امروز: يکشنبه 09 ارديبهشت 1403
- حملات سنگین روسیه به ۴ نیروگاه حرارتی اوکراین
- فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی
- پرتاب ۳۰ موشک حزبالله به پایگاه میرون ارتش رژیم اسرائیل
- حملات هوایی شدید اسرائیل به جنوب لبنان
- افزایش قیمت میوه و صیفیجات مربوط به نرخ بارفروشان است
- تأملى بر تشکیل وزارتخانه مستقل برای مدیریت شهری و روستایی
- برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
- جنگ غزه از آزادی بیان غربی پرده برداشت
- پیام خداحافظی عصمت دانش از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهر دالکی پس از ۱۹ سال خدمت
- راهیابی دو کاراته کا بوشهری به اردوی تیم ملی
اتحاد خبر: افسانه های گرجی می گویند: «خدا مشغول آفرینش زمین بود که ناگاه گرسنه شد و تصمیم به سرو شامی بی نظیر گرفت. او به قدری سرگرم صرف شام بود که مقداری از غذایش بر روی بلندترین قله های منطقه قفقاز افتاد و پس از آن نیز تکه هایی از غذا بر روی سرزمین های اطراف پخش شد. بدین ترتیب سرزمین قفقاز و گرجستان به غذاهای بهشتی برکت یافت.»
اتحاد خبر: افسانه های گرجی می گویند: «خدا مشغول آفرینش زمین بود که ناگاه گرسنه شد و تصمیم به سرو شامی بی نظیر گرفت. او به قدری سرگرم صرف شام بود که مقداری از غذایش بر روی بلندترین قله های منطقه قفقاز افتاد و پس از آن نیز تکه هایی از غذا بر روی سرزمین های اطراف پخش شد. بدین ترتیب سرزمین قفقاز و گرجستان به غذاهای بهشتی برکت یافت.»
به گزارش وب سایت کارناوال، گرچه این تنها داستانی عوامانه و رایج در میان مردم است، اما از حق که نگذریم طعم غذاهای خوشمزه گرجستان را می توان بهشتی نامید. از آن جا که این کشور چندان فاصله جغرافیایی با کشور عزیز ما، ایران ندارد؛ بنابراین عجیب نیست که با نگاهی به بهترین غذاهای گرجستان شباهات زیادی با غذاهای خودمان بیابیم.
با نگاه به ۱۵۰ نوع غذای گرجی، خواهیم دریافت که فرهنگ غذایی گرجستان با تنوع، سبک پخت و میزآرایی مخصوص خود شناخته شده و در اغلب این غذاها همواره گوشت بره و گوساله و سبزیجات تازه استفاده می شود. جالب است بدانید که غذاهای گرجی عمدتا از دیگر فرهنگ های غذایی آسیا تأثیر پذیرفته اند و استفاده از محصولات لبنی به همراه غذا در این کشور رایج است.
چند وقت پیش رفتیم سراغ خوشمزه های کشور گرجستان و ۱۰ تا از بهترین غذاهای اصلی را معرفی کردیم. همان طور که گفته بودیم، امروز بهترین پیش غذاهای گرجستان را به همراه تصاویرشان معرفی می کنیم. تمام این لیست ۱۳ تایی را اکثرا به همراه غذاهای دیگر و به عنوان وعده ای سبک در نظر می گیرند.
چند وقت پیش رفتیم سراغ خوشمزه های کشور گرجستان و ۱۰ تا از بهترین غذاهای اصلی را معرفی کردیم. همان طور که گفته بودیم، امروز بهترین پیش غذاهای گرجستان را به همراه تصاویرشان معرفی می کنیم. تمام این لیست ۱۳ تایی را اکثرا به همراه غذاهای دیگر و به عنوان وعده ای سبک در نظر می گیرند.
برای اطلاعات بیش تر از شهرهای معروف گرجستان، می توانید راهنمای سفر به تفلیس و راهنمای سفر به باتومی را ببینید.
فرهنگ غذایی گرجستان در واقع سبکی از طبخ غذاست که از گرجی های پیشین و باستانی، فرهنگ غذایی اروپایی و فرهنگ های نزدیک آسیایی تأثیر پذیرفته است. می توان گفت غذاهای گرجی ترکیبی از مزه های کشورها و تمدن هایی است که به هنگام تجارت به این شهر رفت و آمد می کردند. گرجی ها در غذای خود به استفاده زیاد از گوشت تمایل دارند، اما با این حال طیف متفاوتی از انواع غذاهای گیاهی نیز در فرهنگ غذایی گرجی ها به چشم می خورد.
