امروز: چهارشنبه 22 مهر 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 26 ارديبهشت 1405 - 10:46

اتحادخبر:یک فوق تخصص بیماری‌های عفونی گفت: هانتاویروس در حال حاضر در ایران گزارش نشده و احتمال اپیدمی شدن آن بسیار پایین است، با این حال با رعایت اصول بهداشتی می‌توان از بروز احتمالی آن جلوگیری کرد.

اتحادخبر:یک فوق تخصص بیماری‌های عفونی گفت: هانتاویروس در حال حاضر در ایران گزارش نشده و احتمال اپیدمی شدن آن بسیار پایین است، با این حال با رعایت اصول بهداشتی می‌توان از بروز احتمالی آن جلوگیری کرد.

هانتاویروس به ایران نرسیده است

به گزارش مهر، مسعود مردانی فوق تخصص بیماری‌های عفونی در برنامه «ایران سربلند» با اشاره به ماهیت هانتاویروس اظهار کرد: هانتاویروس از جمله بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان است که سال‌ها در نقاط مختلف جهان وجود داشته و مواردی از آن در شرق و جنوب شرق آسیا از جمله چین، فیلیپین، مالزی و سنگاپور گزارش شده است.

وی افزود: این بیماری در برخی کشورهای قاره آمریکا مانند آرژانتین و کوبا و همچنین در اروپا از جمله دانمارک، آلمان، هلند و اسپانیا نیز مشاهده شده است. توجه رسانه‌ها به این بیماری در هفته‌های اخیر پس از وقوع چند مورد ابتلا در یک کشتی کروز تفریحی که از هلند حرکت کرده بود افزایش یافت؛ جایی که چند مسافر دچار بیماری شده و مواردی از مرگ نیز گزارش شد.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی درباره علائم ابتلا به هانتاویروس گفت: علائم اولیه این بیماری تا حدی شبیه برخی عفونت‌های ویروسی حاد است و معمولاً با تب، خستگی، ضعف، سردرد و دردهای عضلانی و استخوانی بروز می‌کند. وی افزود: دردهای عضلانی به‌ویژه در عضلات بزرگ بدن مانند ساق و ران پا بیشتر دیده می‌شود.

مردانی با اشاره به شیوه انتقال بیماری تصریح کرد: مخزن اصلی این ویروس جوندگان به‌ویژه موش‌های خانگی و صحرایی هستند. این جوندگان از طریق بزاق، ادرار یا فضولات خود می‌توانند مواد غذایی یا محیط را آلوده کنند و انسان از طریق استنشاق ذرات آلوده یا تماس با این مواد ممکن است مبتلا شود.

وی ادامه داد: انتقال انسان به انسان در این بیماری بسیار نادر است و به همین دلیل برخلاف بیماری‌هایی مانند کرونا، هانتاویروس قابلیت ایجاد همه‌گیری گسترده را ندارد و احتمال تبدیل شدن آن به پاندمی بسیار کم است.

این عضو کمیته کشوری هانتاویروس در وزارت بهداشت با اشاره به اقدامات پیشگیرانه در کشور گفت: اخیراً جلسه‌ای در وزارت بهداشت با حضور متخصصان بیماری‌های واگیر، کارشناسان بهداشت محیط و مسئولان مربوط برگزار شده تا آمادگی لازم برای مواجهه با موارد احتمالی ایجاد شود.

مردانی در عین حال خاطرنشان کرد: در حال حاضر هیچ موردی از این بیماری در ایران گزارش نشده و بنابراین نگرانی جدی برای مردم وجود ندارد. به گفته وی، بروز علائمی مانند تب و خستگی تنها زمانی می‌تواند مشکوک به هانتاویروس تلقی شود که فرد با بیمار مبتلا یا محیط آلوده تماس داشته باشد.

وی درباره راهکارهای پیشگیری نیز اظهار کرد: مهم‌ترین اقدام، رعایت بهداشت محیط و جلوگیری از حضور جوندگان در محل زندگی است. برای مثال انبارها، زیرزمین‌ها و مکان‌هایی که مدت‌ها بدون نظافت باقی مانده‌اند باید بررسی شوند و در صورت مشاهده موش، اقدامات کنترلی مانند استفاده از تله و دفع بهداشتی آن انجام گیرد.

این متخصص بیماری‌های عفونی افزود: هنگام جمع‌آوری یا دفع جوندگان باید از دستکش استفاده شود، زیرا فضولات موش می‌تواند علاوه بر هانتاویروس، بیماری‌های دیگری مانند تیفوس را نیز منتقل کند.

مردانی همچنین به وضعیت جهانی این بیماری اشاره کرد و گفت: در حال حاضر مواردی در برخی کشورهای اروپایی مانند هلند، دانمارک و اسپانیا و همچنین در کشورهایی از آمریکای جنوبی و جنوب شرق آسیا گزارش شده است.

وی در مصاحبه با رادیو گفتگو خاطر نشان کرد: برای هانتاویروس واکسن یا درمان اختصاصی وجود ندارد و در موارد شدید ممکن است بیماری به ریه یا کلیه‌ها آسیب وارد کند، اما با توجه به نبود موارد ابتلا در ایران و احتمال بسیار پایین انتقال انسان به انسان، جای نگرانی برای مردم وجود ندارد و تنها رعایت اصول بهداشت محیط کفایت می‌کند.



