امروز: سه شنبه 27 مرداد 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 27 مرداد 1405 - 12:13
مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر ؛

اتحاد خبر:مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر از آخرین وضعیت شاخص‌های جمعیتی استان در سال ۱۴۰۵ خبر داد؛ آماری که از کاهش ولادت و در عین حال کاهش قابل توجه طلاق حکایت دارد. به گزارش خبرنگار اتحاد خبر،حیدر عمرانی در نشست ارائه آمارهای جمعیتی استان بوشهر که روز یکشنبه ۲۷ مردادماه در سالن...

اتحاد خبر:مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر از آخرین وضعیت شاخص‌های جمعیتی استان در سال ۱۴۰۵ خبر داد؛ آماری که از کاهش ولادت و در عین حال کاهش قابل توجه طلاق حکایت دارد.

 به گزارش خبرنگار اتحاد خبر،حیدر عمرانی در نشست ارائه آمارهای جمعیتی استان بوشهر که روز یکشنبه ۲۷ مردادماه در سالن اداره‌کل ثبت احوال استان برگزار شد، اظهار کرد: در چهار ماهه نخست سال ۱۴۰۵، تعداد ۳۴۷۶ واقعه ولادت در استان به ثبت رسیده که این میزان نسبت به ۳۶۲۱ ولادت در مدت مشابه سال گذشته، ۴ درصد کاهش داشته است.

از مجموع ولادت‌های ثبت‌شده، ۱۸۰۵ نوزاد پسر و ۱۶۷۱ نوزاد دختر بوده‌اند و نسبت جنسیتی ولادت نیز ۱۰۸ اعلام شده است؛ به این معنا که به ازای تولد هر ۱۰۰ دختر، ۱۰۸ پسر متولد شده‌اند.

عمرانی با اشاره به آمار وفات در استان گفت: در چهار ماهه نخست امسال ۱۷۵۰ واقعه فوت در بوشهر ثبت شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۲.۵ درصد کاهش نشان می‌دهد.

از این تعداد، ۹۷۸ مورد مربوط به مردان و ۷۷۰ مورد مربوط به زنان بوده و نسبت جنسیتی وفات نیز ۱۲۷ اعلام شده است.

مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر در ادامه به آمار ازدواج اشاره کرد و گفت: در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۵، ۱۷۸۲ واقعه ازدواج در اسناد سجلی استان ثبت شده است.

این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۱۶۷۴ مورد بوده که نشان‌دهنده افزایش ۶.۵ درصدی ازدواج در سه ماهه نخست امسال است.

وی همچنین از کاهش قابل توجه آمار طلاق در استان خبر داد و افزود: در سه ماهه نخست سال جاری ۴۲۱ واقعه طلاق ثبت شده است؛ در حالی که این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۵۷۹ مورد بوده است.

بر این اساس، تعداد طلاق‌های ثبت‌شده در استان بوشهر در سه ماهه نخست امسال ۲۷.۳ درصد کاهش یافته است.

عمرانی با اشاره به میانگین سن ازدواج بار اول گفت: میانگین سن ازدواج نخست در مردان استان ۲۸.۷ سال و در زنان ۲۴.۴ سال است.

این ارقام در کشور به ترتیب ۲۸.۴ سال برای مردان و ۲۴.۱ سال برای زنان اعلام شده و نشان می‌دهد میانگین سن ازدواج نخست در استان بوشهر اندکی بالاتر از میانگین کشوری است.

بر اساس برآورد جمعیتی و داده‌های ثبت احوال، جمعیت استان بوشهر تا پایان تیرماه ۱۴۰۵ به یک میلیون و ۲۲۷ هزار و ۵۷۱ نفر رسیده است.

در سال ۱۴۰۴ نیز نرخ خام ولادت در استان ۹.۴ در هزار نفر جمعیت ایرانی اعلام شده؛ رقمی که پایین‌تر از میانگین کشوری ۱۰.۵ در هزار قرار دارد و بوشهر را در رتبه ۲۱ کشور قرار داده است.

