امروز: يکشنبه 21 تير 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 29 ارديبهشت 1405 - 09:55

اتحادخبر:تجربه تلخ ناترازی برق در تابستان های گذشته، سیاستگذاران را به فکر راه حل کم هزینه و فوری جابجایی زمان کار ادارات را اتخاذ کرده اند که از اواخر اردیبهشت به مدت چهار ماه اجرایی می شود.

اتحادخبر:تجربه تلخ ناترازی برق در تابستان های گذشته، سیاستگذاران را به فکر راه حل کم هزینه و فوری جابجایی زمان کار ادارات را اتخاذ کرده اند که از اواخر اردیبهشت به مدت چهار ماه اجرایی می شود.

صبح زود، پایان زود؛ روال تازه ادارات برای گریز از گرما

به گزارش مهر، با ورود زودهنگام جبهه‌های هوای گرم به کشور و ثبت دماهای بالاتر از میانگین بلندمدت در بسیاری از استان‌ها، نگرانی از تکرار خاموشی‌های پراکنده یا فشار مضاعف بر نیروگاه‌ها، دولت را به سمت تغییر الگوی مصرف برق از مسیر اصلاح ساعات اداری سوق داد. بر این اساس، سازمان اداری و استخدامی کشور با هماهنگی وزارت نیرو و هیئت وزیران، مصوبه‌ای را ابلاغ کرد که به موجب آن از روز شنبه ۲۶ اردیبهشت تا پانزدهم شهریورماه، تمامی دستگاه‌های اجرایی، بانک‌ها، شهرداری‌ها و نهادهای عمومی موظف‌اند فعالیت روزانه خود را از ساعت ۷ صبح آغاز کرده و تا ۱۳ ظهر به پایان برسانند.

چرایی این تصمیم را باید در روند صعودی مصرف برق در سال‌های اخیر جستجو کرد. با افزایش بی‌سابقه دمای هوا در ماه‌های گرم و فراگیر شدن استفاده از کولرهای گازی و سایر وسایل سرمایشی پرمصرف، بار شبکه برق در ساعات میانی و پایانی روز به اوج خود می‌رسد. تحلیل‌های کارشناسی نشان می‌دهد که تنها در ساعات ۱۲ تا ۱۷ بعدازظهر، مصرف برق گاه تا ۴۰ درصد بیش از میانگین روزانه افزایش می‌یابد. در چنین شرایطی، متولیان بخش انرژی معتقدند توسعه ظرفیت نیروگاهی اگرچه ضروری است اما به‌تنهایی راه‌گشا نیست و مدیریت هوشمندانه تقاضا باید در رأس برنامه‌ها قرار گیرد. انتقال ساعات کاری ادارات به ابتدای روز و تعطیلی زودهنگام آن‌ها، به‌صورت مستقیم از مصرف گسترده سیستم‌های سرمایشی در بعدازظهر می‌کاهد و امکان مدیریت بهتر بار شبکه را برای اپراتورها فراهم می‌کند.

طبق اطلاعیه رسمی، شبکه بانکی نیز به‌طور کامل تابع این مصوبه است. خدمات بانکی از ساعت ۷ صبح به روی مراجعان گشوده می‌شود، اما کارکنان ملزم‌اند از ساعت ۶:۳۰ صبح در محل کار حضور یابند تا شعب برای ارائه خدمت بدون وقفه آماده باشند. این تمهید به‌ویژه برای جلوگیری از ازدحام و سرگردانی مشتریان در نظر گرفته شده و قرار است با حضور ناظران و بازرسان بر حسن اجرای آن نظارت شود.

مسئولان اجرایی طرح تأکید کرده‌اند که این تغییر فراگیر نیست و برخی نهادها و خدمات ضروری از آن مستثنا خواهند بود. مراکز درمانی و بیمارستانی، اورژانس، آتش‌نشانی، خدمات امدادی و همچنین مراکز آموزشی که تقویم خاص خود را دارند، از شمول این بخشنامه خارج هستند تا روند خدمت‌رسانی حیاتی آنها دچار وقفه نشود. افزون بر این، برای کارمندانی که دارای فرزند دبستانی هستند یا بانوان سرپرست خانواری که مسئولیت مضاعفی بر دوش دارند، امکان استفاده از یک ساعت شناوری و جابجایی در زمان آغاز یا پایان کار پیش‌بینی شده است. این انعطاف‌پذیری، به گفته معاون منابع انسانی سازمان اداری و استخدامی، نشان‌دهنده توجه دولت به ملاحظات اجتماعی و خانوادگی در کنار الزامات مدیریت انرژی است.

