امروز: شنبه 07 شهريور 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 01 بهمن 1404 - 09:13

اتحادخبر:سازمان انتقال خون شبکه وسیع ودسترسی گسترده ای به مردم کشور در همه شهرها دارد و می‌توان گفت واجد شرایط ترین ارگان برای توسعه زیر ساخت شبکه کنندگان غیر خویشاوند سلول‌های بنیادی است.

 

اتحادخبر:سازمان انتقال خون شبکه وسیع ودسترسی گسترده ای به مردم کشور در همه شهرها دارد و می‌توان گفت واجد شرایط ترین ارگان برای توسعه زیر ساخت شبکه کنندگان غیر خویشاوند سلول‌های بنیادی است.

سازمان انتقال خون می تواند محور توسعه بانک سلول‌های بنیادی باشد

به گزارش اتحادخبر به نقل از روابط عمومی سازمان انتقال خون قاسم جان بابایی رئیس پژوهشکده خون و سرطان و پیوند مغز استخوان بیمارستان شریعتی در حین اهدای خون ضمن اعلام این مطلب گفت: بیمارستان ما بزرگترین بخش پیوند منطقه را دارد که سالانه 400 پیوند مغز استخوان در آن صورت می گیرد و تا کنون 10 هزار پیوند مغز استخوان در این بیمارستان انجام شده است.

جان بابایی افزود: این بیمارستان یکی از پر مصرف ترین مراکز استفاده از خون و فراورده های خونی است که از اهدا کنندگان سلول های بنیادی سازمان انتقال خون نیز برای درمان بیماران کمک می گیرد.

وی که خود اهدا کننده مستمر خون است تاکید کرد: خون و انواع فراورده های آن برای بیماران نیازمند پیوند مورد استفاده قرار می گیرد و ما یکی از مراکز اصلی مصرف فراورده های خونی هستیم و کاملا به اهمیت و ضرورت وجود خون و فراورده های آن برای درمان بیماران واقفیم. این محصولات زندگی بخش تنها در رگهای مردمانی جریان دارد که اهدا کننده خون هستند و هیچ جایگزینی ندارد.

جان بابایی افزود: از مصرف کنندگانی که نیاز مستمر به خون و فراورده دارند می توانم به بیماران مبتلا به سرطان خون اطفال، بالغین، لنفاوی، لوسمی، کبد، معده و ... اشاره کنم. این عزیزان به علت شیمی درمانی به خون و فراورده ای آن نیاز پیدا می کنند و برای تاثیر گذار بودن داروها نباید بیمار در شرایط کم خونی شدید باشد.

وی در مورد نقش سازمان انتقال خون در تامین سلولهای بنیادی غیر خویشاوند که هم اکنون در مراکز سپاس کشور انجام می شود گفت: ایران گوناگونی نژآدی زیادی دارد، حضور اقوام مختلف در ایران سبب وجود تنوع HLA می شود و داشتن بانک اهدا کنندگان قوی نه تنها برای کشور خودمان موثر است بلکه برای توریسم سلامت نیز واجد اهمیت است و سازمان انتقال خون در سراسر کشور به اهدا کنندگانی از همه اقوام و نژادها دسترسی دارد که بهترین شرایط برای توسعه بانک HLA به شمار می رود.

جان بابایی گفت: گیرنده ها و دهنده های سلول بنیادی ممکن است فراتر از مرزهای یک کشور باشند زیرا در این منطقه هم نژادی میان مناطق هم جوار در دو سوی مرزها وجود دارد. آزمایش HLA یا آنتی ژن لکوسیت انسانی یکی از آزمایش‌های تخصصی و مهم در علم پزشکی است که به بررسی نوع خاصی از پروتئین‌ها به نام پروتئین‌های HLA می‌پردازد. این پروتئین‌ها نقش اساسی در عملکرد سیستم ایمنی ایفا می‌کنند. پروتئین‌های HLA می‌توانند ویژگی‌های ژنتیکی را از پدر و مادر به فرزند منتقل کنند و در شناسایی سلول‌های خودی از غیرخودی توسط سیستم ایمنی نقش دارند و برای پیوند موفق باید HLA اهدا کننده و گیرنده سلول بنیادی با هم تطابق داشته باشد.