در همین سال، شهرستان بوشهر با ۳۰۳۹ واقعه بیشترین تعداد ولادت و شهرستان دیلم با ۳۳۴ واقعه کمترین تعداد ولادت را داشته‌اند.

از نظر نرخ خام ولادت نیز شهرستان جم با ۱۰.۳ در هزار نفر بالاترین و تنگستان با ۷.۸ در هزار نفر پایین‌ترین نرخ را به خود اختصاص داده‌اند.

یکی دیگر از شاخص‌های قابل توجه جمعیتی استان، نرخ باروری کل است. این شاخص در سال ۱۴۰۴ به ۱.۴۰ فرزند به ازای هر زن رسیده، در حالی که این رقم در سال ۱۴۰۳ برابر با ۱.۴۷ بوده است.

کاهش نرخ باروری در کنار افت آمار ولادت، بار دیگر ضرورت توجه جدی‌تر به سیاست‌های جمعیتی و حمایت از خانواده و فرزندآوری در استان بوشهر را نمایان می‌کند.

بر اساس آمار ارائه‌شده، در سال ۱۴۰۴ تعداد ۵۳۸۹ واقعه ازدواج در استان ثبت شده که نسبت به سال قبل ۳.۴ درصد کاهش داشته است.

نرخ خام ازدواج استان نیز ۴.۴ در هزار نفر جمعیت بوده، در حالی که میانگین کشوری ۵.۱ در هزار اعلام شده است. بر این اساس، بوشهر در این شاخص رتبه ۲۶ کشور را دارد.

در میان شهرستان‌ها، دشتستان با نرخ ۵.۶ در هزار بالاترین و تنگستان با ۲.۹ در هزار پایین‌ترین نرخ خام ازدواج را داشته‌اند.

همچنین در سال ۱۴۰۴، ۲۰۸۰ واقعه طلاق در استان به ثبت رسیده که نسبت به سال ۱۴۰۳، ۱۲.۶ درصد کاهش نشان می‌دهد. نرخ خام طلاق استان نیز ۱.۷ در هزار نفر بوده و بوشهر در این شاخص رتبه ۲۸ کشور را به خود اختصاص داده است.

مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر در بخش دیگری از سخنان خود به فراوانی نام‌های انتخاب‌شده برای نوزادان اشاره کرد.

در میان نام‌های پسرانه، حسین، علی، علیرضا، محمد و شاهان بیشترین فراوانی را داشته‌اند و در میان نام‌های دخترانه نیز پناه، فاطمه، نورا و زهرا در صدر نام‌های انتخابی قرار گرفته‌اند.

بررسی مجموع آمارهای سال ۱۴۰۴ نشان می‌دهد که ولادت ۸.۸ درصد، وفات ۰.۵ درصد، ازدواج ۳.۴ درصد و طلاق ۱۲.۶ درصد نسبت به سال قبل تغییر داشته‌اند؛ روندی که در کنار کاهش نرخ باروری، اهمیت رصد مستمر تحولات جمعیتی استان بوشهر را بیش از گذشته آشکار می‌کند.



