امروز: يکشنبه 21 تير 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 11 بهمن 1394 - 09:45

اتحادخبر: تنها ١٨ روز تا پایان فرصت زنجانی باقی مانده است. براساس اعلام دادگاه، ٢٩ بهمن آخرین مهلت بابک زنجانی برای بازپرداخت بدهی شرکت نفت است؛ بدهی بیش از دو ملیلیاردیورویی که در دو سال گذشته، پرداخت نشد.

اتحادخبر: تنها ١٨ روز تا پایان فرصت زنجانی باقی مانده است. براساس اعلام دادگاه، ٢٩ بهمن آخرین مهلت بابک زنجانی برای بازپرداخت بدهی شرکت نفت است؛ بدهی بیش از دو ملیلیاردیورویی که در دو سال گذشته، پرداخت نشد.

به گزارش اتحادخبر به نقل از روزنامه شرق؛ بابک زنجانی و وکیل او دلیل پرداخت‌نشدن این بدهی را تحریم عنوان کردند و مدعی شدند تا زمانی که تحریم‌ها برطرف نشده امکان انتقال پول و بازپرداخت بدهی وجود ندارد. اما حدود دو هفته پیش یعنی ٢٦ دی، روز اجرائی‌شدن برجام بود؛ روزی که تحریم‌های اقتصادی ایران از بین رفت و هم‌اکنون امکان جابه‌جایی پول وجود دارد.

رسول کوهپایه‌زاده، وکیل مدافع بابک زنجانی، در گفت‌وگویی که پس از اجرائی‌شدن برجام با «شرق» داشت در پاسخ به این سؤال که اکنون تحریم‌ها برداشته شده و متهم چه زمانی بدهی خود را پرداخت می‌کند گفته بود: «ببینید روند پرداخت، زمان‌بر خواهد بود و به‌همین‌دلیل دادگاه با تقاضای ما مبنی بر تمدید مهلت یک‌ماهه موافقت کرد. جلسه اخیر ما با وکلای شاکیان و قاضی پرونده از این حیث بسیار مهم بود که دادگاه قصد داشت در ارتباط با اتفاقات به‌وقوع‌پیوسته در یک ماه اخیر به جمع‌بندی برسد و درهمین‌راستا، موکلم در ابتدای جلسه یک گزارش کامل روزبه‌روز از کارهایی که برای پرداخت بدهی انجام داده، ارائه کرد».

 پس از همان جلسه در شعبه ١٥ دادگاه انقلاب اسلامی بود که «دعوای شماره‌حساب» بالا گرفت. به‌ظاهر در آخرین جلسه‌ای که بین متهم و وکلای شاکیان در دادگاه برگزار شده بود، مقرر می‌شود وزارت نفت یک شماره‌حساب به متهم بدهد و زنجانی مبلغ بدهی خود را از دارایی‌های خارج از کشورش، به آن حساب واریز کند. این نقطه آغاز کشمکشی تازه بود که تنها نتیجه آن، بازنگشتن اموال بیت‌المال است. چهارم بهمن وکیل مدافع شرکت نفتی HK به «تسنیم» بانک مرکزی شماره‌حساب یک بانک چینی را به بابک زنجانی و دادگاه اعلام کرده تا متهم ردیف اول پرونده نفتی، بدهی دو‌میلیاردو ۶۶‌میلیون‌یورویی شرکت نفت را به این حساب واریز کند».

غلامحسین صادقی‌قهاره در ادامه افزوده بود: «براین‌اساس، ما به شرکت HK می‌گوییم برای بانک F.I.I.B که متعلق به بابک زنجانی است، دستور پرداخت صادر کند تا دیگر آقای زنجانی عذر و بهانه‌ای نداشته باشد». بلافاصله پس از این سخنان، کوهپایه‌زاده، وکیل متهم به «ایرنا» گفت: «وکیل شرکت نفت اچ‌کی در گفت‌وگو با یک خبرگزاری مدعی معرفی شماره‌حساب چینی از سوی بانک مرکزی به دادگاه شده است، که این موضوع اصلا درست نیست. بانک مرکزی، شرکت نفت و شرکت اچ‌کی هیچ‌کدام تاکنون شماره‌حساب به دادگاه ارائه نکرده‌اند تا بابک زنجانی براساس آن شماره‌حساب بتواند بدهی‌اش را پرداخت کند».