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • افتتاح و آغاز عملیات اجرایی 209 پروژه با اعتبار 1656 میلیارد تومان در هفته دولت در بخش مرکزی دشتستان
  • بهره‌برداری از جاده سلامت ویژه بانوان وحدتیه با حضور فرماندار دشتستان / اجرای ۵۵ میلیارد تومان پروژه عمرانی در هفته دولت
  • جهش تولیدات کشاورزی بوشهر/ افتتاح ۷۲ طرح با سرمایه‌گذاری ۱.۹ همتی در هفته دولت
  • پروژه‌های هفته دولت، زمینه‌ساز ایجاد بیش از ۶ هزار فرصت شغلی جديد در استان شد
  • تصاویر اتحاد خبر ازبهره‌برداری ۲ نیروگاه خورشیدی در دشتستان
  • افتتاح زمین چمن اسلامآباد؛ گامی بلند در تحقق عدالت ورزشی روستایی در دشتستان
  • درخشش مستند بوشهری در جشنواره تلویزیونی مستند/ «از نظر دیگران» برگزیده آرای مخاطبان شد
  • طرح تولید ریزجلبک اسپیرولینا در دشتستان با حضور استاندار به بهره‌برداری رسید
  • تصاویر اتحاد خبر از بهره‌برداری از طرح تولید ریزجلبک اسپیرولینا در دشتستان
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/06/07
  • افتتاح ۱۴۰۰ پروژه عمرانی در بوشهر با حضور وبیناری رئیس‌جمهور؛ گامی برای امید و توسعه پایدار
  • اتحادخبر:عناوین روزنامه‌های امروز1405/06/07
  • پی گیری مشکلات حوزه راه، اینترنت، بهداشت و درمان و گازرسانی بخش بوشکان
  • ۲۰ پروژه کشاورزی دشتستان افتتاح می شود
  • افتتاح ایستگاه پمپاژ و شبکه جمع‌آوری فاضلاب در گناوه
  • افتتاح واحد تولیدی انواع فرآورده های قهوه در دشتستان
  • تجدید میثاق بخشدار مرکزی دشتستان با شهدای شهر دالکی
  • صادق بارانی دادستان بندر گناوه شد
  • تجلیل از کارمندان نمونه دشتستان در سومین روز هفته دولت / تصاویر
  • دیدار صمیمانه مدیرعامل شرکت قطب پتروشیمی سپهر لاوان با آموزگاران دوران دبیرستان
  • اولین واحد تولیدی در منطقه آزاد بوشهر به بهره‌برداری رسید
  • بحران معیشت و فروپاشی منزلت اجتماعی
  • آغاز عملیات اجرایی و افتتاح ۷۳ پروژه عمرانی و اقتصادی در بخش چاه مبارک به مناسبت هفته دولت
  • نیچه از اوج نبوغ تا مرز جنون
  • متانول به‌عنوان مکمل بنزین؛ ارزیابی مهندسی عملکرد، آلایندگی و سازگاری موتور
  • رهن خانه؛ نیازی که در جدول دهک‌ها دیده نمی‌شود
  • تجدید میثاق رئیس‌ جمهور با آرمان‌های امام راحل
  • تبریکات زودهنگام و کالایی‌ شدن روابط اجتماعی
  • دختران مهر شبانکاره بر بام هندبال بوشهر
  • از برنامه چهار ساله توسعه شهر تا گلایه از بی‌عدالتی نفتی؛ سهم وحدتیه از مسئولیت‌های اجتماعی کجاست؟
  • .: نصیبه حدود 2 روز قبل گفت: خانم سعادتمند؛ بانویی که ...
  • .: سلام حدود 3 روز قبل گفت: مهندس محمدی و ایوب ...
  • .: 🙏 حدود 4 روز قبل گفت: بخش مرکزی شهرستان تنگستان ...
  • .: محمد حدود 6 روز قبل گفت: جناب دریسی ،دولت شهیدرییسی ...
  • .: 😭 حدود 7 روز قبل گفت: باز هم کميته امداد ...
  • .: جعفر کثیر حدود 7 روز قبل گفت: عالی بود درد کنکور ...
  • .: جواد حدود 8 روز قبل گفت: با سلام از رسانه ...
  • .: دراهکی حدود 8 روز قبل گفت: خیلی خوب مثل خودشان ...
  • .: زهره عرب حدود 8 روز قبل گفت: درود بر استاد آتشی ...
  • .: بهرام منوچهری حدود 8 روز قبل گفت: سلام عرض ادب تشکر ...