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • بوشهر در مسیر جبران عقب‌ماندگی درمانی/ ۷۰۰ تخت جدید تا اوایل سال آینده / تصاویر اختصاصی
  • شهرداری آب پخش از نهادهای موفق در مناسب‌سازی محیط برای جامعه معلولان معرفی شد
  • نشست فرماندار دشتستان با مدیرکل بنیاد شهید استان بوشهر / ابلاغ ریاست بنیاد شهید شهرستان به شهرام قلی‌زاده
  • دیدار سرپرست هیأت کشتی استان بوشهر با رئیس فدراسیون کشتی؛ بوشهر در مسیر یک تحول تازه
  • « سؤال : آیا بچه‌های جنوب هم ایرانی‌اند !؟ »
  • پیام احمد دشتی فرماندار شهرستان دشتستان به مناسبت هفته 《تشکل ها و سازمان های مردم نهاد》
  • ۵۵۰۰ خانوار مشمول قانون جوانی جمعیت در بوشهر زمین دریافت می‌کنند
  • آنچه میان سلام و خداحافظی می‌ماند
  • دکتر سالاری منشأ خدمات ارزنده‌ای در استان و کشور بوده است
  • جم‌پیلن؛ عبور از ۸۰ روز توقف تولید با رکوردشکنی در سودآوری
  • مهرانگیز: توسعه زیرساخت‌های قضایی دشتستان تسریع می شود
  • مهرانگیز: اموال توقیفی با سابقه بیش از ۴ ماه تعیین تکلیف شوند
  • سردار جوانی: رژیم صهیونیستی در حد و اندازه جنگ با ایران نیست
  • کاهش ۱۵ درصدی «فرانشیز» ویزیت پزشک خانواده
  • بقائی: کانادا به تیم ذخیره آمریکا در تجاوز علیه ایران تبدیل شده است
  • استاندار بوشهر از خبرنگاران تجلیل کرد / تصاویر اختصاصی
  • با دستور فرماندار دشتستان؛ مسائل جایگاه‌های عرضه سوخت آب‌پخش بررسی و پیگیری شد
  • باز هم مردم باید تاوان کمبود بنزین را بدهند؟
  • دیار و تبار بوشهر ،باز هم تماشاگر از دست رفتن سرمایه‌های مدیریتی خود ؟
  • کارشناسِ های همه‌چیزدان، این همه سواد را از کجا می آورند؟!
  • بیش از ۲۰۰ پروژه با اعتبار ۱.۵ همت در هفته دولت عملیات اجرایی آن آغاز یا به بهره برداری می رسد
  • بوشهر رتبه نخست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی کشور را کسب کرد
  • بوشهر در مسیر جبران عقب‌ماندگی درمانی/ ۷۰۰ تخت جدید تا اوایل سال آینده / تصاویر اختصاصی
  • بنزین ۴۰ تا ۷۰ هزار تومانی؛ اصلاح اقتصادی یا شوک اجتماعی؟
  • صف‌های بنزین؛ بحران سوخت یا بحران اعتماد؟
  • پروژه احداث کانال دفع آب‌های سطحی محله قلایی شهر آب‌پخش در ایستگاه پایانی/افتتاح در آینده ای نزدیک
  • پتروشیمی خارک به پروژه جمع‌آوری گازهای مشعل پیوست
  • ٢٢ مرداد ١٢٩٤ روز شكست تاريخي انگليس در دلوار و احیای غرور ملی ایرانیان
  • بنزین گران؛ راه‌حل ناترازی یا بازتولید بحران؟
  • ضرورت واکنش جامعه نخبگان بوشهر به جابجایی‌های غیرتخصصی
  • .: زهرا حدود 3 روز قبل گفت: نکته ی بعد افسانه ...
  • .: محمد حدود 8 روز قبل گفت: با سلام، مسوولین محترم ...
  • .: فریده فهیمی حدود 8 روز قبل گفت: مغز مریزاد، امیدخان دریسی ...
  • .: مرتضی از آبپخش حدود 9 روز قبل گفت: جمع آوری سگ های ...
  • .: مرتضی از آبپخش حدود 9 روز قبل گفت: تعداد زیاد متخصص و ...
  • .: مهدی طاهری نیا حدود 9 روز قبل گفت: بازم مثل همیشه زیبا ...
  • .: مهدوی حدود 9 روز قبل گفت: به به 🙏 ...
  • .: غلامرضا بردستانی حدود 11 روز قبل گفت: با تبریک به مردم ...
  • .: محمد حدود 15 روز قبل گفت: میز اقتداری که منتظر ...
  • .: ا ارمی حدود 21 روز قبل گفت: بسیار عالی ...