اما این پایان کار نبود. درحالی‌که وکیل بابک زنجانی ادعای وکیل شرکت نفتی اچ‌کی را مبنی بر ارائه شماره‌حساب برای تسویه بدهی تکذیب کرده بود، سخنگوی دستگاه قضا در نودویکمین نشست خبری خود گفت: «شرکت نفت به بابک زنجانی شماره‌حساب داده است». محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سؤالی درخصوص پرونده بابک زنجانی و مهلتی که او برای تسویه بدهی خود با شرکت نفت خواسته است، گفت: «متهم از زمان قبل از بازداشت تا به امروز زیاد حرف زده اما در عمل هیچ کاری نکرده است و نمی‌شود گفت حرف اخیر وی جامه عمل می‌پوشد یا خیر. متهم اخیرا ادعا کرده که یک شماره‌حساب بدهند تا این پول را در یکی از کشورها به حساب واریز کند. شرکت وابسته به وزارت نفت نیز شماره‌حساب داده و بابک زنجانی نیز اعلام کرده این پول را واریز خواهد کرد اما اینکه واریز می‌کند یا خیر، معلوم نیست ضمن اینکه تسویه بدهی به نفع خودش است و اگر تسویه نشود محاکمه از سر گرفته شده و طبیعتا حکم صادر خواهد شد».

 به‌هرروی هنوز مشخص نیست داستان شماره‌حساب چیست اما سؤال مهم‌تر این است که دست‌آخر بدهی زنجانی که با چراغ سبز مسئولان دولت سابق، نفت و پول نقد در اختیار گرفت، پرداخت خواهد شد؟ اگر فرض را بر این بگذاریم که زنجانی بدهی خود را در موعد مقرر پرداخت کند، پرونده او بسته خواهد شد؟ دست‌های پشت پرده که این حجم از اموال و منابع طبیعی را در اختیار زنجانی گذاشتند چه می‌شود؟

نباید از  پیگیری پشت پرده‌ها غافل شد

حسین دهدشتی، نماینده مردم آبادان و عضو کمیته پیگیری پرونده زنجانی در مجلس، به «شرق» گفت: «بابک زنجانی، حدود یک الی دو ماه اول که از سررسید اولین چک‌ها گذشته بود و تحریم‌ها هم آغاز نشده بود، با بهانه‌هایی برای پرداخت بدهی‌هایش امروز‌وفردا می‌کرد؛ اما پس از آغاز تحریم‌ها و در دوسال‌ونیم گذشته، او فقط به این بهانه که به دلیل تحریم‌ها، امکان انتقال پول به داخل کشور وجود ندارد، از پرداخت بدهی‌های خود سر باز زده است؛ اما الان که بالاخره مشکل تحریم‌ها هم حل شد، باید ببینیم پو‌ل‌ها را بر می‌گرداند یا خیر. تاجایی‌که ما باخبر شده‌ایم، قاضی پرونده، یک ماه برای بازگرداندن پول‌ها به او مهلت داده است. اگر در این مدت اتفاقی بیفتد و بابک زنجانی، پولی را برگرداند، مشخص می‌شود که ایشان در ادعاهای دوسال‌ونیم گذشته خود، چقدر صداقت داشته است».

