبال جنگ با ایران نیستیم! / ماموریت‌های مهم‌تری در جبهه غزه و لبنان داریم
  • تصاویری از بهشت روی زمین در شمال ایران
  • پاسخ منفی انگلیس به «نتانیاهو» درباره سپاه پاسداران
  • واکنش امیرعبداللهیان به ماجرای اصفهان و ادعا‌های اسرائیل
  • تیم های برتر والیبال ساحلی جام رمًضان دیر مشخص شدند
  • حمله هوایی به یک پایگاه حشد الشعبی در عراق/ یک کشته و ۶ مجروح
  • آغاز عملیات اجرای خیابان ۲۴ متری در ورودی شهر از سمت برازجان،خیابان ۲۲ متری غرب آرامستان و خیابان در غرب جاده اصلی
  • اگر احساس تلخی در دهان می کنید این بیماری در کمین شماست
  • تفاوت استراتژی فروش در پردیس/ ثبت ۶ ركورد در تولید و صادرات
  • تقابل ادبی فرماندار دشتستان با هاروکی موراکامی از ژاپن !
  • توزیع تعداد ۵۰ عدد کلاه ایمنی از طرف شهرداری بین موتورسیکلت سواران شهر وحدتیه
  • پیاده روی یا دویدن، کدام برای لاغری و کاهش وزن بهتر است؟
  • ۱۲ کشور امن در صورت شروع جنگ جهانی سوم (+عکس)
  • دست آویزی برای دومین سالکوچ هدهد خبررسان علی پیرمرادی
  • نشست هماهنگی برگزاری آئین شب شعر ویژه نکوداشت شهید محسن صداقت در شهر وحدتیه
  • نتا S واگن ؛ یکی از زیباترین خودروهای چینی به بازار می آید (+تصاویر)
  • آیا این ادویه خوش بو می تواند با سرطان پروستات مقابله کند
  • با این تکنیک به نق زدن و اصرار کردن بچه ها پایان دهید
  • نقدی بر مجموعه داستان " خین‌جوشون " اثر مختار فیاض
  • بازتاب حمله ایران در رسانه‌های خارجی: اسراییل زیر آتش
  • گشت و گذار دختران جوان در تهران 100 سال قبل (+عکس)
  • آغاز عملیات اجرای خیابان ۲۴ متری در ورودی شهر از سمت برازجان،خیابان ۲۲ متری غرب آرامستان و خیابان در غرب جاده اصلی
  • قتل 2 جوان برازجانی در خودروشان/ دستگیری قاتل در استان همجوار
  • یکی از شهدای اخیر حمله اسرائیل در سوریه از شهر وحدتیه دشتستان است
  • هدایای باقیمانده پیاده روی برازجان قرعه کشی شد
  • گزارش تصویری/ راهپیمایی روز جهانی قدس در برازجان
  • سخنرانی استاد سید محمد مهدی جعفری در جمع دشتستانی ها و استان بوشهری های مقیم شیراز/ تصاویر
  • در رسیدگی به امور مردم کوتاهی نکنید/ برخی از بخشنامه ها باعث کوچک شدن سفره مردم می شود
  • مسؤولان نگاه بازتری داشته باشند/ جذابترین قسمت کار ما لحظه ای است که درد بیماران آرام می شود
  • قلب جوان 23 ساله دشتستانی اهدا شد/ تصاویر
  • سخن‌ران، کاظم صدیقی‌. نه! مسجد قیطریه، نه!
  • برخورد توهین آمیز رئیس صمت دشتستان با نمایندگان برخی اصناف شهرستان
  • دکتر یوسفی با حافظه مثال زدنی
  • آئین گرامیداشت شهیدالقدس محسن صداقت در شهر وحدتیه
  • تصاویر جنجالی مجری زن تلویزیون باکو در کنار سفیر ایران و در محل سفارتخانه/ عکس
  • مهدی یوسفی؛ جوانِ شایسته و نخبه
  • .: علی حدود 2 ساعت قبل گفت: بسیار عالی پاینده باشید ...
  • .: شااکبری حدود 2 ساعت قبل گفت: درود بر استاد گرانقدر ...
  • .: ذاکری حدود 14 ساعت قبل گفت: بسیار عالی. درود خدا ...
  • .: ذاکری حدود 14 ساعت قبل گفت: خوشحالم که ادبیات پایداری ...
  • .: افسری حدود 20 ساعت قبل گفت: درود بر دکتر بایندری ...
  • .: عزیز حدود 24 ساعت قبل گفت: سایت و نویسنده حواسشون ...
  • .: مصطفی بهبهانی مطلق حدود 4 روز قبل گفت: با سلام و خدا ...
  • .: ح حدود 5 روز قبل گفت: درودخدا بر استادبرازجانی و ...
  • .: اسماعیل حدود 6 روز قبل گفت: فقط قدرت است که ...
  • .: سعید حدود 6 روز قبل گفت: آقای امید دریسی پیش ...