امروز: چهارشنبه 22 مهر 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 02 شهريور 1405 - 10:59

اتحادخبر:تیم ملی کشتی آزاد جوانان ایران در مسابقات جهانی ۲۰۲۶ با دو طلا، یک نقره و یک برنز چهارم شد؛ نتیجه‌ای که پس از نایب‌قهرمانی آسیا، بار دیگر نگرانی‌ها درباره آینده این تیم را بیشتر کرد.

اتحادخبر:تیم ملی کشتی آزاد جوانان ایران در مسابقات جهانی ۲۰۲۶ با دو طلا، یک نقره و یک برنز چهارم شد؛ نتیجه‌ای که پس از نایب‌قهرمانی آسیا، بار دیگر نگرانی‌ها درباره آینده این تیم را بیشتر کرد.

از هشدار آسیا تا چهارمی جهان/ زنگ خطر برای پشتوانه‌های کشتی آزاد

به گزارش مهر، تیم ملی کشتی آزاد جوانان ایران در رقابت‌های قهرمانی جهان ۲۰۲۶ چهارم شد؛ نتیجه‌ای که با توجه به سابقه این تیم در سال‌های اخیر قابل تأمل است. جوانان ایران که سال‌ها یکی از سه تیم برتر جهان بودند، این بار در براتیسلاوا از سکوی جهانی دور ماندند.

آزادکاران جوان ایران مسابقات جهانی اسلواکی را با کسب دو مدال طلا، یک نقره و یک برنز و مجموع ۱۰۳ امتیاز به پایان رساندند و پشت سر آمریکا، روسیه و ژاپن در رده چهارم ایستادند. در مقابل، آمریکا با ۲۰۵ امتیاز قهرمان شد، روسیه ۱۵۵ امتیاز به دست آورد و دوم شد و ژاپن با ۱۳۰ امتیاز روی سکوی سوم قرار گرفت.

این نتیجه زمانی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند که تیم ملی کشتی آزاد جوانان ایران در یک دهه گذشته روی سکوی تیمی جهان قرار داشته است. ایران آخرین بار در سال ۲۰۱۵ از رسیدن به سکو بازماند و پس از آن در تمام دوره‌ها یکی از سه تیم برتر جهان بود؛ روندی که امسال در براتیسلاوا پایان یافت.

از هشدار آسیا تا چهارمی جهان/ زنگ خطر برای پشتوانه‌های کشتی آزاد

اما افت تیم ملی کشتی آزاد جوانان تنها در مسابقات جهانی خودش را نشان نداد. این تیم چند ماه پیش در رقابت‌های قهرمانی آسیا در تایلند نیز با وجود کسب سه مدال طلا، دو نقره و سه برنز، به عنوان نایب‌قهرمانی رسید. این نتیجه با توجه به جایگاه ایران در رده جوانان، رضایت فدراسیون کشتی را جلب نکرد و انتقادهایی را متوجه عملکرد تیم و کادر فنی کرد.

فدراسیون کشتی پس از مسابقات آسیایی از عملکرد کادر فنی و برخی کشتی‌گیران انتقاد کرد و از اعمال تغییرات برای حضور در مسابقات جهانی خبر داد؛ تا جایی که حتی بحث عدم اعزام برخی نفرات به رقابت‌های جهانی مطرح شد. در ادامه، علیرضا کریمی و امین طاهری به کادر فنی اضافه شدند تا تیم با ترکیبی متفاوت راهی جهانی شود. با این حال، نتیجه جهانی نشان داد که فاصله گرفتن از روزهای اوج، صرفاً با تغییر در کادر فنی برطرف نخواهد شد.

ایران در سال‌های ۲۰۲۱، ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ سه بار متوالی قهرمان جهان شد؛ سه قهرمانی که نشان می‌داد کشتی آزاد ایران همچنان یکی از قدرتمندترین پشتوانه‌های جهان را در اختیار دارد. در جهانی ۲۰۲۱، آزادکاران جوان ایران با پنج مدال طلا، یک نقره و یک برنز قهرمان شدند. یک سال بعد نیز سه طلا، یک نقره و چهار برنز به دست آمد تا ایران بار دیگر عنوان نخست جهان را از آن خود کند.

