امروز: يکشنبه 08 شهريور 1405
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 09 ارديبهشت 1404 - 08:00

اتحادخبر: صدور مجوز صید ترال برای تعدادی از شناورها در آب‌های استان بوشهر موجب نگرانی و اعتراض صیادان محلی شده است.

اتحادخبر: صدور مجوز صید ترال برای تعدادی از شناورها در آب‌های استان بوشهر موجب نگرانی و اعتراض صیادان محلی شده است.

مجوز صید ترال برای ۲۱ کشتی در آب‌های بوشهر؛ معیشت صیادان در خطر است

به گزارش مهر؛ صدور مجوز صید ترال برای ۲۱ فروند کشتی در آب‌های استان بوشهر، اعتراض و نگرانی صیادان محلی را برانگیخت؛ این در حالی است که مسئولان شیلات استان از رعایت کامل دستورالعمل‌های نظارتی و نبود تداخل با صید سنتی خبر می‌دهند.

صید ترال به عنوان یکی از مخرب‌ترین شیوه‌های صید صنعتی، طی سال‌های اخیر همواره مورد انتقاد جوامع محلی و کارشناسان محیط زیست قرار داشته است. در این روش، تورهای قیف‌شکل و سنگین کف دریا را جارو کرده و باعث تخریب مرجان‌ها، حذف زیستگاه‌های آبزیان و آسیب جدی به اکوسیستم دریایی می‌شود.

نگرانی صیادان؛ دریا را جارو می‌کنند

با وجود اظهارات مسئولان و وعده‌هایی که برای نظارت بر دریا و مقابله با صیدهای مخرب صورت گرفته است، صیادان محلی نسبت به تأثیرات منفی این شیوه صید ابراز نگرانی کردند.

از زمانی که کشتی‌های ترال وارد آب‌های ما شده‌اند، میزان صید ما به شدت کاهش یافته است مهدی غفوری یکی از صیادان بندر دیر در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: از زمانی که کشتی‌های ترال وارد آب‌های ما شده‌اند، میزان صید ما به شدت کاهش یافته است. تور که می‌اندازیم خالی برمی‌گردد. دریا را جارو می‌کنند و چیزی برای ما نمی‌ماند.

علی کلبی یکی از صیادان بردخون نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: نظارت‌هایی که گفته می‌شود در عمل خیلی جدی نیست. بارها شاهد بوده‌ایم که شناورهای ترال در زمان و مکان‌های ممنوعه فعالیت می‌کنند.

سجاد جمالی صیاد جوان دیری نیز در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: زندگی ما به دریاست وابسته است و اگر ذخایر ماهی تمام شود، ما هم نابود می‌شویم. خیلی از دوستان ما قایق‌هایشان را فروختند و برای کارگری به شهرها رفتند.

مجوز صید ترال برای ۲۱ کشتی در آب‌های بوشهر؛ معیشت صیادان در خطر است

هشدار محیط زیست نسبت به رهاشدگی مدیریت منابع آبزیان

مدیرکل دفتر بررسی و مقابله با آلودگی‌های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، در جلسه بررسی صید ترال که در دانشگاه علوم و تحقیقات برگزار شده بود گفت: برای مقابله با شبکه‌های مافیایی محیط زیست، افزایش آگاهی جامعه، به‌ویژه جوامع محلی و متخصصان ضروری است.

امید صدیقی با بیان اینکه طی سال‌های اخیر مدیریت منابع آبزیان از سوی سازمان شیلات به خوبی انجام نشده است، افزود: در حوزه تعیین میزان صید مجاز، ممنوعیت‌ها و مدیریت ذخایر آبزی عملکرد مناسبی وجود نداشته و همین موضوع به آسیب‌های جدی منجر شده است.

رعایت کامل دستورالعمل‌های نظارتی

مدیرکل شیلات استان بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار مهر به تشریح جزئیات صدور مجوزهای جدید پرداخت و گفت: صید صنعتی در استان بوشهر پس از سه سال توقف، از سال ۱۴۰۲ با مصوبات کارگروه ویژه مرز شورای امنیت کشور و تأیید نهاد ریاست جمهوری، از سر گرفته شده است.

عقیل امینی با بیان اینکه ۲۱ فروند شناور صیادی مجوز صید ترال دریافت کرده‌اند، افزود: این فعالیت‌ها بر اساس دستورالعمل صید ترال و با رعایت تمامی مفاد قانونی و نظارتی اجرا می‌شود.

وی تأکید کرد: مجوزها صرفاً برای مدت چهار ماه و برای صید ماهی یال‌اسبی صادر شده است؛ این گونه ماهی عمدتاً مصرف صادراتی دارد و ارزآوری قابل توجهی برای کشور ایجاد می‌کند.

مجوز صید ترال برای ۲۱ کشتی در آب‌های بوشهر؛ معیشت صیادان در خطر است

مدیرکل شیلات استان بوشهر اظهار داشت: صید ترال هیچ‌گونه تداخلی با صید سنتی ندارد و پنج لایه نظارتی که در دستورالعمل صید ترال پیش‌بینی شده، به طور کامل اجرا می‌شود.

وی با اشاره به اشتغال‌زایی حاصل از این پروژه گفت: در نتیجه این طرح بیش از ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم بر روی این شناورها مشغول به کار شده‌اند.