فرهنگ غذایی گرجستان در واقع سبکی از طبخ غذاست که از گرجی های پیشین و باستانی، فرهنگ غذایی اروپایی و فرهنگ های نزدیک آسیایی تأثیر پذیرفته است. می توان گفت غذاهای گرجی ترکیبی از مزه های کشورها و تمدن هایی است که به هنگام تجارت به این شهر رفت و آمد می کردند. گرجی ها در غذای خود به استفاده زیاد از گوشت تمایل دارند، اما با این حال طیف متفاوتی از انواع غذاهای گیاهی نیز در فرهنگ غذایی گرجی ها به چشم می خورد.
جالب آن که در طی قرن بیستم، رستوران های گرجی در روسیه به شدت توسعه یافتند به گونه ای که هم اکنون اغلب رستوران های روسی در شهرهای این کشور غذاهای گرجی را سرو می کنند.
یکی از بهترین موقعیت هایی که می توانید مجموعه کاملی از غذاها و نوشیدنی های گرجی را از نزدیک ببینید، جشنواره غذا سوپراست. در این جشن تمام غذاهای گرجی به چشم می خورند و در نهایت به برنده لقب تامادا «tamada» اهدا می شود.
۱) خاچاپوری | Khachapuri
هیچ جشن گرجستانی بدون خاچاپوری تکمیل نمی شود و به اعتقاد بسیاری خاچاپوری یکی از بهترین نان های کلاسیک و پنیری این کشور است.
شکل و بافت این غذا منطقه به منطقه متفاوت است. ممکن است قطر ضخیم یا نازکی داشته باشد، چندین لایه یا تک لایه باشد، ممکن است گرد، مثلثی و یا مربع باشد و اندازه و شکل های متفاوتی از قایقی تا دیگر انواع دارد. بسیاری خاچاپوری را با تخم مرغی در وسط طبخ می کنند که اغلب در منطقه آجاپور و سواحل دریای سیاه مانند شهر باتومی مرسوم است.
۲) پی خالی | Pkhali
پی خالی پیش غذایی سرد و محبوب برای در میان گرجی هاست.
این غذای خوشمزه ترکیبی از خمیر ادویه دار گردویی، سبزیجات معطر و طعم دهنده های تازه است که به مخلوطی از سبزیجات آب پز شده یا سرخ شده افزوده می شوند. در انتها پس از ترکیب شدن شکل داده شده و به صورت گلوله هایی کوچک و خنک سرو می شوند. برای تزئین و چاشنی دار کردن پی خالی از دانه های انار استفاده می شود.
۳) جون جولی | Jonjoli
جون جولی نوعی پیش غذای سنتی و محبوب گرجی است که در واقع نوعی ترشی محسوب می شود.
جون جولی ترکیبی از جوانه های ترشی انداخته هستند. گرچه ممکن است جون جولی قیافه چندان جذابی نداشته باشد، اما طعم فوق العاده ای دارد و مقداری شبیه زیتون شور ما ایرانی هاست.
۴) بادریجانی نیگواتیز | Badrijani Nigvzit
بادریجانی پیش غذایی خوشمزه و ترکیبی از بادمجان است که شکل وسوسه کننده و مزه بی نظیری دارد.
برای این غذا ابتدا لایه های بادمجان را سرخ کرده و بعد با مواد مورد نظر پر می کنند. گردو خرد شده، گشنیز و رب انار را با روغن زیتون مخلوط کرده و با آن درون بادمجان های رول شده را پر می کنند. اغلب با دانه های انار روی بادریجانی را تزئین می کنند.
۵) کوچماچی | Kuchmachi
یکی دیگر از پیش غذاهای سنتی گرجی، کوچماچی می باشد.
این غذا ترکیبی از جگر، قلوه و قلب مرغ است که با رب انار و گردو ترکیب می شود. در نهایت نیز روی این غذا را به دانه انار مزین می کنند. کوچماچی اغلب در جشن ها و تعطیلات گرجی مورد استفاده قرار می گیرد.
۶) آبخازورا | Abkhazura
آبخازورا توعی سوسیس از گوشت قیمه ای است که بر روی منقل سرخ می شود و به صورت داغ به همراه سس گرجی از آلو به نام تکمالی (Tkemali) سرو می شود.
۷) بادریجنیس خیزیلالا | Badrijnis khizilala
بادریجنیس نوعی پیش غذاست که از تکه های سرخ شده بادمجان تهیه می شود.
بادریجنیس نوعی پیش غذاست که از تکه های سرخ شده بادمجان تهیه می شود.
برای طبخ این پیش غذا اغلب از موادی چون پیاز، سیر، انار، پودر فلفل قرمز تند، روغن سبزیجات و گشنیز تازه استفاده شده و در نهایت با چند دانه انار تزئین می شود.
۸) نادوگی | Nadugi
این ساندویچ های کوچک پیچیده شده نمونه بارز استفاده از محصولات لبنی در وعده های غذایی گرجی است.