سال ۲۰۲۳ تیم ملی کشتی آزاد جوانان نتیجه درخشانی به دست آورد. آزادکاران جوان ایران با چهار مدال طلا، دو نقره و یک برنز و کسب ۱۶۵ امتیاز، بالاتر از آمریکا قرار گرفتند و قهرمانی جهان را جشن گرفتند. از سال ۲۰۲۴ اما صدرنشینی از دست رفت. ایران در آن مسابقات با سه طلا، یک نقره و سه برنز و ۱۶۰ امتیاز به عنوان نایب‌قهرمانی رسید. در سال ۲۰۲۵ نیز یک طلا، دو نقره و دو برنز حاصل کار تیم جوانان بود و ایران بار دیگر در جایگاه دوم قرار گرفت.

بنابراین نتیجه‌ای که در مسابقات جهانی ۲۰۲۶ رقم خورد، نخستین نشانه فاصله گرفتن از صدر نیست؛ بلکه ادامه روندی است که در سه سال اخیر آرام‌آرام شکل گرفته و حالا به حذف ایران از سکوی تیمی جهان منجر شده است. ایران در این رقابت‌ها دو مدال طلا، یک نقره و یک برنز گرفت اما در ۶ وزن دیگر نمایندگان کشورمان از رسیدن به مدال بازماندند و همین مسئله در امتیاز تیمی خود را نشان داد.

تفاوت تیم امسال با سال‌های گذشته فقط در تعداد مدال‌ها نیست. در سال‌های طلایی، ایران در بیشتر اوزان کشتی‌گیرانی داشت که می‌توانستند برای مدال و کسب امتیاز تیمی رقابت کنند، اما امسال در شش وزن نمایندگان ایران از رسیدن به مدال بازماندند و همین موضوع امتیازات تیم را کاهش داد. نایب‌قهرمانی آسیا هم چند ماه قبل همین نگرانی را ایجاد کرده بود. فدراسیون پس از آن مسابقات از عملکرد تیم انتقاد کرد و تغییراتی در کادر فنی ایجاد شد، اما نتیجه جهانی نشان داد که برای بازگشت جوانان ایران به روزهای اوج، اقدامات بیشتری لازم است.

از هشدار آسیا تا چهارمی جهان/ زنگ خطر برای پشتوانه‌های کشتی آزاد

البته کسب دو مدال طلا در مسابقات جهانی نشان می‌دهد که کشتی آزاد جوانان ایران همچنان استعدادهای خوبی دارد و نمی‌توان با یک نتیجه، درباره آینده یک نسل قضاوت کرد. با این حال، چهارمی امسال را نمی‌توان یک اتفاق ساده و گذرا دانست. ایران در سه سال گذشته از قهرمانی جهان فاصله گرفته و حالا پس از ۱۰ سال برای نخستین بار از سکوی تیمی جهان جا ماند. این روند نشان می‌دهد که تیم جوانان نیاز به توجه و بررسی بیشتری دارد. اهمیت این موضوع هم فقط به مسابقات رده جوانان محدود نمی‌شود؛ چرا که همین کشتی‌گیران قرار است در سال‌های آینده بخش مهمی از تیم ملی بزرگسالان را تشکیل دهند و هر ضعف در مسیر آماده‌سازی و پشتوانه‌سازی امروز، می‌تواند در آینده خودش را در تیم ملی نشان دهد.

حالا پس از پایان مسابقات جهانی اسلواکی، فدراسیون کشتی باید به یک سؤال مهم پاسخ دهد؛ چرا تیمی که تا چند سال قبل سه دوره متوالی قهرمان جهان می‌شد و ۱۰ سال روی سکوی جهانی بود، ابتدا در آسیا نایب‌قهرمان شد و چند ماه بعد در جهان هم از سکو بازماند؟ شاید پیدا کردن پاسخ این سؤال از خود مقام چهارمی مهم‌تر باشد. موضوع فقط مدال‌های از دست رفته در مسابقات جهانی اسلواکی نیست؛ بلکه مسئله اصلی آینده کشتی ایران و نسلی است که قرار است در سال‌های بعد پیراهن تیم ملی بزرگسالان را بر تن کند.