اما آنچه مسئولان وزارت نیرو و شرکت مدیریت شبکه برق ایران بارها بر آن دست گذاشته‌اند، این است که تغییر ساعات اداری تنها یک قطعه از پازل مدیریت مصرف است. تجربه تابستان‌های گذشته نشان داده که هرگاه شهروندان و بخش تجاری همراهی نکنند، حتی کامل‌ترین تمهیدات اجرایی نیز نمی‌تواند از بروز نوسانات و اختلالات جلوگیری کند. از همین رو، از عموم مردم خواسته شده با تنظیم دمای کولرهای گازی روی ۲۴ درجه و بالاتر، استفاده از دور کند کولرهای آبی، خاموش کردن وسایل برقی غیرضروری در ساعات اوج مصرف، و به‌کارگیری نور طبیعی در طول روز، دولت را در گذر از پیک تابستان یاری کنند. در بخش تجاری نیز صاحبان فروشگاه‌ها و پاساژها ترغیب شده‌اند تا با کاهش روشنایی غیرضروری و مدیریت ساعات روشن بودن تابلوهای تبلیغاتی، سهم خود را در پایداری شبکه ایفا نمایند.

برخی تحلیلگران انرژی، این اقدام را فراتر از یک دستورالعمل اجرایی و آن را نمادی از بلوغ سیاستگذاری در حوزه مصرف می‌دانند؛ جایی که دولت به‌جای تحمیل خاموشی یا جریمه‌های سنگین، از مسیر تغییر رفتار سازمانی و فرهنگ‌سازی وارد میدان شده است. آن‌ها معتقدند اگر نتایج این طرح با آمار کاهش پیک مصرف در ماه‌های پیش رو تأیید شود، می‌توان آن را به‌عنوان الگویی پایدار برای تابستان‌های آینده تثبیت کرد و حتی به دیگر بخش‌های پرمصرف نیز تسری داد.

به‌این‌ترتیب، تغییر ساعت کاری ادارات و بانک‌ها در آستانه تابستان ۱۴۰۴، نه صرفاً یک دستور اداری، که فراخوانی برای هم‌افزایی ملی در مصرف بهینه انرژی است. انتظار می‌رود با اجرای دقیق این مصوبه از سوی دستگاه‌ها، همراهی اصناف و مشارکت آگاهانه مردم، روزهای گرم پیش رو با کمترین تکانه به شبکه برق سپری شود و دستاورد آن، تأمین برق پایدار برای همه بخش‌های کشور باشد.