برخلاف ظاهر که این تصور را ایجاد می کند پنیر در میان خمیر پیچیده شده، نادوگی ترکیبی از پنیر و نعناست که در لایه هایی نازک از پنیر سولگانی پیچیده شده است.
پنیر سولگانی نوعی پنیر مخصوص گرجستان است که طعمی شور و ترش و بافت متفاوت دارد.
پنیر سولگانی نوعی پنیر مخصوص گرجستان است که طعمی شور و ترش و بافت متفاوت دارد.
۹) لوبیانی | Lobiani
لوبیانی نوعی غذای نانی است که درون آن با لوبیا پر می شود. این غذای سنتی گرجستای به خصوص در یکی از مناسبت های گرجستان، روز سنت باربارا در ۱۷ دسامبر پخته و سرو می شود.
علاوه بر لوبیا، از موادی چون گوشت دودی گاو، کره، سیر، سبزیجات و نمک استفاده می شود. برای طبخ لوبیانی ابتدا لوبیا را با گوشت دودی می پزند که این کار طعم به خصوصی به لوبیا اضافه می کند. پس از تهیه خمیر با استفاده از آرد و تخم مرغ، مواد را داخل خمیر گذاشته، آن ها پهن و صاف کرده و درون فر پخت می کنند.
۱۰) سوکو کژ | Soko Kecze
گرچه اغلب غذاهای گرجی خورشتی گوشتی هستند که به آرامی و بر روی شعله کوچک گاز پخته می شوند، اما در این بین غذاهای گیاهی و سبزیجاتی پیدا می شوند که در نوع خود بی نظیرند. سوکو کژ یکی از این غذاهای بی نظیر است که فاکتور اصلی غذایی آن قارچ است.
قارچ ها را در ظرفی سفالی به همراه پنیر گرجی و ادویه های مخصوص می پزند.
۱۱) آجاپصندلی | Ajapsandali
یکی دیگر از غذاهای سنتی و پرطرفدار گرجی، آجاپصندلی نوعی غذای سبزیجات است که با استفاده از بادمجان، گوجه فرنگی، فلفل دلمه، سیر، گشنیز و ادویه طبخ می شود. البته برخی ها علاوه بر سبزیجات یاد شده، آجاپصندلی را با استفاده از سیب زمینی و فلفل قرمز می پزند.
یکی دیگر از غذاهای سنتی و پرطرفدار گرجی، آجاپصندلی نوعی غذای سبزیجات است که با استفاده از بادمجان، گوجه فرنگی، فلفل دلمه، سیر، گشنیز و ادویه طبخ می شود. البته برخی ها علاوه بر سبزیجات یاد شده، آجاپصندلی را با استفاده از سیب زمینی و فلفل قرمز می پزند.
تمام مواد اولیه این غذا از جمله سبزیجات معمول گرجستان است و اغلب همگی در تابستان به راحتی در دسترس قرار می گیرند.
۱۲) ایسپاناخی | Ispanakhi
ایسپاناخی نوعی پیش غذا و سالاد گرجستانی محسوب می شود که بسیار به بورانی ما شباهت دارد.
ایسپاناخی نوعی پیش غذا و سالاد گرجستانی محسوب می شود که بسیار به بورانی ما شباهت دارد.
برای طبخ اسپیناخی ابتدا اسفناج را خرد کرده و سپس آن را با ماست می پزند و در هنگام سرو به آن سیر، نمک و گشنیز اضافه می کنند.
۱۳) لوبیو | Lobio
همان طور که از نامش می توان حدس زد، لوبیا غذایی متشکل از لوبیاست که به همراه پیاز و برخی از سبزیجات معطر برگی طبخ می شود.
این غذا را به عنوان پیش غذا و یا به همراه وعده اصلی سرو می کنند.