دهدشتی در پاسخ به این سؤال که اگر زنجانی این پول را برگرداند، همه چیز تمام می‌شود یا قرار است در ادامه این دادگاه فراتر از دریافت پول، به بررسی روابطی که منجر به این فساد شد هم پرداخته شود، گفت: «از نظر ما بحث بدهی، یک طرف قضیه است که البته بحث مهمی نیز هست. چون رقم زیادی است و برای کشور هم اهمیت دارد. اما این همه ماجرا نیست، چون اینکه در پشت پرده چه اتفاقاتی افتاده که بابک زنجانی را به این موقعیت رسانده و سرنوشت پول‌های کشور را به این وضع انداخته، موضوع دیگری است که نباید از پیگیری آن غافل شد؛ بنابراین نظر ما این است که دادگاه باید به آن مسئله هم رسیدگی کند؛ ولی در شرایط فعلی، اولویت کار این است که بعد از برداشته‌شدن تحریم‌ها ابتدا بدهی خود را بپردازد و بعد از آن به سراغ بقیه ابعاد پرونده بروند».

 او درباره اینکه اگر بدهی پرداخت شود پرونده مختومه خواهد شد یا ادامه می‌یابد، افزود: «این به تصمیم قاضی بستگی دارد ولی چیزی که ما می‌دانیم این است که این اتفاق در شرایط عادی نیفتاده و قطعا افرادی بوده‌اند که یا کوتاهی کرده‌اند یا با او همراهی کرده‌اند یا با متهم تبانی کرده‌اند که وقوع این اتفاقات میسر شده است. این هم کاملا بدیهی است که اگر این نوع همراهی‌ها و کوتاهی‌ها و تبانی‌ها، هیچ عواقبی نداشته باشد، این رویه ادامه پیدا می‌کند و در آینده هم ممکن است شاهد مسائلی مانند پرونده بابک زنجانی یا بدتر از آن باشیم. من در جلسات آخر دادگاه نبودم؛ ولی با توجه به اینکه برخی از جلسات به‌صرت غیرعلنی برگزار شده، قطعا مطالبی مطرح شده است. اما آنچه مشخص است این است که  پشت این پرونده مسائلی هست که باید روشن شو»./ص


کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • حاکمیت بر قلمرو هوایی ودریایی وتاثیر آن بر امنیت ملی درصورت بروز بحران
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز 1405/04/20
  • تصمیم عجیب کادرفنی تیم ملی فوتبال درجام‌جهانی/ زنگ خطر برای چند بازیکن
  • تداوم وزش باد و گرمای ۵۰ درجه‌ای در بوشهر؛ خلیج فارس مواج می‌شود
  • ۲۲۰۰ بازرسی از واحدهای صنفی دشتستان انجام شد
  • اجرای ۲ عملیات همزمان توسط پلیس بوشهر؛ ۳۴ کیلوگرم تریاک کشف شد
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/04/20
  • چنگ خروس‌ها به صورت شیران اطلس/فرانسه از خطر گریخت و به نیمه نهایی رفت
  • پیام مدیرعامل پتروشیمی کیمیای پارس خاورمیانه به مناسبت آیین باشکوه تشییع رهبر شهید و تجدید میثاق با آرمانهای انقلاب
  • امام جمعه موقت برازجان: بدرقه رهبر شهید تجدید پیمان با مقاومت بود
  • غریب‌آبادی: امارات باید پاسخگو باشد
  • قالیباف: کسی می‌تواند با آمریکا مذاکره کند که آماده جنگ باشد
  • تنها راه، پایبندی دو طرف به تعهداتشان ذیل یادداشت تفاهم اسلام آباد است
  • بقائی: درخواستی برای مذاکره با آمریکا نداشتیم
  • تصمیم پرسپولیس ۳۰۰ میلیارد هزینه دارد/ مخالفت چند بازیکن با جدایی
  • قواعد ومقررات داخلی وبین الملی حاکم بر تنگه هرمز
  • حضور بخشدار سعدآباد و شهردار وحدتیه در مراسم تشییع پیکر آقای شهید ایران
  • آئین بزرگداشت و بدرقه قائد شهید امت در شهر دالکی برگزار شد
  • پیکر مطهر شهید علیرضا معینی با حضور استاندار بوشهر تشییع شد
  • آماده‌باش راهداری بوشهر برای تأمین ایمنی زائران تشییع قائد شهید
  • تاب‌آوری زیرساخت‌های یوتیلیتی؛ درس‌هایی از ژورونگ برای عسلویه و ماهشهر
  • بدرقه میلیونی مردم/ اقامه نماز بر پیکرهای مطهر شهدا با حضور ۳ فرزند رهبر شهید
  • همدلی، رمز ماندگاری تولید در صنعت انرژی
  • تشریح آیین‌های بزرگداشت رهبر شهید در بوشهر
  • حسرت بر نروژ یک خطای مقایسه ای است
  • حاکمیت بر قلمرو هوایی ودریایی وتاثیر آن بر امنیت ملی درصورت بروز بحران
  • موکب «کیمیای ولایت»؛ جلوه‌ای از همدلی و مسئولیت‌پذیری اجتماعی کیمیای پارس خاورمیانه در آیین وداع با رهبر شهید
  • معاون استاندار بوشهر: آب‌شیرین‌کن «دیر» ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
  • بوشهر در سوگ رهبر شهید؛ برگزاری آیین‌های گسترده عزاداری
  • تکیه بر تجربه؛ مجید خدابخش سکان هدایت توسعه پلیمر پادجم را به دست گرفت
  • تسری منطقه آزاد به بافت شهری مرکز استان مبنای قانونی ندارد
  • تصاویر اتحاد خبر از عزاداری مردم برازجان در شب تاسوعا
  • استاندار بوشهر: منطقه آزاد پیشران توسعه استان خواهد بود
  • پرداخت بیش از ۱۲۰۰ میلیارد تومان به بازنشستگان و مستمری بگیران استان بوشهر در خردادماه
  • زارع: تسریع در فعال سازی منطقه آزاد بوشهر زمینه ساز تحول اقتصادی است
  • تصاویر اختصاصی اتحاد خبر از تعزیه روز عاشورا در روستای نظرآقا ( 2)
  • تصاویر اختصاصی اتحاد خبر از تعزیه روز عاشورا در روستای نظرآقا ( 1)
  • تصاویر اتحاد خبر از عزاداری مردم برازجان در شب عاشورا
  • مطالبه دیرینه بوشکانی‌ها برای راه ارتباطی؛ بهسازی نینیزک-کلمه آغاز شد
  • اجرای عملیات آسفالت بلوار ۲۴ متری شهید عبدالرحمان صابری
  • چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟
  • سرمربی تیم ملی؛ الگوی اخلاقی یا ویترین نمایش؟
  • بازدید میدانی و بررسی روند اجرای پروژه مهم تعریض محور وحدتیه به روستای سیامنصور
  • بوشهر و حلقه مفقوده توسعه
  • اعتراض به امتحانات حضوری دانشجویان ارشد
  • .: ح. ح. نیکنام حدود 18 ساعت قبل گفت: احسنت 👌👏👏💐 ...
  • .: جواد 1 روز قبل گفت: با آرزوی موفقیت برای ...
  • .: ج. ح. نیکنام 1 روز قبل گفت: قلمت مانا جالب بود ...
  • .: الهه حدود 4 روز قبل گفت: خوب بود ...
  • .: سید عبدالعطَیم حسینی موردراز حدود 11 روز قبل گفت: سلام خسته نباشید جناب ...
  • .: رها حدود 15 روز قبل گفت: عکس ها عالی ...
  • .: سعید حدود 19 روز قبل گفت: امتحانات حضوری با توجه ...
  • .: جواد حدود 20 روز قبل گفت: با توجه به عدم ...
  • .: ابراهیم حدود 22 روز قبل گفت: به نظر شما این ...
  • .: محمودی حدود 23 روز قبل گفت: به جای هشدار نظارت ...