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • حاکمیت بر قلمرو هوایی ودریایی وتاثیر آن بر امنیت ملی درصورت بروز بحران
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز 1405/04/20
  • تداوم وزش باد و گرمای ۵۰ درجه‌ای در بوشهر؛ خلیج فارس مواج می‌شود
  • تصمیم عجیب کادرفنی تیم ملی فوتبال درجام‌جهانی/ زنگ خطر برای چند بازیکن
  • ۲۲۰۰ بازرسی از واحدهای صنفی دشتستان انجام شد
  • اجرای ۲ عملیات همزمان توسط پلیس بوشهر؛ ۳۴ کیلوگرم تریاک کشف شد
  • چنگ خروس‌ها به صورت شیران اطلس/فرانسه از خطر گریخت و به نیمه نهایی رفت
  • پیام مدیرعامل پتروشیمی کیمیای پارس خاورمیانه به مناسبت آیین باشکوه تشییع رهبر شهید و تجدید میثاق با آرمانهای انقلاب
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/04/20
  • غریب‌آبادی: امارات باید پاسخگو باشد
  • امام جمعه موقت برازجان: بدرقه رهبر شهید تجدید پیمان با مقاومت بود
  • تنها راه، پایبندی دو طرف به تعهداتشان ذیل یادداشت تفاهم اسلام آباد است
  • بقائی: درخواستی برای مذاکره با آمریکا نداشتیم
  • قالیباف: کسی می‌تواند با آمریکا مذاکره کند که آماده جنگ باشد
  • تصمیم پرسپولیس ۳۰۰ میلیارد هزینه دارد/ مخالفت چند بازیکن با جدایی
  • قواعد ومقررات داخلی وبین الملی حاکم بر تنگه هرمز
  • حضور بخشدار سعدآباد و شهردار وحدتیه در مراسم تشییع پیکر آقای شهید ایران
  • آئین بزرگداشت و بدرقه قائد شهید امت در شهر دالکی برگزار شد
  • پیکر مطهر شهید علیرضا معینی با حضور استاندار بوشهر تشییع شد
  • آماده‌باش راهداری بوشهر برای تأمین ایمنی زائران تشییع قائد شهید
  • تاب‌آوری زیرساخت‌های یوتیلیتی؛ درس‌هایی از ژورونگ برای عسلویه و ماهشهر
  • بدرقه میلیونی مردم/ اقامه نماز بر پیکرهای مطهر شهدا با حضور ۳ فرزند رهبر شهید
  • همدلی، رمز ماندگاری تولید در صنعت انرژی
  • تشریح آیین‌های بزرگداشت رهبر شهید در بوشهر
  • حسرت بر نروژ یک خطای مقایسه ای است
  • موکب «کیمیای ولایت»؛ جلوه‌ای از همدلی و مسئولیت‌پذیری اجتماعی کیمیای پارس خاورمیانه در آیین وداع با رهبر شهید
  • حاکمیت بر قلمرو هوایی ودریایی وتاثیر آن بر امنیت ملی درصورت بروز بحران
  • منطقه آزاد بوشهر؛ فرصت توسعه یا تکرار تجربه‌های گذشته
  • معاون استاندار بوشهر: آب‌شیرین‌کن «دیر» ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
  • بوشهر در سوگ رهبر شهید؛ برگزاری آیین‌های گسترده عزاداری
  • تسری منطقه آزاد به بافت شهری مرکز استان مبنای قانونی ندارد
  • تصاویر اتحاد خبر از عزاداری مردم برازجان در شب تاسوعا
  • استاندار بوشهر: منطقه آزاد پیشران توسعه استان خواهد بود
  • پرداخت بیش از ۱۲۰۰ میلیارد تومان به بازنشستگان و مستمری بگیران استان بوشهر در خردادماه
  • زارع: تسریع در فعال سازی منطقه آزاد بوشهر زمینه ساز تحول اقتصادی است
  • تصاویر اختصاصی اتحاد خبر از تعزیه روز عاشورا در روستای نظرآقا ( 2)
  • تصاویر اختصاصی اتحاد خبر از تعزیه روز عاشورا در روستای نظرآقا ( 1)
  • تصاویر اتحاد خبر از عزاداری مردم برازجان در شب عاشورا
  • مطالبه دیرینه بوشکانی‌ها برای راه ارتباطی؛ بهسازی نینیزک-کلمه آغاز شد
  • اجرای عملیات آسفالت بلوار ۲۴ متری شهید عبدالرحمان صابری
  • چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟
  • سرمربی تیم ملی؛ الگوی اخلاقی یا ویترین نمایش؟
  • بازدید میدانی و بررسی روند اجرای پروژه مهم تعریض محور وحدتیه به روستای سیامنصور
  • بوشهر و حلقه مفقوده توسعه
  • اعتراض به امتحانات حضوری دانشجویان ارشد
  • .: ح. ح. نیکنام حدود 17 ساعت قبل گفت: احسنت 👌👏👏💐 ...
  • .: جواد 1 روز قبل گفت: با آرزوی موفقیت برای ...
  • .: ج. ح. نیکنام 1 روز قبل گفت: قلمت مانا جالب بود ...
  • .: الهه حدود 4 روز قبل گفت: خوب بود ...
  • .: سید عبدالعطَیم حسینی موردراز حدود 11 روز قبل گفت: سلام خسته نباشید جناب ...
  • .: رها حدود 15 روز قبل گفت: عکس ها عالی ...
  • .: سعید حدود 19 روز قبل گفت: امتحانات حضوری با توجه ...
  • .: جواد حدود 20 روز قبل گفت: با توجه به عدم ...
  • .: ابراهیم حدود 22 روز قبل گفت: به نظر شما این ...
  • .: محمودی حدود 23 روز قبل گفت: به جای هشدار نظارت ...