برخی لوبیو را غلیظ و کم آب و برخی رقیق سوپ مانند تهیه کرده و در نهایت به صوت سنتی در ظرفی سفالین برای صرف آماده می کنند
مرتبط:
» طرز تهیه گراتن سیبزمینی با گوشت چرخکرده [بيش از 3 سال قبل]
» طرز تهیه فاصولیه؛ لذت درستکردن یک غذای بینالمللی [بيش از 4 سال قبل]
» طرز تهیه سالاد ماکارونی با روشی ساده [بيش از 4 سال قبل]
» وعده کمپ گرجستان به دختران شمشیرباز پس از نرفتن به جام جهانی [حدود 1 سال قبل]
» ناگت مرغ در فر؛ خوشمزهتر از رستوران! [بيش از 5 سال قبل]
» طرز تهیه پاستا چیکن فاهیتا؛ خامهای و خوشمزه [بيش از 4 سال قبل]
» افطاری روز؛ سوپ بادام زمینی [بيش از 4 سال قبل]
» طرز تهیه دیپ مرغ و اسفناج پنیری، پیشغذای خوشمزه [بيش از 3 سال قبل]
نظرات کاربران
تازه ترین خبرها
- حملات سنگین روسیه به ۴ نیروگاه حرارتی اوکراین
- فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی
- پرتاب ۳۰ موشک حزبالله به پایگاه میرون ارتش رژیم اسرائیل
- حملات هوایی شدید اسرائیل به جنوب لبنان
- افزایش قیمت میوه و صیفیجات مربوط به نرخ بارفروشان است
- برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
- پیام خداحافظی عصمت دانش از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهر دالکی پس از ۱۹ سال خدمت
- راهیابی دو کاراته کا بوشهری به اردوی تیم ملی
- پیشکسوتان تکواندو بوشهر با اهدای خون بهار زندگی را هدیه کردند
- قهرمانی ورزشکار بوشهری در مسابقات آزاد تپانچه قهرمانی کشور
- کسب مدال برنز مسابقات بین المللی بر گردن کشتی گیر بوشهری
- راهیابی شطرنج باز دیری به اردوی تیم ملی رده های سنی
- اولین نشست سرپرست هیات بدمینتون استان بوشهر با روئسای شهرستانهای جنوب استان
- تبریک روز شورا توسط رئیس شورای اسلامی شهر وحدتیه
- حساب بانکی چه کسانی مشمول مالیات میشود؟
- ژنتیک و قرارگیری در معرض آفت کشها خطر پارکینسون را افزایش میدهد
- حکم بازداشت نتانیاهو در آستانه صدور
- بهترین پنالتی زن تاریخ فوتبال کیست؟
- آیا انسان واقعا «اختیار» دارد؟
- چگونه دمای گوشی را پایین بیاوریم؟
- 17 درمان سریع خانگی التهاب معده
- ۷ نشانه که می گوید باید کسی که دوستش دارید را ترک کنید
- سرپرست اسبق استقلال مسافر نیویورک شد
- کارشناس فوتبال: پرسپولیس با تعویض های اوسمار بازنده شد
- اگر هر روز طناب بزنید چه اتفاقی برای اتحادخبرتان می افتد؟
- اگر صافی کف پا نوعی بمب ساعتی نباشد چه؟
- عملیات احداث پارک بانوان برازجان آغاز شد
- هشدار به کشاورزان ۳۱ استان با ورود سامانه بارشی جدید از سهشنبه
- استان فارس در تبیین دستاوردهای دولت رتبه اول کشور را دارد
- همبستگی دانشگاه پیامنور شیراز با دانشگاهیان حامی فلسطین در غرب
- استان فارس ظرفیتهای قابل توجهی در ایجاد زنجیرههای ارزش دارد
- کلاسهای مدارس ابتدایی استان بوشهر تا ۱۹ اردیبهشتماه دایر است
- مطالبات مردم روستاهای آبپخش پیگیری میشود
- حضور ۲۰ واحد تولیدی و فعال استان بوشهر در نمایشگاه ایران اکسپو
- بیعدالتی پتروشیمیها در حق مردم استان بوشهر پذیرفتنی نیست
- ۲۰۰۰ هکتار زمین برای شهرهای مولد کشاورزی استان بوشهر مصوب شد
- طرحهای اقتصادی در سواحل توسعه مییابد/ ایجاد شهرهای مولد کشاورزی
- صاحبان صنایع استان بوشهر برای جذب دانشجویان بورسیه اقدام کنند
- ۱۱۵ کیلومتر فیبر نوری در شهرهای استان بوشهر اجرا شد
- عقبماندگیهای اجرای طرح فیبر نوری در استان بوشهر جبران شود
- پوشش بین المللي برنامه های روز ملی خلیج فارس با حضور ١٩ شبکه مختلف تلویزیونی خارجی
- پیام شهردار برازجان به مناسبت گرامیداشت نهم اردیبهشت ماه؛ روز شوراها
- فال روزانه ۱۴۰۳.۰۲.۰۹
- عناوین روزنامههای ورزشی امروز1403/02/09
- عناوین روزنامههای امروز1403/02/09
- قطعی شدن صعود تیم های مدعی به دور بعد
- مطالبه فعالان اقتصادی استان بوشهر تعطیلی شنبه است
- سفر قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی کشور به عسلویه و دیدار با علما و مسئولین منطقه
- رئیس دانشگاه کراچی در حالی که لباس مخصوص این مراسم را بر تن کرده بود، مدرک دکترای افتخاری را به رئیسی داد / سال ۹۶ در روسیه بدون حضور مقامات ارشد دولتی، به روحانی مدرک دکترای افتخاری دادند
- طرحهای مقابله با تنش آبی در نقاط مختلف استان بوشهر اجرا میشود