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • کاهش 7 درصدی مصرف سوخت کوره 201 با نوآوری در سیستم مشعل/ صرفه‌جویی سالانه ۱۷۴ میلیارد تومانی مصرف انرژی
  • نسخه اینترنتی هفته نامه اتحاد جنوب/شماره 1410
  • از پُست تا پردیس؛ روایت پیوند خاطرات خدمت پدرانه با مسیر حرفه‌ای فرزند
  • ترمز تصادفات جاده‌ای در بوشهر کشیده شد
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/07/20
  • فرمانده سپاه امام صادق(ع) استان بوشهر: فردای جنگ، روز توسعه و اقتدار ایران خواهد بود
  • برگزاری هشتمین نمایشگاه بین‌المللی تخصصی خرما و صنایع وابسته در بوشهر
  • فرماندار بوشهر: مجاهدت‌های فراجا در عرصه امنیت شایسته تقدیر است
  • نماینده دشتستان: ملت ایران راه شهدا را با اقتدار و اتحاد ادامه می‌دهد
  • پایان نقاط کور ارتباطی در جنوب بوشهر؛ توسعه فیبر نوری و اینترنت پرسرعت
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/07/20
  • مولدسازی دارایی‌های مازاد در بوشهر برای تأمین اعتبار بزرگراه‌ها و سدها
  • مصرف روزانه بادام زمینی پاسخ مغز به انسولین را بهبود می‌بخشد
  • فرصت تازه تحصیل در دانشگاه پیام نور برای داوطلبان استان بوشهر
  • رضایی: مهارت‌آموزی مسیر ورود جوانان به بازار کار را هموار می‌کند
  • معاون وزیر صمت: زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی تقویت می‌شود
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/07/15
  • «جم» به باشگاه بنزین‌سازان می‌پیوندد؛ تولید روزانه یک میلیون لیتر بنزین باکیفیت
  • دیدار مدیرعامل پتروشیمی بوشهر با فرمانده انتظامی شهرستان عسلویه
  • شستا سیاست‌زده شده / سامانه شایسته‌سالاری میدری هم جواب نداد
  • رقصِ فیل و الاغ در آسمانِ ایران
  • احترام به قوانین راهنمایی و رانندگی، ضامن امنیت روانی شهروندان است
  • سفر ملی پوشان تکواندو از ترکیه به پاریس؛ هادی ساعی به ایران برمی‌گردد!
  • در سوگ امید غضنفر، او که واژه ها هم برایش سوگوار اند
  • پایان رقابت کمانداران بوشهر و فارس در هفته فراجا؛ معرفی برترین‌های ریکرو و کامپوند
  • «گذر فرشتگان میناب» در پارس جنوبی سبز شد؛ ادای احترام پتروشیمی هنگام به شهدای دانش‌آموز
  • بطری‌ها هم جان دارند
  • پزشکیان: علم و دانش باید گرهی از مشکلات مردم باز کند
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/07/16
  • مرندی: سلامت معنوی باید از کودکی در نظام آموزشی نهادینه شود
  • .: محمود حدود 3 روز قبل گفت: درود بر شما.. و ...
  • .: محمد حدود 6 روز قبل گفت: جناب حیاتی تخلف چای ...
  • .: هادی جلالی ثابت حدود 10 روز قبل گفت: با سلام در ظاهر، ...
  • .: سامی حدود 14 روز قبل گفت: احسنت براقای یوسف منافی ...
  • .: بچه شمرون حدود 14 روز قبل گفت: ارواح مطّهر تمامی شهدا ...
  • .: اکبری حدود 15 روز قبل گفت: خداقوت و دستمریزاد به ...
  • .: دوست حدود 16 روز قبل گفت: درود بر خلیل شجاع ...
  • .: ایران حدود 16 روز قبل گفت: 🤣🤣🤣🤣 ...
  • .: مهدی حدود 23 روز قبل گفت: دلسوز مردم بودن مستلزم ...
  • .: عرفان حدود 30 روز قبل گفت: اره عالی ...