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • از پلاک خودروهای منطقه آزاد بوشهر رونمایی شد
  • فرصت تازه تحصیل در دانشگاه پیام نور برای داوطلبان استان بوشهر
  • شتاب بازسازی پارس جنوبی برای زمستانی پایدار / جبران ۱۰۰ میلیون مترمکعبی ظرفیت ازدست‌رفته
  • جابه‌جایی سه میلیون و ۵۰۰ هزار مرسوله در شش‌ماهه نخست سال/ حمایت از کسب‌وکارهای خرد
  • رئیس پلیس راهور استان بوشهر معارفه شد
  • از ولایتی تا عراقچی!
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/07/21
  • سهم همه مردم بوشهر از سفره اقتصادی منطقه آزاد باید محقق شود
  • خوردن خوراکی در اواخر شب برای کبد خطرناک است
  • غریب‌آبادی: ایران از دیپلماسی استقبال می‌کند
  • جنجال مالی جدید برای اینفانتینو؛ حقوق میلیون‌ یورویی و ویلای لوکس
  • تاکید استاندار بوشهر بر توسعه زنجیره ارزش و صنایع پایین دستی پتروشیمی
  • از پنتاگون ۱۹۷۵ تا کاخ سفید ۲۰۲۶؛ یک پروژه، یک سیاست، یک اعتراف
  • هشدار نیکزاد به کشورهای منطقه؛ همراهی با آمریکا امنیت‌آفرین نیست
  • سرلشکر وحیدی: هیچ قدرت فرامنطقه‌ای حق ندارد در تنگه هرمز مداخله نماید
  • «جم» به باشگاه بنزین‌سازان می‌پیوندد؛ تولید روزانه یک میلیون لیتر بنزین باکیفیت
  • رقصِ فیل و الاغ در آسمانِ ایران
  • احترام به قوانین راهنمایی و رانندگی، ضامن امنیت روانی شهروندان است
  • در سوگ امید غضنفر، او که واژه ها هم برایش سوگوار اند
  • پایان رقابت کمانداران بوشهر و فارس در هفته فراجا؛ معرفی برترین‌های ریکرو و کامپوند
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/07/16
  • همدلی در میدان حادثه؛ همراهی صنعت و نیروهای امدادی برای مهار آتش در عسلویه
  • شهردار آب‌پخش از دانش‌آموز نخبه آب پخشی تجلیل کرد+ تصاویر
  • کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به پرونده مسکن ایثارگران برازجان ورود کرد
  • تاثیر مشکلات جفت بر خطر بیش فعالی
  • رضایی: توسعه شهرک‌های صنعتی مسیر اصلی حل مشکل اشتغال در دشتستان است
  • افتخارآفرینی بانوی دشتستانی در عرصه ملی؛ کمیته «الهه بلوکی» برترین کمیته بانوان سبک آریا رزم کشور شد
  • بازگشت هیجان به لیگ برتر؛ تراکتور و استقلال در حساس‌ترین بازی هفته
  • برگراری جلسه هماهنگی طرح ملی تکاپوی ورزشی بانوان استان بوشهر
  • قره‌باغیان: وضعیت ذخایر خونی کشور نیازمند تقویت است
  • فرمان رهبری و ضرورت بازگشت به هم‌صدایی
  • نشست فرماندار دشتستان با مراکز «مثبت زندگی» / تأکید بر اشتغال و پیشگیری
  • افتتاح نمایشگاه عکس هنرجویان سینمای جوان برازجان با حضور معاون فرماندار دشتستان
  • «دقایقی کوتاه با وزیر نفت»
  • عناوین روزنامه‌های امروز1405/07/02
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/07/02
  • پرسنل سازمان بنادر و دریانوردی، ایثارگران جبهه اقتصادی کشور در دفاع مقدس
  • بوروکراسی نوین!!!
  • بوتیمار، مهمان موقت آریاساسول به طبیعت بازگشت
  • بازدید معاون عمرانی استاندار بوشهر از محور کنارتخته–دالکی با همراهی معاون عمرانی فرماندار دشتستان
  • تقابل میان موازنه قدرت و حاکمیت قانون بین‌الملل
  • گردشگری می‌تواند زنجیره گسترده‌ای از فعالیت‌های اقتصادی را فعال کند
  • دستگیری شکارچی متخلف و ضبط گونه‌های حفاظت‌شده در منطقه شکارممنوع دشتستان
  • درخواست رسیدگی به وضعیت معیشتی بازنشستگان انتظامی
  • وقتی صنعت کنار پدافند ایستاد/تقدیر ویژه پدافند هوایی ارتش از مدیر عاملی که تمام جنگ رمضان را در شرکت ماند
  • .: فرهنگی بازنشسته 1 روز قبل گفت: تبریک فراوان به جناب ...
  • .: محمود حدود 4 روز قبل گفت: درود بر شما.. و ...
  • .: محمد حدود 7 روز قبل گفت: جناب حیاتی تخلف چای ...
  • .: هادی جلالی ثابت حدود 10 روز قبل گفت: با سلام در ظاهر، ...
  • .: سامی حدود 15 روز قبل گفت: احسنت براقای یوسف منافی ...
  • .: بچه شمرون حدود 15 روز قبل گفت: ارواح مطّهر تمامی شهدا ...
  • .: اکبری حدود 16 روز قبل گفت: خداقوت و دستمریزاد به ...
  • .: دوست حدود 17 روز قبل گفت: درود بر خلیل شجاع ...
  • .: ایران حدود 17 روز قبل گفت: 🤣🤣🤣🤣 ...
  • .: مهدی حدود 24 روز قبل گفت: دلسوز مردم بودن مستلزم ...