آینده‌ای مبهم در انتظار معیشت جنوب

در شرایطی که شیلات استان بوشهر بر رعایت دقیق دستورالعمل‌های نظارتی و مدیریت پایدار منابع تأکید دارد، اما نگرانی صیادان از نابودی تدریجی منابع آبزی همچنان پا برجا است.

آیا اجرای دقیق نظارت‌ها می‌تواند جلوی آسیب به اکوسیستم دریایی و معیشت صیادان را بگیرد یا تجربه تلخ سال‌های گذشته تکرار خواهد شد؟ پاسخی که تنها با گذشت زمان روشن خواهد شد.

انتظار می‌رود همه سازمان‌های مسئول در این زمینه با جدیت پای کار باشند تا قبل از اینکه یک مسئله زیست محیطی و یک چالش معیشتی در این منطقه رخ دهد، از بروز آن جلوگیری شود.



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • تصاویر اتحاد خبر ازبهره‌برداری ۲ نیروگاه خورشیدی در دشتستان
  • افتتاح و آغاز عملیات اجرایی 209 پروژه با اعتبار 1656 میلیارد تومان در هفته دولت در بخش مرکزی دشتستان
  • بهره‌برداری از جاده سلامت ویژه بانوان وحدتیه با حضور فرماندار دشتستان / اجرای ۵۵ میلیارد تومان پروژه عمرانی در هفته دولت
  • جهش تولیدات کشاورزی بوشهر/ افتتاح ۷۲ طرح با سرمایه‌گذاری ۱.۹ همتی در هفته دولت
  • پروژه‌های هفته دولت، زمینه‌ساز ایجاد بیش از ۶ هزار فرصت شغلی جديد در استان شد
  • افتتاح زمین چمن اسلام آباد؛ گامی بلند در تحقق عدالت ورزشی روستایی در دشتستان
  • تصاویر اتحاد خبر از بهره‌برداری از طرح تولید ریزجلبک اسپیرولینا در دشتستان
  • افتتاح ۱۴۰۰ پروژه عمرانی در بوشهر با حضور وبیناری رئیس‌جمهور؛ گامی برای امید و توسعه پایدار
  • طرح تولید ریزجلبک اسپیرولینا در دشتستان با حضور استاندار به بهره‌برداری رسید
  • درخشش مستند بوشهری در جشنواره تلویزیونی مستند/ «از نظر دیگران» برگزیده آرای مخاطبان شد
  • پی گیری مشکلات حوزه راه، اینترنت، بهداشت و درمان و گازرسانی بخش بوشکان
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1405/06/07
  • پتروشیمی جم، حقوق ۴۵ میلیون یورویی پادجم در پرونده جندی‌شاپور را احیا کرد
  • ۲۰ پروژه کشاورزی دشتستان افتتاح می شود
  • اتحادخبر:عناوین روزنامه‌های امروز1405/06/07
  • افتتاح واحد تولیدی انواع فرآورده های قهوه در دشتستان
  • تجلیل از کارمندان نمونه دشتستان در سومین روز هفته دولت / تصاویر
  • تجدید میثاق بخشدار مرکزی دشتستان با شهدای شهر دالکی
  • صادق بارانی دادستان بندر گناوه شد
  • دیدار صمیمانه مدیرعامل شرکت قطب پتروشیمی سپهر لاوان با آموزگاران دوران دبیرستان
  • اولین واحد تولیدی در منطقه آزاد بوشهر به بهره‌برداری رسید
  • بحران معیشت و فروپاشی منزلت اجتماعی
  • آغاز عملیات اجرایی و افتتاح ۷۳ پروژه عمرانی و اقتصادی در بخش چاه مبارک به مناسبت هفته دولت
  • نیچه از اوج نبوغ تا مرز جنون
  • متانول به‌عنوان مکمل بنزین؛ ارزیابی مهندسی عملکرد، آلایندگی و سازگاری موتور
  • رهن خانه؛ نیازی که در جدول دهک‌ها دیده نمی‌شود
  • تجدید میثاق رئیس‌ جمهور با آرمان‌های امام راحل
  • تبریکات زودهنگام و کالایی‌ شدن روابط اجتماعی
  • دختران مهر شبانکاره بر بام هندبال بوشهر
  • از برنامه چهار ساله توسعه شهر تا گلایه از بی‌عدالتی نفتی؛ سهم وحدتیه از مسئولیت‌های اجتماعی کجاست؟
  • .: نصیبه حدود 3 روز قبل گفت: خانم سعادتمند؛ بانویی که ...
  • .: سلام حدود 3 روز قبل گفت: مهندس محمدی و ایوب ...
  • .: 🙏 حدود 5 روز قبل گفت: بخش مرکزی شهرستان تنگستان ...
  • .: محمد حدود 6 روز قبل گفت: جناب دریسی ،دولت شهیدرییسی ...
  • .: 😭 حدود 7 روز قبل گفت: باز هم کميته امداد ...
  • .: جعفر کثیر حدود 8 روز قبل گفت: عالی بود درد کنکور ...
  • .: جواد حدود 8 روز قبل گفت: با سلام از رسانه ...
  • .: دراهکی حدود 8 روز قبل گفت: خیلی خوب مثل خودشان ...
  • .: زهره عرب حدود 8 روز قبل گفت: درود بر استاد آتشی ...
  • .: بهرام منوچهری حدود 9 روز قبل گفت: سلام عرض ادب تشکر ...